Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Jūsų istorijos ir liudijimai => Kiti nepaaiškinami įvykiai => Temą pradėjo: eternal.bliss gruodžio 11, 2017, 21:26:17

Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: eternal.bliss gruodžio 11, 2017, 21:26:17
Tiesiog gal ką nors išsiaiškinsime.
Aprašysiu kelių metų įvikius kurie gali būti susija, o gal ir ne.

1. Laukuose girdėtas labai keistas garsas tarytum objekto, kuris judėtų be jokio variklio. Konkrečiai garsas toks tarytum didelis objektas skrietu ore, t.y oro pasipriešinimas, jokio variklio užimo, ar dar kažko. Esu mates tiek ir parasparnių, lėktuvų, sklandytuvų, ar t.t. nieko panašaus. Esu tik vieną tą kartą susidūręs su tokiu keistu garsu. iškarto atkreipiau dėmesį į dangų, bet nieko neistengiau pamatyti, tuomet stebėjau horizonta, šitaip lengviau pastebėti lėktuvą kuris skrenda aukštai ir garsas atsilieka nuo pačio objekto. Tuomet kai garsas nutolo pastebėjau praktiškiai tašką (buvo jau toli horizonte) kuris tiesiog lanku nuskriejo i šoną. Beto visa tai girdėjau nevienas ir kitas žmogus taip pat patvrtino, kad garsas buvo labai keistas.

2.Miegant prabudau apie 4-3 nakties, jau beveik beužmiegant, prieš akis iškilo veidas, kaip ir tokio žmogaus, atrodė suauges bet vaikiškų bruožu turėjo, neatrodė nei baisus nei labai išskirtinis. Prasibudinau iškarto, nes labai keista atrodė. Pradėjau klausytis, nebuvo taip kad negalėjau kažko pajudinti, tiesiog nenorėjau judėti o kažka išgirsti. Taip klausiausi kokias kelias akimirkas, ir išgirdau kaip kažkas pradeda bėgti, konkrečiai 2 žmonės ganėtinai mažo ugio nes labai jau žingsiukai bėgimo tankūs buvo, pats garsas atrodė labai realus nes grindys visiškai taip pat "traškėjo" tarytum kažkas bėgtu jomis. Po to pradėjo stipriai plakti širdis, spengimas ausyse prasidėjo, tuo laiku dar girdėjosi kaip nubėga iki koridoriaus. Spengimas praktiškai labai stiprus buvo, ir po to po biški atslugo, ir šiluma. Nebuvo visa tai nemalonu, ar kažkokio skausmo, atrodė tarytum kraujospudis pakilo labai stipriai ir spengimas ausyse būtent tuo to , kuomet širdis pradėjo nurimti plakusi taip stipriai, spengimas kartu ir praėjo. pasidarė šilta, maloniai visai bei atoslūgis, kaip kad po kokio masažo atsipalaidavimas, ar po sporto, nugriuvus ant lovos. Apimė miegas, bet žinojau jog jei užmigsiu dabar, tuomet nežinosiu ar tai sapnas buvo ar ne, ir ar išvis atsiminsiu, todėl atsikėliau ir nemiegojau.

Va tokia ta patrtis. Ateiviais niekada nesidomėjau, nebuvo įdomu, niekada nekėliau didelio skirtumo ar jie yra ar ne, niekada nenorėjau jų pamatyti ir t.t. Konkrečiai nesvarbi tema visa laika buvo. Tiek ir dabar neįdomi.
Plius pridėsiu, kad atsitikimas laukuose buvo kuomet mintis kontroliavau, tuo metu vis ilgiau išbūdavau be vidinio dialogo, ar minties.

Gal kas panorės paanalizuoti, arba taip pasiskaityti. Stengiausi kuo konkrečiau aprašyti be pridėtinių nesamonių.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: mcgyver gruodžio 11, 2017, 22:47:10
Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 11, 2017, 21:26:17Plius pridėsiu, kad atsitikimas laukuose buvo kuomet mintis kontroliavau, tuo metu vis ilgiau išbūdavau be vidinio dialogo, ar minties.

Kiek laiko praktikuoji ir kaip sekasi samoningumas?
As esu mates 2011 metais kaime nakty dvi raudonas svieseles ir viena zalia ir jie sudare trikampi ir skraide ratais poto pranyko.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 11, 2017, 23:00:16
Citata iš: mcgyver  gruodžio 11, 2017, 22:47:10Kiek laiko praktikuoji ir kaip sekasi samoningumas?
As esu mates 2011 metais kaime nakty dvi raudonas svieseles ir viena zalia ir jie sudare trikampi ir skraide ratais poto pranyko.
Toli ? figūros neįžiūrėjote ?
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: San IL gruodžio 11, 2017, 23:02:06
Jeigu nori mano nuomonės:

1. NATO oro policijos naikintuvai. Neparašei ar buvo debesuota ar ne, jų galėjo ir nesimatyti.

2. Košmariškas sapnas, ko pasekoje atsibudai su adrenalinio antplūdžiu. Jis sukėlė tachikardiją (greitą širdies plakimą), vazokonstrikciją, o to pasekoje galėjo atsirasti tinitas (spengimas ausyse). Šita kombinacija dar labiau tikėtina, jeigu lovoje greitai atsisėdai (ortostatinė hipotenzija). Adrenalinui greitai nuslūgus pajutai visus išvardintus pojūčius.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: mcgyver gruodžio 11, 2017, 23:08:47
Lektuvo skrydimo aukscio tik svieseles trikampio forma mirgejo, nesimate kokios formos.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 11, 2017, 23:12:21
Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 11, 2017, 21:26:17Tiesiog gal ką nors išsiaiškinsime.
Aprašysiu kelių metų įvikius kurie gali būti susija, o gal ir ne.
Tas objektas kurį matėte horizonte , jis buvo viršgarsinis ?

Dėl tų veidų ...veidai buvo kur nors anskčiau matyti pvz filmuose ? ar galbūt perskaityti knygose ? žmogaus vaizduotė krečia neįtikėnamiausius dalykus , ypatingai pervargus , jūsų atveju paryčiais . Čia jūsų normalus miego rėžimas 3-4 h paryčiais gultis į lovą ?

Citata iš: mcgyver  gruodžio 11, 2017, 23:08:47Lektuvo skrydimo aukscio tik svieseles trikampio forma mirgejo, nesimate kokios formos.
Aišku
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: San IL gruodžio 12, 2017, 00:09:16
CitataTas objektas kurį matėte horizonte , jis buvo viršgarsinis ?
Neatsakinėju už liudytoją, tik noriu patikslinti, kad, mano žiniomis, karinei aviacijai yra draudžiama skraidyti virš miestų viršgarsiniu greičiu taikos metu.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 12, 2017, 00:37:56
Citata iš: San IL  gruodžio 12, 2017, 00:09:16Neatsakinėju už liudytoją, tik noriu patikslinti, kad, mano žiniomis, karinei aviacijai yra draudžiama skraidyti virš miestų viršgarsiniu greičiu taikos metu.
1. Prie ko čia miestas ? :D jis niekur jo neminėjo .
2. Bent kartą teko regėti , o kitą kartą tik girdėti praskrendant virš miesto vien Lietuvoje , viršgarsiniam.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: San IL gruodžio 12, 2017, 01:23:01
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 12, 2017, 00:37:561. Prie ko čia miestas ? :D jis niekur jo neminėjo .
2. Bent kartą teko regėti , o kitą kartą tik girdėti praskrendant virš miesto vien Lietuvoje , viršgarsiniam.
1. Taip, būtent, nerašė? Tai kodėl tu būtinai priešingai nei aš, įsitikinęs kad tikrai tai vyko ne mieste ar ne prie miesto? Kiek žinau didesnis šansas rasti žmogų arčiau miesto nei dykumoj...

 2. Nenustebinai, kad matai ar girdi to ko nėra ar tai ką pats nori matyti/girdėti, nenaujiena.
 Man yra tekę pačiam trumpai dirbti Lietuvos Kariuomenėje ir gerai žinau, kad yra nurodymas karinėms oro pajėgoms neviršyti garso greičio, jeigu nevyksta jokie realūs gynybiniai veiksmai.

 Garso smūgis tiesiog būtų toks stiprus, kad mieste arčiau esančių namų langai išbyrėtų. Būtent dėl šios priežasties, kai vyksta aviacijos šventė ir mes labai tikimės pamatyti šį fenomeną, bet jis neatliekamas, nes yra šis draudimas.

 Tokie eksperimentai dažniausiai atliekami taikos metu atviruose vandenyse, ar bent nuošaliose vietose, nes toks nurodymas ne tik Lietuvoj egzistuoja.

 Girdėjai tikriausiai reaktyvinių variklių afterburn'us, na o jeigu tikrai įsitikinęs, kad ten buvo "sonic boom", tai jis tikriausiai buvo nesankcionuotas, kokio nors rusų naikintuvo manevras. Tik tiek galiu pasakyti. Žinoma, statau 100 žalių, kad nesutiksi su mano komentaru.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 12, 2017, 01:40:37
Kaip ir sakiau prieš tai jis neminėjo miesto :D  Štai tau jo citata , kurioje aiškiai rašo " laukuose " .

CitataLaukuose girdėtas labai keistas garsas tarytum objekto, kuris judėtų be jokio variklio
O kas liečia mano patirtį , apie tokį dalyką kaip garso smūgis ( "sonic boom" ) , apskritai niekur neminėjau bet tiek to.... :D :D :D nesuprantu kokio reikalo tu čia išvedinėji kuo esu įsitikinęs ir t.t. bet ir nerūpi :D .

Žinau ką mačiau ir girdėjau , čia nėra jokios mistikos :D tai tiek . Nedarysiu offtopic'o , nes tema ne apie mane ar mano nereikšmingus potyrius .
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: San IL gruodžio 12, 2017, 02:25:13
"Sonic Boom" (Garso smūgis), tamstos žiniai, ir atsitinka, kuomet kas nors viršija garso greitį. Tai jeigu esate įsitikinęs, kad liudyjote viršgarsinį greitį, vadinasi teigiate, jog girdėjote "smūgį". Jeigu jo negirdėjote, nėra jokių indikacijų, kad jūsų matyti ar girdėti objektai viršijo garso greitį.

 Nebent jie jau buvo jį viršiję ir praskrido labai greitai pro jus? O kaip tada nustatėte jų greitį?
 Gal ir offtopic, bet man labai įdomu, manau moderatoriai nesupyks?

 Teisingai pastebėjai vieną dalyką - autorius pasakė, kad praskrido "it be variklio". Manau į tai reikėtų ir susikoncentruoti: jeigu jis taip sako, tai turėjo būti kažkas garsiau už paprastą vėjo gūsį, tačiau tyliau nei įprastas lėktuvas ar variklio gaudimas. Todėl ir pasiūliau - toli skrendančius naikintuvus kaip variantą (be jokių viršgarsinių greičių tamstos pasiūlytų) - jei jie pakankamai toli, garsas nėra stiprus, gali priminti "skrodimą oru" ir svarbiausia - trunka gana trumpai. Tuo tarpu keleivinio lėktuvo garsas - visiem pažįstamas ir trunka žymiai ilgiau, esant gerom atmosferos sąlygom, gali trukti net kelias minutes. "Horizonte greitai lanku nulekiantis taškas" - tik patvirtintų naikintuvo teoriją, jeigu jis tuo metu išniro iš debesies (vis dar nežinom ar buvo debesuota, šį klausima jau uždaviau), ar tiesiog tik tuo metu buvo pastebėtas. Kas pas mus skraido naikintuvais? NATO oro policijos misija. Tai ir buvo mano originalus komentaras.

"Laukai" gali būti ir netoli miestų. Jeigu kalbame apie aviaciją, tai Lietuvoje gyvenvietės yra per tankios, kad apskritai būtų plotelis legaliai viršyti garso greičiui. Palauksime autoriaus atsakymo, kur tai įvyko. Dykumų Lietuvoje, mano žiniomis, nėra.

 Šimtą žalių jau laimėjau, statau dar šimtą ;)
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: eternal.bliss gruodžio 12, 2017, 08:02:35
Citata iš: mcgyver  gruodžio 11, 2017, 22:47:10Kiek laiko praktikuoji ir kaip sekasi samoningumas?
Visi šie įvikiai buvo prieš 6-7 metus, praktikos igivendintos, tapo gyvenimo būdu. sunkiausia persilaužt pirmus etapus pasiekti, suvokti kaip turi veikti visas principas, poto jau tampa kaip ir tavo dalis.

Citata iš: San IL  gruodžio 11, 2017, 23:02:061. NATO oro policijos naikintuvai. Neparašei ar buvo debesuota ar ne, jų galėjo ir nesimatyti.

2. Košmariškas sapnas, ko pasekoje atsibudai su adrenalinio antplūdžiu. Jis sukėlė tachikardiją (greitą širdies plakimą), vazokonstrikciją, o to pasekoje galėjo atsirasti tinitas (spengimas ausyse). Šita kombinacija dar labiau tikėtina, jeigu lovoje greitai atsisėdai (ortostatinė hipotenzija). Adrenalinui greitai nuslūgus pajutai visus išvardintus pojūčius.
Esu mates ir tuos naikintuvus, debesų nebuvo, naikintuvas sukelia visiškai kitokį garsą, bei jis žymiai stipresnis būna. Čia būtent su kuo galėčiau palyginti tai tarytum kas nors pasiimtu ir mestu didžiulį objektą, ir girdėtusi tik kaip jis skrenda be jokio variklio. Kaip kad kokį sviedinį kas nors būtų iššoves už labai toli.

2. sapnas tikrai negalėjo būti, nes pilnai buvau pabudes, belenkiek ivairiausių patirčiu turėjau ir tikrai nesulyginsi su sapnavimu, iš košmaro pabundi ir tada tas šokas pabudimo, šiuo atveju jau buvau pabudes. Vien dėl to ir atsikėliau nes žinojau, jog čia ne sapnas ir negaliu eiti miegoti, kad atsiminčiau.
Nebuvo taip, kad pašokčiau ar dar kažkas, kaip ir sakiau viskas buvo ganėtinai ramu, nesukėlė baimės ar nemalonumo.


Citata iš: Linas Esu  gruodžio 11, 2017, 23:12:21Tas objektas kurį matėte horizonte , jis buvo viršgarsinis ?

Dėl tų veidų ...veidai buvo kur nors anskčiau matyti pvz filmuose ? ar galbūt perskaityti knygose ? žmogaus vaizduotė krečia neįtikėnamiausius dalykus , ypatingai pervargus , jūsų atveju paryčiais . Čia jūsų normalus miego rėžimas 3-4 h paryčiais gultis į lovą ?
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 11, 2017, 23:12:21Tas objektas kurį matėte horizonte , jis buvo viršgarsinis ?

Dėl tų veidų ...veidai buvo kur nors anskčiau matyti pvz filmuose ? ar galbūt perskaityti knygose ? žmogaus vaizduotė krečia neįtikėnamiausius dalykus , ypatingai pervargus , jūsų atveju paryčiais . Čia jūsų normalus miego rėžimas 3-4 h paryčiais gultis į lov
Ar jis buvo viršgarsinis nežinau, tiesiog nesugebėjom pamatysi jo danguje kur girdėjosi garsas, debesų praktiškai tą diena nebuvo. dėl to stebėjau horizonta nes nesimatė jo toje vietoje kur sklido garsas, ir pats garsas nebuvo lėktuvo ar naikintuvo, tai kaip tiesiog vėjo pasipriešinimas nuo didelio objekto, beto sprendžiant iš garso neturėjo jis judėti labai greitai, galėčiau palyginti su kokiu patrankos kamuoliu irsviestu iš toli tik didesniu, juda jis netaip greit kaip lėktuvas, ir neaukštai.

veidas nematytas, kaip kad žmogaus neišskirtinis tik kaip jaunas 27-30 bet jaunai atrodantis. Ėjau miegoti anksti, niekada nemėgdavau naktinėti, nueiti 10-11h būdavo įprastas rėžimas, 3-4h tiktai pabudau iš niekur nieko.
Citata iš: San IL  gruodžio 12, 2017, 00:09:16Neatsakinėju už liudytoją, tik noriu patikslinti, kad, mano žiniomis, karinei aviacijai yra draudžiama skraidyti virš miestų viršgarsiniu greičiu taikos metu.
Miestai buvo ganėtinai toli, bet tai tikrai ne naikintuvas, nes esu mates ir girdėjas, garsas visiškai netoks.



Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 12, 2017, 11:52:39
Citata iš: San IL  gruodžio 12, 2017, 02:25:13Šimtą žalių jau laimėjau, statau dar šimtą ;)
Greitai būsi milijonierius žaisdamas su savo įsivaizduojamais pinigais :D

Apie lėktuvus nekomentuosiu nes tiesiog darosi absurdiška ką tu čia bandai išvedinėti...neskaitei viršuje ką parašiau turbūt . ( be to net neabejoju , daugybei žmonių teko matyti/girdėti viršgarsinius lėktuvus virš miestų , kas tau čia tokio neįtikinamo , mįslė kurią gali išspręsti tik patsai sau :D )

Citata"Laukai" gali būti ir netoli miestų. Jeigu kalbame apie aviaciją, tai Lietuvoje gyvenvietės yra per tankios, kad apskritai būtų plotelis legaliai viršyti garso greičiui. Palauksime autoriaus atsakymo, kur tai įvyko. Dykumų Lietuvoje, mano žiniomis, nėra.
@eternal.bliss apie miestą ar net priemiestį nė žodžio neminėjo :D :D Kam tau būtina pripaišyti to ko jis net kontekste nepaminėjo ? ? ?

Gyvenvietės per tankios ? :D 48 žm./km² . Lietuvoje ne tik turime nykstančias gyvenvietes ( miestelius ir kaimus ) , tačiau per 15 m praradome ir didmiestį Panevėžį . Vilnius turbūt vienintelis miestas kasmet jaučiantis gyventojų prieaugį . Lietuvoje egzistuoja ne tik laukai , bet ir "dykumos" , vietos , kuriose nėra nė gyvos dvasios , išmirę kaimai bei kilometrais nusitęsusios retai apgyvendintos arba negyvenamos teritorijos .

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 12, 2017, 08:02:35Ar jis buvo viršgarsinis nežinau, tiesiog nesugebėjom pamatysi jo danguje kur girdėjosi garsas, debesų praktiškai tą diena nebuvo. dėl to stebėjau horizonta nes nesimatė jo toje vietoje kur sklido garsas, ir pats garsas nebuvo lėktuvo ar naikintuvo, tai kaip tiesiog vėjo pasipriešinimas nuo didelio objekto, beto sprendžiant iš garso neturėjo jis judėti labai greitai, galėčiau palyginti su kokiu patrankos kamuoliu irsviestu iš toli tik didesniu, juda jis netaip greit kaip lėktuvas, ir neaukštai.
Hm įdomiai , gaila nepamatėte anksčiau . O ką kiti žmonės sakė , kaip jie reagavo ?

Citataveidas nematytas, kaip kad žmogaus neišskirtinis tik kaip jaunas 27-30 bet jaunai atrodantis. Ėjau miegoti anksti, niekada nemėgdavau naktinėti, nueiti 10-11h būdavo įprastas rėžimas, 3-4h tiktai pabudau iš niekur nieko.
Kaip pats aiškinate sau šitą atvejį ?
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: mcgyver gruodžio 12, 2017, 14:32:15
@San IL 2013metais per savaite du kartus naikintuvas pro mano namo stogo praskrido.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 12, 2017, 14:45:15
Citata iš: mcgyver  gruodžio 12, 2017, 14:32:15@San IL 2013metais per savaite du kartus naikintuvas pro mano namo stogo praskrido.
Faktas , čia elementarūs dalykai . Pajūryje ant smėlio gulėdamas , esu matęs/girdėjęs prasrendant viršgarsiniam jūros horizonto ruožu . Net pustankiai po langais važinėjo , tiesiog gatvėje , buvo kažkokios karinės pratybos sutemus pastarųjų dvejų metų eigoje . Nėra ko stebėtis , kad mūsų šalyje vyksta pratybos arba retkarčiais praskrenda viršgarsiniai lėktuvai,važinėja tankai gatvėmis .
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Starkids gruodžio 12, 2017, 14:55:44
Citata iš: San IL  gruodžio 12, 2017, 00:09:16Neatsakinėju už liudytoją, tik noriu patikslinti, kad, mano žiniomis, karinei aviacijai yra draudžiama skraidyti virš miestų viršgarsiniu greičiu taikos metu.
NATO naikintuvai, dažnai skraido viršgarsinių greičių, virš miestų.

http://www.skrastas.lt/?data=2017-11-03&rub=1141654078&id=1509639219

CitataNai­kin­tu­vams nu­sta­ty­tas mi­ni­ma­lus aukš­tis, lei­džian­tis at­lik­ti virš­gar­si­nį skry­dį, yra 30 tūks­tan­čių pė­dų ar­ba 9 ki­lo­met­rai.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: mcgyver gruodžio 12, 2017, 15:08:41
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 12, 2017, 14:45:15Nėra ko stebėtis , kad mūsų šalyje vyksta pratybos arba retkarčiais praskrenda viršgarsiniai lėktuvai,važinėja tankai gatvėmis .
Is mano miesto link sovietcko vaziavo nato tankai pries gera menesi.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 12, 2017, 15:14:07
Citata iš: Starkids  gruodžio 12, 2017, 14:55:44NATO naikintuvai, dažnai skraido viršgarsinių greičių, virš miestų.

http://www.skrastas.lt/?data=2017-11-03&rub=1141654078&id=1509639219


Laimėjote 100 žalių :D :D ( reikėjo ir man pa-googlint'i , dabar ir aš būčiau turtingas :D )

Citata iš: mcgyver  gruodžio 12, 2017, 15:08:41Is mano miesto link sovietcko vaziavo nato tankai pries gera menesi.
Va tau , visa mistika su karine technika . Reikia tik besulaukti "dirbusio kariuomenėje" komentaro :D
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: mcgyver gruodžio 12, 2017, 15:25:32
Griztant i tema tai labai sunku kaska analizuoti, nes nera liudininku del antrojo atvejo, o del pirmo tai daug zmoniu yra mate ar girdeja nso, bet taip pat truksta tikru irodymu.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: San IL gruodžio 12, 2017, 16:04:02
Citata iš: mcgyver  gruodžio 12, 2017, 14:32:15@San IL 2013metais per savaite du kartus naikintuvas pro mano namo stogo praskrido.
Žiūriu, kad ėmėte plakti sąvokas. Naikintuvai skraido, taip dažnai. Viršgarsinis lėktuvas - yra lėktuvas gebantis pasiekti viršgarsinį greitį, tačiau nebūtinai juo skrendantis.

 Linas Esu - vis sakai, mačiau "viršgarsinį lėktuvą" - tai kaip tave suprasti? Galima "viršgarsinį lėktuvą" pamatyti ir stovintį angare. Ar tu kalbi apie lėktuvo greitį ar apie jo tipą? Nes nebesusikalbam (nieko naujo).

 Aš sakau, kad jie neskraido viršgarsiniais greičiais, o ne kad neskraido apskritai.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 12, 2017, 16:05:56
Citata iš: mcgyver  gruodžio 12, 2017, 15:25:32Griztant i tema tai labai sunku kaska analizuoti, nes nera liudininku del antrojo atvejo, o del pirmo tai daug zmoniu yra mate ar girdeja nso, bet taip pat truksta tikru irodymu.
Kas liečia ir pirmą atvejį , jeigu tai matė ne vienas asmuo/nesusiję asmenys - galima įvardyti bent jau objektyviu liudijimu . Visgi , čia diskusija , žmogus analizuoja . Vien dėl to + dedu , kadangi @eternal.bliss neužsidaro savo paties paaiškinimų pasaulyje .

Antras variantas , apie tą veidą , tikrai neįprastas net pagrobimų atvejuose . Ne paslaptis daugelis "pagrobtųjų" įsivaizduoja lieknus žemaūgius pilkos spalvos būtybes . Čia kažkas naujo BET , @eternal.bliss apibūdinimas žmogiškas , su populiaria versija skiriasi kaip diena ir naktis . Gal čia buvo vaiduoklis ? ar tik vaizduotės vaisius pervargus ?

Citata iš: San IL  gruodžio 12, 2017, 16:04:02Žiūriu, kad ėmėte plakti sąvokas. Naikintuvai skraido, taip dažnai. Viršgarsinis lėktuvas - yra lėktuvas gebantis pasiekti viršgarsinį greitį, tačiau nebūtinai juo skrendantis.

 Linas Esu - vis sakai, mačiau "viršgarsinį lėktuvą" - tai kaip tave suprasti? Galima "viršgarsinį lėktuvą" pamatyti ir stovintį angare. Ar tu kalbi apie lėktuvo greitį ar apie jo tipą? Nes nebesusikalbam (nieko naujo).

 Aš sakau, kad jie neskraido viršgarsiniais greičiais, o ne kad neskraido apskritai.
#7 , paskaityk dar kartą .... :D
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: mcgyver gruodžio 12, 2017, 16:09:41
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 12, 2017, 16:05:56Antras variantas , apie tą veida , tikrai neįprastas net pagrobimų atvejuose . Ne paslaptis daugelis "pagrobtųjų" įsivaizduoja lieknus žemaūgius pilkos spalvos būtybes . Čia kažkas naujo BET , @eternal.bliss apibūdinimas žmogiškas , su populiaria versija skiriasi kaip diena ir naktis . Gal čia buvo vaiduoklis ? ar tik vaizduotės vaisius pervargus ?
Vaiduoklis  neatrodytu lygiai taip pat kaip zmogus.
Kiti zmones mate nykstukus, fejas, bet siame atvejyje tai irgi atmetama, gal trumpa haliucinacija.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: vytra gruodžio 12, 2017, 16:13:12
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 12, 2017, 14:45:15Nėra ko stebėtis , kad mūsų šalyje vyksta pratybos ir retkarčiais praskrenda viršgarsiniai lėktuvai.
- viršgarsiniai lėktuvai ne karo metu skraido žemesniais už garsą greičiais, apie ką ir aiškina Grb. "San Li'mas". Vienintelis eilinio piliečio viršgarsinio greičio registravimas yra labai stiprus "sprogimo garsas", po kurio pasigirsta lėktuvo gaudesys. Paskutinį kartą tokį girdėjau tik LTSR laikais.

p.s.
.. spaudoje dažnai plinta tokios pat "antys", neseniai girdėjau per lietuvišką radiją, kad "cunami" bangos sklinda 500000 km/sek greičiu! Vėliau matyt gavo atsiliepimų ir pasitaisė!


:(
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Starkids gruodžio 12, 2017, 16:13:37
Citata iš: San IL  gruodžio 12, 2017, 16:04:02Aš sakau, kad jie neskraido viršgarsiniais greičiais, o ne kad neskraido apskritai.
Jie skraido viršgarsiniais greičiais ir dažnai. Tik jie ta daro 9km aukštyje. mcgyver atveju naikintuvas praskrido nedideliu greičių.
 
CitataNai­kin­tu­vams nu­sta­ty­tas mi­ni­ma­lus aukš­tis, lei­džian­tis at­lik­ti virš­gar­si­nį skry­dį, yra 30 tūks­tan­čių pė­dų ar­ba 9 ki­lo­met­rai.
http://www.skrastas.lt/?data=2017-11-03&rub=1141654078&id=1509639219
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: mcgyver gruodžio 12, 2017, 16:18:48
koks garsas butu jei skristu viršgarsiniais greičiais ne aukstai?
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 12, 2017, 16:19:57
Citata iš: mcgyver  gruodžio 12, 2017, 16:09:41Vaiduoklis  neatrodytu lygiai taip pat kaip zmogus.
Kiti zmones mate nykstukus, fejas, bet siame atvejyje tai irgi atmetama, gal trumpa haliucinacija.

O kas žino kaip tie "vaiduokliai" tiksliai atrodo ? turiu kelis artimus , kurie sako matę " vaiduoklius " ( atrodė kaip monės , tik vieno istorijoje būtybės veidas buvo juodas/baidyklė ) .

Visas paranormalybes galima labai lengvai atmesti , dėl to labai svarbu pasakotojo pateikti argumentai /situacijos suvokimas . Aš tikrai nemanau , kad tai haliucinacija , bent jau kol @eternal.bliss iki galo visko nepapasakojo , bei nepaaiškino ką pats manąs apie visą šią situaciją .
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: mcgyver gruodžio 12, 2017, 16:27:11
Tada 2013 metais kai praskrido naikintuvas, mano draugai kurie gyvena kaime irgi mate ta naikintuva ta pacia diena ir tuo paciu metu tai kokiu greiciu galejo skristi, nes mano langas buvo atidarytas, ir net nupurte mane is to garso.
Kazka tokiu tik garsesnio girdejau https://www.youtube.com/watch?v=gWGLAAYdbbc
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 12, 2017, 16:36:36
Citata iš: vytra  gruodžio 12, 2017, 16:13:12- viršgarsiniai lėktuvai ne karo metu skraido žemesniais už garsą greičiais, apie ką ir aiškina Grb. "San Li'mas". Vienintelis eilinio piliečio viršgarsinio greičio registravimas yra labai stiprus "sprogimo garsas", po kurio pasigirsta lėktuvo gaudesys. Paskutinį kartą tokį girdėjau tik LTSR laikais.
Viršgarsinį girdėjau ir mačiau Lietuvoje ben 4-5 kartus nuo 2000 metų . 2 Kart iš jų mieste . Kartą regėjau Paryžiuje , praskrido viršgarsiniu greičiu . Su @San IL abu maišote viršgarsinį garsą su smūgine banga ( apie kurį beje nebuvo nė vieno komentaro šioje temoje , bent jau iš tų , kurie regėjo ar girdėjo :D ) .
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: eternal.bliss gruodžio 12, 2017, 20:01:46
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 12, 2017, 11:52:39Hm įdomiai , gaila nepamatėte anksčiau . O ką kiti žmonės sakė , kaip jie reagavo ?

Citataveidas nematytas, kaip kad žmogaus neišskirtinis tik kaip jaunas 27-30 bet jaunai atrodantis. Ėjau miegoti anksti, niekada nemėgdavau naktinėti, nueiti 10-11h būdavo įprastas rėžimas, 3-4h tiktai pabudau iš niekur nieko.
Kaip pats aiškinate sau šitą atvejį ?
Nebuvo įmanoma pamatyti, nes giedras dangus nebuvo lėktuvui panašių garų juostų ar dar ko nors. Kitas žmogus taip pat nesuprato kas tai buvo, liko nustebes, nesupratęs.

Na aš linkes į viską žiurėti be tikėjimų. Iš esmės nežinau kas tai buvo, abiem atvejais pirmuoju esu isitikines, kad tai nebuvo lėktuvas, naikintuvas ar t.t. tiek aš tiek kitas žmogus nesam girdėja nieko panašaus, tai reiškia, kad na tikrai nėra kažkas iš dažnai matomų orlaivių, naikintuvu, parasparnių, sklandytuvų.
Antruoju atveju tiesiog galiu pasakyti, kad pats cypimas galėtų būti nuo kraujospudžio pakilimo, dėl šoko matomai. Dėl ko girdėjau ka girdėjau nežinau. žinau tik tai, kad nemiegojau, nesapnavau, buvau pilnai budrus, klausiausi, ir nebuvau užmiges, nes nepabudau po to, o tiesiog atsikėliau ir apsižvalgiau nesuprates, praėjau kur viskas vyko, patikrinau grindis ir t.t. Vistik patirtis keista, net juokinga.
Tie "asmenys" bent iš garso turėjo būti ne didesni nei vaikai, nesunkūs ir nedideli. Veidas buvo neįprastas, ne kaip nuotrauka, turėjo gyvumo, portretas atrode žmogiškas bet nepilnai žmogaus, tarytum iš pirmo žvilksnio keistas, netoks. Pavarges tikrai nebuvau, dėl vaiduokliu. esu su tuo susidures bet jie sapnuose terorizuoja dažniau nei tokiais dalykais, šiuo atveju atrodė, kad bijota, jog man bus pakenkta, pasitraukta tada kai šokiravo. O po viso to kai apsisukau ir tiesiog stebėjau kas čia buvo pasijutau labai miguistai, ko nebuna po košmarų pvz kai išsigasti, nenori miegoti dažniausiai. Todėl visa tai skiriasi nuo sapno, nes net po įvikio atrodo ji užmiršti buvo labai palankios salygos.

Dėl diskusijų apie naikintuvus. Ar naikintuvas gali sukelti pojuti tarytum oro pasipriešinimo be variklių garso ar kažko panašaus? ar imanoma sumaišyti variklio užima su vėjo "šnarėjimu" jei galima taip pavadinti. Čia kaip tarkim elektromobilį sumaišyti su dyzeliu varoma mašina.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: vytra gruodžio 12, 2017, 21:46:02
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 12, 2017, 16:36:36Su @San IL'nu abu maišote viršgarsinį garsą su smūgine banga.
- kažką čia nusišnekate.. nėra viršgarsinio greičio be smūginės bangos!

p.s.
.. jei nebuvo "smūginės bangos", kuri esant lėktuvui toli yra maždaug griaustinio stiprumo, o stiliumi primena sprogimą, o esant naikintuvui arti -  sutrupina langus, tuomet viršgarsinis naikintuvas praskrido būtent žemesniu už garsą greičiu. Reaktyvinių variklių gausmas yra stiprus, bet jis negali trupinti langų net 10 metrų priartėjus, nebent ausis suskaustų nuo 120dB triukšmo.


:(
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: San IL gruodžio 13, 2017, 02:12:06
Siūlyčiau nebesiginčyti apie tuos viršgarsinius greičius ir lėktuvus, todėl, kad:
1. kiek žmonių tiek nuomonių
2. Autorius atmetė šitą mano variantą. Vadinasi ieškoti reikia kitų paaiškinimų.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 16, 2017, 15:49:42
Citata iš: vytra  gruodžio 12, 2017, 21:46:02- kažką čia nusišnekate.. nėra viršgarsinio greičio be smūginės bangos!
Viršgarsinis greitis yra apie 1225 km/h . Lietuvoje turime naikintuvus , kurie gali viršyti šitą greitį beveik dvigubai . Nesuprantu ką tu čia bandai įrodyti ar paneigti . Viršgarsinisu lėktuvus girdėjau ne tik aš bet ir kiti žmonės , bet smūginės bangos - neteko nei regėti , nei girdėti . Gali grįžti atgal prie braižymo lentos :D

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 12, 2017, 20:01:46Dėl diskusijų apie naikintuvus. Ar naikintuvas gali sukelti pojuti tarytum oro pasipriešinimo be variklių garso ar kažko panašaus? ar imanoma sumaišyti variklio užima su vėjo "šnarėjimu" jei galima taip pavadinti. Čia kaip tarkim elektromobilį sumaišyti su dyzeliu varoma mašina.
Dėkui už prieš tai atsakytus klausimus . Kas liečia naikintuvus , sumaišyti lėktuvo variklio garsą su vėjo ūžimu....individualus dalykas , žmonės , kurie tiki paranormaliais dalykais dažnai girdi ir mato , tai ką nori girdėti ar matyti . Yra tokių "fanatikų" , kurie stebėdami dangų , tavo panosėje pirštu baksnos į debesis , katodami ten slepiasi užsimaskavusi " skraidanti lėkštė " . Visgi esu tikras , jeigu neaukštai , kelių kilometrų atstumu virš padangės praskris komercinis/karinis lėktuvas , nesumaišysite variklio gaudesių/oro pasipriešinimo su vėjo gūsiu .
CitataBeto visa tai girdėjau nevienas ir kitas žmogus taip pat patvrtino, kad garsas buvo labai keistas.
Tai visgi į ka buvo panašus tas "garsas" ? ar įmanoma su kuo nors sulyginti , ką priminė ?
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: TinSoldier gruodžio 16, 2017, 16:11:12
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 16, 2017, 15:49:42Viršgarsinis greitis yra apie 1225 km/h . Lietuvoje turime naikintuvus , kurie gali viršyti šitą greitį beveik dvigubai . Nesuprantu ką tu čia bandai įrodyti ar paneigti . Viršgarsinisu lėktuvus girdėjau ne tik aš bet ir kiti žmonės , bet smūginės bangos - neteko nei regėti , nei girdėti . Gali grįžti atgal prie braižymo lentos
Tu girdėjai viršgarsinius lėktuvus, skrendančius ikigarsiniu greičiu?
Tokiu atveju, kaip tu tiksliai žinai, kad tai buvo viršgarsiniai lėktuvai? Pagal garsą jie neturėtų itin skirtis nuo įprastinių. Nebent turi tokią išlavintą klausą ir tokias aviacines žinias, jog pagal lėktuvų variklių gausmą atskiri, kuris iš jų yra viršgarsinis naikintuvas.

Ar tu girdėjai viršgarsinį lėktuvą skrendantį viršgarsiniu greičiu, bet negirdėjai smūginės bangos? Tokiu atveju, jis iš tiesų skrido ikigarsiniu greičiu. Jeigu būtų skridęs viršgarsiniu, tu neišvengiamai būtum girdėjęs smūginę bangą. Kaip sakė vytra, nėra viršgarsinio greičio be smūginės bangos.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 16, 2017, 16:47:13
Citata iš: TinSoldier  gruodžio 16, 2017, 16:11:12Tu girdėjai viršgarsinius lėktuvus, skrendančius ikigarsiniu greičiu?
Tokiu atveju, kaip tu tiksliai žinai, kad tai buvo viršgarsiniai lėktuvai? Pagal garsą jie neturėtų itin skirtis nuo įprastinių. Nebent turi tokią išlavintą klausą ir tokias aviacines žinias, jog pagal lėktuvų variklių gausmą atskiri, kuris iš jų yra viršgarsinis naikintuvas.

Ar tu girdėjai viršgarsinį lėktuvą skrendantį viršgarsiniu greičiu, bet negirdėjai smūginės bangos? Tokiu atveju, jis iš tiesų skrido ikigarsiniu greičiu. Jeigu būtų skridęs viršgarsiniu, tu neišvengiamai būtum girdėjęs smūginę bangą. Kaip sakė vytra, nėra viršgarsinio greičio be smūginės bangos.
Suklydau viršuje su smūgine banga , minty turėjau jos sukuriamą garso smūgį ( supersonic boom ) , visa ką dabar čia rašiau buvo susiję su garso smūgiu . Nuo to visa diskusija ir išsirituliavo, nes @San IL raše apie tai .




Citata"Sonic Boom" (Garso smūgis), tamstos žiniai, ir atsitinka, kuomet kas nors viršija garso greitį. Tai jeigu esate įsitikinęs, kad liudyjote viršgarsinį greitį, vadinasi teigiate, jog girdėjote "smūgį". Jeigu jo negirdėjote, nėra jokių indikacijų, kad jūsų matyti ar girdėti objektai viršijo garso greitį.
Ką aš norėjau pasakyti , jog lėktuvas viršijęs apie 1200 km/h pasiekią viršgarsinį greitį ir gali praskristi virš miestų , jau rašiau , kad mačiau ir girdėjau . Tačiau jis neatlikinėjo tokių garso smūgių ( sonic boom ) . Nereikia turėti imlios klausos . Lėktuvas praskrenda neaukštai didžiuliu greičiu , o garsą išgirsti tik po kelių sekundžių .

Srry @vytra , suklydau ir tave įvėliau . Tu teisus smūginė banga neegzistuoja , be viršgarsinio greičio . Šioje diskusijoje , #27 pranešime suvėliau žodžius .
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: TinSoldier gruodžio 16, 2017, 17:04:34
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 16, 2017, 16:47:13Lėktuvas praskrenda neaukštai didžiuliu greičiu , o garsą išgirsti tik po kelių sekundžių .
Taip yra todėl, jog šviesos greitis yra didesnis už garso greitį, ne todėl, jog lėktuvas skrido viršgarsiniu greičiu.

Kai lėktuvas skrenda viršgarsiniu greičiu (nesvarbu, ar 1300 km/h ar 2300 km/h), jis nuolat formuoja smūgines bangas. Kai šitos bangos pasiekia apačioje esančio žmogaus ausis, išgirstamas tas garso smūgis.

Viršgarsiniai lėktuvai smūgines bangas ir tuos garso smūgius formuoja ne tik viršydami garso greitį, bet nuolat skrisdami viršgarsiniu greičiu. Mes smūgį vieną kartą išgirstame tik todėl, jog lėktuvas pro mus praskrenda vieną kartą.

Bet išgirstame visuomet, kai pro mus praskrenda viršgarsiniu greičiu skrendantis lėktuvas (nesvarbu, ar viršgarsinį greitį viršijo grynai virš mūsų, ar dar prieš 15 minučių). Todėl, jeigu nebuvo didelio BUM - lėktuvas neskrido viršgarsiniu greičiu.

Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 16, 2017, 17:11:56
Citata iš: TinSoldier  gruodžio 16, 2017, 17:04:34Taip yra todėl, jog šviesos greitis yra didesnis už garso greitį, ne todėl, jog lėktuvas skrido viršgarsiniu greičiu.

Kai lėktuvas skrenda viršgarsiniu greičiu (nesvarbu, ar 1300 km/h ar 2300 km/h), jis nuolat formuoja smūgines bangas. Kai šitos bangos pasiekia apačioje esančio žmogaus ausis, išgirstamas tas garso smūgis.

Viršgarsiniai lėktuvai smūgines bangas ir tuos garso smūgius formuoja ne tik viršydami garso greitį, bet nuolat skrisdami viršgarsiniu greičiu. Mes smūgį vieną kartą išgirstame tik todėl, jog lėktuvas pro mus praskrenda vieną kartą.

Bet išgirstame visuomet, kai pro mus praskrenda viršgarsiniu greičiu skrendantis lėktuvas (nesvarbu, ar viršgarsinį greitį viršijo grynai virš mūsų, ar dar prieš 15 minučių). Todėl, jeigu nebuvo didelio BUM - lėktuvas neskrido viršgarsiniu greičiu.


Negirdėjau didelio Bum . Girdėjau galingą gausmą .

Panašiai kaip čia
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: TinSoldier gruodžio 16, 2017, 17:30:00
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 16, 2017, 17:11:56Panašiai kaip čia
Čia greičiausiai taip pat nebuvo viršytas garso greitis. Toks debesis susiformuoja skrendant maždaug garso greičiu, nebūtinai tuomet, kai jis viršijamas.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vapor_cone

Youtubeje pilna video su garsiai praskrendančiais lėktuvais, kuriuos supa tokie debesys. Mažuma jų ištiesų skrenda viršgarsiniu greičiu. Viršijus garso greitį išgirstamas toks smūgis, kurį būtų sunku supainioti.

Pvz., čia: https://www.youtube.com/watch?v=annkM6z1-FE
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 16, 2017, 17:59:50
Citata iš: TinSoldier  gruodžio 16, 2017, 17:30:00Čia greičiausiai taip pat nebuvo viršytas garso greitis. Toks debesis susiformuoja skrendant maždaug garso greičiu, nebūtinai tuomet, kai jis viršijamas.
Na aš irgi nežinau , čionais viršijo ar ne . Tiesiog numečiau pavyzdį , kuriame panašus gaudesys ir greitis kai teko matyti/girdėti .

Citatahttps://en.wikipedia.org/wiki/Vapor_cone
Youtubeje pilna video su garsiai praskrendančiais lėktuvais, kuriuos supa tokie debesys. Mažuma jų ištiesų skrenda viršgarsiniu greičiu. Viršijus garso greitį išgirstamas toks smūgis, kurį būtų sunku supainioti.

Tikrai nemačiau tokio tiršto debesies kaip wikipedijoje . Smūgio taip pat negirdėjau , tik galingą gaudesį praskrendant . Šitame video lėktuvas tik ką peržengė garso barjerą ( tas vadinamas sonic boom ) .

Ar tie žmonės būtų išgirdę vadinamą BUM jeigu viršgarsinis lėktuvas garso greitį būtų viršijęs dar 20 km iki pro juos praskrendant ?
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: TinSoldier gruodžio 16, 2017, 18:03:28
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 16, 2017, 17:59:50Ar tie žmonės būtų išgirdę vadinamą BUM jeigu viršgarsinis lėktuvas garso greitį būtų viršijęs dar 20 km iki pro juos praskrendant ?
Taip :)

Tas BUM nėra susijęs su garso barjeru. BUM išgirstamas visuomet, kai nelabai toli praskrenda viršgarsiniu greičiu skrendantis lėktuvas.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: Linas Esu gruodžio 16, 2017, 18:34:45
Citata iš: TinSoldier  gruodžio 16, 2017, 18:03:28Taip :)

Tas BUM nėra susijęs su garso barjeru. BUM išgirstamas visuomet, kai nelabai toli praskrenda viršgarsiniu greičiu skrendantis lėktuvas.

Na jeigu yra taip kaip rašai , vadinasi visus kartus kai regėjau/girdėjau viršgarsinius ( reaktyviniai turbūt būtų teisingiau ) lėktuvus , jie neskrido viršgarsiniu greičiu .

Taip išeina šis video su neteisingu užrašu "faster than speed of sound"

Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: TinSoldier gruodžio 16, 2017, 19:40:08
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 16, 2017, 18:34:45Na jeigu yra taip kaip rašai , vadinasi visus kartus kai regėjau/girdėjau viršgarsinius ( reaktyviniai turbūt būtų teisingiau ) lėktuvus , jie neskrido viršgarsiniu greičiu .

Taip išeina šis video su neteisingu užrašu "faster than speed of sound"
Taip, manau, kad šitas video, kaip ir daugybė kitų youtubeje, yra neteisingas. Bent jau man taip atrodo. Nesu ekspertas, tik maždaug teorinę nuovoką apie tai turiu :)
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: San IL gruodžio 17, 2017, 00:22:08
Pagaliau išsiaiškinote. Ačiū  @TinSoldier, nes mano žodžiai atsimuša jam kaip į sieną.
Būtent todėl taikos metu šiems lėktuvams ir yra draudžiama skriadyti viršgarsiniais greičiais, nes tokio stiprumo garsas gali trupinti pastatų stiklus ir šiaip sukelti diskomfortą gyventojams.

 Gal dabar jau galime grįžti prie temos?

 Akivaizdu, kad liudytojas įsitikinęs, jog tai nė lėktuvai. Nors vistiek siūlyčiau dar kartą pamėginti atmesti mano pačioje pradžioje pasiūlytą variantą, kuris buvo nutemptas visai ne į tą pusę - pamirškim tas viršgarsines nesąmones, aš siūliau LABAI TOLI praskrendančius naikintuvus. Bet labai toli - čia mes kalbame apie garsą, kuris būtų trumpai trunkantis, skrodžiančio oro (jokio variklių darbo iš taip toli nesigirdės) , panašiai kaip keleivinio lėktuvo labai toli skrendančio, tik trukmė žymiai mažesnė (gali būti iki 10sek). Šitai + tie juodi taškai greitai nulekiantys toli palei horizontą (galima kovinė eskadrilė) man vis dar skamba kaip galimas paaiškinimas 1-ojo autoriaus aprašyto atvejo.
Antraštė: Paanalizuokim.
Parašė: eternal.bliss gruodžio 17, 2017, 11:29:06
Buvo 1 taškas. Idėk tokio garso pvz, jeigu galima.