70-80 proc. vaistų negydo!

Pradėjo Benamis, vasario 27, 2012, 00:10:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

40 metų farmacijoje dirbęs ir karjeros aukštumų pasiekęs Johnas Virapenas šiandien žinomas dėl visai kitų priežasčių. Į 18 pasaulio kalbų išversta jo knyga „Šalutinis poveikis: mirtis. Išpažintys ir farmacijos virtuvės" pasakoja apie tai, kaip patys farmacininkai atranda naujas ligas, kad nuo jų sukurtų naujus vaistus, bei papirkinėja politikus. Neseniai vėžiu susirgus jo dukrai, jis griežtai liepė jai nutraukti chemoterapiją ir tikina ją išgydysiantis savaip. Anot jo, geriant farmacininkų rekomenduojamus vaistus greičiau mirštama ne nuo ligos, bet nuo vaistų pašalinio poveikio.

Dirbo piktybiškiausia vadinamoje korporacijoje

„Jūs galite sakyti, kad visi autoriai nori parduoti savo knygas, tačiau aš jas noriu parduoti ne dėl to, kad gaučiau pinigų. Aš rašau todėl, kad noriu paskleisti mano perduodamą žinią kuo plačiau po pasaulį. Esu kilęs iš mažos Pietų Amerikos šalies, Gajanos. Šiuo metu esu vedęs šios šalies pilietę, tačiau mes gyvename Vokietijoje. Tai mano ketvirtoji žmona. Ankstesnės mano žmonos buvo švedė, amerikietė ir vokietė. Pats esu Švedijos pilietis. Aš užaugau Europoje ir ten dirbau farmacijos srityje apie 40 metų, taigi didesnę savo gyvenimo dalį. Dabar man 69-eri", - taip save pristatė knygos autorius į susitikimą su juo susirinkusiems Vilniaus knygų mugės svečiams.

J. Virapenas farmacijos versle buvo pasiekęs karjeros aukštumų - jis tapo didelės amerikiečių kompanijos atstovybės Švedijoje vadovu. Dabar jis tikina, kad farmacininkai patys išradinėja ligas, kad parduotų jas gydančius vaistus.

„Ar galite kas nors iš čia esančiųjų gali pasakyti, kuris vaistas per paskutinius 50 metų iš tiesų išgydė kažkokią ligą? Jei kas nors tokį paminės, duosiu jums penkis eurus. Deja, tokio nėra. Taigi pirmiausiai noriu pasakyti, kad 70-80 proc. visų cheminių vaistų yra mitas. Jie visiškai neveikia, tačiau kainuoja didžiulius pinigus. Būtent dėl to kompanijos suinteresuotos tuos vaistus gaminti.

Ar jūs manote, kad farmacijos kompanijoms rūpi jūsų sveikata? Iš tiesų jiems rūpi tik jų piniginės, kartais jie net išradinėja įvairias ligas, pavyzdžiui, Parkinsono sindromas, diabetas, artritas. O dabar jie siūlo dar ir skiepus. Net politikai, vyriausybės verčia žmones skiepytis ir skiepyti savo vaikus, tačiau literatūroje, kurią perskaičiau per gyvenimą, niekur neradau aiškiai išdėstytų priežasčių, kodėl vertėtų skiepytis. Niekur nerasite įrodymų, kad skiepai iš tiesų veikia", - tikino buvęs farmacininkas.

Anot jo, kompanija, kurioje jis dirbo, internete vadinama viena piktybiškiausių korporacijų pasaulyje. Tuo tarpu ji pati skelbiasi dirbanti tam, kad padėtų žmonėms gyventi ilgesnį, sveikesnį ir aktyvesnį gyvenimą, o jų verslas atitinka visus jį reguliuojančius įstatymus.

Tuo tarpu ta pati kompanija, prisidengusi svetimais vardais, papirkinėdama profesorius, rašė straipsnius, kuriais reklamavo vieną vaistą - suprex'ą. Vėliau dėl šio vaisto farmacijos kompanijai buvo iškelta byla. Kompanija turėjo sumokėti rekordiškai didelę baudą - beveik 1,5 mlrd. JAV dolerių. Mat šis vaistas buvo pardavinėjamas pagyvenusiems žmonėms, tačiau jis turėjo labai pavojingą šalutinį poveikį - sukeldavo diabetą, kuris gali pažeisti taip pat ir širdies veiklą.

„Daug žmonių, vartodami šį vaistą, mirė. Būtent dėl to kompanija buvo paduota į teismą ir gavo šią rekordišką baudą. Tačiau baisiausia, kad šis vaistas ir toliau pardavinėjamas. Juk jeigu kokia nors automobilių kompanija į apyvartą paleidžia nesaugų automobilį, veikla sustabdoma, automobiliai grąžinami į gamyklą, pataisomi ir tik tuomet juos leidžiama vėl naudoti. Tuo tarpu šie vaistai vis dar yra išrašinėjami ir vartojami", - tikino J. Virapenas.

Pats būdamas diabetikas, nustojo naudoti insuliną

Kita farmacininkų apgavystė, anot knygos autoriaus, yra diabetu sergantiems žmonės skiriamas insulinas.

„Jūs tikite, kad šis insulinas žmogaus? Taip teigia kompanijos. Iš tiesų apie 1981-82 m. visi gydytojai perėjo nuo gyvūninės kilmės insulino prie šio. Jis buvo užregistruotas labai greitai - bene per šešis mėnesius. Tačiau tai nėra žmogus insulinas. Šis medikamentas sukurtas iš genetiškai modifikuotos bakterijos, tik jo molekulės atrodo kaip žmogaus insulino. Be to, insulinas būtinas tik sergantiems pirmo tipo diabetu, tačiau antro - ne. Aš pats sergu diabetu - jau ketverius metus. Anksčiau ir aš gerdavau vaistus, tačiau prieš aštuonis mėnesius netyčia paragavau gėrimo, kurį iš Pietų Amerikos atsivežė mano žmona, ir pastebėjau, kad jo išgėrus smarkiai pakilo cukraus lygis kraujyje, taigi atradau, kad šis gėrimas gali kontroliuoti cukraus kiekį. Nuo tol aš nebevartoju jokių vaistų.

Esu įsitikinęs, kad tik natūraliais būdais gydytis man reikėjo nuo pat gimimo. Iš tiesų svarbiausia rūpintis savo kūnu, nepiktnaudžiauti maistu, gerti vaisių sultis, būti daugiau gamtoje ir semtis sveikatos iš gamtos. Juk kūdikis. žįsdamas motinos krūtį, su motinos pienu gauna visko, ko jam reikia. Mes turėtume taip pat žįsti mūsų motinos - gamtos - krūtį. Taigi aš galiu jums duoti tik vieną patarimą - grįžti prie gamtos.

Jei šis patarimas nepatinka, galiu patarti kai ką kita - nevartokite jokių cheminių vaistų, nes nuo tų ligų, jei ir sergate, tikrai nemirsite, o vaistai nepadės. Paprastai tokios ligos, kaip vėžys, Parkinsono liga, diabetas, širdies ligos, gali būti gydomos natūraliai. Kartais, aišku, tenka griebtis mechaninių būdų, atlikti operacijas, tačiau tikrai ne visada. Tarkime, nuo chemoterapijos mirštama daug greičiau nei nuo paties vėžio", - teigė J. Virapenas.

Buvęs farmacininkas teigė šiuo metu esantis labai susirūpinęs dėl savo vyriausios dukters, kuri serga vėžiu. Žinodamas, kad chemoterapija ją nužudys, jis paragino ją nutraukti. „Žinau, kad tik ji pati save gali išgydyti ir tikiu, kad su mano pagalba tai pavyks. Kai tik nutiks, būtinai atvyksiu į Vilnių ir su garsiakalbiu rėksiu, kaip jai tai pavyko" - tikino J. Virapenas.

Farmacininkai pardavinėja ne vaistus, o ligas?

Knygos autorius prisipažino, kad, dirbdamas farmacijos pramonėje, pats yra papirkęs vieną Švedijos Vyriausybės atstovą, kad būtų greičiau užregistruotas ir pradėtas platinti vaistas „Prozac". Anot jo, tai antidepresantas-žudikas, galintis sukelti savižudybę arba norą žudyti kitus.

„Aš nežinau tiksliai, kokiomis sąlygomis dirba jūsų šalis - politikai, verslininkai, tačiau aš žinau, kad visame pasaulyje farmacijos kompanijos dirba taip pat, beje, politikai taip pat paprastai niekur nesiskiria.. Iš tiesų mes susiduriame su labai pavojingais žmonėmis, kurie parduoda ligas ir nuodus. Ir jūs mokate už tai. Pavyzdžiui, ar tikrai manote, kad yra teisinga mažiems vaikams, kurie negali nusėdėti vietoje, skirti stiprius psichotropinius vaistus? Kompanija, kuri gavo baudą už anksčiau mano minėtą vaistą, staiga pakėlė jų kainą net 11,5 proc. Per metus šie vaistai parduodami net už 4,5 mlrd. dolerių. Taigi pirkdami pabrangusį vaistą jūs paprasčiausiai padedate kompanijai surinkti pinigų baudai apmokėti.

Atsisveikindamas palieku apmąstymams jums vieną dalyką - jūsų kūnas ir jūsų gyvenimas yra viskas, ką turite šioje žemėje. Jeigu rūpinsitės savimi, gyvensite gerai. Jei skriausite savo kūną, kentėsite. Tad stenkitės aiškiau suvokti, kas vyksta aplink jus. Vienas žmogus Lietuvoje man sakė, kad jo močiutė vaistams per mėnesį išleidžia 300 litų. Tai tikras kriminalas, kad jai sakoma, kad be jų ji neišgyvens. Juk ji blogai jaučiasi nuo jų visų pašalinių poveikių. Tiesiog žmonėms trūksta išsilavinimo šioje srityje", - teigė J. Virapenas.

Knygos autorius teigė, kad dėl šios knygos jam nuolat tenka susidurti su persekiojimais grasinimais. Anot jo, jį apsaugo tai, kad knygoje iš tiesų rašoma tiesa.

Is: delfi.lt

Drasu! Apie neviesinama vaistu poveiki seniai buvo zinoma, pacioje anomalijoje yra idomus straipsniai apie tai, taciau mane nustebino, kad kazka panasaus paviesino delfi :o

Kuo toliau tuo idomiau gyventi ;D

Teroras

Sako nenori is to uzsidirbti, taciau kodel tada neskelbia savo knygos e-book formatu nemokamai internete ;D Bet siaip taip idomiai pasakoja :)


2Pacas

Viskas cia senai aisku su tais vaistais..Visokios kompanijos labai grazius pinigus darosi is visokiu senu bobutciu kurios aina i vaistines ir perka tuos vaistus kaip vaikai saldainius.Aisku jos pasijautcia geriau nuo savitaigos ar placebo afekto.Pamenu mano amzinatelsei mociutei tevas sako imkit nupirkau tokiu vaistu (ten buvo kaskokie saldainiai) sako imkit suciulpkit viena tablete geriau pasijausit po 10 min sako ale tikrai kad geriau jauciuosi iskart netaip galva skauda. :D

eternal.bliss

Įdėjau nuorodą apie vakcinas ir kad amišai neserga autizmu, tema jau senai mirusi.  :)

TinSoldier

#5
birželio 14, 2013, 11:48:18 Redagavimas: birželio 14, 2013, 11:51:42 by TinSoldier
Tai, kad vakcinos sukelia autizmą - visiška pieva, nesąmonė ir žalingas mitas.

Citata iš: Benamis  vasario 27, 2012, 00:10:35
Neseniai vėžiu susirgus jo dukrai, jis griežtai liepė jai nutraukti chemoterapiją ir tikina ją išgydysiantis savaip.


Priminė: http://www.youtube.com/watch?v=gwFvNYSCmhM

Labai bijau šitą rašyti, nes bijau, kad kas nors gali pernelyg drąstiškai suprasti ir pagalvoti, kad vaistų nebereikia vartoti, kad farmacininkai vien žmones žudo ir iš to pelną gauna. Taip nėra - jei gydytojas jums išrašė vaistų - gerkit (aišku, proto ribose, pasidomėkit visuomet ar nėra silpnesnių, pasidomėkit apie pašalinį poveikį ir pan). Vaistai kenkia, bet tų vaistų gėrimas (kalbu apie rimtas ligas) 90proc., atveju būna geresnis pasirinkimas, nei leidimas ligai tave nualinti. Nepaneigsit, kad būtent šiuolaikinė farmacija ir šiuolaikinė medicina pakėlė vidutinį gyvenimo amžių, o ne viduramžiški prietarai, ar nesigydimai.

Bet šiaip neperseniausiai kalbėjausi su keletu autoretetingų žmonių, stipriai susijusių su medicina, tai įstrigo vieno iš jų pasakymas pusiau juokais: "žmonijos laimė tame, kad vaistai veikia labai silpnai, arba neveikia visai". Kitas irgi teigė, kad medikalizacija nepadoriai didelė, kad iš savo draugo pataloganatomo žino, jog po skrodimo dažnai paaiškėja, kad žmogų pribaigė ne liga, bet vaistai. (Bet vėl akcentuoju, liga, greičiausia, bet kuriuo atveju būtų pribaigusi, o vaistai bent suteikė didesnį šansą išgyventi) Ir tie apie 70proc. vaistų, besiremiančių placebu, kaip supratau iš to pačio žmogaus, - pagrinde yra psichiatrijoje. Na, ir tai logiška - kai liga sąmonėje, reikia sąmonę ir gydyti. Nebūtinai chemija, o įtaiga.

Bet tas žmogus, kuris minimas straipsnyje, kuris rašo apie insulino neveikimą ir pan., - visiškas lunatikas ir idiotas, baimę sėjantis teroristas, dėl kurio kvailų pareiškimų gali užsilenkti nemažai žmonių. Ant laužo jį.

eternal.bliss

Tai gal pagrysk savo žodžius?
Straipsnio aišku neskaitei.

Ezekiel

Sveikatai didelę įtaką turi ir psichinė sveikata. Jau žinoma, kad vėžį, širdies ligas, nemigą, nutukimą gali sukelti stresas, triūkšmas ir depresija, o jo yra daug vakarietiškame pasaulyje. Placebo vaistai efektyviau veikia nei mokslininkų sukurti chemiškai veikiantis vaistai ir mokslininkas Rupertas Šeldreikas nustatė, kad žmogus nėra vien cheminė mašina, bet ir turi morfogeninį lauką. Taigi tam tikrais atvejais geriau kreiptis į šamaną, nei vakarų gydytojus.

Taip sužinojau, kad mityba irgi turi labai didelę įtaka sveikatai ir išvaizdai. Gydytojas Weston Price lygino modernias ir primityvias bendruomenes. Paaiškėjo, kad primityviai gyvenantis žmonės beveik neturėjo dantų problemų, turėjo geriau išvystyta kūną, gražius veido bruožus ir stipresnį įmunitetą. O kita grupė priešingai turėjo problemų, nes jų mityboje labai trūko vitaminų, kurie suyra apdorojant termiškai maistą, bet daug krakmolo ir cukraus.

Labai prailgino žmonių gyvenimą ir pagerino išvaizdą maisto pakankamumas. O pavyzdžiui skaičiau straispnyje, kad senovėje lietuviai išgyventi iki 28m. reiškė ilga gyvenimą ir jie nuolat patirdavo badą, daug palikuonių išmirdavo. Aišku šiais laikais genofondui ir asmeniniai sveikatai kenkia alkoholio, cigarečių, cukraus ir kitokia žalinga veiklą, bet šiuolaikinė mediciną leidžia pratęsti senatvę.


.L.U.T.H.O.R.

TinSoldier, tada paaiškink kodėl pas Amišus toks mažas autizmo procentas? :) Tik jau nesakyk , kad genai kalti :D O dėl vaistų apskritai, tai žinoma, pritariu :)

TinSoldier

Citata iš: eternal.bliss  birželio 14, 2013, 12:01:11
Tai gal pagrysk savo žodžius?
Straipsnio aišku neskaitei.


Vėlėliau paieškosiu seniau skaitytų nuorodų, dabar nelabai turiu laiko :) Dažniausiai, kai taip parašau, taip ir pradingstu, bet šį kartą pasistengsiu nepamiršti šaltinius pateikti :)

Citata iš: Šešėlis  birželio 14, 2013, 13:19:18
TinSoldier, tada paaiškink kodėl pas Amišus toks mažas autizmo procentas? :) Tik jau nesakyk , kad genai kalti :D O dėl vaistų apskritai, tai žinoma, pritariu :)


Tikriausiai todėl, kad autizmas nėra koks nors vėžys - tai elgesio sutrikimas, kurį atpažįsta ir įvertina specialistai. Amišai nėra specialistai, kad patys sau darytų tyrimus, rinktų statistiką ir diagnozuotų autizmus, o vaikus kištų į specialias mokyklas, taikytų spec. ugdymą ir panašiai. O, apsilankę specialistai randa visai nemažai įvairaus autizmo lygio vaikų: https://imfar.confex.com/imfar/2010/webprogram/Paper7336.html ; Pagal šitą tyrimą, vidutiniškai 1 iš 271 vaikų turi autizmą.

Žodžiu, amišų vaikai serga autizmu.
http://www.medpagetoday.com/Neurology/Seizures/2954

Be to, amišai skiepijasi (nuorodos nevisai prestižinės, tačiau turi daug nuorodų į patikimus šaltinius, kuriais remtasi rašant. Kad man nereikšų 10 atskirų nuorodų čia dėti)
http://blogs.plos.org/thepanicvirus/2011/06/28/anecdotal-amish-dont-vaccinate-claims-disproved-by-fact-based-study/

http://autism.about.com/b/2008/04/23/do-the-amish-vaccinate-indeed-they-do-and-their-autism-rates-may-be-lower.htm

O šiaip, kiek pamenu, tas mitas apie vakcinas ir autizmą kilo iš seno seno tyrimo, kuris apsiribojo 12 vaikų imtimi. Neskamba patikimai.

lt133

#10
birželio 14, 2013, 13:48:06 Redagavimas: birželio 14, 2013, 14:06:35 by lt133
Vistiek visi eina į vaistines ir perka kai suserga. Niekur nedingsi. Be antibiotikų pvz.

Su vėžiais nežn, jeigu liga mirtina, tai ir su vaistais gali makles daryti. Daug kas vartoja nuskausminančius, kurie tikrai ligos negydo.

Tai į tuos 70-80 procentus įtraukti ir vaistai, kurie tik nuima simptomus, kurie neskirti ligos įveikimui?

Realiai manau išgydyti galima infekcijas. Kitu atveju, ką tu išgydysi. Jeigu širdis suvaryta ar kraujagyslės užkalkėjusios, tai vaistai nepadės.
Tai ir gaunasi situacija, kad vartoji vaistus, kad nuimtum simptomus, nutrauki vaistus, vėl jauti. Ir ligos jie negydo.
Ir 70-80% čia pateikta kaip sensacija, nors neparašyta apie kokius vaistus kalba eina.

eternal.bliss

#11
birželio 14, 2013, 14:14:43 Redagavimas: birželio 14, 2013, 14:18:15 by eternal.bliss
Man vistiek dar atrodo kad net neskaitei  :D
Jeigu Amerikoje serga 2 procentai tuomet iš 271  pas amišus būtų ne 1 o 5,42 vaiko  ;D tai 5 kartus mažesnis sergamumas, bet dar kaip ten rašo jog yra ivaikintų vaikų ir skiepytų, todėl tas sergamumo procentas tik 5 karus mažesnis.

TinSoldier

Citata iš: eternal.bliss  birželio 14, 2013, 14:14:43
Man vistiek dar atrodo kad net neskaitei  :D


Oi, atsiprašau, tikrai neskaičiau :D
Nepastebėjau nuorodos tavo įdėtos, pamačiau tik žinutę:

Citata iš: eternal.bliss  birželio 14, 2013, 11:32:59
Įdėjau nuorodą apie vakcinas ir kad amišai neserga autizmu, tema jau senai mirusi.  :)


Galvojau, kad visa tema tik šiandien sukurta ir tu čia kalbėjai apie kokioje kitoje temoje įdėtą nuorodą :D Tai aš tik originalią temos istoriją perskaičiau. Tai vėliau pažadu perskaityti, pasidomėti ir pasitaisyti, jei kur nors iki dabar visiškai nusišnekėjau ir netiesą parašiau.

Bet šiaip bendrai apie autizmą esu nemažai domėjęsis ir esu užtikęs daaaugybę vakcinos-autizmo mito paneigimų

eternal.bliss

#13
birželio 14, 2013, 15:38:04 Redagavimas: birželio 14, 2013, 15:41:25 by eternal.bliss
Paneigimai turi būti faktais paremti, jeigu pas amišus būtų toks pat lygis tuomet viskas būtų aišku bet dabar kažkuo jie yra išskirtiniai nes pas juos žymiai mažesnis sergamumo lygis, betkurioje statistikoje.

varpainis

Gerai, amisai neserga autizmu, bet serga, veziu, gripu, sloga, plauciu uzdegimu ir dar velnias zino kuo. Galu gale paciu amisu maziau uztai ir autizmo procentas mazesnis. Ir pats autizmas ganetinai reta liga. Artimuju ir pazistamu tarpe nemazai zmoniu buvo susidure su veziu ir jei ne ta "kenkejiska" siuolaikine medicina nemanau, kad tie zmones dabar butu gyvuju tarpe. Maziau nusisnekekit arba patys junkites i amisu bendruomenes ir gydikites pas samanus.

Aukštyn