Bankas pardavinės klientų duomenis

Pradėjo Benamis, birželio 25, 2013, 19:42:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sunshine

Citata iš: varpainis  birželio 26, 2013, 03:04:24
Oho, visi zinos, kad pirkau maisto, saldytuva ar masina ant issimokejimo emiau. Ko jus verkiat as nesuprantu?  ;D

Nemanau, kad jiems svarbu, tai ką perki. :) Esmė tame, jei nusižengsi, nepaklusi kokiam įstatymui, tai paliks tave be pinigų sąskaitoje ir nei maisto, nei rūbų negalėsi nusipirkti (ką, manau, daug kas jau seniai suprato). Va tokia piliečių kontrolė. :D :)

Marius

Tai nenusiženg įstatymams ir viskas bus ok..KAIP PAPRASTĄ.
Čia man primena maištaujančių paauglių skundus,kad juos tėvai nori kontroliuot,o jie juk tokie suaugę..O kai patys feisbukuose apie save tokia info pateikiat su visom foto ,kad joks bankas neatkastų,tai viskas ok,nesiskundžiat kokia neteisybė,nes info ''kontrolei'' patys an lėkštutės pateikiat,to net nesuvokdami,bet ką čia,visad juk linksmiau sukurpt sąmokslo teorija.

Benamis

Apie kokia tu cia butent samokslo teorija sneki? :) Nes pirma zinute temoje tai jau net ne teorija :)

Marius

Na aš aplomai kalbu apie didžiulę madą iš visko daryt samokslo teorijas,skūstis,kaip viskas blogai,kaip visur valdžia visus seka,su kažkokiais mistiniais tikslais,kaip kažkokia info yra ištraukiama iš žmonių,bet pogalais,kai dar privatesnę info. tiepatys žmonės savo noru viešina nesuprasdami,kad daro ''paslaugą'' taip keikiamai valdžiai,bankams ir t.t. tai kur tada logika?

Benamis

Nezinau kaip tu interpretuoji zodi "viesina". Jeigu as tarkime perku banko kortele kazkoki produkta, ar teisinga, kad bankas sia informacija perduoda treciosioms salims? Suprasciau, jeigu bankas savo paslaugas teiktu nemokamai, bet taip nera. Mano pinigais bankas disponuoja, juos varto, suteikia paskolas, kiekviena menesi moku uz "korteles administravima", uz kiekviena transakcija nuskaiciuoja mokescius ir t.t. ir pns. + dar informacija ka as darau su savo pinigais nuteka kitiems neaiskioms personoms. Vat kur sioje vietoje logika tu man pasakyk? :)

Ezekiel

Vis daugėja pranešimų apie valdžias, specialiasias tarnybas šnipinėjančius savo piliečius. Pvz. NSA šnipinėjanti net savo žmones "PRISM" programa ieško šių keleta raktažodžių:

...dictionary, sweeping, ionosphere, military intelligence, Steve Case, Scully...
...illuminati, president, freedom, cocaine, $, Roswell...
...News, Zen, World Domination...
...Blackmednet, Propaganda, ABC, Satellite phones, Planet-1, cryptanalysis, nuclear, FBI, Panama, fissionable, Sears Tower, NORAD, Delta Force, SEAL, virtual, Dolch, secure shell, screws, Black-Ops, Area51, SABC, basement, data-haven, black-bag, TEMPSET, Goodwin, rebels, ID, MD5, IDEA, garbage, market, beef, Stego, unclassified, utopia, orthodox, Alica...
...Anonymous, Sex, chaining, codes...

Tikrai skamba keistai ???, bet panašų, kad domina tikintis konspiracijomis, ateiviais, hakeriai, politiniai disidentai, ginklų ir išlikimo fanatai. Gal kas geriau suprantate papildykite.
Išsamesnis sąrašas: http://www.businessinsider.com/nsa-prism-keywords-for-domestic-spying-2013-6

Marius

Manau benami gali nueiti į savo banką ir jiems pateikti pretenzijas,gal net prisiteisti pinigų už moralinę žalą,bet jei kažkur ,kad ir mažytėm raidelėm sutartyje yra parašyta,kad tokia info ,gali būti platinama ir po tuo padėjai parašą ,tai kaltink tik save:-) Ir manau ,kad jei nueitum į banką ir paprašytum ,jog tokios tavo info niekam neskleistų,jie jos daugiau ir neskleistų,o problema dingtų.

Benamis

;D Mariau, jau is ko is ko, bet is taves nesitikejau tokio atsakymo isgirsti kuriame galima izvelgti utopinio pasaulio modeli ;D

Master

Iš dalies tai paaiškintų faktą, kodėl bankai taip skaina atsiskaitinėti kortele, o dar kaip motyvacija už tai suteikia e-taškus. Manau, kad tas sekimas būtų gera pagalba manipuliuoti žmonėmis. Rinkti informacija, vesti statististikas...(Nors ką aš čia šneku, juk jau tai daroma).

TinSoldier

#24
gruodžio 29, 2013, 23:45:28 Redagavimas: gruodžio 29, 2013, 23:56:55 by TinSoldier
Citata iš: Marius  gruodžio 29, 2013, 21:53:20
Tai nenusiženg įstatymams ir viskas bus ok..KAIP PAPRASTĄ.
Čia man primena maištaujančių paauglių skundus,kad juos tėvai nori kontroliuot,o jie juk tokie suaugę..O kai patys feisbukuose apie save tokia info pateikiat su visom foto ,kad joks bankas neatkastų,tai viskas ok,nesiskundžiat kokia neteisybė,nes info ''kontrolei'' patys an lėkštutės pateikiat,to net nesuvokdami,bet ką čia,visad juk linksmiau sukurpt sąmokslo teorija.


Visiškai pritariu, kad yra didelė dalis idiotų, kurie visiškai nesuvokia privatumo esmės, kurie visiškai jo nesaugo, kurie apie viską skelbiasi, ir po to verkia dėl to, kad nebėra privatumo. Bet jie, kaip ir apie save skelbdami, taip ir apie privatumo pažeidimus rėkia tik trokšdami apgailėtino dėmesio, ir apgailėtinai kurdami savo viešą įvaizdį.

South parko serijoje labai faina satyra apie tai: http://www.southparkstudios.com/guide/episodes/s17e01-let-go-let-gov

Kita vertus,

Citata iš: Marius  gruodžio 29, 2013, 21:53:20
Tai nenusiženg įstatymams ir viskas bus ok..KAIP PAPRASTĄ.


O jei aš noriu nusižengti įstatymams? Velniop tuos įstatymus, jei aš savo namuose, savo privatume, savo asmeniniam reikalui ir pan., noriu ką nors daryti - tegul atsiknisa visi su savo įstatymais.

Jie nėra tobuli, jie parašyti žmonių: jie būna nepagrįsti, nepamatuoti, kvaili, idiotiški, diskriminuojantys, menkinantys, ribojantys adekvačią laisvę, neatitinkantys pasikeitusios kultūros ir visuomenės ir t.t. Kai kurių galiu tiesiog neišgalėti laikytis (pvz, kontrabanda). Net ir kokioje Šiaurės Korėjoje diktatūros opozicija nusižengia įstatymams - ar ir tokiu atveju tiktų pasakymas: laikykitės įstatymų, ir viskas bus ok?

Reikia atskirti, kur baigiasi tvarkos palaikymas, o kur prasideda nesveika kontrolė.

Todėl aš noriu turėti galimybę apeiti įstatymus. Ir visiškai nenoriu, kad valstybė pradėtų reguliuoti visus mano veiksmus, žodžius, mintis mane spausdama visais (net ir tai bukaisiais) įstatymais. Visiškai nenoriu turėti savo asmenybės aprašymų, ar failų su visa savo istorija, pas kažkokius tai suknistus organus.

Net, jei ir nieko blogo nedarau: man būtų gana šlykštu žinoti, kad mano asmeninė informaciją nebegali būti asmeninė.

Jeigu kokia nors kompanija nori sužinoti pirkimų tendencijas, tegul rengia atviras, (anonimiškumą garantuojančias) socialogines apklausas: ką norėsiu, tą pasakysiu.

Dar kita vertus, Mariaus mintys labai atitiko kaip tik neseniai pamatytą memą:




Iron Tara

Esmė ne tame ką suseks (tavo pirkinius ir pan.), o kad seks. Asmeniškai man tai būtų be galo nesmagu ir labai pikta. Anarchistines mintis man tokie dalykai labai smarkiai skatina  :D
Bet manau, kad jei valdžiai parūptų ką aš veikiu, jie nesunkiai galėtų tai sužinoti ir neatsiklausę... Taip žengia technologijos visame kame, tai žmonių sekimas tikrai ne išimtis. Tik niekas garsiai to neskelbia. O Barclays paskelbė. Irgi sakyčiau, naglumas.. :D galvoja kogero ''aj, vistiek jau žino, tai pabūkim sąžiningais ir neslėpkim...''


Bet TinSoldier gerai skėlė apie privatumą ir įstatymus. Approve 8)

varpainis

http://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pulsas/swedbank-naujiena-uz-indeli-nulis-procentu-201312201355.htm#.UsF3vvs3Alc Jus geriau del sito susirupinkit. Realios prasmes pinigus laikyti banke nebera, nes tavo pinigais naudojasi bankas, tu uz tai nieko nebegauni ir juos sekmingai eda infliacija

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: varpainis  gruodžio 30, 2013, 15:42:56
http://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pulsas/swedbank-naujiena-uz-indeli-nulis-procentu-201312201355.htm#.UsF3vvs3Alc Jus geriau del sito susirupinkit. Realios prasmes pinigus laikyti banke nebera, nes tavo pinigais naudojasi bankas, tu uz tai nieko nebegauni ir juos sekmingai eda infliacija



O kam dėl šito rūpintis, čia pati ekonomika dėl to kalta. Jeigu remsimės tuo ką rašo straipsnyje. Žmonės nemoka investuoti pinigų, o bankams laisvų pinigų nereikia. Todėl porai mėnesių padėti pinigai į banką jiems yra beverčiai :)

Ezekiel

Citatahttp://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pulsas/swedbank-naujiena-uz-indeli-nulis-procentu-201312201355.htm#.UsF3vvs3Alc Jus geriau del sito susirupinkit. Realios prasmes pinigus laikyti banke nebera, nes tavo pinigais naudojasi bankas, tu uz tai nieko nebegauni ir juos sekmingai eda infliacija


Ačių už informavima, pačiam perveda atlyginimą į Swedbank. Nepatinka, ima visokius mokesčius ir gali bankrutuoti, tačiau ką daryti jei noriu mokėti pervedimu ir kaip tuos pinigus geriausia saugiai laikyti, į ką investuoti jei noriu kaupti?

Citata„Barclays" taip pat gali kaupti duomenis iš mobiliųjų prietaisų apie asmens buvimo vietą, o tai reiškia, kad bus įmanoma nustatyti, kurioje pasaulio vietoje tam tikru metu yra klientas.


Galima tiesiog nenurodyti savo telefono numerio. Lygiai taip pat gal galima uždrausti deklaruoti savo pirkimus?

Liksiubevardo

Investuoti reikia i auksa...

Aukštyn