Meilė, seilė, ššš ir t.t.

Pradėjo illuminati, lapkričio 22, 2016, 16:28:00

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Boruze

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 23, 2016, 08:19:10Paprastai padeda kito žmogaus susiradimas ir pasinėrimas į santykį su juo.
Nelengva susirasti kai visus lygini tik su vienu

Zazaiza

Citata iš: Boruze  gegužės 08, 2019, 16:45:31Nelengva susirasti kai visus lygini tik su vienu
Viskam reikia laiko, arba didelio noro viską susigražinti ;)

arkliukas

Tai, kas čia prirašyta, yra ne meilė. Galbūt kokia nors priklausomybė, obsesija, bet tikrai ne meilė. Apskritai nemanau, kad emocinės brandos stokojantis asmuo gali patirti tikrą meilę. Su tikra meile yra pirmiausia abipusis ryšys, po to jo puoselėjimas, išlaikymas. Tad tai yra šiek tiek darbas, bet visas darbas orientuotas yra į bendrą kažko, kas vertinga abiems ryšį palaikantiems žmonėms, kūrimą. Tada ir tie jausmai, ir tos emocijos yra ne kažkokia tarsi gamtinė stichija apimanti visą žmogaus esybę, o tiesiog pasirinktas kryptingos kūrybos produktas.

Ką čia nupasakojau, galima vadinti stoicizimo išraiškos atveju. Apie stoicizmo principus galima pasidomėti čia: https://www.reddit.com/r/marriedredpill/comments/36k50h/stoicism_a_primer_for_how_to_be/ . Neblogas įvada, į kurį galima šiek tiek pasigilinti. Įvaldžius šitą sistemą, poveikis toks - žmogus niekada nesusirgtų jokia depresija, jokiomis psichikos ligomis, jokiomis kitomis psichologinėmis problemomis. Taip pat gebėtų kurti konstruktyvius, ilgalaikius santykius, vertinti tai ką turi dabar, labiau stengtųsi dėl ateities (kartu vertindamas esamos akimirkos rezultatą).

Aukštyn