Psi prigimtis

Pradėjo Benamis, sausio 13, 2016, 15:32:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Autorius @Legionas

Šio straipsnelio paskirtis paneigti klaidingą paplitusią nuomonę apie psi prigimtį ir jos veikimą. Taip pat užginčyti su psi susijusias idėjas, kurios kertasi su moksliniais įrodymais, bei pateikti racionalų psi veikimo principą. Siūlomas aprašymas atitinka praktikavimo su psi patirtis, bei nesikerta su moksliniais įrodymais.

Psi ir Elektromagnetizmas



Stipriausi įrodymai, kad psi nėra elektromagnetinė seka iš atliktų bandymų* ,ir yra tokie:

1. Psi negali sulaikyti faradėjaus narvas, švininė siena, betoninė siena ar didžiulis sluoksnis žemės, kai tuo tarpu elektromagnetines bangas tai sulaiko.

2. Psi efektyvumas nekinta priklausomai nuo atstumo. Kai tuo tarpu, elektromagnetinė spinduliuotė didėjant atstumui silpnėja.

3. Psi taip pat nepaveikus laikui. Tuo tarpu elektromagnetinė spinduliuotė gali judėti laiku tik pirmyn.

Labiausiai paplitę klaidingi įsitikinimai yra: pirma, kad ultra žemo dažnio elektromagnetinės bangos atitinka aukščiau pateiktą aprašymą. Bet tai nėra tiesa. Jei jos galėtų atitikti pirmą punktą, tai visiškai neatitinka 2 ir 3. Antras klaidingas įsitikinimas, kad psi tai kokia nors biocheminė, bioelektrinė ar dar kokia nors bio- energija. Tačiau visa tai tėra tas pats elektromagnetizmas vykstantis organizme.

Visa mums šiuo metu žinoma fizika susideda iš 4 sąveikų: stipriosios, silpnosios, elektromagnetinės ir gravitacinės. Nei vienos iš jų apibūdinimas neatitinka psi funkcijų. Iš to seka išvada, kad yra kita terpė ar mediumas per kurį veikia psi. Šiuo metu, fizikoje nėra nei vienos teorijos galinčios tai pilnai paaiškinti. Kad fizika galėtų paaiškinti psi veikimą, jai reikia pasiekti aukštesnį žinių lygmenį.

Psi ir smegenys

Dar viena populiari teorija teigia jog psi yra fizinių smegenų funkcija. Pirmasis gan aiškus kontra argumentas būtų tai, jog smegenys yra biocheminis organizmas, kuris elektromagnetinių impulsų pagalba perduoda duomenis. Taigi visa smegenų veikla paremta elektromagnetizmu, o apie tai jau kalbėjome anksčiau.

Antras kontra argumentas, būtų tai jog psi, (taip atrodo) jog veikia abstrakčiame lygmenyje, vietoj to kad veiktų vaizdiniame ar kalbiniame lygmenyse. Siekiant tai paaiškinti,  kaip fizinių smegenų funkciją, reiktų rasti fundamentalų  smegenų veikimo standartą, tačiau kaip žinome iš neuromokslo, smegenyse patalpinti tą pačią informaciją, galima begale skirtingų būdų. Kiekviena sąvoka smegenyse patalpinama kaip tam tikra neuronų variacija ir pas kiekvieną žmogų ji vis kita. Iš to seka išvada, kad nėra vieningo modelio pagal kurį galėtų veikti psi. O tai reiškia, kad fizinės smegenys nėra atsakingos už psi.

Tai kas yra ta Psi?

Žmogaus smegenis galima padalinti į dvi kategorijas, fizines smegenis(elektrocheminį organizmą) ir ne fizinį komponentą, kuris nėra apribotas erdvės bei laiko sąvokų. Standartinis šio elemento pavadinimas būtų - Siela. Pats apibūdinu sielą kaip tą mūsų dalį,kuri atlieka psi, kuri atsiskiria astralinės kelionės metu ir tą kuri tęsia egzistavimą, kai numiršta fizinis kūnas.

Iš patirčių susijusių su OBE, galime spręsti, kad siela ir kūnas yra du atskiri dalykai. Iš eksperimentų, su laiku ir dideliais atstumais, naudojant psi, žinome jog siela gali išsitęsti arba persikelti laike ir erdvėje, be jokio vargo įveikdama visus fizinius barjerus ar trikdžius.

Galima sakyti, kad siela mus atspindi labiau, nei smegenys. Kadangi siela yra ilgaamžiškesnė ir taip pat pagrindis mūsų tapatybės komponentas. Panašiai galima būtų palyginti, smegenis ir ranką.

Psi gebėjimai: jausti pasaulį, keisti pasaulį, komunikuoti su kitais, visa tai atlieka siela. Tačiau fizinės smegenys taip pat turi savo rolę, jos atsakingos už sąmoningų ir pasąmoninių minčių palaikymą, kurių pagalba formuojama, nukreipiama ir interpretuojama psi.

Kuomet psi atliekama ją kontroliuojant, psionas suformuoja ketinimą ar planą sąmonėje ir tuomet pasąmonės pagalba suformuoja jį sieloje. Jutiminių gebėjimų atveju, siela pasiunčia smegenims abstrakčius duomenis, kuriuos jos turi interpretuoti. Psi gebėjimai gali būti ir mažiau kontroliuojami, kuomet siela, atlieka psi, be proto instrukcijų.

Bet kokiu atveju, psi atlieka siela, o smegenims lieka vesti ir interpretuoti sielą, kaip ir sielai priimti tai ką duoda smegenys ir pasimokyti iš jų.

*Apie bandymus:
•   „The Conscious Universe" Dean Radin (1997, p.16)
•   „Extra-sensory Perception After Sixty Years" J.G. Pratt, J.B. Rhine (1966, p. 325-326)
•   „The Physical Basis of Intentional Healing Systems" Roger D. Nelson (p. 17-18)
•   „The Speed of Thought: Investigation of a Complex Space-Time Metric to Describe Psychic Phenomena" E. Rauscher ir R. Targ (2001)

Aukštyn