Šešėlio sapnai ir jų analizė

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., liepos 22, 2013, 22:42:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

liepos 22, 2013, 22:42:32 Redagavimas: liepos 22, 2013, 22:46:58 by Šešėlis
Galim paimti ir paskutinį mano sapnuotą sapną:


CitataAš va sapnavau tokį :


saugojau kažkokį pastatą, jisai visas žibėjo su runomiss išpaišytas, ir puolė kažkokie blogiečiai, kad įeitų į požemius kažkokius. ir išsprogdint norėjo duris atsinešę kažkokį didelį kiaušinio formos daiktą, tipo bomba gal irgi visa išraižyta raižiniais. ir padėjo vidurinėj salėj prie įėjimo į požemius (kažkaip iki pusės suleido), o aplink tą centrinę salę išvisu pusių beveik, išskyrus priekį kur durys, buvo kitos patalpos, kuriose aš auginau kovinius šunis, nu arba bent šuns atitikmuo ten buvo  ir siunčiau visus kažkokį žodį šaukdamas kad jie pultų tą žmogų apibėgau visas sales visus šunis susiunčiau (ir dar nedidelius šuniukus) ir tada stebėjau, nes sienos visos tokios pusiau stiklinės buvo, tik tokios blured vietom  o tas priešas iš rankų laidė žaibus ir numušinėjo visus tuos "šunis" (ir krito jie visi ant žemės ir gulėjo nejudėdami), tada aš išbėgau laukan ir ten užsilipau sienos atraminėm sijom iki stogo beveik viršaus ir radau dar pora žmonių, sakau pasiruošę nerti mirčiai į nasrus? sako vienas nee, tai sakau varyk iš čia ir tas ištiesė kaip aitvarą tokį aparatą(nu kaip jie vadinas, tie kur sklandytuvai ar kaip  ) ir nuskrido, o vienas ten mano draugelis liko dar. aš prie stogo ten kažkokius slaptus pasukinėjau mygtukus, ir pradėjo ait dujos į tas patalpas, pažėjau per plyšį, kad dar vienas atėjęs blogietis, toks raumeningas visas, ir priėjęs prie tos sienos kur mes buvom, pradėjo uostinėt orą (ir jo akys žibėjo), tada tas pirmasis pasakė įsikibt tam raumeningam, nes tuoj sprogs ta bomba ir ištaškys čia viską, tai aš ir užlėkiau ant stogo įsikibt, bet žiūriu kad ir tas raumeningas lipa ant stogo, tai aš žemiau palipau ir įsikabinau. o viskas vyko naktį taip tamsu viskas(sprogimo kaip ir nebuvo, nejutau). viskas nusikėlė jau į požemius ir po to dar atsimenu, kad į tuos požemius tie blogiečiai nusileido o aš buvau kaip vienas iš sargų gal, kurie saugojo požemiuose jau pagrindines duris. ir atvaro jie ir jiems niekaip neišeina įeit (nors ten tas tunelis kaip ir atviras, bet kažkokia jėga laiko), sako kas čia ne taip pasakykit, o mes žinojom kad ginklų negalima įsinešt, nes ten viduj bus daug ginklų visokių pasirinkimas ir reikės kovot, bet sakom pradžioj, reikia viršutinius drabužius nusirenkt, vistiek neina įeit, tai sakom gal ir kelnias nusimaukit, vistiek neina. sakom aa jooo negalima ginklų neštis ir tada baigės sapnas kažkur jau


Sapnas nėra visiškai pilnas. nes kai kurių vietų tiesiog papasakoti neina, reikia pačiam pamatyti kaip sakoma :D

Strategas

  Ką jautei tik pabudęs, kokius sapnas aplamai jausmus sukėlė?
1.  Šuo - draugų simbolis (dažnai). Gal nesenai teko paskirti draugams (bendradarbiams) atlikti kažkokios užduoties vietoje savęs? Tai, ką privalėtum atlikti Tu, o ne jie?
2. Blogiečiai - labai svarbus akcentas, nes tai greičiausiai bus Tavo vidus, Tavieji jausmai, ne fizinis blogis. Gal tenka ieškoti atsakymo, gal sprendi ką pasirinkti, tai ar tai?... Gal vyksta asmeninio gyvenimo klausimų dėliojimas?

.L.U.T.H.O.R.

1 - Ne.
2 - Šiaip visiškai pastaruoju metu tokių dalykų nevyksta :)


Šiaip gerai kad užminei, galima susieti gal abu dalykus, siunčiu šunis pulti blogiečių. Beje tai galėtų būti mano vidus, TAČIAU, kai sapnuoji kažką apie savo vidų tai būni savo namuose, dažniausiai. O čia buvo kažkoks pastatas neaiškaus pobūdžio į kažkokius požemius saugojamas įėjimas.


O sapnas tai ką žinau jokių jausmų nesukėlė. Atsikėlęs galvojau, ooo kietai dar vienas įdomus sapnas :D

Strategas

  Prieš pradedant aiškinti sapnus reikia juos atskirti. Pagal M. Forčuną sapnus jie skirsto į 4 kategorijas:
1. Absurdiškos kilpos;
2. Plepalai;
3. Ryškūs sapnai;
4. Permatomieji sapnai. 
  Jeigu šiuo atveju "užsirovėme" ant Plepalų - tuomet nekas. Jie išvis neturėtų būti aiškinami. Aiškinti reiktų tik Ryškius sapnus. Kaip atskirti šias kategorijas? Sudėtingas kiekvieno sapnuojančiojo reikalas, bet įmanoma, jei skiri tam laiko (man pasirodė, kad tai būtent ryškaus sapno motyvas).
  Dėl punkto Nr. 2 (bandant aiškinti pirmąjį Tavo sapną) - vidus labai dažnai figuruoja sapnuose, tai nebūtinai apsibrėžia "namais". Šiandien vėl išgirdau paaiškinimą iš TV - kiekvienam jo simbolika asmeniška. Tik tam tikri simboliai neretai atspindi tas pačias reikšmes daugumai. Šunys, kaip minėjau, ištikimybės ir draugystės simbolis, tačiau ar tinka Tavo sapnui - sprendi tik Tu. Jei sakai, kad ne, vadinas ne.  :) Nors vasarą be draugų?... Nelabai  :D

.L.U.T.H.O.R.

Pas mane visi sapnai būna ryškūs :)  Ir sapnuoju namus kai kas nors su vidum susija. Bet čia akivaizdžiai kažką saugojau, nors beje žinojau, kad tie blogiečiai jei ir pasieks požemius, nesugebės jų pereiti, nes ten sudėtingas labirintas su daug sunkių kliūčių :) Esu kažkada seniau sapnavęs panašius požemius, tačiau pats po juos vaikščiojau :) Dabar juos saugojau :D Pastebėjau, kad daugumoje rimtesnių sapnų, t.y. tose vietose esu jau buvęs kituose sapnuose :) Vietos kartojasi tik iš kitos pusės kitas siužetas. Todėl jei aiški bent kiek vieta stengiuosi kartografuoti :)

Strategas

   Liux, kol neperskaičiau paskutinio sakinio jau ruošiausi dėstyti apie kartografiją.... Na bet Tu jau ją pažįsti kaip matau. Liux.
  Taip, pas kiekvieną yra tas labirintas (Tu pavadinai požemiu), esu ir aš jame buvęs, aš bėgau nuo monstrų (tai buvo gal tik keletą kartų). Painu ir sudėtinga man pačiam ten buvo, savo kartografiniame žemėlapyje apie tai pažymėjau. Smagu, kad sapnai ryškūs, siūlau tęsti jų analizę ir nepaleist reikalo.

.L.U.T.H.O.R.

Buvo man vienas toks sapnas, kai tame labirinte sutikau "monstrą" (jis buvo šešėlyje), tada tikriausiai buvo vienintelis sapnas kai pajaučiau tokį stiprų ir gryną baimės jausmą ir nubudau ties ta vieta :)

Strategas

  Vuo vuo!!! Pažįstamas jausmas. Bėgau ir aš, slėpiausi nuo jų, nes pasak M. Forčun'o visi nuo jų bėgam. Baimę jie sukelia nerealią. Neretai gali ir pagauti, čia ir gelbsti mus pasąmonė leidžianti pabusti reikiamu metu. Savisauga.

.L.U.T.H.O.R.

Kai jaunesnis buvau tai dažnai sapnuodavau, kad iš mokyklos iki namų turiu pareiti naktį. Kaimas, 2km iki namų :) Ir visada būdavo baisi ta tamsa. Ir baisiausi būdavo šunys. Nors jų ir nebūdavo priešais tamsoje, bet pačiam būdavo baisu eiti į tamsą. To laiko šunis galbūt ir galima būtų laikyti draugais, nes mokykloje tikrų draugų neturėjau, o iš tokių šiaip pažįstamų ir replikų susilaukdavau visokių ir panašiai. Ir dažniausiai visada pabusdavau ties ta vieta. Bet vienam sapne, kai sapnavau piktą beveik puolantį šunį, sapnas vyko namų teritorijoje, susivaldžiau ir nenubudau( nubusti iš baisių sapnų buvau išmokęs labai gerai :D ), o treptelėjau koja ir sušukau varyk iš čia (ar kažką panašiai, sapnas jau gana išblukęs, neturiu jo užsirašęs, man rodos). Tas šuo paurzgė ir tada nusisuko eiti ir baigėsi sapnas. Nuo to laiko jokių piktų šunų nesu sapnavęs. Ir išvis tikriausiai tik vaikystėje buvo tokie baisesni sapnai, nors nenubusdavau išsigandęs.

Strategas

   Puiki ir kone geriausia sprendimų virtinė. Šaunuolis. Manau, kad bet koks psichologas tai dienai būtent tai Tau ir būtų pataręs padaryti!
   Bet dar yra tamsa - tai taip pat simbolis. Tamsa gali būti tai, ko tu bijojai. Tu bijojai ne tik "draugų", kurių neturėjai, bet matomai ir vienatvės (spėju), nes tamsa asocijuojasi su vienatve, nežinomybe, vinišumu....

.L.U.T.H.O.R.

Pastebėjau, kad yra keletas mano atsimintų sapnų forume, reikės čia sukelti :)


Na tamsa man ir realiam gyvenime kelia baimę, ypač esant kaime :) Atrodo, iššoks koks žvėris iš javų lauko ar kas nors stebi iš tamsaus kluono pro atvertas duris, einant į/iš lauko tualeto :D

Strategas

   Blin, reikia kovot, nes tamsa pati iš savęs baimės negali kelti. Šviesa gi baimės nekelia, Tu bijai ne jos, o tai kas joje.... O kas joje žinai tik pats geriausiai...

Gal vaikystėje buvai paliktas vienas be priežiūros, gal iš tamsos kažkada kažkas išlindęs išgąsdino, gal vidury nakties prabusdavai, o šalia nebuvo globėjo, kuris nuramintų... Daug kas ateina iš vaikystės. Labai daug kas.

.L.U.T.H.O.R.

 Birželio 17 2012


Sapnavau, kad kažkoks vaikas gyvena su vilkais, ir nenori eit namo, po to ir aš kažkaip juo tapau, po to vėl stebėjau iš šono. Vaikas gyvena kaip kokiam sandėlyje palei mišką, susirinko būrelis žmonių, o tas vaikas išeit nenori, tada iš grupelės žmonių mergina nuėjo link miško, visi puolė paskui, ją nes gi miške vilkai tūno. Bet vaikas kažkaip buvo sutaręs su Alfa vilku (žodžiu vadu), kad jei mes nieko blogo nedarysim tai ir vilkai nieko nedarys. Atbėgo į mišką, žiūriu jau visa grupelė pusiau apsupta vilkų, ir vienas žmogus rūko cigaretę, galvoju blogai baigsis, vilkai užuos dūmus, reikia gesint, ir užgesinau į rastą, tai pasirodo buvo didžiausia mano klaida, nes tada vis vilkai pulti pradėjo. Tai vyko kova, aš dar nustūmiau tą pati rastą ant pačių vilkų, ir mes kažkaip juos visus ištaškėm, žodžiu visą gaują. Atbėga vaikas, sakom užmušėm visus vilkus. Vaikas: ir vilkiukus? Aha ir juos. Ir tada pabudau.


------------------------------------------------------------------------


Atsiminiau, kad būdavo jog sapnuoju pasikartojantį sapną, kad namas kažkoks didžiulis ir jame daug slaptų durų sienose,spintose ir aš vaikštau tais slaptais praėjimais, slepiuosi nuo žmonių.


-------------------------------------------------------------------------------


Gruodžio 16 2012


Sapnavau visai įdomų sapną tai papasakosiu  Žodžiu esu ar kaime kažkokiam ar šiaip laukuose, bet aplinkui yra keli pastatai ir žemės ūkio padargai. Su manim dar keletas žmonių buvo. Danguje mačiau kažkokią konstrukciją(ji buvo labai aukštai) iš pradžių niekas joje nejudėjo, parodžiau aplinkiniams, bet kažkaip niekas per daug nesistebėjo. Tada pradėjo judėti atitinkamos jos dalys, lyg ji būtų statoma. Visiems sakiau žiūrėkit, žiūrėkit. Tada pamatėme eilę skraidančių aparatų, užskrendančių už tos konstrukcijos. Ir tik tuomet, visi pagalvojo, ten ateiviai O.o Tada vienas aparatas praskrido pro mus, vieną kartą, tada antrą kartą kai skrido palei žeme mečiau į jį akmenį  Tuomet jisai apsisuko ir atskriejo prie mūsų, pasislėpėme už padargų. Nusileido, jis nebuvo didelis, kažkas tokio   tik metalinis visas ir žvilgantis ir labiau smailėjančiu priekiu. Matėsi, kad viduje sėdi kažkoks ateivis, ir jis tikriausiai mintimis bendravo, kadangi visi aiškiai girdėjo ką jis sakė. Pirmiausiai jis paprašė, nuimti prilipusį akmenį nuo jo laivelio, nuėmiau. Paklausiau aš jo, kas ten per konstrukcija, jisai pasakė, kad konfidenciali informacija. Paklausiau ar jie mus puls, atsakė kad ne, nes mes esame (kažkokioje) ambasadoje ir nuskriejo. Tada persikeliam kažkiek laiku į priekį...Ta pati vieta, pilna žmonių, reporterių, ta didžiulė konstrukcija jau prie žemės arčiau, sklando ore, jos apačioje didelės apskritos ertmės iš kurių sklinda balta šviesa. Ta konstrukcija(erdvėlaivis) ne apvalios formos, o pailgas ir plokščias. Šviesa iš ertmių pradeda smarkiau šviesti ir kiek suprantu jie ant visų žmonių panaudoja kokį tai gravitacinį ginklą (blogi ateiviai ) Žodžiu ten iki mirties kai kuriuos žmones priveda.. Ir iš kažkur žinau, kad tas ateivis kur pas mus nusileido, kažkokioj kameroj uždarytas ir nubaustas, dėl to, kad su mum kalbėjo. Va toks sapnas


-----------------------------------------------------------------------------------


Sausio 6 2013


Sapnuoju, kad esu prie kažkokio vandens telkinio su šeima. Priekyje vanduo, už nugaros ant kalvelės už kokių 30m miškas. Duoda man patėvis kažkokio skysčio atsigert, atsigeriu kelis gurkšnius, sakau kad nesijaučia nieko kad gerčiau. Juokiasi ten visi tai sako dar gerk. Ten koks litras to skysčio, tai užsiverčiu ir geriu, nejaučiu gerklėj jokio jausmo, kaip orą gerčiau beveik  Pasijuokia ten visi, o aš tuo tarpu iki dugno išgeriu tą skystį, nu sakau reikia dabar eit išsimaudyt. Bet kažkaip susijaudinu ir galvoju neisiu su „stačiu" prieš visus  Tai galvoju reikia pavaikščiot, ateinu prie krūmo kokio, kaip švendrai. Sesė ar tai mama paima, nutraukia vieną pumpurą ir iš jo išlenda vabaliukas, sako jie vadinasi „ojkbxgiauwd" (neatsimenu pavadinimo), ir kad jiems išsiskleistų sparnai, jie turi žmogaus kraujo atsigerti, bet jie nėra pavojingi. Matau kaip jis pasiurbia šiek tiek kraujo. Po to kažkokioje duomenų bazėj bandau rasti to vabalo pavadinimą, bet niekaip nerandu. Po to atsisuku į vandenį, žiūriu brolis maudosi, po to toliau vandenyje karutis, pusiau nuskendęs. O po to prasideda „nesąmonės" iš miško pradeda lįsti visokie robotai, dinozaurai ir kariai, aš iš kažkur gavęs šautuvą irgi šaudau, iššaudau vieno didžiulio ir žalio roboto akis, jisai išvemia daug atidirbto tepalo ar kažkokio kito juodo skysčio. Po aš nuskrieju tam miškan ar vejuosi kažkokį padarą, praskrendu kažkokį altorių ir išgirstu balsą, kuris sako: Ar nori tęst visą šitą ar kad viskas grįžtų į savas vėžes, turi greitai pasirinkti. Nuskrieju prie to altoriaus greitai ir kažką padarau ar pasakau ir grįžta viskas į savas vėžes ir baigiasi sapnas.


---------------------------------------------------------------------


Gal pastebės kas nors kokių įdomesnių detalių :D

.L.U.T.H.O.R.

Na, kad išsivystytų tamsos baimė kokia nors nuo vaiksytės tai nemanau :)  Nėra niekas užpuolęs, niekas palikęs :) Čia žinia kaip rašo apie praeitus gyvenimus, sužino žmonės dėl ko mirė ar panašiai praeitam gyvenime ir tada supranta, dėl ko bijo vieno ar kito dalyko šiame. Na bet čia labiau pseudo :) Aš pats suprantu, kad ta tamsa nėra baisi ( esu realybėje ne kartą parėjęs naktį per laukus iki namų vienas),bet nerimo jausmas iš kažkur vistiek yra.

Strategas

  Į a.ž. (jei kas seka šį pašnekesį).

Aukštyn