Apie prasmę, iliuzijas ir pinigus

Pradėjo Creative, sausio 06, 2019, 20:48:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Citata iš: Creative  sausio 07, 2019, 17:33:01į žmogų nuo vaikystės kišama informacija iš aplinkos, iš jos jis daro išvadas, atsiranda norai, kuriuos jis susirenka iš kitų
Viskas stipriai sutirštinta. :) Jai taip būtų tai norai savotiškai būt begaliniai. Pvz turiu be proto pinigų. Taip išeitų kad turėčiau kažkaip bandyti nupirkti  visą pasaulį. :) Bet esant net tokiai galimybei mano norai labai baigtiniai ir konkretūs. Problema yra kita. Kai kurie žmonės neįvertina realiai savo galimybių tenkinti savo norus. Pvz ima paskolą kad ir geresniam automobiliui. Aš turėjau pinigų geresniam auto bet pirkau pigesnį nes tai visiškai tenkina mano poreikius ir atsarga galimam remontui. Taip kad norų valdymas yra kur kas svarbiau nei patys norai. Ir tai užtikrina pakankamai komfortišką gyvenimą be jokių stresų.

Kas liečia iliuziją. :) Na jei mano juslės aptinka ir patvirtina kad objektas yra tai reiškia jis iš tikro yra ir tai ne iliuzija. Bet pvz kokios hologramos paliesti nepavyks, nors viskas labai realistiška. Tai jau iliuzija arba paprasčiau labai gera 3d vaizdo fotografija. Ir tikrą vaizdą nuo fotografijos mes žemėje skiriam ir bet kuriuo momentu galim patikrinti kitomis juslėmis. Čia viskas realu kiek mes patys esam realūs. O gilintis ar mes realūs nelabi yra prasmės todėl kad gyvenam čia ir dabar.

Kas liečia pasirinkimą. Na materija mums stipriai riboja savaime. Neturim pasirinkimo eit kiaurai per sieną ar duris. Tik per duris jei jos yra. Valgyt nevalgyt taip pat ribojimas. Galima nevalgyt bet tuomet rezultatas aiškus. Bet ką valgyti renkamės visiškai laisvai jei yra iš ko rinktis. Niekas iš kažkokios nematomos išorės mūsų nevaldo. Patys vieni kitus net mitybos klausimais suprantama įtakojam. Geras pvz dabartinis mokinių maitinimas. Bet tie patys mokiniai nueina į greta esančią parduotuvę ir nusiperką tai ką jie nori. Šioks toks nepatogumas. Bet kas nori savo laisvą valią apsaugo. :) Nelinkęs lysti į sudėtingus išvedžiojimus kad yra kažkaip kitaip. Apsiriboju "apčiuopiamu" pasauliu ir egzistavimu jame. :)   

Creative

Vytautai, daug teisingai sakot,

Tik yra dar vienas klausimas:

Ar jūsų jausmai yra tikri?

Vytautas

Citata iš: Creative  sausio 07, 2019, 19:54:27Ar jūsų jausmai yra tikri?
Kadangi vis dar egzistuoju šiame realiame pasaulyje tai juslės veikia teisingai ir nesugedę. Kitaip turėčiau arba mirti arba būti prižiūrimas kitų kurių juslės veikia teisingai. Jausmai ir juslės skirtingi dalykai. Juslės tai klausa, matymas, odos jautrumas prisilietimui ir dar ten kažkokių yra. :) Prie viso to teisingas gaunamų signalų iš juslių smegenų interpretavimas. Pvz smegenys nemaišo šalčio jutimo su šilumos jutimu, nematau baltų arklių kur jų nėra ir t.t. :) Viskas tik tiek kiek užtikrina normalų funkcionavimą. :)

Creative

Pakartosiu:

CitataAr jūsų jausmai yra tikri?

Vytautas

#19
sausio 07, 2019, 21:29:07 Redagavimas: sausio 07, 2019, 21:31:54 by Vytautas
Citata iš: Creative  sausio 07, 2019, 19:54:27Ar jūsų jausmai yra tikri?
Jei teisingai suprantu jausmai tai džiaugsmas, širdgėla, meilė, neapykanta, pyktis ir t.t.. :) Tai žmonių psichologinės ir sakyčiau laikinos būsenos. Taip dirba smegenys reaguodamos į įvykių visumą. Pvz prieš mėnesį mirė mano amžiaus pusbrolis. Prieš 10 metų įveikė alkoholizmą. Tiesiog idealus žmogus. Bet mirė. Sužinojus buvo nemaloni širdgėlos būsena. Tiesiog fiziologiškai nemaloni būsena. Ir ta būsena tikra jaučiama fiziškai.  Bet praėjo mėnuo ji jau kažkur tolumoje ir nesijaučia fiziologiškai. Panašiai vyksta ir su kitais jausmais - būsenomis. Visas žmogaus gyvenimas susideda iš tokių būsenų kaitos. Tai realu. Organizmas reaguoja reiškia realu ir tikra. Pvz šiandien ryte sužinojau darbe kad mašina nuslydo nuo domkrato ir mirtinai sužalojo disko metiko Gudžiaus tėvą. Netoliese gyveno. Kažkiek esu bendravęs bet kūno reakcijos kaip pusbrolio atveju nėra. Eilinė nemaloni žinia ir tiek. Kažkoks tikras jausmas neiššauktas. Aišku pamačius tą situaciją gyvai neišvengiamai atsirastų atitinkama būsena. Ir vėl į viską žiūrim realiai. :) Būsenas taip pat kaip norus galima valdyti. Tik sakyčiau žymiai sunkiau. :) 

Creative

Kam jums jūsų norai?
Kam jums žinoti kas tikra, kas ne?
Kam jums visa tai?

Vytautas

Citata iš: Creative  sausio 07, 2019, 22:52:23Kam jums jūsų norai?
Kam jums žinoti kas tikra, kas ne?
Kam jums visa tai?
Kadangi tenka gyventi tai nori nenori tenka naudotis visomis tomis duotomis priemonėmis. Toks materijos apribojimas. Arba naudojiesi tuo kas duota arba negyveni. Nėra kito pasirinkimo. Arba kitaip išsireiškus klaidingas realybės suvokimas veda į pražūti. O jokio pomirtinio gyvenimo ar sielos visiems žmonėms nėra.  Tiesa buvo klaidinga mano informacija kad yra tikri žmonės ir klonai. :) Visi žmonės vienodi, mirtingi ir be sielos bei pomirtinio gyvenimo. :)

Creative

Kam jums gyventi?
Kam jums žūti?

Vytautas

Citata iš: Creative  sausio 07, 2019, 23:12:20Kam jums gyventi?
Kam jums žūti?
Atsakysiu gal būt kažkur kovo pradžioje. :)

Creative

#24
sausio 08, 2019, 19:09:10 Redagavimas: sausio 08, 2019, 19:12:00 by Creative
P.s.: pinigai buvo sukūrti palengvinti, tuo pačiu paskatinti žmonijos vystymąsį, tuo pačiu prailginti jos egzistavimą.

Creative

Pasaulis tuščias. Ir mes jį pripildom prasmės.

solitudity

Žmonės yra priversti būti susidomėję pinigais, nes su jais yra susietas jų išlikimo klausimas.
Dėl iliuzijų ir prasmių, jei jos nesusijusios su pinigais (apskritai, kaip apie tokias):
...yra toks faktas: kiekvienas asmuo konkrečiu momentu juda arba į kūnišką patirtį arba iš jos.  :)  Jei asmuo nesirenka pirmojo varianto, tai pradeda judėti link antrojo, tik labai pamažu, nors ir tai yra visokių nuomonių šiuo klausimu.
"Ten", kitapus kūno, irgi yra iliuzijos, net ištisa realybė - tą galime patirti miego būsenų metu.
Jei tema yra apie visas iliuzijas ir realybes, kaip apie kažką tuščia - nelabai turiu ką pasakyti, išskyrus tai, kad esu patyręs ir tokių būsenų, tačiau nepatariu gilinti to pernelyg, nes "čia", "šioje realybėje" tai niekur neveda.
Jei man taip būna, aš tiesiog stebiu save, kol iškyla aiškumas dėl ko esu tokioje būsenoje.
Ką pati manai apie visa tai, Creative?

Creative

#27
sausio 13, 2019, 16:26:01 Redagavimas: sausio 13, 2019, 16:27:42 by Creative
Ką manau? O gi nieko  :D

Papasakosiu, kad buvo sapne atėjęs pas mane kažkoks žmogista, kai aš šokinėjau nuo vieno lavos nepaliesto žemės lopinėlio ant kito, ir man sakė: "Tai gi iliuzija", o aš atsisukau į jį pažvelgiau ir tariau: "Na ir kas?" ir toliau šokinėjau.

Arba kelis sykius man sakė sapne, kad tai gi yra sapnas ir tada aš pradėdavau prisiminti, kad tarkim sapne po vandieniu gali kvepuoti, aušktai šokinėti, ar net skraidyti, ar teleportuotis ir pnš.

Iliuzija labiausiai matosi sapnuose. Nes mes realybę priimame už gryną pinigą. Manau taip ir turi būti, nes tai akivaizdu. Čia turima omeny, kad parodyti tikrą iliuzijos reikšmę, pavyzdį - realybė-sapnai.

Dėl reale laikomos iliuzijos sunku pasakyti, nes tai nėra akiviazdu, ir išvis galima teigti, kad čia realybėje yra iliuzijos iliuzija, vistiek tai labiau tikra, nors ir kažkieno sugalvota. Čia iliuzijos reikšmė truputi skyriasi nuo sapno-realybės.


Išsiaiškinus iliuzijas, reikėtų užduoti klausimą: "O kas toliau?"

solitudity

"Kas toliau" priklauso nuo norimos krypties...  :) Bent aš taip manau.
Mano atveju, tie "kas toliau", reiškiasi ir realybėje ir miego metu. Įdomiau gal būtų jei turėčiau darbą ir sektųsi dirbti - tuomet hosting'ą galėčiau nusipirkti ir sukurti kažką panašaus į anomalija.lt  :D  O kol kas vystau intelektą skaitydamas agni jogą ir klausydamas muziką. Na bet šiemet jau gal kaip nors išjudėsiu į aktyvumą...  ;)
O dėl viso to ką rašai šioje temoje ir to, "kas toliau" - apturėjau labai gerų meditacijų ta tema ir matomai susijusių, sekusių patyrimų miego metu. Pasidalinsiu tuom, kas man pačiam yra "naujausia info" pagal mano asmeninius kanalus...  :)
...susidariau (ar gavau...) įspūdį, jog Žemėje vyskta dvasinė selekcija per patirtį ir pasirinkimus materialiame gyvenime.  :)  Dvasinė, nevien tik materiali. Tą labai svarbu pabrėžti.
Reikšmę turi kiekvienas dalykas, kiekvieną akimirką, nes iš to susidaro visuma, pagal kurią keliaujame kažkur kitur.
Išeities, deja, iš beveik jokios situacijos pasiųlyti negaliu - neturiu tokios patirties ar žinojimo. Na, galiu kažkiek patarti pgal tai, ką pats veikiau savo gyvenime konkrečiose sitaucijose, bet tai irgi yra ribota ir gali uždaryti į tam tikrus rėmus.

Vytautas

#29
sausio 13, 2019, 17:40:42 Redagavimas: sausio 13, 2019, 18:49:59 by Vytautas
Na hostingas su eu galūne matams kainuoja apie 5€.(sumelavau mėnesiui, pats domenas tiek metams) O koks tvs kaip joomla ar panašus iš viso dykai. O jame forumo modulis taip pat dykai. Tik visai realus pasidomėjimas kaip tai paleisti. Tik problema kad to niekam to nereikia, nes ir taip kalnai abejotinos vertės informacijos. Beprasmiška knaisiotis tame šiukšlyne.  :)

O iliuzija būna žmonėms pavartojusiems ir psichotropinių medžiagų. Miegas su sapnais iš analogiškos iliuzijos tik savotiškai "taikus" variantas. Visumoje tai tik iliuzijos ir nieko daugiau. Gal būt egzistuoja ir įdomesnės iliuzijos. Pvz nei visatos nei saulės sistemos planetų nėra o matom tik iliuzijas. Kad ten nuskrido žmonių siųsti palydovai gali būti taip pat iliuzija. Pvz pasiunti robotą su kamera į kaimyno butą. Kaimynas pagauna robotą, prijungia prie kompo ir transliuoja kompiuterinį vaizdą kaip savo kambarį.  :) Jei yra kažkas protingesnio labai lengvai realizuojama iliuzija.  :) Žodžiu realybė yra kiek mes pajėgūs ją suvokti ir patikrinti savo juslėmis. O su prietaisais kaip rankų prailginimu jau visaip gali būti. galim būti ir apgauti. :)

Aukštyn