Visažinio pranašiškas sapnas

Pradėjo Visažinis, gruodžio 09, 2015, 17:45:13

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Visažinis

Kritiškai galvoti :D

Vat mano gyvenimiškas pavyzdys.

Susipažinau su savo dabartinė žmona. Žmonos mama (mano uošvenė) gyveno kaime. Ten buvau 2 kartus: pirmą kartą kai atvykau aplankyti kaip žentas. Antrą kartą per laiduotuves.

Kai mirė úošvėnė pradėjau ją sapnuoti po kelis kartus per savaitę. Sapnas vienas ir tas pats: ji sėdi ant kambario slenksčio savo name, o aš kiekvieną kartą klausiu kodėl ji čia sedi, tegul atiseda ant sofos ir t.t.

Tas sapnas kartojosi gal pusmeti. Užpirkom mišias, žmona meldėsi, bet sapnas vis kartojosi ir kartojosi.

Po kurio laiko nusprendėm padaryti remontą uošvenės name (po mirties niekas jame negyveno). Pagalvojom bus gera vieta vasaromis šašlykus kokius pakepti ir pan. Pradėjau su savo broliu daryti remontą ir nusprendėm pakeisti visas senas duris.

Kai pradėjau lupti slenkstį ant kurio sapne sedėjo mano uošvėnė netekau žado. Pasirodo po slenksčiu buvo įrengta slaptavietė kur senutė buvo sudėjusi aukso žiedus (dar to rusiško tikro aukso), papuošalus, litus (tai buvo prieš 2 metus), negražu rašyti bet net kelis auksinius dantis radom maišelyje). Bendra suma apie 15K eurų. Gal kam nors tai ir juokinga suma, bet mums tai nemaži pinigai.

Žmona buvo šoko būsenoje nes niekada net negalėjo pagalvoti, kad jos mama galėjo turėti sankaupas.

Tai kaip aš tokį gyvenimišką man asmeniškai nutikusi įvykį turėčiau vertinti? Arba kaip man tokį įvyki kvestionuoti jūsų žodžiais tariant? Kad aš žydas ir mano žydiška uoslė ant turtų suveikė?

Susimildami...

Teroras

#1
gruodžio 09, 2015, 20:45:45 Redagavimas: gruodžio 09, 2015, 20:47:58 by Teroras
Citata iš: Visažinis  gruodžio 09, 2015, 17:45:13Tai kaip aš tokį gyvenimišką man asmeniškai nutikusi įvykį turėčiau vertinti? Arba kaip man tokį įvyki kvestionuoti jūsų žodžiais tariant?
Leisk man "moksliskai" atsakyti.

Tavo zmona budama maza lunatikavo, o lunatikuojant ji pamate savo mama kraunant pinigus po slenksciu. Tada tai isirase i jos pasamone ir ji uzmirso. Veliau tu sutikai savo zmona. Tu to nezinai bet ji kalba per miegus (taip, taip) ir vis miegant kartodavo frazes apie slenksti. Tu miegant girdejai zodzius ir sapnavai slenksti kur sedejo uosvene. Aisku tai, kad tu anksciau kai uosvene buvo gyva to nesapnavai visiskai dzin, tai musu "skeptikams" neidomu. Ir stai rezultatas: tu susapnavai uosvene ant slenkscio, o veliau ir radai pasleptas ten brangenybes. Aisku dzin ir tai, kad sapne uosvene sedejo butent ant to slenkscio kur ir pasleptos brangenybes.  Dzin ir tai, kad zmona per miegus pradet kalbejo butent pries tai, kai nusprendet daryti remonta. Tai irgi "skeptikams" nesvarbu. Svarbiausia "RACIONALUS" paaiskinimas :D

Stai matai kaip "logiskai" ir svarbiausia "moksliskai" viska galima paaiskinti pagal musu forumo skeptikus :D

O jeigu rimtai, su sapnais mano seimoje irgi panasiai buvo. Tik mano atveju dede pries tai, kai kas nors labai rimto atsitikdavo seimoje visuomet sapnuodavo viena ir ta pati sapna. Kazkur rasiau apie tai forume :)

paragraf 78

Citata iš: klajunas  gruodžio 09, 2015, 17:21:30O kaip tada, kai kalbama apie žinojimą? Tokiu atveju perdėtas skepticizmas juk brukamas pagal užsakymą... arba pagal tikėjimą, kad "taip negali būti"...
Po žodžiu "tiki" turėjau omenyje ir "žinai". Be savo žinių, tikėjimo, gaunamos informacijos, realybės suvokimo ir pan. kvestionavimo, mes teesame bukų avinų banda. :) true story

gidas

Citata iš: Visažinis  gruodžio 09, 2015, 17:45:13Arba kaip man tokį įvyki kvestionuoti jūsų žodžiais tariant?
"Mūsų" žodžiais tariant, tavo įvykį kvaila būtų kvestionuoti. Atvirkščiai - jei vėl susapnuosi pusmetinę seriją vienodų sapnų, išanalizuok jų formą/turinį ir veik pagal aplinkybes/galimybes. Sėkmės. :)   

Visažinis

O jeigu nesusapnuosiu kas tada? Pirmas atvejis netenka "galios" ar pačio fakto? Ar čia tada man pagal jūsų mokslo fanatų logiką į sutapimus viską nurašyti, ką?

Ir kas jeigu ateityje dar kartą panaši situacija pasikartotų? Ką man tą tavo analizę duotu? Tu pats supranti ką tu rašai ar nelabai?

Aš klausiu, kaip tu mano vietoje racionaliai paaiškintum tai kas įvyko? Vat paimk ir išanalizuok kaip tu sakai situacija...

@Teroras, tai aš pastebėjau. Svarbiausia racionaliai paaiškinti... Kad tas racionalumas su logika kertasi visais kampais, tai jau nesvarbu :D

paragraf 78

#5
gruodžio 09, 2015, 22:04:07 Redagavimas: gruodžio 09, 2015, 22:06:07 by paragraf 78
Citata iš: Visažinis  gruodžio 09, 2015, 21:41:35@Teroras, tai aš pastebėjau. Svarbiausia racionaliai paaiškinti... Kad tas racionalumas su logika kertasi visais kampais, tai jau nesvarbu :D
Jei "racionalus paaiškinimas" kertai su logika, tai jis nėra nei racionalus nei paaiškinimas. Tik bėda tame kokia logika remiesi, jei logika paremta argumentu iš nežinojimo tada ir išvados atitinkamos

Visažinis

Tai vis dar laukiu racionalaus paaiškinimo kuris nesikirstų su logika. Netikiu, kad šito forumo mokslo fanatikai neturi atsakymo į tokį paprastą(?) gyvenimo atvejį. Šiame forume to negali būti.

TinSoldier

Citata iš: Visažinis  gruodžio 09, 2015, 22:34:41Tai vis dar laukiu racionalaus paaiškinimo kuris nesikirstų su logika. Netikiu, kad šito forumo mokslo fanatikai neturi atsakymo į tokį paprastą(?) gyvenimo atvejį. Šiame forume to negali būti.
Niekas tau nepateiks paaiškinimo :) Ir niekada nemačiau, kad kažkas šitame forume labai stipriai pritempinėtų "racionalius" aiškinimus, neatsižvelgiant į logiką, tik siekiant sukurpti bet kokį "žemišką" aiškinimą. Na, taip, Teroro ironiškas parodijas esu ne kartą matęs, tačiau rimtų tokių atsakymų - nelabai. Nebent būna tikrai gana akivaizdi galimybė, jog viskas gali būti gerokai paprasčiau nei žmogus įsivaizduoja - tuomet ir pasiūloma į tai atkreipti dėmesį.

Ir šiuo tavo atveju, nepanašu, kad būtų akivaizdus paaiškinimas. Jeigu viskas yra nuoširdžiai visiškai taip, kaip ir parašei, mano nuomone, visai nuoširdu būtų pripažinti: "mano geriausiam dabartiniam įvykių pažinimui, man iš tiesų sapne buvo pranešta apie paslėptas santaupas. Tačiau visiškai išlieka galimybė, jog kažko nežinau/nesupratau, ir viskas yra ne taip, kaip pasirodė". (Čia toks vidinis nusiteikimas galėtų būti - nereiškia, jog tokius griozdiškus įvertinimus reikia raportuoti žodžiu ar pan.).

Tačiau prieš tai pripažįstant, reikia ir save įsivertinti, ar tikrai būta pakankamai to kritiško mąstymo, nuo kurio čia ir prasidėjo kalba. Aš pats būčiau linkęs abejoti, kad šita istorija yra visiškai totaliai pilna. Pabrėšiu, jog aš to nežinau ir to neteigiu. Ir visi pavyzdžiai, kuriuos netrukus parašysiu, yra tik oriniai, neturintys nieko bendro su bandymu iš tiesų paaiškinti situaciją.

Tačiau, kiek man yra tekę paanalizuoti visokias istorijas, žmonės linksta pamiršti/nutylėti labai svarbias detales, kurios pasirodo per mažai dramatiškos ar įdomios. Pavyzdžiui, pasakodami, jog jų vaikas - karo piloto reinkarnacija, nes "iš oro" pradėjo labai tiksliai pasakoti apie lėktuvus, jų pavadinimus ir pan., pamiršta papasakoti, jog neseniai buvo aviacijos muziejuje.

Čia šitoj istorijoj pašaliniam žmogui yra daugybė klaustukų, kaip kad, pvz, ar tikrai sapnai kartojosi taip periodiškai ir ilgai? Galbūt tik toks įspūdis susidarė? Ar tikrai sapne uošvienė sedėjo ant slenksčio, o galbūt ši detalė "susiėjo" galvoje jau po santaupų atradimo (atminties spragų užpildymas, ypač prisimenamų sapnų papildymas vėliau realybėje atsitinkančiais įvykiais, - labai dažnas)? Ir t.t., ir pan. (Jeigu norėsis paneiginėti šituos mano orinius spėjimus, tikiuosi, bus prisiminta tai, ką aukščiau pabrėžiau :) )

Esmė yra tokia, kad žmogus turi turėti labai gerai išvystytą kritinį mąstymą, kad pats susivoktų daugybėje tokių galimų kabliukų ir juos tinkamai įverintų, kad neskubėtų daryti išvadų. Mes, pašaliniai, nieko nežinom apie tuos tavo galimus kabliukus, mes nieko ir negalim nuspėti. Tai gali padaryti tik pats tai patiriantis žmogus. O tam jis privalo mokėti kritiškai, objektyviai, racionaliai vertinti situacijas. To, manau, ir siekė paragraf'as savo straipsniais.

Kitas dalykas: tai, kas atrodo racionalu. Čia toks jausmas, tarsi skeptikai būtų kaltinami, jog ieškotų visiškai neįtikėtinų paaiškinimų, svarbu, kad jie būtų žemiški, ir taip neigia "akivaizdų" paaiškinimą, jog uošvienės dvasia apsilankė sapne ir pranešė apie paslėptus turtus.

Ir, jeigu aš pasakyčiau: visa tai buvo sutapimas, - iš manęs tikintieji belekaip išsišaipytų.
Tačiau eilė prielaidų:

1. Egzistuoja pomirtinis pasaulis.
2. Mirusiojo dvasia išlieka sąmoninga, su praeities atsiminimais.
3. Mirusiojo dvasia gali komunikuoti su gyvaisiais.
4. Mirusios uošvienės dvasia pasirinko įsiskverbti į žento sapną ir pranešti apie kauptus pinigus.

Tokiu atveju kai kuriems atrodo niekis. Žemiški sutapimai ar pan., - negali būti. Eilė anų prielaidų - tikrai gali būti.

Man, asmeniškai, toks vertinimas neatrodo labai racionalus. Jeigu jau visiškai sąžiningai vertinti, tai bent galima būtų pasakyti: "ir vienas, ir kitas variantas atrodo labai netikėtini - o, kas čia įvyko iš tiesų - aš nežinau". Tačiau bent reiktų pripažinti, jog ir dvasių versija nėra tikėtina (nors gali pasirodyti patogi), ir nereiktų laikytis tokios pasikėliškos ir arogantiškos laikysenos, kaip kad Visažinis demonstruoja čia  dabar :)

P.S. Aš neteigiu, jog visa tai būtinai buvo paprasčiausias sutapimas, tik daviau pavyzdį.



Visažinis

Aš mačiau tokius atvejus ir jie tikrai buvo. Po temas dabar nebėgiosiu, bet būtent todėl ir pasirinkau tokį forumo slapyvardį.

Nesvarbu, kad tai buvo tik pavyzdžiai (oriniai), bet aš atsakysiu.

Sapnas kartojosi periodiškai. Žinau nes sapnų niekada neprisimenu, o po šio sapno visuomet atsibusdavau. Tai labai sekino, nes kentėjo tiek žmona tiek aš. Dažnai kai atsibusdavau vėliau negalėdavau užmigti. Esu iš tų žmonių kurie jeigu atsibunda naktį, vėliau vartosi lovoje.

Kad sapnas kartojosi periodiškai žinau ne tik aš, bet ir mano žmona, kadangi ji labiau tikinti, tai ji ir pirko mišias (nes galvojo, kad uošvienės siela neranda ramybės ar pan.).

Kad uošvė sėdi ant slenksčio yra svarbiausia sapno detalė. Apie tai pasakojau ir žmonai ir savo kolegoms darbe, kad va uošvė net po mirties šaiposi sėdint ant slenksčio (žinau negražu, juodas humoras).

Ką aš noriu pasakyti, mane užknisa mokslo fanatikai kurie rašo: "MOKSLAS TO NEĮRODĖ". Po velnių, kaip mokslas gali ištirti tokį atveji kokį parašiau dabar?

Todėl gal prieš rekiant iš visų jėgų, kad mokslas kažko neįrodė, verta pagalvoti ar jis tikrai turi sąlygas įrodyti tam tikrus dalykus? O jeigu neturi, tai dar nereiškia, kad kažko nėra.

paragraf 78

Citata iš: Visažinis  gruodžio 10, 2015, 00:33:09Ką aš noriu pasakyti, mane užknisa mokslo fanatikai kurie rašo: "MOKSLAS TO NEĮRODĖ". Po velnių, kaip mokslas gali ištirti tokį atveji kokį parašiau dabar?
Pasakysiu tik tiek, kad forume nelabai pastebėjau kad kažkas sakytų (na išskyrus okį Šarikovą) kad mokslas kažko neįrodė, vadinasi tai neegzistuoja. Tai kad dalis kaltinamų forumo dalyvių linkę pradžioje paieškoti žemiškų paaiškinimų ir nepuola visko vertinti tik mistinėmis prasmėmis, puikiai aprašė @TinSoldier

O savo atvejį gali kvestionuoti taip:
Gal tavo uošvienė kažkada prasitarė, tik tu pvz. buvai įkaušęs ir sąmoningai neprisimeni? Gal tavo pasąmonė atgamino tą info? Gal tau pasąmoningai susidėliojo slenkstis, nes labai dažnai po slenksčiu tokie lobiai randami? Gal dar kokios kitokios prižastys? ir pan.
Nesakau, kad taip ir yra kaip parašiau, čia tik pavydį pateikiau, kuris šiaip gana dažnas būna. Tai kad žmonės sapnuoja mirusius, aš neatmetu galimybės, kad mirusieji gali kartais per sapnus kalbėti. Mes katalikai tikime į "šventųjų bendravimą", o tas bendravimas vyksta kartais keistomis formomis.
O dėl tokių atvejų, tai mes per mažai pažįstame pasaulį, tad dažnai renkamės poziciją kuri mums atrodo logiškiausia, bet nereiškia kad ji būtinai bus teisinga, nes mes dažnai nežinome 90 proc. sudedamųjų įvykio dalių, žinome, tik įvykį, bet ne tai kas jį sąlygojo.

TinSoldier

Citata iš: Visažinis  gruodžio 10, 2015, 00:33:09Ką aš noriu pasakyti, mane užknisa mokslo fanatikai kurie rašo: "MOKSLAS TO NEĮRODĖ".
Lygybės dėlei, labai tikiuosi, jog tave užknisa ir žmonės, kurie sako: čia tikrai buvo paranormalus reiškinys :)



tadasas99

 Tu supranti kad pats prasai racionalaus paaiskinimo, bet tu pats visu situacijos detaliu nepasakysi, bet koki bandyma paaiskinti stereoti[cenzūruota]ai atmesi, t.y. tu prasai to ko nenori girdeti.
 Pvz net nebandysiu klausti apie pirmaji apsilankyma pas uosve bandant ieskoti kokiu kabliuku tu is kart sakysi "oi tikrai ne", bandant analizuoti pati sapna bandant ieskoti kazkokios kitos kulminacijos, o sedejima bandyti atmesti kaip antrapalni tu taippat priestarausi.
 Ka as noriu pasakyti, kad forume tikrai niekas nezino apie ka tu kalbi, mes zinome tik tai ka tu parasei, is musu atsakymo jokio negausi, o kuo paciam tiketi cia jau pats turi nuspresti, manau kad esi apsisprendes.

gidas

Citata iš: Visažinis  gruodžio 10, 2015, 00:33:09verta pagalvoti ar jis tikrai turi sąlygas įrodyti tam tikrus dalykus?
Kaip sakei, pats esi visapusiškai  pasikaustęs, todėl keista, kad užduodi kvailą retorinį klausimą - ir tu, ir kiti  žino,  kad mokslas tam tikrų dalykų šiandien negali  įrodyti. Tas pasakytina ir apie tavo, ir apie kitus panašius sapnus. Bet negi kraujais vemsi, kad šiandien negali - gal kada ir galės. Toks pasakymas tave aišku užknisa - tuomet manyk, kad negalės, tai nepažinu, bet realu ir t.t.  :) 

Citata iš: Visažinis  gruodžio 09, 2015, 21:41:35Ar čia tada man pagal jūsų mokslo fanatų logiką į sutapimus viską nurašyti, ką?
Citata iš: Visažinis  gruodžio 09, 2015, 21:41:35Ir kas jeigu ateityje dar kartą panaši situacija pasikartotų?
Ar sakiau, kad nurašytum - 2-tra panaši  serija būtų tikrai ne pro šalį tiek pačiam (15K), tiek mokslui (indukcija). :)

Citata iš: Visažinis  gruodžio 09, 2015, 21:41:35Aš klausiu, kaip tu mano vietoje racionaliai paaiškintum tai kas įvyko? Vat paimk ir išanalizuok kaip tu sakai situacija...
Patingėjau racionaliai analizuoti ir teisingai padariau - Solderis nepatingėjo, bet pats ar gavai, ko norėjai? Nemanau. todėl racionaliausia būtų dėti tašką iki geresnių laikų. Kad neužsiciklinti. Jei taip netinka - nedėk taško. :)

Citata iš: Visažinis  gruodžio 10, 2015, 00:33:09Ką aš noriu pasakyti, mane užknisa mokslo fanatikai kurie rašo: "MOKSLAS TO NEĮRODĖ".
Citata iš: Visažinis  gruodžio 10, 2015, 00:33:09Todėl gal prieš rekiant iš visų jėgų, kad mokslas kažko neįrodė
Rašo didžiosiomis ir rėkia iš visų jėgų? Tai iš tikro gali užknisti  - priverčia ir patį kaip reikiant "parėkauti.".. :)



Aukštyn