Kodėl žmonės tiki Dievą ?

Pradėjo Linas Esu, spalio 10, 2017, 15:28:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Citata iš: vytra  lapkričio 21, 2017, 14:44:25- taip, bet tikintys ideologijų šventumu, niekuo dėtiems žmonėms nepalyginamai daugiau galvų sunaikino nei sekta ar kokia bažnyčia. Tiek dešinieji tiek kairieji. Bet fanatiškai tikintys į kairybę, daugiau.
:(
Religijos visada ėjo išvien su civilizacijos atsiradimu , teigti jog kažkokie fanatikai tikintys į "kairybę" sunaikino daugiau galvų - naivu . Istorija kalba visai ką kita .

vytra

#16
gruodžio 02, 2017, 20:08:07 Redagavimas: gruodžio 02, 2017, 20:10:56 by vytra
Citata iš: Linas Esu  lapkričio 21, 2017, 15:24:51Religijos visada ėjo išvien su civilizacijomis..
- taip, bet "naujos" civilizacijos dažniausiai ignoruoja "senųjų" pasiekimus. Švelniausiu atveju visiškai jų nesupranta. Sakykim, šiandien per LRT TV girdėjau garbaus amžiaus rašytojo ir poeto pamąstymus apie religijas. Kažkodėl jam užkliuvo būtent Romos katalikų "nuodėmės" samprata, jis pareiškė, kad nesupranta šios religinio termino.

Paaiškinimas: Senoji Civilizacija "nuodėme" suprato identiškai kaip Naujoji Civilizacija supranta "nusikaltimą". Nuodėmės sunkumas buvo matuojamas "nuopolio ratais", identiškai kaip dabar nusikaltimai skirstomi į kelis "sunkumo" lygmenis. Bausmė už nusikaltimą priklauso nuo nusikaltimo suvokimo ir gailėjimosi, lygiai kaip ir bausmė už nuodėmę.

:(

Linas Esu

Citata iš: vytra  gruodžio 02, 2017, 20:08:07- taip, bet "naujos" civilizacijos dažniausiai ignoruoja "senųjų" pasiekimus. Švelniausiu atveju visiškai jų nesupranta. Sakykim, šiandien per LRT TV girdėjau garbaus amžiaus rašytojo ir poeto pamąstymus apie religijas. Kažkodėl jam užkliuvo būtent Romos katalikų "nuodėmės" samprata, jis pareiškė, kad nesupranta šios religinio termino.
IR ?

idenmeyou

Nesenai teko skaityti straipsnį jog tikintys gyvena ilgiau, nes patiria mažiau streso. Iš esmės su tuo sutinku, nes yra tikinčių dalis, kuri bėdoje savo rūpesčius meta ant Dievo, tikėdamiesi jog jis viską išspręs. Netikintis Dievu kliaunasi tik savimi ar kažkuo realiai pažįstamu.

mantukslisxxx

Norisi kuo nors tiketi, meile nuvilia gyvenimas netenka prasmes tai ir tikim laukiam

Aukštyn