Asmeninis darbas apie sąmonės ir veiklos susidarymą

Pradėjo Duviename, gegužės 09, 2018, 05:10:55

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Duviename

Sveiki visi

Registravausi su tikslu gauti platesnio rato nuomonių apie savo parašyta darbelį, nesu pripažintas ekspertas apie tai ką rašiau, tačiau manau jog visgi tai gali tapti pravartu. Tikiu jog šian bei ten gali būti gan abstrakčiai aprašyti dalykai ar gal net nesuprantamai, bendrai paėmus. Turiu pripažinti lietuvių kalba man itin prastai sekėsi vidurinėje. Bet jei kiltu kokių klausimų ar reiktu pateikti pavyzdžių būtent tam ir esu aš. Taip pat su malonumu atsakysiu plačiau į keliamus klausimus susijusius su mano pateiktu darbu.

Kadangi nenoriu labai išsiplėsti, tai pateiksiu tokį kaip ir įvadą iš jo, kad galima būtu susipažinti apie ką rašiau ir kokių nesusipratimų tikėtis.

"Prieš pradedant dėstyma noriu pasakyti jog nederėtu aklai remtis tuom kas bus minima ir reik priimti tai dalinai taip kaip nevisos mintys kurios siejamos su sąvokomis bus minimos priimtos kaip benros visiems. Tuom norima pasakyti jog nevisi žodžiai atitinka jų bendra prasme bet minimi palengvinti suprasti bendra idėja, dėl šios priežasties gali nesutapti su kitur minimais paaiškinimais ar atitikmenim. Svarbu atkreipti dėmesį į tai jog didžioji dalis informacijos netiek paimta iš jau gerai žinomų informacijos šaltinių kiek iš asmeninių pastebėjimų ir apmastymų, sąmprotavimų. Pavyzdžių irgi beveik nera taip kaip šis darbas kurtas su mintimi kaip teorijos knygele. Kaikuriose vietose gali sunku sekti minti dėl terminų įvairovės ar nauju sąvokos įvardijimų su tikslu pritaikyti, norėčiau neatbaidyti skaytitojo bet mano dabartiniai gebėjimai visdėlto sudaro tam gan dideles salygas. Pagrindinis šio darbo uždavinys yra apibendrinti kas sudaro žmogaus ir kitų organizmų veiklą ir jos sudarymo principą, kaip ji formuojasi, keičiasi, tobulėja. Taip pat užsimenama apie kūnų sandarą su tikslu nurodyti kaip atsiranda šie veiklos sudarymo principai, kaip jie užgimsta ir kaip įtakoja gyvenime. Taip pat šis darbas nori parodyti jog žmogus gali tykslingai keisti savo veiklą ar jos atsisakyti sąmprotaudamas, ir kaip padaryti tą sąmprotavimą tykslingą, nepasiduoti emocijų, jausmų ir nuotaikos valiai. Didžiausias noras yra sudaryti salygas žmogui atrasti kelia link tobulėjimo ir gebėjimo atrasti sekanti žingsni link geresnio gyvenimo ir leidimo atvesti žmogaus paveikslo link geresnio, tobulesnio.

Linkių supratingumo skaitant ir neleisti pradinems nusistatymams atbaidyti."


... Pamiršau paminėti jog nemažai rašoma apie sąmonę supažindinime. Failą prisegu ir taip pat patalpinau į google drive, nuorodą irgi įmetu, viso apie 50 puslapių skaitymo kančių. :D


https://drive.google.com/file/d/1dg-CcFHTqLT6hC5-_Q8PH2FNHu7OA3in


Linas Esu

Citata iš: Duviename  gegužės 09, 2018, 05:10:55Sveiki visi

Registravausi su tikslu gauti platesnio rato nuomonių apie savo parašyta darbelį, nesu pripažintas ekspertas apie tai ką rašiau, tačiau manau jog visgi tai gali tapti pravartu. Tikiu jog šian bei ten gali būti gan abstrakčiai aprašyti dalykai ar gal net nesuprantamai, bendrai paėmus. Turiu pripažinti lietuvių kalba man itin prastai sekėsi vidurinėje. Bet jei kiltu kokių klausimų ar reiktu pateikti pavyzdžių būtent tam ir esu aš. Taip pat su malonumu atsakysiu plačiau į keliamus klausimus susijusius su mano pateiktu darbu.



Labas. Kas dar nesisekė be lietuvių kalbos ?
Kokias knygas skaitei, pas ką mokinaisi bei ką mokinaisi, prieš rašant šį aplanką ?

klajunas

Kol kas neturėjau laiko viską perskaityti, tik labai greitai peržvelgiau turinį. Suprantu, kad tekstas būna visada pritaikytas tam tikrai auditorijai ir turi stengtis "nešukuoti per daug prieš plauką", tačiau pagal mano standartus, tavo teorija gana ribota. Ji atspindi populiaraus mokslo peršamą žmogaus vaizdinį, kuriame praleista labai daug svarbių momentų, kuriais remiantis galima standartinį ribotą principą produktyviai išplėsti, parodant visą, tikrą ir pilną žmogų. Oficialus mokslas to vengia. Vienas iš pavyzdžių - sąmonę aiškinti vien "neuronais" yra pasenęs metodas ir su juo toli nenuvažiuosi. Nors tai daroma dėl suprantamų priežasčių - teigiama, kad gilesnės realybės - neatrastos. Manau, kad netgi jeigu tai tiesa, privaloma ruošti tokiam atradimui pamatą. Tai galima pradėti nuo filosofijos, bet suprantant, kad rezultatas bus sąmonės fizika.

Galiu pateikti pavyzdį kaip tai darau. Tam įdedu nuorodą į savo prezentaciją Įvadas į žmogaus ir sąmonės mokslą

Palyginus, tai kaip tiriu aš - laužo stereotipus ir standartus, kai tu stengiesi prisitaikyti. Linkiu pasirinkti originalesnį kelią.

Duviename

#3
gegužės 09, 2018, 14:52:08 Redagavimas: gegužės 09, 2018, 14:53:44 by Duviename
Citata iš: Linas Esu  gegužės 09, 2018, 09:47:39Labas. Kas dar nesisekė be lietuvių kalbos ?
Kokias knygas skaitei, pas ką mokinaisi bei ką mokinaisi, prieš rašant šį aplanką ?
Nemanau, kad tai turės didelės reikšmės bendrai paėmus, kadangi pats aplankas susiformavo iš idėjos pamėginti ir apibenrinti kasdienius apmastymus. Tuom norių pasakyti, vidurinė man nesudarė tiek daug įtakos kaip mano švaistomas laisvas laikas žiurint filmus, youtube kanalus, skaitant nuotrupas darbų ar stebint asmeninius minčių virsmus laikui besikeičiant. Jei jau reiktu nurodyti bent vieną vietą iš kur sėmiausi bent kiek informacijos kurią gal perdariau, tai galiu paminėti B. Spinoza.


Citata iš: klajunas  gegužės 09, 2018, 11:46:47Kol kas neturėjau laiko viską perskaityti, tik labai greitai peržvelgiau turinį. Suprantu, kad tekstas būna visada pritaikytas tam tikrai auditorijai ir turi stengtis "nešukuoti per daug prieš plauką", tačiau pagal mano standartus, tavo teorija gana ribota. Ji atspindi populiaraus mokslo peršamą žmogaus vaizdinį, kuriame praleista labai daug svarbių momentų, kuriais remiantis galima standartinį ribotą principą produktyviai išplėsti, parodant visą, tikrą ir pilną žmogų. Oficialus mokslas to vengia. Vienas iš pavyzdžių - sąmonę aiškinti vien "neuronais" yra pasenęs metodas ir su juo toli nenuvažiuosi. Nors tai daroma dėl suprantamų priežasčių - teigiama, kad gilesnės realybės - neatrastos. Manau, kad netgi jeigu tai tiesa, privaloma ruošti tokiam atradimui pamatą. Tai galima pradėti nuo filosofijos, bet suprantant, kad rezultatas bus sąmonės fizika.

Galiu pateikti pavyzdį kaip tai darau. Tam įdedu nuorodą į savo prezentaciją Įvadas į žmogaus ir sąmonės mokslą

Palyginus, tai kaip tiriu aš - laužo stereotipus ir standartus, kai tu stengiesi prisitaikyti. Linkiu pasirinkti originalesnį kelią.
Turiu pripažinti, čia šukuojama prieš plauką, ir daug, turint omeny jog labai nepritaikyta skaitymui, tai daugiau tik mėginimas apibendrinti apmastymus.

Sakyčiau netiek peršama žmogaus modelį per prievartą kiek apibendrinimą atliktų tyrimų, bet neapjungiant teorijų kurios neturi pagrindo ar negali būti eksperimentavimo būdu įrodytos. Nebent norėtum pasakyti jog žmogus be galvos ir neuronų gali mastyti su kitur besirandančių informacijos apdorojimo darinių, taip nekliudant toliau gyventi.

Neneigiu jog mano pateiktas modelis ribotas, bet būtent šis ribotumas leidžia atskirti tokias dalis kaip sielą ir dvasinį pasaulį nuo ten kur šios idėjos nepritinka ir randant joms labiau tinkamą vietą, nes iki dabar nežinom iš ko sudaryta siela ar kuom matuoti dvasinį pasaulį ar bent sudaryti vieno ar kito sistemą, žemėlapį pažinimo labui.

Galiu pasakyti tik tai jog, neuronas yra tik talpinimo vienetas informacijai, pati sąmonė mano manimu randasi informacinėje terpėje ir, tai kaip ta informacija saveikauja tarp ją sudarančių dalių. Iš to seka jog Neuronai yra tik įrankiai užrašyti tikroviai ir ją talpinti, tuo tarpu sąmonė su ta patalpinta informacija atlieka įvairius virsmus, pakeitimus.

Linas Esu

#4
gegužės 09, 2018, 15:10:08 Redagavimas: gegužės 09, 2018, 15:29:22 by Linas Esu
Citata iš: Duviename  gegužės 09, 2018, 14:52:08Nemanau, kad tai turės didelės reikšmės bendrai paėmus, kadangi pats aplankas susiformavo iš idėjos pamėginti ir apibenrinti kasdienius apmastymus. Tuom norių pasakyti, vidurinė man nesudarė tiek daug įtakos kaip mano švaistomas laisvas laikas žiurint filmus, youtube kanalus, skaitant nuotrupas darbų ar stebint asmeninius minčių virsmus laikui besikeičiant. Jei jau reiktu nurodyti bent vieną vietą iš kur sėmiausi bent kiek informacijos kurią gal perdariau, tai galiu paminėti B. Spinoza.
Jeigu ignoruoti gramatines klaidas, nėra sunku skaityti tavo rašliavas. Taip ir nesupratau, ar tu čia filosofuoji for fun, ar vertei/nurašei tekstą iš kokio nors ezoteriko knygos .

Kam tu apskritai užsiemei aprašyti tai kas gana aiškiai ir tiksliai išaiškinta psichologijos/biologijos mokslų srityse ? ( turiu omeny kai kurias sąvokas ir terminus )

klajunas

 @Duviename  Rašydamas, kad modelis ribotas tik noriu paskatinti jį plėsti į "mokslui" "nepasiekiamas sritis". Niekas neturi teisės uždėti jokių rėmų tavo minčiai, jeigu nori gali savo ribotame horizonte užsidaryti patys, bet diktuoti kitiems - neturi teisės. Nesek nei oficialiu mokslu, nei oficialia filosofija - nes jų per daug trumpi, arba užtrumpinti, protai. Jų tikslas - ne atskleisti tiesą, bet uždaryti žmonių sąmones į sąvokų kalėjimą, kuriame laikomi jie nemato tikro pasaulio. Gerai, kad dedi pastangas - toks atvejis labai retas Lietuvos lygyje, nes visi seka kokiais nors autoritetais, kurių žodį laiko "galutiniu". Mesk į šiukšlių dėžę visus autoritetus ir mąstyk savo galva. Pamatysi kaip pradės po truputį atsivėrinėti tikri pasauliai ir tiesa.

Dėl neurono - taip, neuronas yra, tačiau akivaizdu, kad jo per mažai, tai viena ir jis yra ne toks, kokį jį vaizduoja oficialus mokslas - tai antra. Trumpai tariant, neuroną galima vadinti "gnostinių laukų moduliatoriumi", nes kiekvieno neurono pagrindinė sandaros dalis yra "moduliavimo parametrų varikliukas". Kad tai neurono teorijoje matytųsi, turi būti kitaip aiškinama neurono sandara - ne vien kaip primityvios elektriškai aktyvios "ląstelės". Sąmonė - tai egzistenciatas, atsirandantis "kvantiniame luksorinų lauke". Neuronai yra šio lauko moduliatoriai.

Duviename

Citata iš: Linas Esu  gegužės 09, 2018, 15:10:08Jeigu ignoruoti gramatines klaidas, nėra sunku skaityti tavo rašliavas. Taip ir nesupratau, ar tu čia filosofuoji for fun, ar vertei/nurašei tekstą iš kokio nors ezoteriko knygos .

Kam tu apskritai užsiemei aprašyti tai kas gana aiškiai ir tiksliai išaiškinta psichologijos/biologijos mokslų srityse ? ( turiu omeny kai kurias sąvokas ir terminus )
Asmeniniai pamastymai ir apjungimas sukauptos informacijos toje sferoje. Aprašiau jau žinomus dalykus su tikslu nusakyti kaip naudojamos bus sąvokos ir terminai, jog nebūtu taip, kad kaip pavyzdys: Emocijas galima aiškinti kaip psichologiniius virsmus, bet mano darbe tai labiau tik impulsu siuntimas ir instinktyvus atsakas į tą impulsą, signalą. Jei apie pradžia bendrai, tai tuomet, tai tik tarsi pagrindas ant kurio vėliau statomos mintys ir kuriomis grindžiama. Praleisti ir iškart naudoti terminus nelabai galiu manau, prieš jų nenusakydamas ar neįvardindamas.

Citata iš: klajunas  gegužės 09, 2018, 15:36:17@Duviename  Rašydamas, kad modelis ribotas tik noriu paskatinti jį plėsti į "mokslui" "nepasiekiamas sritis". Niekas neturi teisės uždėti jokių rėmų tavo minčiai, jeigu nori gali savo ribotame horizonte užsidaryti patys, bet diktuoti kitiems - neturi teisės. Nesek nei oficialiu mokslu, nei oficialia filosofija - nes jų per daug trumpi, arba užtrumpinti, protai. Jų tikslas - ne atskleisti tiesą, bet uždaryti žmonių sąmones į sąvokų kalėjimą, kuriame laikomi jie nemato tikro pasaulio. Gerai, kad dedi pastangas - toks atvejis labai retas Lietuvos lygyje, nes visi seka kokiais nors autoritetais, kurių žodį laiko "galutiniu". Mesk į šiukšlių dėžę visus autoritetus ir mąstyk savo galva. Pamatysi kaip pradės po truputį atsivėrinėti tikri pasauliai ir tiesa.

Dėl neurono - taip, neuronas yra, tačiau akivaizdu, kad jo per mažai, tai viena ir jis yra ne toks, kokį jį vaizduoja oficialus mokslas - tai antra. Trumpai tariant, neuroną galima vadinti "gnostinių laukų moduliatoriumi", nes kiekvieno neurono pagrindinė sandaros dalis yra "moduliavimo parametrų varikliukas". Kad tai neurono teorijoje matytųsi, turi būti kitaip aiškinama neurono sandara - ne vien kaip primityvios elektriškai aktyvios "ląstelės". Sąmonė - tai egzistenciatas, atsirandantis "kvantiniame luksorinų lauke". Neuronai yra šio lauko moduliatoriai.
Jei jau prakalbom apie laukus, tuomet kaip tu įvardiji lauką kuriame randasi sąmonė galima apjungti su mano mintim ir tuomet išsireikščiau taip. Neuronų pagalba ir jų atliekamo darbo metu susidaro sąlygos susikurti ar aptikti erdvę kurioje užgimsta sąmonės pradmenys ir toje erdvėje sąmonė gyvuoja. Jei materialų pasaulį suprasti kaip dvimatį ir plokščia, tai sąmonė ir jos apdorojama informacija randasi trečiajam matmenyje.

Savo darbe stengiuos daug nenukrypti į galimus ar negalimus mano ar kitų sudarytus iki dabar neaprašytus naujus pasaulius ir jų veikimo sferas, jegų laukus, bet jų tikimybės neatmetu. Kaip technologijos nevisagalės, taip ir sąmonė nevisagalė pilnai suprasti iš pirmo karto ką ji tyrinėja.

Apibendrintai noriu pasakyti jog, taip, daug rašoma apie bendrai žinomus dalykus, iš kitos pusės mano darbas mėgina apjungti materialia faktine medžiagą ir ją paaiškinti su tikslu nurodyti kaip susidaro veikla iš pagrindų, bet ne kas ja nukreipia ar iškraipo detaliai.

p.s.
Žinoma nebent nori visai atmesti tokius dalykus kaip veiksmas ir atoveiksmis, ar materiją ir visa egzistencija iš pagrindų. Tuomet netikiu jog galėtum sudaryti kokį tikrovės modelį. Materija sudaro tam tikrą pagrindą. Galima ir kitaip įvardyti tai, visada yra kažkokia substancija ar objektas kuriuo galima remtis, net jei ir jis neįvardijamas kaip fiziškai matomas ar apčiuopiamas. Vienaip ar kitaip, privalo būtu atskaitos taškas nuo kur pradedam, o aprašymai skirti nusakyti keliui kuriuo einama, kad prieiti prie tos pačios, sekančio koordinatės, vietovės, išvados.

Apie tai kaip skirtingai mes visi suprantam pasaulį galėčiau labai ilgai kalbėti, bet kad bendradarbiauti turim apriboti terminus kuriais naudojamės įvardyti tikrovei ir netik jai. Kitaip taptume mistikos ir abstrakcijos aukomis, be aiškaus žemėlapio.

Linas Esu

@Duviename sėkmės paieškose.

klajunas

Citata iš: Duviename  gegužės 09, 2018, 17:04:38Žinoma nebent nori visai atmesti tokius dalykus kaip veiksmas ir atoveiksmis, ar materiją ir visa egzistencija iš pagrindų. Tuomet netikiu jog galėtum sudaryti kokį tikrovės modelį. Materija sudaro tam tikrą pagrindą. Galima ir kitaip įvardyti tai, visada yra kažkokia substancija ar objektas kuriuo galima remtis, net jei ir jis neįvardijamas kaip fiziškai matomas ar apčiuopiamas. Vienaip ar kitaip, privalo būtu atskaitos taškas nuo kur pradedam, o aprašymai skirti nusakyti keliui kuriuo einama, kad prieiti prie tos pačios, sekančio koordinatės, vietovės, išvados.

Apie tai kaip skirtingai mes visi suprantam pasaulį galėčiau labai ilgai kalbėti, bet kad bendradarbiauti turim apriboti terminus kuriais naudojamės įvardyti tikrovei ir netik jai. Kitaip taptume mistikos ir abstrakcijos aukomis, be aiškaus žemėlapio.
Viskas, ką matome aplinkui yra sensorinio sąmonės ekrano sukurta realybė, kuri turi pagrindinių dėmenų rinkinį kaip antai substancija-energija-informacija ir erdvė-judėjimas-laikas. Reikia suvokti, kad šie dėmenys yra ne objektyvi realybė, bet ekrano sandaros elementai. Mano mintis ta, kad ekraną galima sukurti kokį nori, dėmenų ir iš jų išvedamų parametrų pasirinkimas - begalinis. Aišku, žmogus savo sensoriumo perdaryti negali, todėl šie dėmenys atrodo nepajudinami, tačiau yra viena galimybė - iš sensoriumo atsitraukti į kognityviumą ir ekraną, su naujoviška dėmenų sistema susikurti mąstyme.

Tada žmogus įgytų naujas akis, kuriomis matytų visai kitą vaizdą, be veiksmo-atoveiksmio, jėgos, judėjimo, energijos ir pan. Tai nėra lengva - tai taip pat ir nėra neįmanoma. Tai darbas talento-genijaus jėgoms.

Linas Esu

Citata iš: klajunas  gegužės 09, 2018, 18:56:58Tai darbas talento-genijaus jėgoms.
Save laikai talentu-genijum ?

Duviename

Citata iš: klajunas  gegužės 09, 2018, 18:56:58Viskas, ką matome aplinkui yra sensorinio sąmonės ekrano sukurta realybė, kuri turi pagrindinių dėmenų rinkinį kaip antai substancija-energija-informacija ir erdvė-judėjimas-laikas. Reikia suvokti, kad šie dėmenys yra ne objektyvi realybė, bet ekrano sandaros elementai. Mano mintis ta, kad ekraną galima sukurti kokį nori, dėmenų ir iš jų išvedamų parametrų pasirinkimas - begalinis. Aišku, žmogus savo sensoriumo perdaryti negali, todėl šie dėmenys atrodo nepajudinami, tačiau yra viena galimybė - iš sensoriumo atsitraukti į kognityviumą ir ekraną, su naujoviška dėmenų sistema susikurti mąstyme.

Tada žmogus įgytų naujas akis, kuriomis matytų visai kitą vaizdą, be veiksmo-atoveiksmio, jėgos, judėjimo, energijos ir pan. Tai nėra lengva - tai taip pat ir nėra neįmanoma. Tai darbas talento-genijaus jėgoms.
Leisk man perfrazuoti tuomet, ir patikrint ar teisingai supratau.

Žmogaus sąmonė veikia varoma įdėjų kurios ateina iš substacijos, kurią vėl mes perimam per pojučius kurie teikia įdėjas, bet nenusako tikrosios tos substancijos savybių. Iš to išplaukia jog materialus pasaulis tėra sudarytas iš įdėjų apie substanciją bet ne iš pačios jos. To pasekoje, kad suprasti tikrąją substancijos esme, žmogus turi kritiškai išanalizuoti jį supančias įdėjas ir išsilaisvinti iš šių sukaustimų, bet taip jau nutiko jog substancija iš kurios sudarytas žmogus nėra šiuo metu pilnai pajėgi atlikti ši titanini darbą.

Jei taip, tai pilnai sutinku su tuom, bet kol mes randamės šiam materijos kalėjime turim pripažinti jog įdėjos kurios ateina per tikrove irgi ateina iš substancijos kuri mus sudaro, to pasekoje jos tarsi antros pakopos pažinimas. Kaip nuo mistinio pasaulio pereinam prie idėju, taip nuo jų prie materijos ir kritiškumo, bet neatmetu jog nevisos idėjos randa savo atitikmeni materialioje tikrovėje.

klajunas

@Duviename supratai teisingai: yra pirmapradis žmogus, kuris niekaip sąmonei nepasireiškia, kuris yra tikras ir pilnas, toks koks yra iš tikrųjų, ir yra sąmonės žmogus, homunkulas matomas per sensorinę sistemą. Tikrasis žmogus sudarytas iš tikrosios "materijos" formos, kuri yra "anapus vaizdo ir veiksmo", bet reikškiasi sau tik per jusles kaip juslinė materija, kuri ekrane sukonstruota iš surenkamos informacijos. Ekranas tėra tas būdas, kuriuo pirminė substancija paversta į informacijos srautą, vėl sujungiama į ekranines formas.

Žmogaus tikslas ekranines juslines materijas kuo labiau priartinti prie to, kas yra anapus ekrano, "anapus vaizdo ir veiksmo". Kuo geriau tai pavyksta, tuo aukštesnė sąmonės kokybė nes ji maksimaliai atitinka transcendenciją. Atitikimas duoda tikrą supratimą, o supratimas leidžia įvesti dirbtines manipuliacijas ir kurti technologijas. Kuo sąmonė toliau nuo tikros anapusinės materijos struktūros, tuo jos kokybė prastesnė. Priartinimas įmanomas per proto struktūras.

Ką daro modernusis mokslas: jis tik paima ekranines kokybes ir tas kokybes paverčia kiekybėmis, kurios nepažengia toliau šio primityvaus ekrano paviršiaus. Kažkada tai buvo inovatyvu, tačiau seniai pasenęs ir pažangą varžantis modelis.

Citata iš: Linas Esu  gegužės 09, 2018, 19:32:29Save laikai talentu-genijum ?
Kuo save laikau tau žinomuose šaltiniuose pakankamai išsamiai paaiškinta. Esu integruota sąmonė, kuri prijungta prie "psichotroninės noosferos".  ;D

Linas Esu

Citata iš: klajunas  gegužės 09, 2018, 20:09:05Kuo save laikau tau žinomuose šaltiniuose pakankamai išsamiai paaiškinta. Esu integruota sąmonė, kuri prijungta prie "psichotroninės noosferos".  ;D
Tai nelaikai savęs genijumi-talentu ?

klajunas

Citata iš: Linas Esu  gegužės 09, 2018, 20:17:33Tai nelaikai savęs genijumi-talentu ?
Klausimas nes toks paprastas kaip tau atrodo. Geriau apibrėžk kaip šiuos apibūdinimus supranti. Nes įprastinio mokslininko paslaptis būna tik imitaciniai genijai-talentai, nes jų protai yra kuriami kompiuteriu: galvoje turi suflerį kalbėjimui, idėjos gaminamos minčių integratoriumi, savo sąmonėje prisijungia prie duomenų bazių ir t.t. Reikalas tas, kad daug kas būna atrasta tikrame pasaulyje kuris anapus rezervatų, o rezervato mokslinikams idėjos paprasčiausiai implantuojamos į galvą. Todėl jie iš tikro nėra tikri idėjų autoriai - vadinasi nei natūralūs talentai nei genijai, nors visuomenei tokiais vaizduojami. Su kalkuliatoriumi visi matematikai, bet jeigu kalkuliatorius įstatytas į galvą, niekas jo nemato ir galvoja kad čia tikras matematikos talentas.

Kaip tau šis klausimas atrodo?

Linas Esu

@klajunas uždaviau paprastą klausimą ar laikai save genijumi-talentu ( viršuje rašei apie tai ) ? . Aš už tave neatsakysiu kuo tu save laikai. Vietoj paprasto taip/ne, dabar smaukaisi vietoje blevyzguodamas apie kažokius rezervatus .

Aukštyn