Koks tokiu apeigu tikslas?

Pradėjo Benamis, sausio 16, 2013, 15:02:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Siandien gavau stai tokia nuoroda i Facebook: http://www.facebook.com/photo.php?v=500895686628114 (nes silpnu nervu zmonems).

Gal kas paaiskintu koks tikslas tokiu apeigu? Ta prasme, ka ju "Dievas" zada uz saves zalojima ar pns.? :) Tiesiog idomu del ko zmones taip save zaloja :)

Marius

Viena Afrikos(berods) gentis savo kuna ''puošia'' randais kurie primena krokodilo odą,tai ilgas ir labai skausmingas procesas,bet tai padarę jie jaučia artimesnį rysį su dievais ir jų apsaugą..manau tai kažkas panašaus.Kad ir kaip žiauriai ir kruvinai mum tai atrodytų,bet tai tokios tuų žmonių tradicijos,tai suteikia jiems dvasinę pilnatvę..

Benamis

Citata iš: Marius  sausio 16, 2013, 15:09:19
Kad ir kaip žiauriai ir kruvinai mum tai atrodytų,bet tai tokios tuų žmonių tradicijos,tai suteikia jiems dvasinę pilnatvę..


Sutinku. Del manes nors ir galva sau nupjauti gali - nei silta nei salta. Tik vat idomu, ka ju religija del tokio "aukojimo" jiems zada...  ::) :)

Marius

Manau tapatį,ką ir visos kitos.Plačius vartus į rojų..

la.benas

Gal čia jie save viešai baudžia?

Marius

Na gali but,kaipo baudimasis,apsivalymas nuo nuodėmių..vieni eina išpažinties,kiti plaka save iki nualpimo..idomu,kuris būdas veiksmingesnis..

la.benas

Manau, kad nei vienas, nei kitas. Žinoma nuo išpažinties pagerėja, išsipasakoji ir panašiai, bet geriausias būdas yra visa ko pridirbai atitaisymas. O jei neįmanoma, tai kokį kitą gera darbą padaryti. Padeda, meginau :)

paragraf 78

Savęs kankinimas plakantis ir žalojantis yra be galo archajiška tradicija. Ji sutinkama visose senosiose religijose. Krikščionybėje pvz. plakdavosi rimbais.
Prasmė yra atgaila, atgailavimas už savo ir tautos nuodėmes. Paprastai ši prasmė yra universali.
Va šiaurės amerikos indėnai dar dabar atlieka ritualą vadinamą Saulės šokiu.
Va čia plačiau:

Šiaip jei nrėsite daugiau sužinoti apie sun dance, tiesiog įveskite youtube ar google sun dance ceremony

Master

Citata iš: Benamis  sausio 16, 2013, 15:02:21
Facebook: http://www.facebook.com/photo.php?v=500895686628114 (nes silpnu nervu zmonems).

Na taip, tikrai ne silpnų nervų žmonėms :). Pirmą kartą kažko ¨tokio¨ negaliu žiūrėti.
Na, kiek man žinoma per kančia kai kurie  bando išlaisvinti dvasia ir kovoti su kūno ¨principais¨, na aišku tai stiprina valia, kuri galbūt ir artina prie dievo, bet kuriuo atveju tai parodo koks  stiprus jų tikėjimas...

advena

Manau, kad šių žmonių tikslas atkreipti į save aplinkinių dėmesį, o juk juos visai iš arti stebi vaikai ir silpnų nervų žiūrovai. Tik įsivaizduokite kokį įspūdį jums paliktų šis reginys jei matytumėte tai gyvai ir iš arti... :o Taip save žaloja tik labai neišprusę žmonės. Jų "Dievas" juos turėtų nubausti už tai, kad žalojamas kūnas kuris galėtų būti panaudotas kitiems tikslams, pvz; daug protingiau būtų rengti piligriminius žygius kurių metu būtų giedamos giesmės, kalbamos maldos, atgailaujama. Ne kapoti save reikia, o tyliai melstis ir širdimi jausti, kad atsiprašai už tai ką negero padarei.

Ps. tai mano nuomonė.

Master

Na nežinau, nelaikau to nei blogu, nei geru dalyku. Skiriasi požiūris, tiek mūsų tiek jų... Jiems gal irgi yra keista ir baisu tai ką darome mes :). Jeigu mes tai matytumėme, ten gyventumėme, tikėtumėme tais pačiais dalykais, na tada turbūt galetumėme teisti ir kritikuoti... Tai tas pats, kas viduramžių laikų asmenybei aptarinėti pagonis... (Fuu... kokie neišsilavine, barbarai ir taip toliau... ) nepaisant pačių sužalotos mąstysenos... :) Nieko asmeniška tiems kas mano kitaip...

paragraf 78

Tokių dalykų išlepęs vakarietis niekada nesupras. Juk vakarietis net nesugebėtų deramai pasiplakti už atgailą. Bandžiau. Labai sunku prisiversti. Gerbiu tuos žmones kurie sugeba tokius dalykus už tautos nuodėmes prisiimti sau.
Šiaip nesutinku su šiuo teiginiu:

Citata iš: advena  sausio 17, 2013, 19:40:03
Taip save žaloja tik labai neišprusę žmonės.


Išprusimas čia ne prie ko. Va saulės šokyje dalyvauja visokie profesoriai ir gerbiami mokslo daktarai.
Tai yra tikėjimo, o ne išprusimo išraiška.

RoxiO

O Dievulėliau maloningasis koks absurdas... Aš nenoriu tikrai nieko įžeisti, bet savęs žalojimas (ir dar toks rimtas) religiniais sumetimais man atrodo visiška nesąmonė. Nejau Dievas tikrai nori, kad mes žalotume savo taip pat šventą, jo paties sukurtą kūną? Tokiu atveju aš geriau rinkčiausi pragarą, negu eičiau pas tokį žiaurų Dievą. Ir ko tik žmonės neprisigalvoja...

paragraf 78

Bet jūs bent jau suprantate, kad čia mums atrodo žiauru, jiems tai atrodo norma.
Tai pirmas dalykas ko išmoko religijotyra. Suprasti, kad tai kas man atrodo nenormalu, kitur atrodo normalu. O tai kas man normalu, kitur atrodo kaip absurdas.
Religijotyroje visada reikia paradigmos pasislinkimo, nes kitaip nesugebėsi suprasti kitų religijų.

RoxiO

Citata iš: paragraf 78  sausio 18, 2013, 21:33:10
Bet jūs bent jau suprantate, kad čia mums atrodo žiauru, jiems tai atrodo norma.
Tai pirmas dalykas ko išmoko religijotyra. Suprasti, kad tai kas man atrodo nenormalu, kitur atrodo normalu. O tai kas man normalu, kitur atrodo kaip absurdas.
Religijotyroje visada reikia paradigmos pasislinkimo, nes kitaip nesugebėsi suprasti kitų religijų.


Aš labai tolerantiškas žmogus. Suprantu fanatinį tikėjimą (šliaužimą ant kelių iki įvairių šventyklų, auskarų vėrimą į visas įmanomas vietas, net saulės šokį), suprantu homoseksualizmą, kitataučius, net žmogžudžius, piercingą, tatuiruotes palaikau (nors tai ir žalojimasis), kai kuriais atvejais net ir kanibalizmą. Vienintelis dalykas, kurio negaliu pripažinti, t.y. savęs žalojimas dėl Dievo.

Aukštyn