Lietuva-Lenkija

Pradėjo 2Pacas, rugsėjo 06, 2013, 12:04:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2Pacas

rugsėjo 06, 2013, 12:04:57 Redagavimas: rugsėjo 06, 2013, 12:20:34 by 2Pacas
Kodel sitos salys taip nemegsta viena kitos,na bent jau ziniasklaida vien skaitant ar ziurint tv tikrai susidaro toks ispudis.As asmeniskai pries juos nieko neturiu(juk nko jie mum nepadare),gal jus ka turit pries juos?Dazniausiai kai paklausi zmoniu delko nemegsti Lenku? Atsako ai kad jie labai pasipute isivaizduoja esa dideliais ponais,ir daug panasiu atsakymu.Bet ar del tokiu smulkmenu galima jausti toke nepykanta?

Aplamai koks tikslas kirsint mus su kaimynais? Gal nuskambes kiek paranojiskai,bet manau kad Grybauskaite musu yra vakaru agente,kurios uzduotis yra mus sukirsint su kamyninem salim is vidaus,beto ji nesenai susitiko su Obama tai manau tai tik pagrindzia mano teorija.

1min galit prasukt.Is dalies taip ir yra teisingai Veselka kalba (kalbejo....).Ta Gribauskaite juk is niekur atsirado kai pagalvoji.

Marius

Tu istorijos vadovėlius biški pasiskaityk,pasidomėk politika,nes dabar kalbi,kaip penkių metų vaikas.Lietuva ir lenkija niekad nebuvo draugės,o ta sajunga kuri buvo sudaryta tarp abiejų valtybių,taipogi buvo paremta ''vyresnio brolio sindromu'' Matyt nieko nežinai apie lenkijos okupota vilnių ir kitu dalykus,apie pastovų lenkų kišimąsi į Lietuvos reikalus ir pastovius reikalavimus.tu apart delfio manau neitin ką paskaitai,nes tokius klauymus kelt gali visiškai situacijos neišmanantis,naivus,neapsišvietes žmogus.

O nusišnekėjimai apie Grybauskaitę aplomai verti,etatinio forumo klouno vardo.

czech-kuolis

Jo, ir faktą, kad Lenkija pati yra gana proamerikietiška galim sėkmingai ignoruot. Ir būti ES komisare, finansų ministre yra būti niekuo, iš esmės. Na, bet kai žmogui autoritetas Veselka, tai kažko labai šviesaus ir nesitikėjau, prisipažinsiu.


2Pacas

#3
rugsėjo 06, 2013, 12:30:22 Redagavimas: rugsėjo 06, 2013, 12:33:35 by 2Pacas
Citata iš: Marius  rugsėjo 06, 2013, 12:25:31
Matyt nieko nežinai apie lenkijos okupota vilnių ir kitu dalykus,apie pastovų lenkų kišimąsi į Lietuvos reikalus ir pastovius reikalavimus.tu apart delfio manau neitin ką paskaitai,nes tokius klauymus kelt gali visiškai situacijos neišmanantis,naivus,neapsišvietes žmogus.


Ir kaip jie kisasi kaip jie "okuopouja ta Vilniu? Nori kaskoke gatvele pavadint Lenkiskai? Iseik i gatve zmogau paziurek kiek pristatyta visur pilna visokiu Pay Postu,Makdonaldu,Hesburgeriu.Kaip yra propoguojama vakaru kultura,kaskaip tas niekam nekliuna.
czech. Veselka joks man ne autoritetas,neiskraipyk visko su tokeis nusisnekejimais.

Marius

Tu Bent į mokykla buvai kada nuėjes?į istorijos pamokas?Tu žinojai,kad  nuo 1919 m. balandžio iki 1939 m. rugsėjo (išskyrus 1920 m. liepos-gruodžio mėnesius) priklausiusi Lenkijai. Lenkija buvo okupavus Vilnių,ir iki šiol to nepripažysta.Ir šiais laikais daro politinius spaudimus,reikalauja sulaužyti konstitucija ir t.t.Bet matyt nelabai žinai kas ta konstitucija..

Kokia dar propaguojama vakarų kultūra?tu išsiblaivyk,pas pačia lenkiją tokiepat užrašai an kavinių ir t.t. tai ką jie propaguoja? Jei neišmanai kažko,geriau nerašinėk tokių temų,nes gėdą sau daraisi.

.L.U.T.H.O.R.

#5
rugsėjo 06, 2013, 15:03:46 Redagavimas: rugsėjo 06, 2013, 15:05:26 by Šešėlis
Lenkai kaip žmonės tai normalūs padarai yra :D Ir pas juos visokių yra ir pas mus. O visas pykstančias aveles valdo žmonės iš aukščiau. Nei dauguma lenkų, nei dauguma lietuvių neapykantos vieni kitiems nejaučia. Viską daro politikieriai.

O jei labiau iš psichologinės pusės, tai jeigu tave kas nors pykdo kitame žmoguje, tai ne tas žmogus, o tavo projekcija jame :)

rutulys

Na, jau Grybauskaitė vakarų agentė?????
Visą sąjūdį ji kažkur Rusijos gilūmoje pramiegojo. Aplamai, dėl jos biografijos neaiškumu Vaišvila net į teismus kreipiasi.
Brazausaką palaidojo kaip jo tikriausė duktė.
Su Obama susitiko? Pamiršti, kad prieš tai ramiausiai ignoravo pakvietimą į Lenkiją susitikti su JAV prezidentu. Kaip kaprizinga pana parodė ožius.
Ir čia rašau aš, kuris visai politika nesidomi. Kartais koks vienaa kitas faktas patenka į mano akiratį.
O prisimenant žiniasklaidos kompaniją už Grybauskaitę, tikrai, gali pagalvoti, kad Veselka teisus ir mums parenka prezidentus kažkas užsienyje.

2Pacas

 Tai va cia ir klausimas tas "uzsienis" yra labiau i vakarus ar rytus,asmeniskai manau kad pirmas variantas.

rutulys

O čia jau jokio skirtumo. Tiems klanams jokio skirtumo, jie puikiai jaučiasi ir rytuose, ir vakaruose. Principas paprastas: "Skaldyk ir valdyk"

varpainis

o as dar ir rusu nemegstu, kurie gyvendami ne vienus metus Lietuvoje nesugeba lietuviskai sakinio suregzti. Tiek lenkai tiek rusai pas mus tera emigrantai, todel turi taikytis prie musu.

Teroras

Varpaini, tautines mazumas Lietuvoje sudaro tikrai ne emigrantai rusai ir ne emigrantai lenkai. Dauguma is ju cia gime, kaip ir ju tevai, seneliai, proseneliai ir t.t. Tiesiog tautybe ju ne lietuviska. Emigrantas tai asmuo kuris savo noru persikele i kita sali (kaip pvz. as emigravau is Lietuvos i Norvegija).

varpainis

Na esme tokia, kad jei gyveni Lietuvoj, tai kalbek lietuviskai ir neprasinek kazkokiu tai nuolaidu mokyklose ir panasiai.

Teroras

Bet, kad ta tema eskaluoja politikai ir tiek. Kiek lenku pazinojau, pats rusu mokykla baigiau, tai paprasti zmones nei praso ko nors, nei jiems reikia, gyvena sau ramiai ir tiek :) O stai tokio delfio ir kaikuriu politiku deka ir vyksta tautu kirsinimas.

Beda tik gali buti ta, kad kaikurie zmones piktybiskai nenori lietuviskai kalbeti. To ir as nesuprantu. Pvz. stovi kasoje, jam pasako kasininke lietuviskai, o jis nors ir supranta atsako rusiskai arba lenkiskai. Tas man irgi nepatinka. Bet tai taikau tik jauniems, pensinio amziaus zmones dar galiu suprasti, kai visa gyvenima pragyveno prie rusu, tai gal jiems ir sunku lietuviskai ismokti bunant jau toli grazu ne jaunysteje.

Visur visokiu yra ir visokiu bus. Gaila tik, kad sudinos ziniasklaidos deka, kuriami stereotipai apie tautas :) Na bet kiekvienas turi savo galva ant peciu ir kiekvieno teise yra ko nors nemegti.

a.t.sielis

Aš tai skaitau, jeigu žmonės kažko prašo, reikia jiems duoti. Nori daugiau savivaldos - prašom. Nori autonomijos - prašom; galima netgi Lenkijai tą teritoriją atiduoti. Nori gatvių pavadinimus rašyti kokia nors kita kalba - prašom. Nori pasuose kitokių lotyniškų rašmenų - prašom. Kodėl kažkas iš viršaus turi viską diktuoti? Lyg tai daugumai nuo to skauda ar blogiau bus, kad kažkas kažką savaip darys, kaip jiems labiau patinka.

varpainis

Citata iš: a.t.sielis  rugsėjo 06, 2013, 17:29:03
Aš tai skaitau, jeigu žmonės kažko prašo, reikia jiems duoti. Nori daugiau savivaldos - prašom. Nori autonomijos - prašom; galima netgi Lenkijai tą teritoriją atiduoti. Nori gatvių pavadinimus rašyti kokia nors kita kalba - prašom. Nori pasuose kitokių lotyniškų rašmenų - prašom. Kodėl kažkas iš viršaus turi viską diktuoti? Lyg tai daugumai nuo to skauda ar blogiau bus, kad kažkas kažką savaip darys, kaip jiems labiau patinka.

Nusisneki. Ir taip apsileide esam, visi ant galvu lipa

Aukštyn