Jausmai ir pojuciai

Pradėjo kiskis, balandžio 28, 2017, 09:36:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

kiskis

Nesenai pagalvojau :Zodziai panasus, idomu ka tie dalykai (jausmai (dziaugsmas, baime, pyktis..), pojuciai (rega, klausa, ...)) turi bendro?

.L.U.T.H.O.R.

Ne jausmus, o emocijas apibūdinai :D Jausmai: meilė, pagarba, atsidavimas, dėkingumas. O kuo panašu, kad tikriausiai junti abejus, tik vienus fiziškai, o kitus psichologiškai? :D

elteide

na taip. emocijos yra didelej daly pojuciu rezultatas

kiskis

Bet is kitos puses emocijos ner lietuviskas zodis

.L.U.T.H.O.R.

Na taip, tai tarptautinis žodis. Užmečiau akį į žodyną, tai jausmas ir emocija žodžius vartoja kaip sinonimus. Gal bendrai paėmus didelio skirtumo nėra ir tai svarbu tik psichologiją studijuojantiems žmonėms :D

elteide

kadangi rega, klausa , jutimas , uoslė yra nervų veikla ,tai  galima sakyt, kad iš tų pojūčių kylančios emocijos yra  proto darbas , veiklos rezultatas...
bet yra dar toks dalykas , kad emocijas galima kontroliuot ,kaip į vieną ar kitą dirgiklį reaguot emociškai galima pasirinkt ...nes vienas mato pusiau tuščią stiklinę , o kitas pusiau pilną žiūrėdami į tą pačią stiklinę..arba jei susinervina žmogus, tai realiai niekas jo nenervina, o  pats žmogus nusprendžia nervintis - į tam tikrą dirgiklį taip emociškai reaguot būtent tokiu būdu.

xsistemax

Pojūčiai yra virpesiai,ateinantys iš išorės.Taip,tik virpesiai,nes nieko aplink mus daugiau ir nėra.Tuos virpesius kiekvienas savaip interpretuojame ir kuriame savo pasaulį.
O emocijos ir jausmai kyla iš vidaus kaip reakcija į aplinkos virpesius.
Toks yra skirtumas.Veiksmas ir atoveiksmis.

cs

Jausmai ir pojūčiai neturi nieko bendro, tačiau gretinant su suvokiniais, kurie siejami atsiranda interpretacinis pamėgdžiojimas žmogaus sukuriamų pojūčių tvyravimo ir elgsenos monitorinių antrikacijų. Kiekvienam ateinantys tiesioginiai pojūčių išgeneravimai yra lygiuose ir turi skales. Vadovaujantis skalėmis, atrandamas tikslas, kuris moko ir padeda greičiau suprasti per pojūčius nei pagal jausmus.

Benamis

Citata iš: cs  rugsėjo 15, 2017, 14:58:28atsiranda interpretacinis pamėgdžiojimas žmogaus sukuriamų pojūčių tvyravimo ir elgsenos monitorinių antrikacijų.
Tu ir gyvenime taip kalbi? Speju linksma su tavim buna.

Sorry uz off-topa, nesusilaikiau.

cs

@Benamis , kokia iš to tau prasmė jei atsakysiu?

Benamis

Zmogiskas smalsumas. Nieko daugiau. Gali neatsakineti ;)

mantukslisxxx

Jausmai sukelia skausma ir baime

Aukštyn