Kas yra "šventasis" bedievio akimis?

Pradėjo vytra, liepos 02, 2017, 17:52:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

boba

Na jo ne tik kiaušinėlis, bet dar ir embrionas ilgai maitinasi moters kūnu, net visus devynis mėnesius...Na jo. Moterys yra psichikos, vyrai yra protai, aš esu kosminė sąmonė, Jėzus Kritus yra Jėzus Kritus. Dar nežinau kas yra vienuolės. Reikia bent iš tolo jas  patyrinėti...Įgavau tokią ramybę, kai viską supratau. Gaunasi kad visi, visi visi mane gyvenime nuolatos apgaudinėjo. Na jo, jie juk negalėjo tiesiog už mane žinoti, kas aš tokia esu. Dar. Šventų žmonių nėra. Visi yra tiesiog žmonės. Bet juos galima vadinti bet kaip. Jei jau šventas, tebūnie šventas, bet man tai nieko nesako...

vytra

#91
spalio 20, 2018, 18:44:21 Redagavimas: spalio 20, 2018, 18:46:30 by vytra
Citata iš: boba  spalio 20, 2018, 09:08:09Dar nežinau kas yra vienuolės. Reikia bent iš tolo jas  patyrinėti..
- "vienuoliai" nėra naujųjų religijų (krikščionybės?) išradimas, vienuoliai buvo ir senovės Kinijoje ir senovės Indijoje. Vienuoliai pagrindinai savo gyvenimą skirdavo "socialinei veiklai", "mokslinei veiklai", "filosofinei-teologinei" veiklai.

Pastaba: senovėje buvo neįmanoma turėti šeimą ir dar rasti laiko mokslui. Dabartinius vienuolynus vertinu kaip laikiną prieglaudą patekusiems į problemų sūkurį. "Amžinus įžadus" smerkiu, kaip prieštaraujančius Kristaus mokymui: "neprisiekinėkite", žmogus turi tarnauti kiek gali, kai negali - turėtų turėti laisvą teisę pasitraukti.


Aukštyn