Matricos filmo filosofija

Pradėjo Ezekiel, birželio 27, 2013, 14:29:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Ezekiel

Citata iš: nelogiska  birželio 29, 2013, 23:26:48
Geriau iš šio filmo filosofijos ne visatos paslaptis bandykit atskleisti Žmogaus protui, o žmogiškojo gyvenimo 'matricą' įveikti. (: O šiaip tikrai gali būti, kad gyvename tiesiog visatos programoje, sistemoje, bet, mano nuomone, tai mažai ką keičia.


Žinoma reikia kovoti ir su paprastesnėmis iliuzijomis tokiomis kaip valdžios propaganda - mažos iliuzijos pasitarnauja didelėms iliuzijoms. Tačiau vertėtų ieškoti gilesnių "Matricos" šaknų, nes tuomet su smulkesnėmis būtų bergdžias reikalas kovoti. Tarkim yra teorija, kad valdžia kontroliuoja ateivių civilizaciją, jie kuria didžiules iliuzijas manipuliuodami kultūra, religijas ir technologijas, tai gal geriau būtų suvokti pirmiausiai, kad tai ir yra piktadarių ateivių darbas nei darotis su painią smulkme?

Apgaulių lygių būti daug, daugiau nei žmogaus protas bent jau dabartinėje sąmonės būsenoje gali suvokti.

a.t.sielis

Citata iš: Ezekiel  birželio 30, 2013, 13:02:43Tarkim yra teorija, kad valdžia kontroliuoja ateivių civilizaciją, jie kuria didžiules iliuzijas manipuliuodami kultūra, religijas ir technologijas, tai gal geriau būtų suvokti pirmiausiai, kad tai ir yra piktadarių ateivių darbas nei darotis su painią smulkme?


Jeigu ateiviai būtų geresni už mus, tai jie tiesiog padėtų. O jeigu jie blogesni už mus, tada tai labai jau didelė sąmokslo teorija, nes blogio ženklų kultūroje ir religijose nėra, greičiau nekultūringumas ir barbarizmas neša blogį. Technologijos tai taip, čia jau gali būti piktadariai ateiviai prikišę rankas.

Ezekiel

#47
birželio 30, 2013, 13:23:46 Redagavimas: birželio 30, 2013, 13:26:13 by Ezekiel
Citata iš: a.t.sielis  birželio 30, 2013, 13:16:12
nes blogio ženklų kultūroje ir religijose nėra, greičiau nekultūringumas ir barbarizmas neša blogį. Technologijos tai taip, čia jau gali būti piktadariai ateiviai prikišę rankas.


Aš pakartosiu Terence Mckenna fraze - kultūra ne tavo draugas. O vartotojiškumo ir materializmo kultūra, žalingų svaigalų tokių kaip alkoholis vartojimo skatinimas ir saugesnių narkotikų draudimo kultūra, kultūra naudoti smurtą ir dominuoti vyrams, religijos skatinančios neapykanta kitatikiams, imperializmas - tai juk kultūros prieštaraujančios moralei, sveikai visuomenei.

a.t.sielis

Na, panašius dalykus kaip tik ir vadinčiau barbarizmu. Čia tik modernioje naujakalbėje tai vadinama kultūra.

2Pacas

Manau kad kultura nesa didziausia blogi ir daro didziausia itaka sitai visai sistemai.Paziurekit koke "kultura" sklinda is vakaru,koki gyvenimo stiliu ir vertybes mum persa per filmus ir muzika.Dbr vakaru pasaulis diktuoja steriotipus ir visa kita brieda,PASAULIUI.Kas populeru pvz Amerikoi, automatiskai tampa populeru visam pasauli.

Ezekiel

#50
birželio 30, 2013, 13:36:58 Redagavimas: birželio 30, 2013, 13:39:58 by Ezekiel
Aš tai pastebėjau, kad kuo aukštesnė kultūra tuo jį amoralesnė, labiau niokojanti aplinka ir žiauresnė negu tarkim palyginus senasias Europos civilizacijas, kurios net neturėjo minčių apie karus ir dominavimą. Vien kiek daug žmonijos buvo išžūdyta praeitame amžiuje. Tai ir dabar vyksta karai, žmonių išnaudojimas, tiesa išsivysčius informacinėms technologijoms tai sumažėjo, bet dabar kaip niekada labiausiai kenčia gamta.

paragraf 78

O antropologai sako priešingai. Žmonės visada kariavo, visada norėjo dominuoti. Karai tęsdavosi ir po 100 metų.
Kas dėl amoralumo, tai kiekviena prieš tai buvusi karta teigia jog dabartinė karta yra amoralesnė nei kad jie buvo. Paskaitykite smetoninius laikraščius apie tai buvo rašyta.
Vienintelis dalykas kuo skiriamės nuo senojo laikų karų, tai kad ištobulėjo karinė technika. Bet dabartiniame kare žūsta mažiau žmonių nei anksčiau. Neliečiami civiliai ir t.t.

2Pacas

#52
birželio 30, 2013, 13:47:33 Redagavimas: birželio 30, 2013, 13:49:50 by 2Pacas
Ankciau zmones labiau kentedavo fiziskai, tremdavo i visokius sibirus,koncentracijos stovyklas ir panasei. Dbr viskas yra atvirkciai nieko niekur nereikia tremti ir nieko fizisko daryti, jie turbut suprato jai kontroliuosi zmogaus prota tai jis tau nekels jokios gresmes. Del to ir dbr yra taikomasi i zmoniu protus,svarbu kad visuomene butu kaip ramios avys,nieko nesigaudancios tesiok ramei sau besiganancios aptvare.

Ezekiel

Paskaičius Marijos Gimbutienės darbų galima susidaryti įspūdį, kad senosios Europos bendruomenės gyveno rojuje. Ir tai paremta įrodymais. Tarkim nerasta jokių piešinių, meno vaizduojančio karus, nebuvo garbinami valdovai, išskyrus deives. Nerasta ginklų išskyrus skirtų medžiokliai. Bendruomenės buvo sėslios ir gyvenvietės galėjo išlikti tūkstantį metų. O vėlėsnės civilizacijos nuolat atsiranda ir byra.

paragraf 78

Gimbutienė yra kritikuojama praktiškai visų istorikų ir archeologų. Ji priskiriama pseudomokslinei alternatyviai istorijai. Gimbutienė daug faktų buvo išgalvojusi, darė neturinčias realaus pagrindo išvadas ir t.t. Jos matriarchalinė epocha, neatlaikė kritikos, nes nebuvo pakankamai duomenų patvirtinančių Gimbutienės iškeltas idėjas.
Nepasitikėčiau ta pseudoistorike :)

nelogiska

Painaus mazgo neatpainiosi pasimetusiu draskymu, manau. Ir turiu omenyje ne vien tik pasaulio gelbėjimus, valdžios melų narpliojimus, o paprasčiausią, žmogišką, jei taip galima išsireikšti - savo aplinkos gyvenimą, pakeisti nors vieną sraigtelį. Pradėti nuo savęs. (Dėl įvardžių nereikia priimti asmeniškai:D)

2Pacas



Aukštyn