Dujų maišai karvėms

Pradėjo Asasinas, balandžio 19, 2014, 15:43:27

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Pamatęs paveikslėlį pagalvojau: lol, what?



Primena kiborgą. "Kiborkarvę".

Mokslininkai tikina, kad metanas - vienos pagrindinių globalinio atšilimo efektą sukeliančių dujų. O vienas iš pagrindinių šių dujų šaltinis, pagaminantis net 25 proc. metano - karvės, tiksliau, jų žarnyno veikla. Problema didelė, tad natūralu, kad jai reikalingas sprendimas. Jį pasiūlė Argentinos Nacionalinio žemės ūkio technologijų instituto (INTA) mokslininkai, sukūrę biologinių dujų maišus karvėms, rašo outsideonline.com.

Biologinių dujų maišai, į kuriuos dujos vamzdeliu, įkištu tiesiai į karvių didįjį skrandį, per dieną surenka po 300 litrų dujų. Jas vėliau galima paversti energijos šaltiniu. Pasak instituto atstovo Jorge Antonio Hilberto, tiek dujų pakaktų pagaminti energijai, kurią per dieną sunaudoja šaldytuvas ar automobilis.

LOL WHAT?
įkištu tiesiai į karvių didįjį skrandį

Žodžiu...

Ką manot apie tokius sprendimus mažinti šiltnamio efektą?

Benamis

Man tai procentai lauzti is pirsto atrodo... Nejaugi net 25% metano pasaulyje vien karves pagamina?

Master

#2
balandžio 19, 2014, 16:19:15 Redagavimas: balandžio 19, 2014, 16:21:15 by Master
Manau, kad taip, tai panašu į situaciją su lėktuvais ir vulkanais. Nors vulkanai ir išskiria daugiau mežiagų, kurios yra nuodingos žmogaus užterštumui, tačiau jie nepriklygsta tam ką išmeta didelė masė lėktuvų. (kalbu apie situacija, kuomet išsiveržus vulkanams sumažėja oro užterštumas vien todėl, kad dėl prasto matomumo sustojo lėktuvų skrydžiai) Juk karvės sudaro didelę procento dalį, kaip medžiagos maisto pramonėje... Pieno gaminiai, mėsa.
Praktiškai dėl to jų veisiama nenormaliais, nenatūraliais kiekiais, kas ir atsiliepia mūsų orui.
Na man tai atrodo ganėtinai nepriimtina. Juk kišama tiesiai į skrandį, kas manau, gyvuliui tikrai sukeltų diskomfortą. Nors kita vertus jei nėra kitos alternatyvos, o iš to išgaunama energija... Super.

Supera

Kaip energijos išgavimo alternatyva gal ir įdomi, betnemanau, kad labai jau smagu tom karvėm su tais vamzdeliais skrandy. Žinoma, jos pačios nepasakys, tai taip galir liks.
Kas dėl užterštumo mažinimo tai visu pirma reikėtų nustot mąsiškai kirst miškus ir užterštumas sumažėtų :)

idenmeyou

Kad banda karvių išmeta į oro daugiau metano, nei kažkokia cheminė gamykla man jau senai buvo aišku. Didžiulį procentą užima karvės, kaip ir matome, tik problema sprendžiama ne visiškai ten kur reikia.

Prieš šimtą, prieš du šimtus metų buvo tų karvių ir tikrai ne viena ar dvi, jų buvo tikrai daug, bet niekas problemų dėl karvių nematė ir oro tiek nebuvo teršiama ir dėl ozono sluoksnių tų pačių nereikėjo rūpintis. Būtų galėję ir dar daugiau tų karvių būti nebūtų atsitikę jokių problemų, o vat kada prasidėjo mašinos, įvairios gamyklos kur išmeta didelę chemija, tada ir prasidėjo visos problemos su ozono sluoksniais, teršalais.

Asasinas

O tai kodėl mes negalim į atmosferą paleist sakykim kokios nors cheminės medžiagos, kuri naikintų metaną? Čia labai sudėtingas procesas?

.L.U.T.H.O.R.

O kaip tu įsivaizduoji naikinamą metaną? Ta medžiaga turėtų jungtis su metanu, o tada ore būtų dvigubai jei ne daugiau kažkokio junginio. Be to kažin ar bent vienas junginys su metanu yra nekenksmingas.

Supera

Tokiu atveju, reikia ieškot sprendimo pačioje technikoje, na, jis yra visi tie biovarikliai, bet dar brangu jie ir neapsimoka naudot.

idenmeyou

Geriau jau ieškotų kaip ozono skyles lopyt, nes jei ozono nebeliktų, tai ir mūsų nebeliktų labai greitai.

_Anonimas_

Citata iš: idenmeyou  balandžio 19, 2014, 20:52:02
Geriau jau ieškotų kaip ozono skyles lopyt, nes jei ozono nebeliktų, tai ir mūsų nebeliktų labai greitai.


Ozono skylė jau traukiasi nuo 2006 m. dėl laiku priimtų globalių konkvencijų, kurios reglamentuoja mažesnius medžiagų, ardančių ozono sluoksnį, išmetimo į aplinką limitus ir kitas normas :)

Aukštyn