Kim Walker apie tai kaip myli Kūrėjas

Pradėjo a.t.sielis, rugsėjo 29, 2013, 19:22:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Mariau, papasakok tai tiems, kas patyrė NDE ir anapus sutiko besąlygišku gerumu spinduliuojančią Esybę. Gal jie ir patikės tavo ateistine daina. Mes tai ne, netikėsim :D

a.t.sielis


a.t.sielis



Su krikščionių Velykomis :) Diena, kuri yra ne kiaušinių šventė, bet prisiminimas to, kaip aukštesnė realybė įrodė, kad mirtis yra niekai, o iš dvasinio gyvenimo sklinda nenugalima jėga.

CitataLietuvių kalbos žodžio Velykos etimologija sietina su daugelyje slavų kalbų, išskyrus rusų, naudojamu žodžių junginiu, kurio reikšmė yra didžioji diena/naktis: Великдень (ukrainiečių), Великден (bulgarų), Вялікдзень (baltarusių), Wielkanoc (lenk.), Velikonoce (čekų), Velikanoč (slovėnų). Latvių kalboje slaviškas skolinys „didžiosios dienos" tapo Lieldienas. Europoje daugumoje kalbų Velykos vadinamos žodžiais, kurių etimologinė kilmė siejama su hebrajų k. žodžiu pesach, reiškiančiu izraelitų išėjimo iš Egipto minėjimo šventę pagal Senajį Testamentą, gr. Pascha, (Πάσχα), italų pasqua, isp. pascua, prancūzų pâques, rusų пасха, rumunų paşti, švedų påsk, ol. pasen, suomių pääsiäinen.


Krikščionims - didžiausia diena istorijoje, ir laimingiausia bei džiaugsmingiausia. Jeigu protu persikeltume į tuos laikus ir tą dieną, įsijaustume į ten buvusių Jėzaus mokinių būseną, galėtume suprasti iš kur laimė ir džiaugsmas. Po didžiulės tragedijos - brangiausia asmenybė, kuri jiems buvo viskas, rodėsi, priešiškų aplinkybių buvo sunaikinta - viskas apsiverčia, tamsą pakeičia šviesa, liūdesį pakeičia beribė laimė, nes mokytojas peržengė visas ribas kurias galima įsivaizduoti šiame pasaulyje - parodė savo nepavaldumą mirčiai. Viskas įmanoma, ir ką dar padarys mokytojas, kokių nuostabių naujienų dar iš jo laukti? Jis gyvas, nugalėjęs mirtį, ir dabar mokinių laukia susitikimas su juo. Bet kokie vidiniai šešėliai ir abejonės greičiausiai buvo išvalyti iš mokinių vidaus, o sąmoningumo srautas tikėjime tapo stiprus, tarsi upė. Tai ir yra nušvitimas, apie kurį kalbama ir kurio ilgimasi visokių rūšių mokymuose ir teorijose.

Aukštyn