Irodymai, kad setonas yra geras, o Dievas - blogas

Pradėjo Teroras, balandžio 04, 2012, 14:53:54

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Abovetopsecret forume radau idomia tema, kuria nusprendziau isversti i lietuviu kalba. Taigi irodymai, kad setonas yra geras, o Dievas - blogas.

Dievas

Dievas atima nuo Adomo ir Ievos amzina gyvenima t.y. padaro pirma zmogzudyste (del sio jo poelgio, jie mirs). Si bausme taip pat lydes visus ju vaikus.

Dievas naikina visa gyvunija ir viska kas gyva didziausiu potvyniu (isskyrus girtuokli Noju ir jo seima).

Dievas nuzudo visus pirmagimius Egipte.

Dievas liepe visiems levitams nuzudyti kiekviena zmogu kuris netikes juo. Taip jis nuzude apie 3000 zmoniu (Isejimo 04:21)

Dievas nusiunte mara Izraeiliu, nes mane, kad masines zudynes nebuvo pakankamai didele bausme (Isejimo 32:35)

Dievas nuzude Onana uz tai, kad jis neleido apvaisinti savo vyresniojo brolio (kuri taip pat nuzude) zmonos. "Sekla jis islieja ant zemes"

Dievas nuzude visa Sodomos ir Gomoros zmoniu populiacija uz tai, kad naudojo 'netinkamas sekso technikas'.

Filistiniecius dievas uzkrete hemorojumi. (1 Samuelio 5:09)

Dievas nuzude daugiau negu 50,000 zmoniu uz tai, kad ziurejo i arka (1 Samuelio 6:19)

Dievas yra UZ vergove ir liepia vergu savininkams juos musti.

Setonas

Setonas kaip ir Prometejus zmonems dave zinias (dave Ievai vaisiu nuo uzdraustojo medzio taip zmonija suzinojo apie gerio ir blogio egzistavima.). Setonas dave galimybe daryti moralinius sprendimus (priesingai negu Dievas kuris norejo, kad zmones negalvodami vykdytu tik jo paliepimus).

Biblijoje niekur nera parasyta, kad setonas butu kaltas del zmoniu nuzudymu (priesingai negu Dievas kuris naudojo nezmoniskus kankinimus).

Biblijoje netgi nera parasyta, kad Setonas lieptu kam nors kazka nuzudyti (priesingai negu Dievas kuris norejo atlikti bausme zmonems net uz menkiausius prasizengimus)

Setonas negris i Zeme per kruvina ceremonija kurioje bus daug kraujo ir mirciu.

Verciau greitai. Uz klaidas nepykite.

Manau visai idomi diskusija turetu buti. Kokia jusu nuomone apie tai? Gal mes garbiname ne ta ka turetumeme?

LiepaBlack

Nesutikciau... :D

Teroras

Gerai, kad turi savo nuomone, taciau dar geriau butu jeigu nors kazkuom ja pagristum, nes teiginys:

Citata iš: LiepaBlack  balandžio 04, 2012, 15:08:12
Nesutikciau... :D


Tikrai labai mazai ka sako :-\

LiepaBlack

nelabai eina suformuluot... ;D na abu seip turi savu pliusu ir minusu...taciau setonas pasitelgdams savo Super padlaiziavima, mus gundo ir daro lengvesnemis aukomis.... :D

paragraf 78

Biblijoje ne viskas aprašoma, o tik tai kas svarbu. Tai kad neaprašomi šėtono darbai, nereiškia kad jie geri. Pvz. vaisiaus suvalgymas. Žmonės nepaklūsta draudimui, nevalgyti nuo gėrio ir blogio pažinimo medžio. Šėtonas sugundo Ievą nuskinti tą vaisių. Jis pasako kad būsite kaip Dievas. Tačiau nepasako kad dar reikia suvalgyti vaisių nuo gyvuybės medžio. Tai gi ne Dievas kaltas kad jie mirs.
Šėtono vaidmuo apskritai atsiskleidžia tik naujajame testamente. Va čia minima kad per eschatologinius įvykius šėtonas nepasirodys. O tai apie ką tada rašoma apreiškimo 12? Kur vyksta kova tarp arkangelo Mykolo ir šėtono?

TinSoldier

Blem, insomnia, sorry, visiškai orinis klausimas, bet jau kiek laiko man tavo parašas neduoda ramybės... :D

Dear God, make everyone die. Amen

Kas tau čia užbangavę buvo? :D

paragraf 78

Megstu ciniškumą. Tik tiek.

Dark

"Dievas atima nuo Adomo ir Ievos amzina gyvenima t.y. padaro pirma zmogzudyste (del sio jo poelgio, jie mirs). Si bausme taip pat lydes visus ju vaikus."

Bet tai žmogus turėjo pasirinkimą kiek pamenu :) Ir pasidavė pagundai.Nepamirškime fakto, kad tų liudytojų ir apaštalų buvo daugiau nei dvyliką,kurie aprašinėjo įvykius.Klausymas kieno tiesa "tiesesnė"? Kiek žinau tvirčiausi tekstai Jono, Mato, Luko ir  Morkaus, Naujasis testamentas.O šitos citatos ir Senojo?Išėjimo, Samuelio tekstai?

Plius ,keik žinau žydai remiasi tik senuoju, bet kiti remiasi abiem? Tai čia tos tezės kaip ir vėl kažkokia neiaškuma O.O, nes Europoj tai abu pripažįsta, bet Naujajį labiau cituoja, bent jau kiek iš mišių pamenu.

paragraf 78

#8
balandžio 24, 2012, 21:04:03 Redagavimas: kovo 06, 2015, 15:31:08 by paragraf 78

mangirdas.bu

O aš tai visiškai pritarčiau ir velnia, šetonu laikyčiau gerai.
Aš išvis laikyčiau dievu ir velnia vienu ir tapačiu. Abu, o tai yra VELNIADIEVIS :D jie daro ir bloga ir gero, gal ir tik gero vardan pusiausvyros, kuris gėris gali pasirodyti blogiu. Kaip žinia vienas atrodantis blogas ivykis gali privesti prie 10 gerų. O jeigu yra kalbama apie dieva ir velnia tai klausimų neturėtu būt, kad jie žino kur tas tariamas blogis nuves.

idenmeyou

Žiūrint į visus tekstus Dievas neatrodo gailestingas ir labai geras. Daug eilučių kur Dievas liepą tą ar aną. Kartais žiūrint iš šalies atrodo, kad Dievas irgi blogiukas, tik turintis didesnę valdžią nei velnias ir galintis vadinti prieš žmones save geru.

Aišku nepulsiu analizuoti kur Dievo ar Velnio darbai matosi žmonijoje, tiesiog pažiūrėjus į tekstus ne viskas taip jau gražu su tuo Dievu.

paragraf 78

Bėda ta, jog traukiant eilutes iš konteksto bele ką galima įrodyti.
Pvz. Biblijoje tris kartus parašyta "Dievo nėra"

Cituoju:
Ps 10,4 „Dievo nėra!"
Ps 14,2 „Dievo nėra!"
Ps 53,2 „Dievo nėra!"

Gudresnis visuomet tikrins bet kokio teiginio iš biblijos kontekstą, kvailesnis pasitikės aklai :)

Jimas

#12
kovo 06, 2015, 16:36:37 Redagavimas: kovo 06, 2015, 16:48:30 by Jimas
Dar ir kaip garbiname ne ta ką turėtume, mano nuomone Šėtonas ir Dievas buvo nežemiškos kilmės, t.y Šėtonas buvo vienos nežemiškos civilizacijos atstovas, o Dievas kitos. Sakykim buvo jų civilizacijos sudarę sąjungą, bet įvyko kažkoks konfliktas ir Dievas tuo metu turėdamas Žemės kontrolę, savo propaganda nuteikė visus žmones prieš Šėtoną. Čia būtų panašu kaip Putinas nuteikia savo gyventojus prieš vakarus :D
Gan įdomi, mano teorija lol
Kas čia tokio, kad obuolį nuskynė nesuprantu :DDD
Išvis man ta Biblija kaip kokia pasaka, čia kaip pacitavai, įrodo, kad Dievo nėra plačiąja prasme :D Kam išvis reikėjo rašyt kažkokią knygą, pasirodytų Dievas(jei jis egzistuoja) ir tada visi suprastų, kad jis egzistuoja, dabar perdavinėja kažkokias žinias per raštą kaip koks bailys, norėčiau pabazarint jeigu jis egzistuoja, sakyčiau padaryk mane savo patarėju, 100% pasaulio tada tavim tikėtų, nes aš pasirodyčiau danguj paskleisčiau žinią, nes tavo tikėjimo planas daugeliui neveikia. Laukiu paragrafo atsakymų iš pacituotos biblijos, kodėl jis nepasirodo, nes aš kadangi nelabai skaitęs biblijos tai nežinau :(

paragraf 78

Citata iš: Jimas  kovo 06, 2015, 16:36:37Kas čia tokio, kad obuolį nuskynė nesuprantu :DDD


Jau N kartų forume paaiškinau:
niekas jokio obuolio neskynė.
Iš to matau kad esi labai apsišvietęs biblijos klausimais :) na kai apie obuolius kalbi tai nenuostabu kad biblija kaip pasaka atrodo. Man irgi ji kaip pasaka atrodytų jei tokių keistų dalykų joje būtų prirašyta :)

CitataKam išvis reikėjo rašyt kažkokią knygą, pasirodytų Dievas(jei jis egzistuoja) ir tada visi suprastų,


O tu norėtum neturėti pasirinkimo laisvės? Na būti marionete?

Paradoksalu tai, kad čia visa tema apie tai koks anot biblijos dievas yra blogas, bet didžioji dalis diskutuotojų ko gero nėra skaitę biblijos, nes jei būtų paskaitę pasakytų štai ką:
Apie šėtoną biblija praktiškai nekalba. Apie jį tik vienoj kitoj vietoj pabarstyta ir tai labai miglotai. Išsamiausiai evangelijose (kuriose Dievo samprata kitokia nei Senajame testamente) ir Jobo knygoje, kur šėtonas veikia kaip prokuroras, o ne kaip Dievo priešninkas.

idenmeyou

Iš esmės jeigu negali nuskinti obuolio, vadinasi turi laisvę, bet ji apribota, o kai yra apribojimai vadinasi nebėra laisvės. Įprastai žmogus žinantis, kad už kažkokį jo poelgį gali grėsti bausmė nebesijaučia toks saugus, nes jis žino, kad jis nėra laisvas, jo veiksmas gali būti įvertintas, tad jis tampa priklausomas nuo baimės, jis nebegali statyti savo norimo veiksmo 50/50, jis žino, kad kažkuris jo poelgis bus įvertintas blogai, tad protingesnis pasirinktų nevalgyti, bet tai jau būtų nebe laisvė.

Aukštyn