Eutanazija - uz ar pries?

Pradėjo Benamis, vasario 01, 2012, 14:29:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Na tai čia jau to žmogaus problema jei pats negali nusižudyti Visuomenės problema tame, kad patys nieko nenori daryti, bet trokšta kad kiti visk padarytų už juos. Žodžiu negali nusižudyti tai čia tavo bėdos ir nereikia kitų į savo troškimus traukti :) sakyčiau labai egoistiška būtų prašyti kad kažkas kitas tave nužudytų

Nightcrawler

#256
lapkričio 22, 2015, 21:20:39 Redagavimas: lapkričio 22, 2015, 21:22:46 by Nightcrawler
Citata iš: paragraf 78  lapkričio 22, 2015, 20:45:38Na tai čia jau to žmogaus problema jei pats negali nusižudyti Visuomenės problema tame, kad patys nieko nenori daryti, bet trokšta kad kiti visk padarytų už juos. Žodžiu negali nusižudyti tai čia tavo bėdos ir nereikia kitų į savo troškimus traukti :) sakyčiau labai egoistiška būtų prašyti kad kažkas kitas tave nužudytų
Nusišneki... Egoitiška būtų nepadėt bejėgiui žmogui, vien dėl to, kad tamsta nenorėtum rankų teptis (Štai visos jūsų priežąstis "prieš eutanaziją")

CitataNa tai čia jau to žmogaus problema
Paradoxsas, sakyčiau... Nes taip šneka egoistai.

paragraf 78

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 22, 2015, 21:20:39Nusišneki...
Tikrai stiprus argumentas :) beje, tokių argumentų diskusijose derėtų vengti, nes tai tik parodo, kad tas kuris jį naudoja nemoka diskutuoti ir šiaip labiau linkęs manytis protingesnis už kitus, nors toli gražu taip nėra.
Jei toliau taip tęsi, tai bus paskutinis kartas kai į tave kreipiau dėmesį kaip į oponentą :)
Čia šiaip pastebėjimas į kurį nereiškia atsakinėti.

Nightcrawler

#258
lapkričio 22, 2015, 22:08:03 Redagavimas: lapkričio 22, 2015, 22:29:06 by Nightcrawler
Citata iš: paragraf 78  lapkričio 22, 2015, 21:55:00
Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 22, 2015, 21:20:39Nusišneki...
Tikrai stiprus argumentas :)
Argumentas yra iš kart po tavo cituoto "nusišneki", nors, toj vietoj, aišku, užsimerkėt. Tarp mūsų, aš čia vienintelis kažką argumentuoju, jeigu ką

Citatašiaip labiau linkęs manytis protingesnis už kitus, nors toli gražu taip nėra.
Paradoxalu, sakyčiau

Žodžiu, visaip išsisukinėjat ir bandot apeit tai, ką sakiau... O tai tik rodo mano tiesą

tadasas99

#259
lapkričio 23, 2015, 18:08:07 Redagavimas: lapkričio 23, 2015, 19:40:45 by paragraf 78
Citata iš: paragraf 78  lapkričio 22, 2015, 20:45:38Na tai čia jau to žmogaus problema jei pats negali nusižudyti Visuomenės problema tame, kad patys nieko nenori daryti, bet trokšta kad kiti visk padarytų už juos. Žodžiu negali nusižudyti tai čia tavo bėdos ir nereikia kitų į savo troškimus traukti :) sakyčiau labai egoistiška būtų prašyti kad kažkas kitas tave nužudytų
Krikscioniskas poziuris [cenzūra]

 Cia kalba ne apie mase, o apie vienetinius isskirtinius atvejus, t.y. nelengvabudiskas, samoningas, apgalvotas zmogaus paskutinis prasymas, pavadinkim paskutine valia, kaip pvz nepagydomos ligos paskutines stadijos kurios  atima logiska mastyma, elementarius veiksmus, zmogus tampa blogiau nei darzove, suvokdamas tokia greita ateiti zmogus papraso, manes paprase, as nesugebejau sutikti, bet as ji matydamas puikiai supratau kodel jis to prase.
 Cia ne morales klausimas, cia tiesiog niekas nenorime tokio sprendimo priimti, todel sprendimas negalima.

paragraf 78

matai čia bėda ne vienetiniuose atvejuose, nes leidus eutanaziją atsiras reikalas leisti ir kitokius dalykus, taip galų gale prieisime prie eugenikos ir panašių dalykų. Tai rodo kitų šalių patirtis. O žinant LT valdžią ir visuomenę tai mes dar toli gražu nepasiruošę eutanazijai.
Gražu rėkauti šūkius, bet iš šūkių visada gaunasi didelis piš :)

TinSoldier

1. Eutanazijos įteisinimas
2. Kitų dalykų įteisinimas
3. ?.?.?
4. Eugenika

Man šitame slippery slope argumente labai trūksta detalių ir ryšių :))
Beje, šiuo atveju (siejimo su eugenika), nematau didelio skirtumo tarp tiesiog leidimo numirti/negydymo bei pačios eutanazijos. Esmė ta pati: žmogus nebegali išsikapstyti, tai tegul tiesiog ir numiršta. Tik vienu atveju tegul numiršta be skausmo, o kitu - siaubingose kančiose.

Gydymo atsisakymas kažkodėl nepriveda prie eugenikos (o juk esmė vis tiek panaši: silpnesniųjų negelbėjimas/atsikratymas). Ir Vatikanas nematė jokios problemos remti motiną Teresę ir jos misijas, tarp kurių "mirštančiųjų namai", kurių visa esmė ir buvo/yra: "negydom, o leidžiam numirti žmogui kančiose".

tadasas99

Zinant lietuvos visuomene tai prievartine letine eutanazija nieko nenustebinsi. (letinis nuodijimas )
 Cia tiesiog kas nores tas ras buda apeiti, ir remiantis tokiu zmoniu galimu poelgiu gresme pasmerkti beviltiska ligoni kankintis ir kankinti artimuosius, nu nezinau ar gera mintis, bet tiesiog tu pats tokioj situacijoj budamas noretum tokia nasta uzkraut savo vikam ir anukam.

 As sutinku kad eutanazija negalima kol gyva samone, ar yra galimybe atsistatyti, nebent isimtis neisvengiamos skausmingos mirties palengvinimas.
 Bet kuomet zmogus suvokia kad iseities nebera, samone apleis, vaikai tures aukotis savo gyvenimus jo prieziurai o jis to nesupras nepadekos, del savigarbos ir artimuju gailescio papraso kad kai ateis laikas,  man cia suprantama
 Nors tai nera atsakomybes kratymasis, bet ar gailestis nezinau, as tevuka ziurejau, maudziau, bet nevykdziau jo prasymo, ar gerai pasielgiau nezinau.

Anona

Citata iš: TinSoldier  kovo 16, 2012, 18:42:07Na jo, Narbekovas ryškiai laimėjo diskusiją...

Bet aš nesuprantu, kodėl ta paliatyvi slauga kišama kaip pakaitalas eutanazijai. Tarsi, įteisinus eutanaziją, absoliučiai visus sunkius ligonius ir marintų.

Slauga ir pan., privalo egzistuoti. Privalo būti tobulinama. Į tai privaloma būti investuojama.
Ir šalia, kaip alternatyva, turėtų egzistuoti eutanazijos galimybė.

Tas pats Narbekovo dėstomos bioetikos laisvo informuoto sutikimo principas teigia, kad pacientas privalo būti supažindintas su visa informacija, gydymo ir kt. galimybėmis. Ir pats pacientas, be gydytojo spaudimo, turi galėti pasirinkti savo likimą.

Jei eutanazija uždrausta, tiesiog nesuteikiama galimybė pasirinkti to, ko nori. Gerai, tebunie, klinikine depresija diagnozuotiems, neleidžiama priimti tokio sprendimo.(Narbekovas teigė, kad tokių 60proc., - niekur nerandu tokių milžiniškų procentų. Kaip pastebėjau, mėgsta ten pas jus, katalikų teologijos fakultete, paredaguot statistikas savo naudai) Tačiau likę, sąmoningi, blaivūs ir kenčiantys pacientai turi turėti galiybę pasirinkti tarp:

1. negydymo
2. slaugos
3. eutanazijos.

Galiausiai, kaip Narbekovas teigė, kad reikia naikinti kančias sukeliančias priežastis, o ne pačius pacientus. Tačiau vėlgi, jei blaiviam, sąmoningui pacientui pasiūloma: "mes galime iki mirties sumažinti tavo skausmą. Va, stovi tave mylintys artimieji. Va, kunigas, kuris tau padės pasiruošti mirčiai. Ir t.t.". Ir, jei turėdamas visus tuos pasiūlymus, pacientas vis tiek nori greičiau nusibaigti. Amoralu jėga, per prievartą priešintis žmogaus valiai.
Pasižiūrėkit kaip su laisvu pasirinkimu eutanazija taikoma Belgijoj, Olandijoj ir kt. šalyse, kur ji įteisinta.. Šiandienai olandai net eidami operuotis kaulų lūžių samdosi asmens sargybinius tam, kad jų neeutanazuotų (jau net testamentiniai parašymai, kad žmogus atsisako būt nužudytas su medikų pagalba ten neveikia), o belgų seneliai bėga į Vokietijos slaugos namus, kad negautų nuodų dozės... Kur čia jums laisvas pasirinkimas? Jis tik ant popieriaus parašytas, o praktiškai, tai, pvz., Olandijoj dar prieš gerus 40 metų rezidentai daktarų klausdavo su kokiomis diagnozėmis pacientus galima numarinti arba jų negydyti (ir negaivinti, jei žmogus be sąmonės)... Manot, kad Lietuvoj kitaip būtų, juolab, kad ir šiandienai pasitaiko senų ir/ ar ligotų žmonių - paliatyvių ligonių - nužudymų prieš jų pačių valią (kai artimieji su slaugos įstaigom ir pan. tą suorganizuoja)? Galiausiai, eutanazija - tai ne jokia artimo meilės išraiška, nenorint, kad artimasis kentėtų. Tai - eilinis naštos, pareigos padėti ligoniui ištverti, malšinti jam skausmus, gerinti jo gyvenimo kokybę, atsikratymas. Tai yra ne artimo meilė, o iškreipta savimeilė - egoizmas. Juk tikrai nemalonu ir nesmagu atsisakyt to, kas tau teikia malonumą ir prisiimti tai, kas tau pačiam kelia kančią ir rūpesčius (slaugyti mirštantį žmogų ar ligotą seneliuką, invalidą ir pan. reiškia prisiimti atsakomybę už jį, gauti kančias tiek dvasine, tiek psichologine, tiek fizine prasmėmis).

exopolitics.lt

CitataKa jus manote apie eutanazija? Esate uz ar pries? Kodel?
Retas matyt susimąsto kad tokius klausimus pradėta iš esmės kelti tik mūsų laikmetyje...kodėl? Kas tos vargšų kenčiančiųjų ir negalinčių nutraukti savo gyvybės problemos kūrėjai ir inžinieriai??

Libertė

Na, kai pagalvoji, galima ir silpnesniais naujagimiais kaip mat atsikratyti: nepatiko- numetei nuo uolos ir ramu. Visiems. Tėvams, pačiam vaikui, visuomenei.
O jei rimtai, esu prieš oficialų eutanazijos pripažinimą. Juk akivaizdu, tokiu įstatymu būtų piktnaudžiaujama. Kenčiančių žmonių daug, ne vien ligonių. Pilna alkanų, benamių, išgyvenančių karą, siaubingą skurdą ir t.t. Kaip jiems palengvinti skausmą? Visus "atjungti"?
Šiaip, eutanazijos klausimai kyla taikioj visuomenėj. Inicijuojantiems karinius konfliktus ar terorizmo aktus, žmogaus gyvybė turi kitą prasmę.


Aukštyn