Vis dėlto kokia tikroji gyvenimo prasmė?

Pradėjo Satanistas, balandžio 27, 2017, 13:22:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

vytra

Citata iš: a.t.sielis  vasario 19, 2018, 15:27:15.. я за всех российских баб!
- vertimas: "aš už visas Rusijos moteris".

p.s... asmeniškai man šis artistas patinka, žinoma atmetus visas "paranojas", jis turi daug "sveikos filosofijos". Rusijos moterys turbūt buvo/yra sunkesnėje būsenoje nei kokios afrikietės.. Sudominai, einu dar pasiklausyti jo repertuaro..

:(

Lucas

Citata iš: vytra  vasario 19, 2018, 10:15:19- Tas "paieškas" pavadinčiau moksliniais tyrimais, naujo pažinimo moksliniais eksperimentais ar naujomis filosofinėm konstrukcijomis. Tuo tarpu tuščias svarstymas "kam aš esu", itin nesubrendusio žmogaus sąmonėje, niekaip negali pagelbėti susivokti!

p.s.
.. taigi, aš palaikau senąsias tradicijas, kuomet informacija vaikams pateikiama pagal subrendimą, kad nebūtų visiškų vystymosi "nonsensų"!


:(

Sutinku, kad nėra reikalo pypliui kišti filosofinių samprotavimų. Įtariu, kad galbūt nesusikalbėjome arba aš gerai neįsigilinęs puoliau rašyti atsakymo (visgi, pateiktų minčių neatsisakau).

Dėl jūsų pateikto "paieškų" apibrėžimo taip pat sutinku.

Vis dėlto turiu pastebėti, kad jeigu jaunas žmogus užduoda sau "prasmės" klausimą, tai gali vesti nebūtinai į pražūtį, bet atvirkščiai, būtent į brandą, kaip mąstančio žmogaus, ir į visai kitokį aplinkos suvokimą. Aš pats save laikyčiau to pavyzdžiu. Pirmi mano svarstymai šiais klausimais man dabar atrodo visiškai vaikiški ir kvaili, tačiau jeigu nebūčiau ėjęs mąstymo keliu, dabar nebūčiau tokioje mąstymo padėtyje, kurioje esu dabar (ir esu beveik tikras, kad ir ateityje toks ėjimas į priekį tęsis, ir dabartines mano mintis pakeis dar labiau išbaigtos, pagrįstos ir apgalvotos idėjos). Praeities mintys atrodo nepajudinamos ir genialios, o dabar atrodo kvailos, kai tuo tarpu dabartinės mintys atrodo pagrįstos, protingos. Nenustebčiau, jei ateityje dabartinės mintys man taip pat atrodys kvailos.

Galiu išreikšti tik tokį pastebėjimą. Dabartinio "aš" požiūris visada atrodo teisingas, daugiau/mažiau pagrįstas ir geras. Bet su laiku kinta ir požiūris, ir tuomet jau tas kitas, tapęs dabartiniu, atrodo teisingas, geras etc...

O dėl įsivyravusio off-topico apie Любэ, tai man iš vaikystės įstrigusios jų dainų melodijos. Ne per seniausiai vėl iš naujo atradau Любэ, tik žinoma dabar jau girdžiu ne vien muziką, bet ir dainų tekstus. Kai kuriose dainose tikrai galima iškasti gilią mintį, bet kaip pastebėjo kiti forumiečiai, Любэ dainose galima jausti tendenciją:
Citata iš: a.t.sielis  vasario 19, 2018, 15:27:15за Сталина, за Ленина, за всех российских баб
Tokie būtų mano pasvarstymai.  :-\


mantukslisxxx

Nera prasmes gyventi, gyvenimas tik skaudina

boba

Gyvenimo prasmė pastebėti detales, kaip kad @Creative kad sakė. Auksiniai jos žodžiai. Į viduriuką. Ačiū @Creative, kad mane apšvietei.

Creative

#64
birželio 08, 2018, 23:17:11 Redagavimas: birželio 09, 2018, 02:20:57 by Creative


"Jei negalite rasti gyvenimo prasmės, bandykit prisiminti kur paskutinį sykį jį naudojot."

Aukštyn