Kaip galima netiketi?

Pradėjo Teroras, lapkričio 25, 2011, 21:11:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Sveiki. As skaiciau foruma, ir buvau tiesiog sokiruotas kai kuriu asmenu zinutemis. Kaip galima netiketi pomirtini gyvenimu arba paranormaliais reiskiniais?

- Ekstrasensai kurie padeda surasti nuzudytus kunus.
- Issipildantys sapnai.
- Mirusiuju seimos nariu ivairus perspejimai sapnuose.
- Intuicija (pvz. zinai, kad tuoj paskambins buten X, o ne Y asmuo ir uz keliu sekundziu jis tau skambina).

Ir dar tikrai ne visus dalykus paminejau. Tai kaip galima galvoti jog egzistuoja tik tai ka mes matome?

paragraf 78

Na aš asmeniškai tikiu kad yra anapusybė

TinSoldier

#2
lapkričio 26, 2011, 12:32:43 Redagavimas: lapkričio 26, 2011, 12:53:44 by TinSoldier
Kaip galima netikėti? Labai paprastai. Tiesiog sugaišk kažkiek laiko tyrinėdamas bet kokį paranormalų įvykį, ir suprasi, kad nieko paranormalaus nebuvo. Kai tai pakartosi kelioliką dešimčių kartų, suprasi, kad paranormalūs reiškiniai linkę būti paprasčiausiomis žmonių klaidomis, fantazijomis, tikėtinais sutapimais, fizikiniais reiškiniais ir t.t. ir pan. Kai pasidomi 100 atveju, ir 90 iš jų paiškėja besą nesąmonėmis, o likusių 10 tiesiog neįmanoma patikrinti, tai tas netikėjimas pats savaime ateina. Beje, nesupratau kuo sapnų išsipildymas ir nuojauta siejasi su pomirtiniu gyvenimu..

hela

Tuo, kad dauguma zmoniu tiki, kad tie sapnai yra pomirtinio pasaulio atstovu parodyti vaizdiniai kurie porodo ju praeiti arba ateiti, kas jiem arba kitiems nutiks.
O del nuojautos tai ir as nesuprantu kuo ji cia susijusi...

Teroras

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 26, 2011, 12:32:43Beje, nesupratau kuo sapnų išsipildymas ir nuojauta siejasi su pomirtiniu gyvenimu..


Dar karta perskaityk mano pirma zinute. Ten ne pomityini gyvenima turejau omenyje. O jeigu klausi tik del to, jog papostinau sita tema sioje kategorijoje, tai atsiprasau, bet del to jog, kelios frazes netinkamos sioje kategorijoje, nesiruosiu rasyti antra, beveik tokia pacia tema tik su skirtingais pavyzdziais.

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 26, 2011, 12:32:43
Tiesiog sugaišk kažkiek laiko tyrinėdamas bet kokį paranormalų įvykį, ir suprasi, kad nieko paranormalaus nebuvo.


The Belmez Faces
The Out of Body Experience
Bermuda Triangle

Ir t.t. Sekmes aiskinantis.

Zinoma, viska galima paaiskinti panasiai: "Sutapimas ir tiek". Bet ar cia paaiskinimas?

TinSoldier

#5
lapkričio 26, 2011, 16:23:49 Redagavimas: lapkričio 26, 2011, 16:29:01 by TinSoldier
Citata iš: Teroras  lapkričio 26, 2011, 15:15:37
Dar karta perskaityk mano pirma zinute. Ten ne pomityini gyvenima turejau omenyje. O jeigu klausi tik del to, jog papostinau sita tema sioje kategorijoje, tai atsiprasau, bet del to jog, kelios frazes netinkamos sioje kategorijoje, nesiruosiu rasyti antra, beveik tokia pacia tema tik su skirtingais pavyzdziais.


Jo, čia my bad. Buvau praleidęs temoje tą tavo "arba paranormaliais reiškiniais". Kai papostinau žinutę, pamačiau, kad ne į temą parašiau, ištryniau tą savo paskutinį sakinį. Bet, kadangi prieš man ištrinant hela atsakė apie tai, tai sugražinau, kad nebūtų jos post'as iš oro :)

Citata iš: Teroras  lapkričio 26, 2011, 15:15:37
The Belmez Faces
The Out of Body Experience
Bermuda Triangle

Ir t.t. Sekmes aiskinantis.

Zinoma, viska galima paaiskinti panasiai: "Sutapimas ir tiek". Bet ar cia paaiskinimas?


Ne, tai nėra paaiškinimas. Ir, nei tie Belmez Faces, nei OBE, nei Bermudų trikampis nėra sutapimai. Bet tai nereiškia, kad ten yra kas nors paranormalaus.

Pradedant nuo Faces of Belmez.. Įdomu tai, kad jų netyrė joks rimtas mokslininkas ar skeptikas. Pagrinde, tik visokie pseudomokslininkai, kurie ateina ir net nepažiūrėję rėkia: "OOooo, tai TIKRA, nėra jokių abejonių!!". Dar įdomu tai, kad šeimininkai, kol dar buvo gyvi, neleisdavo niekam tų veidų pamatyti, jei nesumokėdavo pinigų. Ar, žmogus, tikintis, kad ant jo virtuvės grindų atsirado kito pasaulio veidai, rūpintųsi tik tuo, kaip iš to pasipelnyti?

Bet nesvarbu, buvo atlikta porą kiek patikimesnių tyrimų. Ir veidų vietose rasta acto ir suodžių pėdsakų. Tai yra, pėdsakų priemonių, su kuriomis galima išgauti tuos veidus. Net Ispanijos parapsichologų asociacijos vice prezidentas  José Luis Jordán pripažino, kad čia tėra nekaltas kaimynų pokštas, įvykęs prieš keliasdešimt metų, o galiausiai išsirutuliojęs į masinę apgaulę ir tapęs pasipelnimo šaltiniu.

O vėliau prisidėjo ir pats tos asociacijos prezidentas Ramos Perera. Žemė buvo ištirta infraraudonaisiais spinduliais ir veidų vietose rasta spalvinių pigmentų. Kitaip sakant, dažų. Net matėsi teptuko šerelių palikti pėdsakai.

Ir visa tai paskelbė net ne jūsų nekenčiami mokslininkai, o parapsichologų asociacijos viršūnėlės. Nors, atrodo, buvo ir daugiau atlikta tyrimų, kurie patvirtino, kad tie veidai - paprasčiausia apgaulė. Bet jau tingiu beieškot, skaityt ir verst.

Bermudų trikampis? Tu turbūt juokauji? Čia juk tokio paties lygio mitas, kaip Loch Neso pabaisa ar sniego žmogus. Tau tereiktų tik 5 minutes pagoglinti ir pamatytum, kad nėra nieko ten paslaptingo. Va, įdomus straipsnelis. Šaltinis ne pats patikimiausias, bet, jei abejoji, gali atskirus dalykus čia aprašytus pagoglint, ir surasi, kad čia rašoma tiesa. http://ohiouskepticsociety.blogspot.com/2009/04/on-bermuda-triangle.html

Kaip rašoma tame straipsnelyje: vienintelis nepaaiškinamas dalykas, susijęs su Bermudų trikampiu, tai kaip jis galėjo tapti „nepaaiškinamas". Keista, kaip visiškai įsivaizduojamas, neturintis realių ribų 'trikampis' galėjo tapti tokiu išpustu burbulu. Čia panašiai kaip su kokiais žvaigždynais. Visiškai subjektyviai, atsitiktinai ir be jokios realios priežasties kai kurios iš milijardų žvaigždžių buvo sujungtos į grupes, gavo pavadinimus ir staiga tapo kažkuo reikšmingu ir lemenčiu likimus. Pie-va. 

Dėl OBE's.  Jau betingiu ieškoti. Tuo labiau, kad kiekvienas OBE atvejis - individualus. Vieni tiesiog susapnuoja realistišką sapną, kiti patiria haliucinacijas, treti - apsimeluoja. Numesiu link'ą, kur vienas garsiausių pasaulio skeptikų kalba ir paaiškina tą OBE. Aišku, tai tėra skeptiškas požiūris, o ne įrodymas, kad OBE's nėra. Nes, kaip jau minėjau, kiekvienas atvejis individualus, ir kiekvieną reikia atskirai atmetinėti. http://www.youtube.com/watch?v=1NwKkbd2e-c

Teroras

Del Faces of Belmez dabar nediskutuosiu ir netikrinsiu pavardziu kuriuos parasei, nes tiesiog nesinori man gilintis ir prisipazinsiu, kad tingisi.

Kas del tavo kitu paaiskinimu, tai daugiau negu juokinga.

"Bermudų trikampis? Tu turbūt juokauji?" - Ne, as nejuokauju. Kodel tureciau?

"neturintis realių ribų" - Nesamone. Pasidomek.

Blogas? Kas man is to blogo jeigu ji kuria toks pats zmogus kaip tu kuris niekuo netiki? Jeigu panagrinetum, ne tik tavo mastymo zmoniu kliedesius, tai pamatytum kad toli grazu ne viskas yra paaiskinta.

Dėl OBE's. - Vel skeptikas. Ka jis man irodys? Tikriausiai nera nei vieno pasaulyje paranormalaus reiskinio kur nebutu isikises skeptikas su savo teorijomis. Bet kitas klausimas, ar tuos teorijos bent truputeli turi racionalumo? Nes labai daug tu vadinamu skeptiku tiesiog taip nusisneka, kad net gaila ju pasidaro.

Irodymus as laikau uzfiksuotus ir dokumentuotus tam tikru atveju faktus su liudininkais. Pvz. kaip per operacija, zmones "iseidavo" is savo kunu, ir pasakodavo viska ka mate ir girdedavo nors tai buvo tiesiog neimanoma.

Atvejai: http://www.nderf.org/ (galima rasti dokumentuotu, o ne tik blevyzgas).

Jeigu nori galiu toliau testi nepaaiskinamu dalyku sarasa.

TinSoldier

Prieš tai paaiškinau kaip galima netikėti. Dabar paaiškinsiu kodėl žmonės tiki: http://images.icanhascheezburger.com/completestore/2009/4/11/128839900466329911.jpg

Koks skirtumas ar puslapis hostintas blogspote? Organizacija vis tiek pakankamai rimta. Ir, galiausiai koks skirtumas. Tu bent perskaitei kas parašyta? Ai ne, ką aš čia toks naivuolis, juk tavo argumentai: http://images.icanhascheezburger.com/completestore/2009/4/11/128839900466329911.jpg

Todėl, kad žmogus skeptikas - jis iš karto neteisus? O, va čia tai atviras požiūris. Net aš nesu toks siauraprotis.

"Irodymus as laikau uzfiksuotus ir dokumentuotus tam tikru atveju faktus su liudininkais. Pvz. kaip per operacija, zmones "iseidavo" is savo kunu, ir pasakodavo viska ka mate ir girdedavo nors tai buvo tiesiog neimanoma."

Subjektyvūs išgyvenimai NEGALI būti įrodymais!!!! Kažkokių neaiškių žmogelių liudijimai, be patikrinimų, negali būti įrodymais. Aš dar ne tokių stebuklingų dalykų galiu prikurti. Tačiau tai nuo to netaps tiesa.

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 26, 2011, 16:59:44
Prieš tai paaiškinau kaip galima netikėti. Dabar paaiškinsiu kodėl žmonės tiki: http://images.icanhascheezburger.com/completestore/2009/4/11/128839900466329911.jpg


Tas paveiksliukas, nors ir ironiškas bet neatspindi realybės. Kaip rašė berods šv. Augustinas: tikiu, kad suprasčiau, suprantu, kad tikėčiau.
Nežinau kaip kitose religijose, bet Katalikų Bažnyčia vysto mokslinius tyrimus. Ji net yra įkūrusi popiežiškąją mokslų akademiją, kuriai šiuo metu priklauso apie 80 mokslininkų, didelė dalis jų yra nobelio premijos laureatai, arba savo srities specialaistai, tokie kaip Stivenas Hawkingas.
Man kartais atrodo kad esi susikūręs iliuziją apie religijas, apie tikinčius paranormaliais reiškiniais ir puoli tą savo iliuziją.
Tarkime, tu ne kartą išsakei nuomonę apie tai kad čia visi "idiotai" (sorry kad hiperbolizuotai perteikiu), nes tiki visokiom nesąmonėm. Tačiau visiškai negirdi to kad didelė dalis čia esančių vis tik yra abejojantys, tačiau jiems tai įdomu ir jie ieško atsakymo.

Teroras

Apie kokius subjektyvius isgyvenimus kalbi? Kai gydytojai patvirtina, kad zmogus tuo metu kai buvo atliekama operacija, negalejo jokiu budu is medicinos puses matyti to ir girdeti kas vyko tuo metu salia jo, o kai jis atsibusdavo ir pasakodavo visiems ka kas dare tuo metu ir visi iki vieno patvirtindavo jo zodzius (kalbu ne apie seimos narius, o apie personalo darbuotojus, gydytojus, akuseres, sekretores). Tai cia tu ka nori pasakyti - masine haliucinacija ir beprotyste vienu metu? Arba skeptiskai dar pasakyk, kad nieko bendro su tuo zmogumi neturintis zmones uzsinorejo sau paprikolinti ir siaip sau sumelavo, kad jis teisus.

"Todėl, kad žmogus skeptikas - jis iš karto neteisus?" - Kur as tai parasiau. Nurodyk. Aciu. (Tikiuosi nesergu sizofrenija ar asmenybes susidvejinimu, kad neatsimenu "kuris as" ka rase.).

Dar karta paklausiu man pratesti reiskiniu sarasa? Nes tikrai juokinga skaityti, kai zmogus nori bet kokia kaina paaiskinti tai ko pats nesuvokia tik tam, kad irodytu koks jis didis skeptikas.

TinSoldier

#10
lapkričio 26, 2011, 19:09:25 Redagavimas: lapkričio 26, 2011, 19:14:42 by TinSoldier
Citata iš: insomnia  lapkričio 26, 2011, 17:20:12
Tas paveiksliukas, nors ir ironiškas bet neatspindi realybės. Kaip rašė berods šv. Augustinas: tikiu, kad suprasčiau, suprantu, kad tikėčiau.<...>


Neeee, tas paveiksliukas nebuvo skirtas tikėjimui apskritai :) Ir ne religijai. Kiek ne taip išsireiškiau. Tai turėjo būti tiesiog replika Terroro pasakymui, jog, kadangi žmogus yra skeptikas, jo neverta klausyti. Cituoju: "Kas man is to blogo jeigu ji kuria toks pats zmogus kaip tu kuris niekuo netiki?". Jeigu autorius netiki tuo, kuo tiki pats Terroras, vadinasi iš to jo teksto jokios prasmės. Tiesiog priminė man "Lalalalala, I can't hear you".

Beje, žmonės dažniausiai netiki todėl, kad turi faktų, kurie verčia juos netikėti. Jie nekuria faktų, tam, kad netikėtų. Tai kiek skiriasi nuo tikinčiųjų, kurie dažnai pirma sukuria patinkančią teoriją, o tuomet pradeda pritempinėti faktus, kad tik nereiktų atsisakyti teorijos, kuria tikima.

Kaip ir su tuo Bermudų trikampiu. Beveik niekada neminima, jog, turint galvoje, kokio ploto tas "trikampis", ir kokio intensyvo eismas ten vyksta, nelaimių skaičius visiškai statistiškai įmanomas ir be ateivių ar pan. mėšlo. Niekada neminima, jog mažiausiai pusė tų paslaptingų pradingimų yra priskirti trikampiui, nors įvyko ne vieno šimto ar tūkstančio km atstumu nuo jo. Niekada neminima, kad didelė dalis skelbiamų pradingimų net neegzistavo. Visuomet skubiai paskelbiamas mįslingas laivo nuskendimas, tačiau, atlikus tyrimą ir išsiaiškinus to 'dingimo'/nuskendimo priežastis, jos niekada nebūna paskelbiamos. Taip ir gyvuoja tokie mitai. O žmonės, kaip Terror, ieško tik informacijos, kuri juos suintriguotų, kuri užkaitintų kraują, įaudrintų fantazijas. O po to pyksta ant žmonių, kurie sako ne tai, kuo jie nori tikėti.

"What is wanted is not the will to believe, but the wish to find out, which is the exact opposite." - Bertrand Russell.

Kai kurių tikinčiųjų tikėjimo valia tokia stipri, kad visiškai užgožia norą sužinoti tiesą. Ir būtent tai aš puolu, o ne kažkokią savo susikurtą "iliuziją". Aš puolu kietakaktišką žmonių tikėjimą tuo, ko 99proc, kad nėra. Tuo, kas yra labai labai labai labai labai labai labai netikėtina, prieštarauja mokslui, visam šiuolaikiniam Visatos pažinimui ir neturi jokių patikimų įrodymų.(tik iš serijos: 'internete radau tekstą, kuriame rašoma, kad kažkas patyrė kažką keisto')

Taip, aš žinau, kad didelė dalis čia esančių yra abejojantys ir jie ieško atsakymo. Ir aš abejojančių net sapne nedrįsčiau pavadinti idiotais. Ir nevadinau. Ir net negalvojau taip. Bet, jei tikėjimas kietakaktiškai pradedamas ginti pačiu tikėjimu, o ne argumentais, tuomet pradeda truputį erzinti.

Dėl OBE/NDE. http://www.youtube.com/watch?v=FwjwWsYKglo Taip, tai skeptikų laida. Viskas, matyt, Terroras jau nebežiūrės.  Tiesmukiška ir agresyvi(todėl man ir patinka :) ) laida, tačiau joje rodomi faktai. Kalbinami tikri, rimti moklininkai, parodomas kontroliuojamoje aplinkoje vykdytas eksperimentas, kuris parodo, kaip iš tiesų kyla NDE išgyvenimai. Mano galva tai kiek rimtesni argumentai nei: "kažkokia  bobutė, mirštančiom smegenim, pasakojo, kad matė ir girdėjo tuomet, kuomet kažkokia daktarė, kažkokioje ligoninėje, per kažkokią operaciją, sakė, kad ji neturėjo matyti".

Terror, savo sąrašo netęsk. Nėra prasmės. Nebent, jei pažadi atrašyti ką nors rimčiau, nei: "pffff, skeptikai." Arba: "nusišnekėjai, geriau paieškok kokių pseudomokslininkų, pritemptų faktų ir gražių istorijų".

Jei nori, galim pabandyt pažaisti. Pasirink kokį geriau ištyrinėtą(pvz, tie veidai ant grindų praktiškai netirinėti. Labai nedaug tikros informacijos apie juos) fenomeną. Ir mes, visai netingėdami ir tikrai nesigynčydami, dėl jo padiskutuosim.  Aš pateiksiu savo žinomus ir rastus faktus. Tu pateiksi saviškius. Pažiūrėsim kas gausis :)

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 26, 2011, 19:09:25
Beje, žmonės dažniausiai netiki todėl, kad turi faktų, kurie verčia juos netikėti. Jie nekuria faktų, tam, kad netikėtų. Tai kiek skiriasi nuo tikinčiųjų, kurie dažnai pirma sukuria patinkančią teoriją, o tuomet pradeda pritempinėti faktus, kad tik nereiktų atsisakyti teorijos, kuria tikima.


Mano patirtis diskutuojant su tais kurie priešinasi religijai, kalba priešingai. Netikima nes turima iškreiptus faktus, arba nežinant faktų.
Pripažinkime, žmogus tikintis ar besidomintis religijos fenomenu, turės daugiau faktų paliudijančių tikėjimą, nei tas kuris religija domisi tik epizodiškai.
Aš jau 10 metų studijuoju teologiją, esu tikintis dar daugiau, ir matau kaip dauguma žmonių dėl faktinės informacijos trūkumo, apsiskelbia netikinčiais, o tada pas juos ir būna tas "la la la I can't hear you".
Tikras skeptikas ne tas kuris neigia viską, tai daro nihilistai, tikras skeptikas tas kuris abejoja visa gaunama informacija ir ieško atsakymo, koks jis bebūtų. Čestertono žodžiais tariant tik tikrai tikintis žmogus gali kelti klausimus ir abejoti. Taigi tik tikintysis gali būti tikras skeptikas.

Teroras

Jau kelinta karta perskaites tavo pasisakymus forume pastebiu kaip tu tiesiog is oro trauki nesamones:

"geriau paieškok kokių pseudomokslininkų, pritemptų faktų ir gražių istorijų"
"Todėl, kad žmogus skeptikas - jis iš karto neteisus?"
"pffff, skeptikai."

Kur as panasius vejus rasiau tu man pasakyk?

Ar zinai, kad jeigu tu matai to ko nera, tai gali reiksti rimtos ligos pozymi? Tavo vietoje susimastyciau.

Sutinku tau pateikti fenomena, tik ne siandien, nes be atrasinejimo tau, turiu tikrai dar daug darbo kuri turiu paruosti iki pirmadienio.

Kas sieja mokslininkus, tai patarciau tau aklai jais nepasitiketi: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2065375/Doh-mans-words--Homer-Simpson-proud.html - po tokiu nesamoniu, as geriau fantastine knyga pavadinimu "Biblija" tikesiu, nei mokslininku isvadomis.

Administratoriams siulyciau sukurti nauja kategorija forume, pvz. zodziu karai ar panasiai, nes kartais temos taip ir atrodo. Cia tik mano nuomone :)

paragraf 78

Pasistenkite nesikarščiuoti ir nepamiršti jog čia ne žodžių ir ambicijų karas, o diskusija. Esame suaugę žmonės ir manau galime diskutuoti gražiai nesidrabstydami purvais ir nesikabinėdami vienas kitam į gerkles.

Teroras

insomnia, tikrai nieko neizeidineju :) Tiesiog geranoriskai TinSoldieriui patariu susimastyti, nes kai ligai leidziama progresuoti, veliau jau buna per velu. Geriau apsidraudimui pasitikrinti.

Aukštyn