Brazilijos gentis laidoja gyvus vaikus

Pradėjo Benamis, rugsėjo 24, 2014, 20:59:47

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sharikovas

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 27, 2014, 09:26:27
Ane? Na tada pasakyk man, jei empatijos jausmas su religiniu mąstymu išnyksta, tai kodėl praktiškai visą karitatyvinę veiklą su visokiais raupsuotaisiais, atstumtaisiais ir valkatomis vykdo tikintieji žmonės?


Is reikalo, del naudos. Baznycioje egzistuojanti hierarchine santvarka leidzia siusti pestininkus daryti "geru darbu", tie atstumtieji yra pazeidziamiausia grupe ir lengviausiai verbuojama didinti tikinciuju gretas, o ir is sono atrodo kaip pasiaukojimas is meiles dievui. Aisku dalis tu pestininku nuosirdziai tiki, kad daro kazka gero, bet is esmes viskas stovi ant savanaudisku pamatu.

paragraf 78

Man tai kyla klausimas kas tau taip smegenis praplovė :)
Šiaip jau karitatyviniai darbai nėra skirti atvertinėjimui į krikščionybę, tai tiesiog meilės darbai artimui. Atsivertimams yra skirta evangelizacija. Žodžiu reiktų tau nueiti į kokį Caritą nueiti pasavanoriauti ir pamatytum kaip ten kas yra. Tos savanorystės metu apie Dievą nelabai kalbama. Karitatyvinė veikla nėra ta per kurią "verbuojami" nauji nariai. O jei laikysimės tavo pozicijos kad verbuojami, tai išvis koks tikslas verbuoti bomžus kurie bus tik našta ir koks tikslas verbuoti terminalinius ligonius, kurie vistiek greis mirs. Jei jau viskas nauda pagrsįsta, tai tada reikėtų verbuoti turtuolius ir gerus ryšius turinčius žmones, o ne prasmirdusius bomžus ir tuos kurie po mėnesi kito mirs.

Aukštyn