Senuju civilizaciju zinios ir technika(?). Is kur jos?

Pradėjo Teroras, balandžio 28, 2013, 19:37:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Žemės apsisukimo aplink Saulę laikas, pagal Grigaliaus kalendorių, yra lygus 365,242500 paros. Majai buvo įsitikinę, kad šis periodas lygus 365,242129 paros. Šiuo metu, naudojantis tiksliausiais astronominiais prietaisais, metų trukmė nustatyta kaip lygi 365,242198 paros. Vadinasi, iki pačių naujausių laikų majų, kurie nežinojo nei teleskopų, nei kitų prietaisų, nustatytas skaičius buvo pats tiksliausias.

Mėnulio mėnesio ilgumą majai buvo nustatę 0,0004 dienos tikslumu.

<...>

Pasak Diogeno iš Laerto, egiptiečiai turėjo 373 Saulės ir 832 Mėnulio užtemimų sąrašą. Apskaičiavimai rodo, kad norint sudaryti tokį sąrašą, stebėjimus reikėjo atlikinėti ne mažiau kaip 10 000 metų. Kai kurie astronomijos istorikai nukelia stebėjimų pradžią dar toliau - iki 15 000 metų prieš mūsų erą. Kitaip sakant, į tą periodą, kuris slypi anapus Tvano. Yra duomenų, kurie liudija ir apie dar ankstesnes datas.

<...>

Tihuanakas Anduose pastatytas iš gigantiškų akmeninių blokų. Kai kurių iš jų svoris siekia du šimtus tonų. Be to, artimiausi panašių uolienų telkiniai yra ne mažiau kaip už penkių kilometrų. Kaip transportavo tokius luitus žmonės, nežinoję, kas yra ratas?

1961 metais laikraštis "Pravda" pranešė: "Vakar į Maskvą atvyko neįprastas sąstatas. Iš Kudaševkos stoties ypatinga šešiolikos ašių platforma buvo atvežtas didžiulis monolitas Karlo Markso paminklui, kuris bus pastatytas Sverdlovo aikštėje. Luito, kurio svoris siekia du šimtus tonų, transportavimas - neįtikėtinai sunkus uždavinys..." Sunkus šiuolaikinei technikai!

Tihuanakas - ne vienintelė planetos vieta, kur esama tokių statinių. Tarp Baalbeko miesto griuvėsių dabartinėje Sirijoje yra statinys, kurios kai kurių monolitinių dalių svoris siekia 1200 tonų. Indijoje iki šiol tebestovi šventykla "Juodoji pagoda". Šventyklos aukštis siekia 75 metrus, ją vainikavo stogas ir kruopščiai apdorotos akmeninės plokštės, kuri sveria daugiau kaip 2000 tonų. Kaip tvirtina specialistai, šiuolaikinė technika negali kilnoti tokių svorių ne tik vertikaliai, bet ir horizontaliai. Šio stogo svoris dešimt kartų viršija pačių galingiausių dabartinių keliamųjų kranų pajėgumus.

anomalijos.lt ir versijos.com informacija

Nesu patikrines siu teiginiu, taciau esme ne tame, ar auksciau pamineti faktai 100% tikslus.

Visi zinome kokius didingus pastatus sugebejo pastatyti senoves civilizacijos. Deja net iki siol niekas nera isitikines kaip jie tai padare ar is kur tokias zinias turejo.

Asmeniskai man tai protu nesuvokiama, kad pries kelis tukstancius metu, zmones gebedavo zinoti, apskaiciuoti ir pastatyti tokius dalykus. Todel noreciau padiskutuoti su Jumis ir isgirsti jusu nuomones ir versijas sia tema: senuju civilizaciju zinios ir technika(?). Is kur jos?

.L.U.T.H.O.R.

Mano manymu, nuo mūsų yra tiesiog slepiama kiek žmonės sugebėjo tais laikais padaryti. Jei kokiais nors tyrinėjimais kas nors naujo atrandama, būna nutraukiamas finansavimas ir viskas užglaistoma taip lyg niekur nieko nebūtų buvę. Skaičiau seniau čia apie Koralų pilį(Coral Castle), kur žmogus iš po kelias tonas sveriančių koralų luitų pasistatė "pilį". Kaip jis tai padarė neaišku iki šiol, pats savo paslapties irgi neatskleidė.

preacher

Ateiviai visas žinias, telepatinių būdu, senovėje perduodavo žmonėms ir tiek  ;)

.L.U.T.H.O.R.

Ir tu ten buvai? :O

Teroras

Citata iš: preacher  balandžio 28, 2013, 20:31:50
Ateiviai visas žinias, telepatinių būdu, senovėje perduodavo žmonėms ir tiek  ;)


Argumentuok.

preacher

Čia tik  hipotezę iškėliau ir tiek  8)
Terore, tu skeptikas, a??   :P

Teroras

Citata iš: preacher  balandžio 28, 2013, 20:34:08
Čia tik  hipotezę iškėliau ir tiek  8)


O tai hipotezes be argumentacijos siais laikais? :) Pirma karta girdziu.

Citata iš: preacher  balandžio 28, 2013, 20:34:08
Terore, tu skeptikas, a??   :P


Ne.

preacher

Citata iš: Teroras  balandžio 28, 2013, 20:37:01
O tai hipotezes be argumentacijos siais laikais? :) Pirma karta girdziu.

Na, empirinių faktų. aš jums sere pateigti negalių, viskas tėra teoriniame lygmenyje  ;D

Teroras

Tai man tavo asmeniniu potyriu ir nereikia, teoriskai argumentuok savo zinute.

preacher

Citata iš: Teroras  balandžio 28, 2013, 20:43:27
Tai man tavo asmeniniu potyriu ir nereikia, teoriskai argumentuok savo zinute.

Kokiu dar potyriu?  ;D
Na mano nuomone atsižvelgiant į visos civilizacijos eiga, yra galimas variantas, kad esame sulauke pagalbos iš aukštesniųjų jėgų  8)

Teroras

Citata iš: preacher  balandžio 28, 2013, 20:51:20
Kokiu dar potyriu?  ;D


Tu siaip sau 'protingus' zodzius vartoji bandydamas pataikyti i konteksta ar kaip? Tavo reikalas, nesigilinsiu ;)

Dekui, tikrai idomi zinutes argumentacija ;)

preacher

Apie tikimybe, kad ateiviai padėjo yra labai maža, kadangi nėra įrodimų, kad jie egzistuoja. Yra istorinių šaltinių, kur apie jos yra minima, tačiau čia reiktu klausti kompetentingų istorikų, teologų apie tų šaltinių autentiškumą ir  rimtumą. Visa istorijos, civilizacijos raida yra labai algoritmišką, it koks didingas meno kūrinys. Pvz.: atitinkamais laikais dominuoti pradeda skirtingos tautos, grupės: persai, makedonai, romėnai, frankai, arabai, mongolai, osmanai, britai, rusai, jav. Pvz.: išradymai vyksta štilis ir staiga kokioje šalyje pradeda gimti genijai kurie kuria meno, technologijų, filosofijos, religijos aukštumas. pvz.: renesanso laikais Italijos teritorijoje kiek genijų gimė. Olandų piešimo aukso amžius, anglai pradeda daryti išradimus. Pvz.: štilis ir staiga, per šimtmeti kiek išradimų, prieš 220 metų, dar buvo vos vos juntama pažanga. Toks jausmas, jog kažkas it sid meier civilization žaidime  viską reguliuoją iš aukščiau  ;)

Teroras

As ne gydytojas, taciau kvepia asmenybes susidvejinimu:

Citata iš: preacher  balandžio 28, 2013, 21:31:33
Ateiviai visas žinias, telepatinių būdu, senovėje perduodavo žmonėms ir tiek


Citata iš: preacher  balandžio 28, 2013, 21:31:33
Apie tikimybe, kad ateiviai padėjo yra labai maža, kadangi nėra įrodimų, kad jie egzistuoja.


Baik trollinti.

Benamis


xsistemax

Jeigu Žmonija nesusidurs su kokiomis nors neįveikiamomis kliūtimis ar kataklizmais,dabartinė civilizacija dar ne tokių aukštumų pasieks.
Problema tame,kad tų kolosalių statinių pastatymo laikas sunkiai nustatomas.Greičiausiai jie daug senesni,nei mes manom.Ir yra ankstesnių civilizacijų galios įrodymai,kurių net paskirties nenutuokiam.
Mokslas linksta į tai,jog mes esame mažiausiai 4-a aukštą lygį pasiekusi žmonijos generacija.Ir dar tikrai nesiekiame to,ką buvo pasiekę ankstesnės.Kažkaip keista būtų,jei per 4,5 milijardų metų Žemės egzistavimo tik dabar gyvybė joje pasiekė aukštą intelektinį lygį.

Aukštyn