Ką sako akių spalva

Pradėjo Beelzebub, birželio 17, 2012, 17:15:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Beelzebub

birželio 17, 2012, 17:15:51 Redagavimas: birželio 17, 2012, 21:38:06 by Beelzebub
Senovėje kinų medikai pagal akių spalvą, žvilgesį, rainelės ir baltymo būklę tiksliai diagnozuodavo fizinės ar dvasinės ligos eigą, pobūdį ir net galimą gyvenimo trukmę bei likimą.

Senovės Kinijos Mino dinastijos imperatoriaus gydytojo medicinos traktatas "In-ki-czin" skelbia: "Toli šiaurės vakaruose prie Ledinės jūros gyvena šviesiaodžių, šviesiaakių žmonių gentis. Kadangi jų akys pilkšvos, žalsvos arba žydros, jiems trūksta ištvermės, jie jautrūs Saulei ir Vėjui, sunkiau serga, trumpiau gyvena ir yra jautresni. Tačiau šviesios akys turi magišką įtaigos galią ir gali pajungti kitą savo valiai."
Lengva suprasti, kad kalbama apie mus - Europos kraštų gyventojus. Ar tikrai šviesiaakiai žmonės įtaigesni - neaišku, tačiau, kad jie jautresni aplinkos poveikiui, parodė net šiuolaikiniai Liono eksperimentinės medicinos centro (Prancūzija) tyrimai.

Švelnieji mėlynakiai
Pasak prancūzų mokslininkų, žydraakiai labiau linkę sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, jie greičiau peršąla. Mėlynakius mažylius tėvai nuo mažens turi išmokyti grūdintis (apsiliejimai šaltu vandeniu, bėgiojimas po rasą basomis), mankštintis, pamilti gamtą. Jie alergiški, itin jautrūs maistui ir ultravioletiniams spinduliams. Mėlynakiai greičiau pripranta prie svaigalų, jiems didesnė tikimybė sirgti priklausomybė ligomis. Pastebėkite - storuliai ir alaus mėgėjai dažniausiai mėlynakiai. Tačiau patekęs į sveikas, ugdančias asmenybę sąlygas mėlynakis greičiau taps genijumi nei kiti. Mėlynakiai pasižymi skvarbiu mąsymu, ryžtu ir stipriu intelektu.

Jautrieji pilkaakiai
Pilkšva akių rainelė dažniausiai išduoda jautrų lyriką, kurio žmogiškojo orumo verčiau nepažeisti, nes pilkaakiai ilgai atsimena nuoskaudas. Pilkos akys rodo, kad reikia itin saugoti kepenis, skrandį, inkstus ir visą virškinimo sistemą. Šių žmonių imunitetas ir atsparumas oro permainoms pakankamai stiprus, bet liga dažniausiai atsėlina dėl netaisyklingos gyvensenos ir dietos pažeidimų. Jei Jūsų akys pilkos - ypač venkite psichinio pervargimo, dirbdami kas valandą darykite pertraukėles ir jokiu būdu nedirbkite naktimis. Apskritai pilaakiai yra gerai prisitaikę prie Europos geografinės padėties ir klimato, tačiau senatvėje labiau nei kiti linkę sirgti glaukoma ar katarakta.

Kerintys žaliaakiai
Į žaliaakius senovėje žiūrėta įtariai - esą jie turi įgimtą kerėjimo dovaną, yra gudrūs ir nepatikimi. Rudaplaukių, žaliaakių žmonių gentis išplito Šiaurės Europoje prieš 1500 metų. Žaliaakiai dažniausiai yra draugiški, bet ambicingi, linkę valdyti. Jų kaulų ir raumenų sistema paprastai stipresnė nei kitų, tačiau silpnokas skrandis ir plonesnė oda. Žaliaakiai turi ypač saugotis ilgo buvimo Saulės atokaitoje, nes jų odoje perpus mažiau apsauginio gynybinio pigemento. Taigi jie dažniau nei kiti gali sirgti rimtomis odos ir onkologinėmis ligomis. Gamtos kompensacija - žaliaakiai turi psichologo, mokytojo, aktoriaus talentą.

Stiprieji rudaakiai
Jeigu Jūsų akys rudos ar juodos - Jums pasisekė, pasižymite stipresniu imunitetu ir atsparumu ligoms. Rudaakiai dažnai būna labai gyvybingi ir atsparesni stresams ar nepritekliams nei lyriški pilkaakiai. Be to, jų regėjimas paprastai aštresnis, rečiau puola akių ligos. Tačiau jie linkę tukri ir sirgti kraujagyslių ligomis. Tėveliai turi atminti, kad jų rudaakiai atžalai pamažu gali atsirasti akmenėlių inkstuose ar kepenyse, yžač jei pernelyg gausiai maitinsis ar gers mažai skysčių. Šiam gyvybingam vaikučiui reikia daug judėti ir žaisti. Jei tamsiaakiai išmoksta valdyti savo aistringą temperamentą ir nuotaikas, jie gali pasiekti socialinių aukštumų, nes yra stiprūs, valdingi ir ryžtingai priima sprendimus.

Liono eksperimentinės medicinos centro specialistai pabrėžia, kad šie tyrimų rezultatai rodo tik bendrą fizinės ir dvasinės sveikatos tendenciją. Akių spalva ir forma nenulemia likimo ar profesijos. Sėkmę ar nesėkmę visuomenėje atneša ir žmogaus žvilgsnis, kuris, anot senovės išminčių, gali sužavėti, bet gali ir atstumti - juk akys nemeluoja...

___________________

Tiesiog straipsniukas iš vieno seno žurnalo, nebuvo ką veikt, nusprendžiau papostinti, nes nieko neradau forume apie akių spalvą. :) Tai vat, ką manot? Ar Jums turi įtakos akių spalva, ar visdėlto manot, jog tai nieko nereiškia?

Asasinas

Aš mėlynakis. Tas punktas dėl dažno peršalimo atitinka, visa kitą tai nelabai. Alkoholio visai nevartoju.  :)

.L.U.T.H.O.R.

Jei tik akių spalva viską lemtų :) Yra apie akių spalvą, apgamus, linijas delnų, zodiaką, gimimo datą dar kokia MBTI pasidarai :D Aišku lemia, bet manau visi šitie dalykai yra kaip karkasinis stereotipinis modelis, o visa kita formuoja gyvenimas.

vitake

Aš žaliaakė, ir čia gan tiksliai pasakė, bet žmogus žmogui nelygu.

Phoenix

Aš mėlynakis, bet pirmą kartą girdžiu kad yra didesnė tikimybė sirgti priklausomybės ligomis, priprasti prie svaigalų, sustorėt (man tas tikrai negresia)  :D Peršalimo ligomis irgi sergu retai, galima sakyti išvis nesergu. O kiti dalykai kaip ir atitinka mane.

coliuke

As zaliaake, bet kad zaliaakiai ambicingi ir linke valdyti - nelabai sutikciau :) Vat kad geri mokytojai ir psichologai tai tikra tiesa  :)

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: coliuke  birželio 17, 2012, 18:22:24
As zaliaake, bet kad zaliaakiai ambicingi ir linke valdyti - nelabai sutikciau :) Vat kad geri mokytojai ir psichologai tai tikra tiesa  :)


O aš sutikčiau :D Aš pats žaliaakis :P

Beelzebub

Nu va, žaliaakių klubą įsteigti galim, aš taip pat žaliaakis. :) Šiaip girdėjau, kad žaliaakių pasaulyje yra mažiausiai, vos 1 ar 2% žmonių populiacijos.

coliuke

ir nuo seno yra manoma kad zaliaakiai o jei dar moteris ir rudaplauke tai ja iskart prie raganu priskirdavo  :)  ;)

vitake


Žaliaakiai apskritai įdomūs žmonės būna.

Citata iš: coliuke  birželio 17, 2012, 22:36:38
ir nuo seno yra manoma kad zaliaakiai o jei dar moteris ir rudaplauke tai ja iskart prie raganu priskirdavo  :)  ;)


Tai aš ragana :D

Markamis

Blyn, nepritampu prei jūsų - pilkų akių aš ;/. Dėl jautrumo atitinka, tačiau atitinka dalis ir mėlynakių man...

Teroras

Is dalies atitiko :)

feja

Visai neatitiko.Iki storulių toli gražu  :)

Asasinas

O jei pas žmogų vienos akies spalva vienokia, kitos - kitokia, kaip tada?  :)

Beelzebub

Citata iš: Asasinas  birželio 18, 2012, 10:04:34
O jei pas žmogų vienos akies spalva vienokia, kitos - kitokia, kaip tada?  :)


Tai tada turbūt abiejų spalvų bruožai tinka.

Aukštyn