Genties "Toraja" laidojimo paprociai

Pradėjo Benamis, liepos 07, 2012, 01:08:37

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Toraja - gentis, gyvenanti Indonezijoje, kuri išgarsėjo dėl savo neįprastų laidojimo papročių. Nepaisant to, kad didžioji dauguma genties gyventojų - paprasti žemdirbiai, tradicijos ten išliko labai svarbios, todėl laidojimo ceremonijos yra ypač iškilmingos. Per laidotuves, pavyzdžiui, ten priimta aukoti dešimtis bulių ir kiaulių.



Pagrindinis kiekvieno rūpestis - susitaupyti pakankamai pinigų, kad jį palaidotų pagal visus privalomus kanonus.



Deja, dažnai mirusieji ilgą laiką saugomi namuose, kol šeimos nariai taupo laidotuvėms, į kurias sukviečiama mažiausiai šimtas žmonių.



Įdomiausia tai, kad visą tą laiką su mirusiuoju elgiamasi kaip su "ligoniu", o ne lavonu.

One.lt idomybes

.L.U.T.H.O.R.

Skaičiau straipsnį kuriame buvo antroji fotkė. Tik ten buvo rašyta apie tai kaip lavonai ale patys nueina iki kapo vietos.

Benamis

Citata iš: Šešėlis  liepos 07, 2012, 01:18:18
Skaičiau straipsnį kuriame buvo antroji fotkė. Tik ten buvo rašyta apie tai kaip lavonai ale patys nueina iki kapo vietos.


Gerai, nesti nors nereikia... ;D

omcik

tai, kad sprendziant is nuotrauku tai nebedauk jie ir tesveria.. o jei rimtai tai nesveiki nenormalus zmones ka daugiau apie juos galima pasakyt.. kam ta kirmijinti kuna po visur tampyt, kam tuos bulius ir kiaules skerst..  tikra anomalija ju visa gentis..

paragraf 78

Tai nėra anomalija, tokia elgsena su mirusiais. Daugelyje kultūrų yra/buvo paprotys laaaaabai ilgai laikyti velionį namuose. Senovės lietuviai taip pat iki pusmečio laikydavo velionį namuose ir elgdavosi su juo tarsi jis būtų gyvas, šnekindavo jį, atnešdavo jam maisto.

omcik

o sito nezinojau... per istorija kiek menu nepasakojo mums.. o as maniau, jog cia tik keletos genciu ismislas..  :)

Aukštyn