Lietuva-Lenkija

Pradėjo 2Pacas, rugsėjo 06, 2013, 12:04:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Chronos

CitataEmpatija ir net paprasčiausia užuojauta, mano manymu, yra centrinė kairės ideologijos vertybė. Būtent užuojauta dažniausiai prasideda ir baigiasi kairiosios ir dešiniosios ginčai. Liberalės požiūriu, kiekviena yra verta to atlyginimo, kurį turi - jeigu pardavėja tokia kvaila, kad tik tai sugeba dirbti, tai tiek ir nusipelno. Sakot, ji išnaudojama? Jei taip - tegu viešai protestuoja, klientai atsižvelgs į tuos protestus, ir prekybos centro direktorius bus priverstas pakelti atlyginimą, kad nepatenkinti klientai nepradėtų apsipirkinėti savo pardavėjus mažiau išnaudojančiame prekybos centre. Mat kokia paprasta kapitalistinė logika - vertas tiek, kiek dirbi, ir tiek.

   Ne visai prie temos, bet norėjau kai ką pakomentuoti pardavėjos atžvilgiu. Ji turi galimybę protestuoti, bet ji to nedarys, nes bijo, kad darbdavys ją tiesiog atleis iš darbo ir pasamdys kitą (na ir savaime suprantama protestas nieko nesuveiks), arba jos, kaip darbuotojos, reputacija pablogės ir niekas kitas jos nepriims į darbą. Ko tik nepaklausiu, visi atsako, kad bijo streikuoti/protestuoti (arba nenori, bet tai tas pats, jeigu tavo uždarbis tavęs netenkina; na dar yra tokie, kurie negali rizikuoti, nes turi mažą vaiką ar pan.). Šioje vietoje reikėtų žmonių vieningumo, kad ne vienas stovėtu su plakatais, o visi. Bet ne, atsiras toks, kuris nesutiks su visais net jeigu darbo salygos jo netenkina.

O šiaip sutinku su tavim TinSoldier'i. Bet taip išeina, kad valdžioje (apskritai) dauguma dešiniųjų?! :o -retorinis klausimas-

lt133

Lietuviai daugumoj ne ką geresni už lenkus. Nors visur visokių yra, kiekviena tauta kaip 10 rankos pirštų visi piliečiai skirtingi, bet vistiek norisi apibendrinti kažkaip, etiketę priklijuoti. Kažkaip reikia įvertinti.

A.C.A.B

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 06, 2013, 17:44:07
Nesakau, kad viskas galima. Bet jeigu žmonėms kažko reikia, kas niekam nekenkia, tai kam tai drausti? Valstybė turi į piliečius žiūrėti geranoriškai, o ne kaip į kažkokius kalinius, kuriems nustato savo taisykles, ir kurie neturi laisvės spręsti jokių, net ir smulkių savo gyvenimo klausimų.


O musulmonų maldos namų, minaretų statyboms, ten kur jų paprašytų Lietuvoje gyvenantys musulmonai pritartum? Pritartum tam, jog tikybos pamokų metu bent 50proc laiko sudarytų islamo mokymas, maldos alachui ir t.t.?

a.t.sielis

Citata iš: A.C.A.B  rugsėjo 06, 2013, 22:58:47
O musulmonų maldos namų, minaretų statyboms, ten kur jų paprašytų Lietuvoje gyvenantys musulmonai pritartum?


Žinoma.

Kaune, Ramybės parke stovi nedidelė mečetė.

Ta tema dar pastebėsiu, kad sekuliari valstybė keistai suprantama. Maždaug, "nusiplaunam rankas nuo religijos srities". Taip neturėtų būti, valstybė turėtų kontroliuoti religinį gyvenimą, ir neleisti religijos vardu vykti blogiui. Pseudomosulmonų veikla turėtų būti draudžiama. "Kas atrinks, kas tikri musulmonai, kas pseudomosulmonai?". Yra kriterijai - Korano ir kitų šaltinių tekstai, aiškinimai. Reikia patikrinti, ar tai, ką kažkas skelbia, kaip veikia, atitinka tos religijos teiginius ar ne. Tuo galėtų užsiimti specialistai religijotyrininkai ar pan. Turėtų būti speciali valstybinė institucija, kuri nagrinėtų religijų veiklą, ir žiūrėtų, kad tai nepavirstų į apgaudinėjimą ir blogesnius dalykus.

CitataPritartum tam, jog tikybos pamokų metu bent 50proc laiko sudarytų islamo mokymas, maldos alachui ir t.t.?


Čia kažkiek supini dalykus. Tikybos pamokos yra katalikų tikybos pamokos. Kadangi Lietuva yra sekuliari valstybė, bet ne prieš religiją, tai mokykloje yra sudaryta galimybė tradicinėms tikyboms (arba tik katalikų tikybai, nesu tikras dėl to) turėti savosios tikybos pamokas, jeigu yra pakankama mokinių dauguma. Taigi, teoriškai, jeigu kažkur musulmonai surinktų pakankamą kiekį mokinių, kuriems priklausytų jų tikybos pamokos, tai jau būtų musulmonų tikybos pamokos 100 proc.

Dievas yra vienas, kas blogo, kad žmonės meldžiasi Dievui?

Aukštyn