Inžinierius sugalvojo naują Egipto piramidžių statybos teoriją

Pradėjo Benamis, sausio 14, 2014, 11:10:39

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Na ka, dar viena teorija :)

Piramides restauruojančios bendrovės „Cintec International" inžinierius Peteris Jamesas apstulbino archeologus savo teiginiais, kad visos jų teorijos apie piramidžių statybą buvo neteisingos.

Britų inžinierius sugalvojo naują Egipto piramidžių statybos teoriją, pagal kurią piramides egiptiečiai statė vidinę piramidžių pusę pripildydami žemėmis ir atliekomis, o jas vėliau apstatė akmeninėmis kaladėmis.

Dabar plačiausiai priimta teorija aiškina, kad piramidės buvo statomos milžiniškomis rampomis užvelkant didžiulius stačiakampius akmens luitus.

P. Jamesas aiškino, jog tai būtų neįmanoma, mat rampos turėtų būti bent 400 metrų ilgio, kad jomis akmenines plytas būtų įmanoma užvilkti į tokį aukštį, rašo thehindu.com.

„Dabartinės teorijos tikina, kad norint į savo vietas pastatyti du milijonus akmeninių blokų, kiekvieną iš jų reikėjo pastatyti kas tris minutes. Jeigu taip ir buvo, juk būtų pėdsakų, kad tokios rampos egzistavo, bet jų nėra", - sakė P. Jamesas, piramides tyrinėjantis pastaruosius 20 metų.

P. Jamesas padėjo sutvirtinti 4600 metų senumo Laiptuotosios piramidės ir Raudonosios piramidės laidojimo kambarius.

Laiptuotosios piramidės viduje inžinierius su kolegomis išsiaiškino, kad milžiniškas kiekis mažų akmenų savo vietoje laikėsi tik atsirėmę į kelių tūkstantmečių senumo palmės kamieną.

Inžinierius įsitikinęs, kad piramidžių vidus yra pastatytas iš mažesnių akmeninių blokų, su kuriais lengviau dirbti bei kad piramidės buvo statomos iš vidaus į išorę, o ne atvirkščiai.

Kitą teoriją sugalvojo amerikietis statybos projektų vadybininkas Chrisas Massey - pasak jo, statybos vyko daugiausiai naudojant ne raumenų, o smegenų jėgą ir visi akmenys į piramidės viršų nebuvo velkami - jie tiesiog užplaukdavo ten. O tam buvo reikalingas gana sudėtingas inžinerinis sprendimas, kurio išaiškinimą pamatysite žemiau pateiktame vaizdo įraše.



DELFI

prancuzas

Tikrai įdomi teorija.
Spaudžiu dešinę, už surinktą informaciją Benami.
Įkelsiu dar vieną teoriją. Jeigu atrodo kad ji ne prie ko, iškelkit. Man atrodo, kad tinka palyginimui piramidės statybos principų.

Pirmiausia paskaitykit apie kaimyną latvį ir jo nepaprastą išradimą. Su savo išradimu sugebėjo pastatyti koralų pilį, vienas koralo blokas sveria pora tonų, o jis vos 45 kg.

http://www.15min.lt/pasaulis-kiseneje/straipsnis/horizontai/koralu-pilis-ja-sukures-latvis-nusinese-paslapti-i-kapus-640-209213

Sekančiame video demonstruoja kaip garso pagalba skysčio lašeliai levituoja prie 20 000Hz.
Žiūrėti nuo 0:46, nors visas video įdomus.

http://www.youtube.com/watch?v=qIp8ESDshEw

Suprantu kad atrodo nesąmonė, ten akmenis skraidina čia skystis, bet principas panašus.
Tiesa žinojot, kad kamanė neskrenda bet sklando sukurdama aplink save rezonansinį lauką.

Benamis

Man tai keista kodel mokslininkai tik teorijas kelia, o ne praktiskai bando ta padaryti tokiomis paciomis salygomis kurias turejo egiptieciai? Sukure teorija ir pirmyn - bandom ar pavyks! Nesakau, kad visa piramide reikia pastatyti, bet bent jau pacius pradinius etapus: t.y. nupjauti kelis keliasdesimties tonu akmenis, juos nugabenti per vandeni, smeli i reikiama vieta, veliau is tos vietos pakelti ir t.t.

Lengva kalbeti ir paveikslelius nupiesti atseit zinoma kaip jie tai padare, bet praktikoje gaunasi nulis. Geriausiu atveju pasibaigia viskas Youtube amatininku vaizdo irasais kur jie rodo, kaip ant asfaltinio grindinio blokus sukioja... Ant smelio arba ant zemes kaip Stonhengo vietoveje tegul pasukioja tuos luitus:


Kasius

Prieš penkis metus skaičiau apie du vokiečių inžinierius, kurie pasiskelbė, kad per 3-4 mėnesius pastatys Cheopso (Chufru) piramidę, duok tik jiems pakankamai pinigų. Gerai, kad niekas ir nedavė, nes velniams Vokietijoje piramidžių reikia, o ir pinigų gaila.
Šiaip jau, niekam nesvarbia mano nuomone, aiškinti, kad niekaip be ufonautų ar magijos negalėjo prieš 5 tūkstančius metų buvusi apie 2 milijonų gyventojų valstybė per 20 metų piramidę pastatyti - tai kažkaip jau dvelkia nepagarba ir žmonijos gabumams, ir tų laikų civilizacijai.
O dėl to, kad statant piramidę iki tol buvusiu nedideliu kalnu pasinaudojo - dar daugiau pagarbos egiptiečiams jausiu, nes ne kvailiai gi pasirodo buvo.

Supera

Tikrai labai įdomi teorija, bet kaip jau mineta aukščiau teorijos lieka teorijom, kol jų neįrodo. Ir šeip senovės Egipto civilizacija buvo labai įdomi, jie net sveikatos apsaugos sistemą turėjo, va tokiem statybininkam, kurie piramides statė.

Aukštyn