Neigiamų reputacijos taškų panaikinimas

Pradėjo Anomalija, gruodžio 21, 2013, 00:11:03

« ankstesnis - sekantis »

Ar reikia panaikinti neigiamus reputacijos taškus forume?

Taip, reikia.
Ne, nereikia.
Man vienodai.
Kita(pasiūlymai komentaruose)
Žemyn

Anomalija

Sveiki forumiečiai :) Šiandien iš vieno dalyvio gavome štai tokį pasiūlymą:

Laba diena.

Norėčiau pasiūlyti įdėją forumo lankomukui, pozityvumui pakelti.

Pozityvios ir vartotojui draugiškos svetainės susilaukia daugiau dėmesio, dalyviai dažniau į jas užsuka bei užsiregistruoja. Tokiose svetainėse yra daugiau aktyvumo, diskusijų, nauji nariai nebijo pasireikšti nes jaučiasi draugiškoje aplinkoje.

Kiek pastebėjau dauguma forumų neturi karmos sistemos arba turi tiktai teigiamą karmą (like) , tokiu būdu išvengiama neargumentuotų nuomonės smerkimo būdų, ar piktybinių narių kurie nenori išreikšti savo nuomonės o tik minusuoti kito žmogaus parašytą žinutę, taip sukurdami forume neigiamą atmosfėrą, kuri atgraso naujus narius nuo dalyvavimo forume.
Todėl siūlyčiau panaikinti galimybę dėti neigiamą karmą.


Ką apie tai galvojate? Būtumėt už ar prieš už tai, kad forume galima būtų vertinti žinutes tik teigiamai? O gal turite kitų idėjų? ;)

.L.U.T.H.O.R.

Nemanau, kad reikia panaikinti neigiamą reputaciją(karmą). Ji kaip tik labai gerai atspindi žmonių požiūrį ir tikrai nepasakyčiau, kad sukelia kažkokių nepatogumų naujiems nariams.

Benamis

Kazkada la.benas buvo sukures panasia tema: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1262.0 - kur siule kazka keisti reputacijos sistemoje. Is dalies su juo sutinku. Dabartinius pliusus ir minusus prie kiekvienos zinutes kurie atsakingi uz reputacija galima butu pakeisti zinutes like/dislike funkcija. Bet tada klausimas ka daryti su pacia reputacija ir uz ka butu galima skirti reputacijos taskus?

Marius

Na man tai skamba,kaip eilinis kažkokio utopinio pasaulio kūrimas,kuriame tik teigiama aplinka,dėja pasulis nėra toks.Visiškai nematau prasmės kažką keist,yra nusistovėjusi tvarka,kuria visi gerai žino ir supranta ir kuri daugumai tikrai manau tinka,nejau dabar forumas bus kaitaliojamas kiekviena kart vos kažkokiam nariui panorėjus.Ar čia tiesiog žmogus kuris nesugeba priimt kritikos bando sau terpę susikurt..Atsieli panašu į tavo braižą..aišku jei netu tai atsiprasau.

Asasinas

Aš žinau kas čia per klizma parašė...
Ne, nereikia keisti. Kaip sakė, pasaulis yra žiaurus, ir tikrai yra pakankamai saitų kur veikia pliusų ir minusų sistema. Va kur kas "krūčiau" būtų, jei panaikintumėt pliusus ir paliktumėt tik minusus che che...

eternal.bliss

#5
gruodžio 21, 2013, 10:42:55 Redagavimas: gruodžio 21, 2013, 10:48:09 by eternal.bliss
Reikėtų pastebėti, kad pasisakė nariai kurie dažniausiai deda minusus neargumentuodami nuomonės  ;D
arba nariai kurie su tuo nelabai susidūrė.  ;D

CitataAr čia tiesiog žmogus kuris nesugeba priimt kritikos bando sau terpę susikurt.


Kritika išreiškiama žodžiais, o ne minusais.
Tokie žmonės kurie negali išreikšti kritikos žodžiais realybėje vadinami huliganais, nes jie tai išreiškia emociniu,fiziniu smurtu. Tavo manymu čia yra kritika?  ;D

Paminėsiu kelis "mažus atvejus" : mariaus ir 2packo minusų karas, inkognito minusai kiekvienam kuris nepritaria jo nuomonei, naujų narių kurie parašė vos 1-2 žinutes minusai be jokios nuomonės ar argumentų.

Minusai neturi jokių argumentų, tai paprastas emocijų liejimas ant kito žmogaus. Kodėl facebook neturi dislike??? manot atsitikimas? čia viskas puikiai apsvarstyta.

Dabar dar prisiminkime astropasaulį, visis užmušinėjo jį tiesiog minusais dėl to kad turėjo idealistinį požiurį. Ar idealistinis požiūris yra smerktinas?

Na žmonės kurie mėgsta dėti minusus nepritars, bet minusas tėra atsilikeliškas būdas išreikšti savo atsilikeliškai nuomonei. Jei žmogus nemoka argumentuoti, tegul išmoksta.

Benamis

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 21, 2013, 10:42:55
naujų narių kurie parašė vos 1-2 žinutes minusai be jokios nuomonės ar argumentų.


Nauji nariai negali vertinti zinuciu :)

eternal.bliss

na nzn nuo kada jie gali bet jiems nedaug žinučių reikia 30 gal?  :)

Benamis

Jeigu neklystu 30, bet tikrai ne 2-3 ;D

eternal.bliss

#9
gruodžio 21, 2013, 10:52:00 Redagavimas: gruodžio 21, 2013, 10:56:25 by eternal.bliss
nu man 30 žinučių yra tas pats kas to žmogaus nebuvo forume :D
Parašo 30 žinučių ir poto nebediskutuoja. :D

Pvz minusų panaikinimas tiesiog nuimtu bereikalingą pagiežą, ir vienas kito neapykantą.

snofru

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 21, 2013, 10:42:55Kritika išreiškiama žodžiais, o ne minusais.
Tokie žmonės kurie negali išreikšti kritikos žodžiais realybėje vadinami huliganais

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 21, 2013, 10:42:55Minusai neturi jokių argumentų, tai paprastas emocijų liejimas ant kito žmogaus. Kodėl facebook neturi dislike??? manot atsitikimas? čia viskas puikiai apsvarstyta.

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 21, 2013, 10:42:55Jei žmogus nemoka argumentuoti, tegul išmoksta.
mano pozicija minusu atžvilgiu 100% sutampa su eternal.bliss.
dar gal norėčiau atkreipt dėmesį į šiuos žodžius: "Pozityvios ir vartotojui draugiškos svetainės". ne syki forumo istorijoje galima buvo stebėti situacijas kai naujas narys už savo nuomonę susilaukdavo tokios kritikos, po kurios spėju jis pasijusdavo nei pozityvioj nei draugiškoj aplinkoj ir tiesiog dingdavo iš čia. šiek tiek gal šoviau į šalį nuo pagrindinės temos minties.

Benamis

Del kartais tvyrancios negatyvios/priesiskos aplinkos tai pritariu jums. Pats esu apie tai diskutaves administracijos kampelyje :) Jeigu zmogus turi "stora oda" tai jam bus visvien, bet deja mot. lyties atstoves reciau pasizymi tuo, ko pasekoje tiesiog nutaria ne(be)rasyti daugiau.

Marius

#12
gruodžio 21, 2013, 12:14:57 Redagavimas: gruodžio 21, 2013, 12:17:43 by Marius
Tokiu atveju uždrauskim forume aplomai betkokia kritika,nes kažkas jautresnis gali tokia gaves neberašyt,o kad pakelt forume teigiamumo lygi,kiekvienas narys per savaite turėtų išsiūsti bent dešimt asmeninių pagiriančių ir padrasinančių žinučių forumo plonaodžiams..

Kartais minusas suteikia proga neišsakyt tikrai aštrios kritikos,kas būtų jei jie taptų panaikinti..

omcikas

Aš  irgi buvau pagalvojas, kad neigiamų taškų gal ir nereiktų jei kas užsisės tai nesvarbu ką kur rašysi vistiek minusus dės. Pats nusprendžiau stengsiuos dėt pliusus tiems, kuriems pritariu ir nedėt minusu tiems, kuriu nuomonei nepritariu. Nors man atrodo,kad daugelis kažką panašaus ir dabar daro, nes minusų matosi  dabar gerokai mažiau forume nei pliusų.

.L.U.T.H.O.R.

Visiems geras nebūsi kaip sako, tad neišsipisinėkit :D  Jeigu matot, kad kažkas visiškai neargumentuotai minusuoja (daug) arba žaidžia minusų karus, tai praneškit moderams, adminams ^^

Aukštyn