Lochneso pabaisa

Pradėjo paragraf 78, rugpjūčio 28, 2011, 18:23:28

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Žymiausios teorijos apie garsiąją Lochneso pabaisą:
manoma kad tai iki mūsų laikų užsilikęs pleziozauras. Manoma kad pleziozaurai išnyko triaso ar kreidos periode.
Tačiau šiai teorijai prieštarauja sekantys duomenys:
a. Lochneso ežeras susiformavo visai neseniai tik maždaug prieš 10 000 metų, daug milijonų metų po to kai pleziozaurai jau senai buvo išnykę.
b. pleziozairai kvėpavo oru, tad jei tai pleziozauras tai jis dažnai turi iškilti į vandens paviršių įkvėpti oro, kaip kad daro banginiai, taigi tada būtų galimybė jį dažnai nufotografuoti



1934 metų balandžio 14 dieną chirurgas Robrtas Velpsas nufotografavo Lochenso pabaisą. Ištisus 60 metų ši nuotrauka buvo diskusijų objektas. Ji buvo visokeriopai tyrinėjama. Buvo prieita prie išvados kad ji yra klastotė. Tikintieji Nese nenorėjo tuo patikėti. Tačiau nuotraukos autorius prieš savo mirtį 1994 metais viešai prisipažino kad jis šią fotonuotrauką pats suklastojo.

Ką manote jūs?

1TinSoldier

Pala, kaip čia suprast? Tai, vadinasi, nors vienintelis "įrodymas" ir mito šaltinis apie Nesė buvo 100proc. išaiškintas kaip klastotė, vis tiek yra žmonių tikinčių, kad skersai išilgai išnagrinėto, išnardyto ežero dugne gyvena išnykęs dinozauras? Man čia vieninteliam smegeninė kaista?

paragraf 78

Na mitai, dažnai egzistuoja net juos įrodžius kaip klaidingus.
Štai Lochneso pabaisos mitą paneigė pats jo autorius, bet atsiranda žmonių juo tikinčių.

Benamis

Citata iš: insomnia  rugpjūčio 29, 2011, 18:41:40
Štai Lochneso pabaisos mitą paneigė pats jo autorius, bet atsiranda žmonių juo tikinčių.


Kur apie tai galima butu pasiskaityti?

paragraf 78

Dabar konkrečios nuorodos negaliu parašyti, bet šiaip paieškojus internete galima rasti, kad ir toje pačioje wikipedijoje, žinoma ne lietuvių kalba, nes lietuviškai labai skurdžiai ten parašyta ir dar gi neužsimenama apie mistifikaciją.

1TinSoldier

Citata iš: insomnia  rugpjūčio 29, 2011, 18:41:40
Na mitai, dažnai egzistuoja net juos įrodžius kaip klaidingus.
Štai Lochneso pabaisos mitą paneigė pats jo autorius, bet atsiranda žmonių juo tikinčių.


Labai puikiai parašei. Ir teisingai. Ir, manau, žinau kodėl net įrodžius, kad nėra įrodymų. Kad įrodžius kodėl tam tikras mitas yra visiška nesąmonė, vis tiek atsiranda jais tikinčių žmonių.

Nes pilna tokių, kaip šito puslapio kūrėjai, kuriems faktai nelabai rūpi. Kurie, dėl įvairių kvailų priežasčių, kiša masėms nesąmones. Tačiau truputį patrauklias nesąmones. Todėl tos masės praryja melus, fantazijas, dezinformacija ir t.t. O vėliau jau ignoruoja bet kokius akivaizdžius faktus.

Jei atvirai, manau, kad tai yra žmonių bukinimas, apgaudinėjimas, progreso stabdymas, išsilavinimo ir bet kokio suvokimo apie mūsų pasaulį naikinimas.

paragraf 78

Niekas nekaltas jog žmonės neturi kritinio mąstymo.

1TinSoldier

Aišku, bet kalti tie, kurie išnaudoja tuos, neturinčius kritinio mąstymo :)

kiwi

Mano nuomone toks mitas sukurtas kokių tos vietos verslininkų norint gauti daugiau pelno pritraukiant daugiau ežero lankytojų ir turistų, todėl prie ežero daugėja įvairių viešbučių ir suvenyrų parduotuvių 

paragraf 78

Bet kokia įžymesnė vieta visada pritraukia verslininkus. Ir nebūtinai jie kuria mitus, tai gali būti tiesiog jų reakcija į masių poreikius

Master

#10
balandžio 19, 2014, 17:30:43 Redagavimas: balandžio 19, 2014, 17:32:17 by Master
http://www.disclose.tv/news/New_images_from_space_appear_to_show_Loch_Ness_monster_is_alive/102609
Per daug kriptozoologija nesidomiu, tačiau radau įdomios medžiagos.
Ką jūs manote?
Ar tai gali būti ta pati nesė?
O galbūt mes tiesiog nepakankamai ištyre savo vandenyną ir egzistuoja kažkokia dar nepažinta gyvūnų rūšis. (juk tas pats padaras negalėtų išgyventi šitiek laiko)
Ar tai tik žiniasklaidos provokacija? Ar net ne jūros gyvūnas?
(ps. manau naujosios technologijos labai padės tiriant pasaulį... Galbūt prasidės nauja žinių revoliucija :3)

Supera

O negali būt sufalsifikuotas šitas reikalas? Nes vieta pamėgta turistų ir Nesę pamatyt norinčių fanatikų, tai kas ne geriau pasitarnautų verslui ir visai šiai Nesės idėjai jei ne tokie vaizdai :D

Aukštyn