Privačių žinučių kiekio limitas

Pradėjo Bla, vasario 21, 2017, 22:05:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Bla

Sveiki gyvi. :)

Ar kas nors susidūrėte su keistu privačių žinučių limitu? Tai yra, per valandą vos trys žinutės leidžiamos išsiųsti. Dabar įsivaizduokite, taip padarytų koks Facebook'as. Kaip manote, per kiek dienų jis užsiverstų ir visi pereitų į kitas platformas?

Tai va, esmė yra tokia, jog šis limitas iš esmės yra nesąmonė. Vienintelis jo panaudojimo būdas gali būti nebent sustabdyti spam'ą iš vieno accounto. Tad net ir tokiu atveju, kas norės spam'inti, prisigamins tūkstančius account'ų čia, ir spam'ins sau toliau be vargo.

Siūlyčiau štai kaip šią problemą spręsti:
1. Visiškai panaikinti limitą.
2. Liepti vartotojui įvesti saugos kodą, prieš siunčiant žinutę. Kas norės spam'inti, dėl to plaukus rausis. O kas norės bendrauti normaliai su kitais nariais, dėl to nekels jokio vajaus.
3. Savaime suprantama, saugos kodas turi turėti galiojimo laiką, tad, jeigu žmogus ilgiau rašo žinutę, tai jo žinutė turėtų būti išsaugota juodraštyje. Bet juodraštyje turėtų būti viena ir tik viena žinutė. Po to, kai vartotojas vėl suvestų saugos kodą (teisingai jau), žinutė išsisiųstų, juodraštis pasinaikintų, ir visi būtų patenkinti.

Tai va, adminai, ką manote? Manau, ši idėja ir nuo spam'o apsaugotų, ir panaikintų keistus valandinius limitus, kurių niekas nesugeba net paaiškinti. :)

Creative

Facebookas irgi turi limita. Bet tik tu žinučiu kur rašai visiems ant sienos apie 54 vnt jei iš eilės rašai ir be sustojimo postini, tarp postinimu apie sekunde tarpas (manim išbandyta, gavau velniu, paraše kad dar pasikartos tai accaunta užblokos  :D )

Bla

Citata iš: Creative  vasario 21, 2017, 22:18:45Facebookas irgi turi limita. Bet tik tu žinučiu kur rašai visiems ant sienos apie 54 vnt jei iš eilės rašai ir be sustojimo postini, tarp postinimu apie sekunde tarpas (manim išbandyta, gavau velniu, paraše kad dar pasikartos tai accaunta užblokos  :D )
Tai yra nepalyginami dalykai. Tu varai spam'ą visiems iš eilės, kai šiuo atveju varai spam'ą tik vienam konkrečiam asmeniui. Kitaip sakant, FB banina 1-N ryšio pernaudotojus, o čia banina 1-1 ryšio naudojimą. FB 1-1 tikrai nebanina. Nebent jau ten kokius link'us spam'ini ištisai, kurie yra kenkėjų duomenų bazėse. :D

Benamis

#3
vasario 21, 2017, 22:43:53 Redagavimas: vasario 21, 2017, 22:46:08 by Benamis
Citata iš: Bla  vasario 21, 2017, 22:05:39Dabar įsivaizduokite, taip padarytų koks Facebook'as
Diskusiju forumas tai ne Facebookas. Cia pirmenybe teikiama viesoms diskusijoms, o ne privacioms.

Citata iš: Bla  vasario 21, 2017, 22:05:39kurių niekas nesugeba net paaiškinti
Aiskino adminai jau ne karta. Temu nenurodysiu, bet jau ne pirmas zmogus apie tai raso.

Tai apsaugo nuo reklamos, spamo, uzkrautos duom. bazes. ir t.t. Bet pagrindinis siekis yra tas, kad zmones diskutuotu viesai. Jeigu jie to nenori daryti viesai, tada galima:

1) Apsikeisti el. pasto adresais.
2) Apsikeisti tel. numeriais.
3) Apsikeisti soc. tinklo (to pacio Facebooko) anketomis.
4) Bendrauti viesiai prieinamuose chatuose (galima susiskurti kambarius privacius ir pan.).


Bla

Citata iš: Benamis  vasario 21, 2017, 22:43:53<...>
5. Nepatingėti įgyvendinti dalyką, apie kurį ką tik minėjau, t.y. juodraščiai + captcha. Tai apsaugotų nuo spam'o ir nereikėtų nieko limituoti. Kam geriau nuo to būtų? Visiems. :)

Jeigu siekiama, kad projektas taptų masiškas, kad nusisektų toks kaip anomalien.com, tai būtent tai būtų vienintelis sprendimas. O sprendimo idėja paprasta - nedaryti kvailų prielaidų apie tai, kaip turėtų elgtis vartotojai. Taip daro Apple ir todėl jie niekada neaplenks Microsoft'o OS naudojime. Microsoft'ui vienodai, ką daro, kaip daro vartotojai. Jiems svarbu, kad yra vartotojai, ir viskas, ir tai, kad jiems būtų pakankamai patogu. :)

O čia dabar ginti sistemą, kurioje yra 3 žinutės per valandą, tai, sakyčiau, yra kvailiau negu aiškiai pastebėti D. Trump valdymo geroves per kelias dienas. :D Pirmu atveju iškart kyla klausimas. O kodėl gi 3? Kodėl ne 4? Ar 5... Kitaip sakant, "zajabų dafiga, o rezultatų nulis". :D

Anomalija

Kaip jau buvo minėta mums svarbios tik viešos diskusijos, o ne privačios. Anomalija.lt tai ne VŠĮ.

Neseniai perkeldami projektą, įdomumo dėlei peržiūrėjome koks yra skirtumas tarp išsiųstų privačių žinučių ir parašytų žinučių forume tarp užsiregistravusių dalyvių. Ir rezultatai šokiravo.

Labai daug žmonių naudoja forumą tiesiog kaip tarpinį variantą norint gauti papildomos informacijos neišnešant jokios naudos pačiam forumui. Užsiregistravau, paklausiau, išėjau, užmiršau.

Atsižvelgus į tai, kad pasikartosiu anomalija.lt nėra VŠĮ, o taip pat į tai, kad dauguma forumo naudotojų naudoja reklamos blokavimo priemones, ir į tai, kad paieškos sistemos savaime suprantama neindeksuoja privačių žinučių, kodėl anomalija.lt turėtų jų nelimituoti kai iš to neturi jokios realiai apčiuopiamos naudos?

Čia tas pats jeigu prekybos tinklas dalintų nemokamai prekes, turėtų minusą, tačiau džiaugtųsi, kad turi daugiausiai lankytojų.

Aukštyn