Religija

Pradėjo 2Pacas, birželio 03, 2013, 17:47:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

idenmeyou

Hitlerio, Stalino laikotarpiu tikintys žmonės buvo vieningesni, tais laikais jų kančių paguoda buvo tikėjimas Dievu, tikėjimas, kad viskas bus gerai, o kiekvienam diktatoriui vieningi žmonės prieš jį, kurie gali vienytis yra nenaudinga, kur kas geriau valdyti tuos, kurie neturi tikėjimo laisve, kitais žmonėmis, kad ir tuo pačiu Dievu.

paragraf 78

@Sharikovas, aš nepykstu. Tiesiog tu matai tik blogį, aš sakau kad yra blogų dalykų. Skiri šūdą nuo bandelės? Liaudiškai tariant.

Beje, tai ką parašė TinSoldieris, parodo tai jog religija visada kovoja už laisvę, todėl jos taip bijo totalitarinės valstybės.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  gegužės 05, 2014, 17:23:10
<...>
Beje, tai ką parašė TinSoldieris, parodo tai jog religija visada kovoja už laisvę, todėl jos taip bijo totalitarinės valstybės.


Na, dar didelis klausimas, ar kovojo labiau už laisvę, ar už siekį išlaikyti savo privačią nuosavybę ir autoritetą... Na, bet nesiginčysiu, kad tai buvo gana stiprus ir reikalingas pasipriešinimas :)

paragraf 78

Šiaip jei LT nebūtų aktyviai veikęs Bažnyčios pogrindis, tai turbūt dar dabar būtume sovietų sąjungos dalimi ir dabar šlovintume Putiną :)

xsistemax

Jeigu apskritai nebūtų bažnyčios,baltų gentys valdytų Europą.  :)

paragraf 78

Vargei, juos greičiausiai būtų nukariavę totoriai-mongolai. Tai kad krikščionybė suvienijo laukines gentis ir iš esmės tik tai ir apsaugojo nuo totorių-mongolų įsiveržimo.

Aukštyn