Bitės pradėjo gaminti mėlyną ir žalią medų

Pradėjo Benamis, spalio 05, 2012, 19:54:16

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Prancūzijos Elzaso regiono Aukštutinio Reino departamento Ribovilio komunoje vienu metu keleto bitynų bitės pradėjo gaminti žalios, mėlynos ir šokoladinės spalvos medų - apie tai rašo laikraštis „Le Monde".



Neįprastų spalvų medus nuo rugpjūčio ėmė rastis dvylikos bitininkystės ūkių aviliuose. Bitininkai atliko savo tyrimą ir priėjo išvadą, kad tokių metamorfozių kaltininkas gali būti per 4 kilometrus nuo komunos įsikūrusi įmonė su biodujų jėgaine, gaminanti saldainius „M&M's".

Vietiniai gyventojai aptiko daugybę bičių konteineriuose su mėlynos, žalios ir rudos spalvos saldainių dažiklių likučiais. „Mes ir įsivaizduoti negalėjome, kad mūsų antriniai produktai, kurie saugomi gamyklos teritorijoje, buvo kaip tai susiję su tuo, kas vyko jūsų bitynuose", - užtikrino bitininkus įmonės direktorius Filipas Mejnra (Philip Meynra).

Jis pridūrė, kad konteineriai artimiausiu metu bus išvalyti nuo dažiklio likučių. Tačiau iki šiol lieka neaišku, ar galima naudoti maistui įvairiaspalvį medų. Bitininkai nusprendė atlikti jo ekspertizę, kad sužinotų, ar toks medus nepavojingas ir gali būti pardavinėjamas, nesukeliant pavojaus pirkėjų sveikatai.

Balsas.lt info

Aukštyn