Mityba

Pradėjo Asasinas, vasario 09, 2012, 01:20:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

vasario 09, 2012, 01:20:14 Redagavimas: vasario 09, 2012, 01:27:48 by Asasinas
Taip, mityba. Manau mūsų visuomenėje tai aktuali tema. Spėju 99% šio forumo lankytojų maitinasi nesveikai, valgo kaloringą ir kitokį maistą.

Taigi, apibrėžimas. :)

Mityba - organizmo veiklos sritis, apimanti apsirūpinimą maisto medžiagomis, pradedant maisto paieška ir/ar medžiokle, jo kramtymą ir rijimą, virškinimą ir įsisavinimą. Žmogaus atveju į mitybą įeina ir maisto produktų paruošimas valgymui, patiekalų gamyba.

Žmogaus organizmui reikalingas subalansuotas maistas, paprastai pakankamai įvairus. Pagrindinės maisto medžiagos yra baltymai, angliavandeniai bei riebalai, kurie, norint užtikrinti gerą sveikatą, turi būti vartojami tam tikromis proporcijomis. Šios proporcijos priklauso ir nuo žmogaus gyvenimo būdo: aktyvesnis gyvenimo būdas reiškia didesnį energijos sunaudojimą ir didesnį jos poreikį.


Tai kaip maitinates jūs? Ar patenkinti valgomu maistu? Ar nesusimąstote apie galimas pasėkmes?

Noriu paklausti, ar sveika šaltą žiemos dieną srėbti šaltibarščius? Aš pavyzdžiui juos mėgstu ir neseniai lapnojau.

Ką geriau daryti pavalgius: griūti į lovą ar eiti vaikščioti po lauką? Vieningos nuomonės čia nėra. Visi sako skirtingai. 

Ar sveika vakare valgyti varškę? Aš mėgstu vakarais valgyt varškę. Įsidedu varškės, „toną" grietinės, „samtį" medaus, krūvą cukraus ir valgau. :)   

„Nuo varškės visi dantys išbarškės". Liaudies patarlė. :)

snofru

Citata iš: Asasinas  vasario 09, 2012, 01:20:14Ką geriau daryti pavalgius: griūti į lovą ar eiti vaikščioti po lauką? Vieningos nuomonės čia nėra. Visi sako skirtingai.
kas tie visi? tie kurie slunkiauja nuo ryto iki vakaro?  :)
man tavo problemas..

Benamis

Kalbant apie mityba, prisiminiau toki idomu straipsni:

Pienas kenkia žmogaus sveikatai?

Labai daug žmonių mėgsta pieną. Tai nuostabus baltas produktas, turintis daugybę mums reikalingų medžiagų, kurį karvutės gamina specialiai mums. Teigiama, kad pienas - tai kasdieninės mitybos produktas, jame pilna lengvai įsisavinamų medžiagų, tokių kaip baltymai, riebalai, angliavandeniai, mineralinės medžiagos, vitaminai, t.t. ir pan...

Daugiau: http://www.jurgita.lt/sveika-mityba/naujienos/pienas-kenkia-zmogaus-sveikatai

Ir kuo tiketi siais laikas? Nuo mazu dienu mus moko: gerk piena - busi sveikas. Uzaugom ir skaitom ka raso mokslininkai: negerk pieno - busi sveikas...  :-X

snofru

tukstancius metu gere ta piena uzsikasdami riebia mesa ir nieko neatsitiko, maziau reikia kreipt demesi ka raso tie mokslininkai ir tada busi sveikas. as valgau ir geriu tai kas man patinka, niekad nekreipiau demesio nei kiek ten tu riebalu ar baltymu, jau virs 30 pavasariu gyvenu sioje planetoje ir gyvas dar, nors pieno isgerta ne viena tona tikriausiai :)

Benamis

Tai as apie ta pati :) Tik klausimas, kam tokius marazmus pasaulyje skleisti? :o

snofru

Citata iš: Benamis  vasario 09, 2012, 18:25:44
Tai as apie ta pati :) Tik klausimas, kam tokius marazmus pasaulyje skleisti? :o
a maza kam.. gal mokslininkas mazas budamas paspringo sugyzusiu pienu ir issiliejo tokiu budu, o gal tai sojos pieno gamintoju uzsakytas straipsnis, priezasciu galima prigalvoti daug  :)

TinSoldier

Citata iš: snofru  vasario 09, 2012, 18:22:57
tukstancius metu gere ta piena uzsikasdami riebia mesa ir nieko neatsitiko, maziau reikia kreipt demesi ka raso tie mokslininkai ir tada busi sveikas. as valgau ir geriu tai kas man patinka, niekad nekreipiau demesio nei kiek ten tu riebalu ar baltymu, jau virs 30 pavasariu gyvenu sioje planetoje ir gyvas dar, nors pieno isgerta ne viena tona tikriausiai :)


Kiekvieno organizmas skirtingas ir skirtingai reaguoja į įvairią mitybą.
Taip pat, 'netinkamos' mitybos kenksmingumas labai priklauso nuo gyvenimo būdo.

Mitybos rėžimą reikia kiekvienam individualiai susitvarkyti pagal save, savo gyvenimo ritmą. Vienam riebi mėsa gali būti gyvybiškai svari, kitam - mirtina. Taip pat ir į visus kitus produktus reikia žiūrėti. Individualiai..

Teroras

Zmones baikit jus juokus... ;D

Kiek tokiu nesamoniu yra prikurta? Kai valgai negalima uzsigerti, pienas nesveika, tas nesveika ir t.t. Valgykite jus ka norite ir maziau demesio kreipkite... Nes jeigu apie viska taip galvosite tai greiciau suveiks koks "The Secret" ( ;D) efektas ir prisisauksit sau liga... 8)

Benamis

Įprastai teigiama, jog pienas yra sveikas ir neatsiejamas sveikos mitybos ingredientas. Mes užaugome tikėdami, kad pienas būtinas ant mūsų stalo, nes tai kalcio ir įvairių vitaminų šaltinis. Tačiau ar toks įsitikinimas šiandien gali būti pagrįstas faktais?

Jau ilgą laiką vyksta diskusija apie tai, ar pienas yra sveikas ar žalingas. Kai kurie teigia, kad pienas, kaip ir kiti pieno produktai, yra neatsiejama kasdienio raciono dalis, o kiti baksnoja pirštu į naujausių mokslinių tyrimų rezultatus. Naujausi moksliniai tyrimai teigia, kad žmonių, nebevartojančių pieno ir jo produktų reguliariai, sveikata žymiai pagerėjo.

Antibiotikų, hormonų, pesticidų, cholesterolio ir kitų žalingų medžiagų mišinys.

Piene, kurį nusiperkame parduotuvėje, yra ne tik kalcio bei vitaminų, bet ir kenksmingų sveikatai medžiagų: antibiotikų, hormonų, alergijas sukeliančių gyvulinių baltymų, cholesterolio, pesticidų, herbicidų ir t.t. Dabar karvės paprastai visą savo gyvenimą praleidžia pririštos uždarose patalpose ir gali tik pasvajoti apie žaliuojančias ganyklas bei saulę. Karvės šeriamos ne įprastu joms maistu, t.y. žole ir šienu, bet sojos ir medvilnės sėklų preparatais, kepyklų atliekomis, vištų mėšlu bei citrusinių vaisių žievėmis. 

Ne paslaptis, kad reguliariai vartojant pieną, gali pasirekšti šie rimti sveikatos sutrikimai:

sudirginta burnos gleivinė;
arteriosklerozė;
vidurių užkietėjimas;
dauginė sklerozė;
dirglumas;
įvairios alergijos; 

ir kitos lėtinės ligos. 

Jungtinėse Amerikos Valstijose genetiškai modifikuotas augimo hormonas buvo pradėtas naudoti devintajame dešimtmetyje tam, kad pieno gamyba padidėtų 20 - 30 %. Deja, siekiant didesnio pelno, šie duomenys nuo visuomenės buvo kruopščiai slepiami.Liesas pienas yra mažiau naudingas. 

Reklamose teigiama, jog liesas pienas yra sveikesnis ir naudingesnis organizmui, tačiau realybė yra visai kitokia. Pienas, iš kurio pašalinti pieno riebalai nėra sveikas. Pieno riebaluose yra vitaminų A ir D, kurie padeda organizmui pasisavinti kalcį ir baltymus.

Bet tai dar ne viskas. Kartu su pieno riebalais pašalinamos ir stiprų antikancerogeninį poveikį turinčios pieno rūgštys bei glikolipidai, kurie aktyviai dalyvauja virškinimo procese. Dabar Jūs jau žinote (beveik) viską...

Va kokius dalykus galima rasti internete ;D

astropasaulis

Sakoma, kad reikia valgyti daug vaisių ir daržovių. Tačiau realybėje susiduriu su tam tikru paradoksu. Pavyzdžiui parduotuvėje sunku rasti sau tinkamų vaisių. Pastariuoju metu pardavinėjami vaisiai tarsi būtų atrofavę, praradę savo skonį, maistingumą, neprinokę. Atrodo, kad būtų atvežami mažiausios kokybės vaisiai. Valgant juos tiesiog supykina, pradeda skaudėti skrandį, žarnas ar dar ką. Nebegaliu pajusti to lengvumo, valgant vaisius.

.L.U.T.H.O.R.

Tai aišku, kad geriausi vaisiai ir daržovės tik iš savo sodo :)


svaja25

#12
sausio 24, 2013, 12:23:17 Redagavimas: sausio 24, 2013, 12:28:50 by Benamis
Mano nuomonė, kad pienas tikrai nėra sveikas, ypač paruodtuvinis pienas, ką jis ten jūsų nuomone gero beturi? Dabar išvis su maistu nieko ko reikia nebegauname, todėl manau maisto papildai labai reikalingi žmogui šiuo gyvenimo periodu/

Reklama uzdrausta.
- Benamis

.L.U.T.H.O.R.

Maisto papildai, nejuokauk :D Jei maitiniesi ne š, jokių papildų nereikia.

ponaitis

Tai aišku kad parduotuvinis pienas š,juk visi gyvuliai(ne vien karvės)gauna antibijiotiku,visokiu augima skatinančiu fermentu ir pns..Ir ka,visa tai keliauja mums.O dabar pasidžiaugsiu jusu bemiegėmės naktimis ;D

Aukštyn