Įteisintas žmonių sekimas

Pradėjo Chronos, vasario 22, 2014, 14:00:48

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Chronos

Lietuvoje įteisintas žmonių sekimas be teismo leidimo.
Štai tokią žinią perskaičiau benaršydamas po tinklalapius.
CitataValdantieji įteisino įstatymo nuostatas, kurios prieštarauja Konstitucijai ir kurios sudaro puikiausias sąlygas teisėsaugos struktūroms sekti žmones ir kištis į jų privačius gyvenimo be pagrindo ir be teismo leidimo. Įdomiausia yra tai, kad Tautos atstovai priėmė įstatymą nė nemirktelėję. Nė vienam iš jų nekilo noras apginti piliečių, savo rinkėjų teises. Kodėl nebuvo rodomas toks politikų aktyvumas tada, kaip dabar dėl žemės referendumo?

Aš suprantu, kad eilinis pilietis kaip ir neturi priežasties kažką slėpti nuo valstybės ar panašiai, bet visgi tai nepateisina mūsų valdžios elgesio. Vis dažniau matom, kad JAV tarnybos leidžia sau pašniukštinėti po privačius duomenis (kiek žinau nelegaliai), o čia mes suteikėm žalią šviesą saviškėm institucijom daryti ką nori.
CitataAr žinote, kas yra keisčiausia šioje istorijoje? Tai, kad mūsų Tautos atstovai konservatoriai ir jų koalicijos partneriai liberalsąjūdiečiai net nebandė ginti esminių žmogaus teisių ir laisvių. Nei vienas valdančiosios Seimo koalicijos narys, nei vienas Seimo komitetas nepareiškė, kad šios nuostatos prieštarauja Konstitucijai ir atvirai negynė mūsų piliečių. Kodėl?

Tai tik įrodo, kad mūsų Tautos atstovai ištikrūjų atstovauja ne paprasto žmogaus interesus, o kažkieno kito (lyg tai būtų kažkas naujo). Visi tie pjovimaisi tarp lietuvių ir lenkų tautybių, visa ta velniava tarp politiku, Uspa*kichas ir kitos nesąmonės tik akių dūmimas arba asmeniniai nesutarimai. Kai reikia, tai visi jie gali dirbti vieningai.
Beje, labai gerai parinktas laikas. Kol visų dėmesys atkreiptas į Ukrainos "laisvės" atkūrimą, mes prarandame savo teisę į privatumą. Nei visuomenės numylėtinė ponia Dalia, nei seimo nariai - niekas tam nesipriešino, niekas negynė mūsų konstitucinės teisės. Net žiniasklaida tyli, vien Alfa.lt kažką parašė, bet asmeniškai galvoju, kad alfos savininkai labiau bijo to fakto, kad juo pradės sekti, nei tai, kad nori perspėti žmonės apie nekonstitucinę veiklą (aišku galiu klysti).
Kažkas labai gerai buvo kartą pasakęs: "jei žiniasklaida koncentruojasi ties kažkokiu dideliu įvykiu, reiškia kažkur paslėptas dar didesnis".
Plačiau - http://alfa.lt/straipsnis/15587686/tautos-atstovai-negina-pilieciu-teisiu-ir-laisviu#.UwiBO87IlDM (šaltinis)
Ką jūs galvojat apie tai?

P.S. Ar man tik taip atrodo, ar jau greitai niekas negalės atsisiūsti iš interneto filmą (jei suprantat, apie ką aš)?

Benamis

Konstitucija... :) Is konstitucijos liko tik zodis, ji jau nieko nereiskia (nekalbu apie zemiausia grandi - tada taip, konstitucija labai gerai prisimenama).

Supera

Mūsų Konstitucija šeip gera yra, bet ji veiktų gerai ir taip kaip reikia, jei valdžioj sėdėtų protingi žmonės ir visos institucijos dirbtų tik sau priskirtus darbus ir nesikištų į svetimą kompetenciją, kaip tai daro Konstitucinis teismas, leisdamas pasikelt atlyginimus seimūnam, o leido todėl, kad jei seimo nariam alga kyla, tai kartu pakyla alga ir tiem patiem Konstitucinio teismo teisėjam. Ir jei prisimenat, kai Valinskas valdžioj buvo ir norėjo sumažint atlyginimus seimūnam, jam to padaryt neleido tas pats Konstitucinis teismas.

snofru

valdžiažmogiai įsitikinę, kad jie Lietuvoje maidano nesulauks niekada

Benamis

Citata iš: snofru  vasario 22, 2014, 16:22:11
valdžiažmogiai įsitikinę, kad jie Lietuvoje maidano nesulauks niekada


Ir as garantuoju, kad nesulauks.

snofru

#5
vasario 22, 2014, 17:26:05 Redagavimas: vasario 22, 2014, 17:28:13 by snofru
Citata iš: Benamis  vasario 22, 2014, 17:11:40Ir as garantuoju, kad nesulauks.
neperseniausiai teko skaityt, kad yra kažkokia paskaičiuota riba (procentais) kai pragyvenimo lygis šalyje krenta iki jos ar žemiau, prasideda socialiniai neramumai (statistika ir istorija). tai neva dabar (ten berods apie 2012-2013 rašė) ta riba jau peržengta JAV ir didesnėje dalyje Europos šalių, vienur daugiau kitur mažiau, atsimenu gerai, kad buvo minimos visos buvusio rytų bloko šalys (Rusija, Baltijos valstybės, Ukraina tame tarpe) Ispanija, Portugalija ir dar eilė šalių, dabar neatkuriu, nebuvo aktualu - neužstrigo. kas liečia JAV ten irgi variacijos tarp valstijų kardinaliai skirtingos, na Teksasas  savaime suprantama iškrenta iš sąrašo.
deja nuorodos nepasilikau  ???

Benamis

Lietuvoje turi atsirasti stiprus vedlys(-liai) kuris(-ie) vestu tauta. Kol jo(-u) nera, patys zmones niekuomet nesukils. Greiciau emigruos dauguma, negu eis protestuoti. + valdzia aiskiai parode, kad jeigu ateityje kas nors bandys kazka panasaus daryti, niekas nelauks kaip tai buvo Ukrainoje, is karto kulkas i savo piliecius paleis. Tokia realybe.

snofru

#7
vasario 22, 2014, 18:02:48 Redagavimas: vasario 22, 2014, 18:05:35 by snofru
Citata iš: Benamis  vasario 22, 2014, 17:30:54
Lietuvoje turi atsirasti stiprus vedlys(-liai) kuris(-ie) vestu tauta. Kol jo(-u) nera, patys zmones niekuomet nesukils. Greiciau emigruos dauguma, negu eis protestuoti. + valdzia aiskiai parode, kad jeigu ateityje kas nors bandys kazka panasaus daryti, niekas nelauks kaip tai buvo Ukrainoje, is karto kulkas i savo piliecius paleis. Tokia realybe.
bėda su mažom valstybėm ta, kad jos visada pakliūna į kažkieno įtakos zoną. ir tarkim, kad atsiras kažkoks grynai tautai atstovaujantis lyderis ar kažkokia bent jau nacionalinė įdėja/siekis - praktiškai lygi kokiam vienam procentui. na čia gal mane tokios pesimistinės nuotaikos užvaldė stebint maidana, bet nemanau kad smarkiai klysčiau. užtenka pabendraut su tautiečiais ir galima tuo įsitikinti. žmonės yra lengvai apgaunami, jie jau dabar eilę metų yra apgauti, vieni vienų, kiti - kitų. iš čia ir visi mūsų pykčiai, ginčai, neapykanta ir visas kitas šūdas atsiprašant. nėra jokios nacionalinės įdėjos, jokio tautą apvienijančio tikslo. dabar nesuprasi, ko mes Lietuviai siekiam, kur mes einam, koks mūsų tikslas. visas tas europietiškas marazmas jis genetiškai su mumis nesuderinamas
p.s. europietiškas marazmas = modernios vakarietiškos vertybės

2Pacas

#8
vasario 22, 2014, 18:30:58 Redagavimas: vasario 22, 2014, 18:54:06 by 2Pacas
Citata iš: snofru  vasario 22, 2014, 18:02:48

visas tas europietiškas marazmas jis genetiškai su mumis nesuderinamas
p.s. europietiškas marazmas = modernios vakarietiškos vertybės
Taip! Apie tai ir kalba aina,mum bandomos kist tesiok vertybes kurios visiskai neturi nieko bendro su mumis ir priestarauja musu prigimtiniams isitikinimams.Nuo visu tu vakarietisku pazangu vertybiu,ir progresu mane vemt vercia.

Apie lyderius, idejas tikslus. Bet palaukit ar pamirsot 300k parasu uz referenduma? Cia yra labai geras zenklas,plius! Juk is ziniasklaidos puses buvo totali ignoracija,mane is tiesu stebina kaip surinkom tuos 300k dziaugiuosi budamas vienas is ju.

2:30 prasukit.Va jum ir vedlys.Isidemekit jo pavarde,jai balsuosit. Dar kiek supratau ir Vaisvila balotiruos tai ir ja dar isidemekit vistiek jau uz gryburinkeja blogiau nebus.

Master

Iš kons ti tu ti tu ti tucijos likusi tik gera parodija. Bjauru, kai ji ne tik, kad ignoruojama, bet ir menkinama.
Kažin jau už kokius pinigus mūsų valstybė mus šnipinės... ::)
Nenustebčiau jei nekaltai vėl kažką apmokestintų.
Kas dėl privatumo... Jis niekada ir neegzistavo. Sistema mus įrėmino ir privertė griežtai laikytis "plano". Laisvo pasirinkimo nebuvo, nėra.
2Pac, manau, kad jau vien ketinimas lėkti į seimą parodo atsiribojimą nuo piliečių, o ne buvima su jais ir už juos... Gi keliaujama ne keisti sistemos, o valdyti....
Na bent jau aš taip manau.

Chronos

Master, painioji privatumą su laisvu pasirinkimu. Kolkas, privatumas egzistuoja, bet kuo toliau tuo labiau mažėja atotrūkis tarp jo ir viešumo. Dėl laisvo pasirinkimo sutinku, jo beveik nėra.
Su apmokestinimu yra gan paprasta - mes tai jau darome iš savo kišenės, bet problema yra ta, kad "jie" galės šnipinėti be jokių apribojimų (o tada tikriausiai ir savo pinigėlių nepagailės).

snofru

Citata iš: 2Pacas  vasario 22, 2014, 18:30:58Apie lyderius, idejas tikslus. Bet palaukit ar pamirsot 300k parasu uz referenduma? Cia yra labai geras zenklas,plius! Juk is ziniasklaidos puses buvo totali ignoracija,mane is tiesu stebina kaip surinkom tuos 300k dziaugiuosi budamas vienas is ju
2Pacas, aš kaip kitoje temoje minėjau,jau kuri laiką nelabai domiuos Lietuvos politika, todėl kokie nauji vėjai čia gal bando pūsti dar neišsiaiškinau, o nesidomiu ne todėl, kad būčiau abejingas Lietuvai o taip situacija susiklostė, pusmetį aš čia - du, tris mėnesius šiaurėj be interneto. oa kai grižtu būnu taip atitolęs nuo visko kad sunkiai atgal įvažiuoju  :)

Benamis

Tikriausiai pataikysiu i tema:

Edwardas Snowdenas: didžiausi atradimai JAV šnipinėjimo skandale dar prieš akis

Įdomiausia informacija JAV Federalinės saugumo agentūros šnipinėjimo istorijoje dar turėtų būti atskleista, antradienį TED (Technology, Entertainment, Design) konferencijoje kalbėjo Rusijoje besislapstantis žvalgybinės informacijos nutekintojas Edwardas Snowdenas.

Netikėtai pasirodęs TED konferencijoje Vankuveryje per palydovą - robotą tiesioginės transliacijos metu, E.Snowdenas sakė, kad dar laukia didelis darbas viešinant sukauptus duomenis, įskaitant gilinimąsi į kaltinimus, jog NSA į įmonių sistemas įdiegia „galinių durų" (angl. backdoor) pažeidžiamumus, o tai įmonių duomenis daro pažeidžiamus ir pasaulio programišiams.

„Ar iš tiesų tai, prieš ką mes kovojame, yra terorizmas?, - mashable.com cituoja TED konferencijoje kalbėjusį E.Snowdeną. - Teisybė ta, kad terorizmas visuomet buvo naudojamas kaip priedanga pateisinti sekimą, nes terorizmas iššaukia stiprias emocijas."

E.Snowdenas, kuris vis dar slepiasi nežinomoje vietoje Rusijoje, taip pat kalbėjo, kad slaptus dokumentus paviešino dėl Amerikos žmonių gerovės ir tikino, kad grįžtų į JAV, jei tik jam būtų suteikta teisinė neliečiamybė.

„Nenoriu pakenkti savo šalies vyriausybei. Tačiau jie nori ignoruoti teisinius procesus ir iškart pripažinti kaltę be teismo. Mes, kaip visuomenė, turime reaguoti į šiuos dalykus", - sakė E.Snowdenas.

Nors E.Snowdenas vis dar tebėra kontroversiška figūra visuomenėje, jis kalbėjo TED konferencijoje susirinkusiems žmonėms, į kuriuos susirenka visuomenės elitas.

Kai konferencijos vedėjas paklausė publikos, kas nesutinka su E.Snowdeno veiksmais, vos keli salėje sėdėję žmonės pakėlė rankas. Tuomet interneto išradėjas Timas Bernersas Lee užlipo ant scenos, kad pasikalbėtų su E.Snowdenu ir jį pavadino didvyriu.

15min.lt

Marius

Tokius didvyrius an sausos šakos kabint..eilinis išdavikas..

Domas

Citata iš: Marius  kovo 19, 2014, 15:48:42
Tokius didvyrius an sausos šakos kabint..eilinis išdavikas..

Skelei Mariau, tai turbūt žmogus pridavęs policijai vagy, kuris apvoginėja jo kaimynus, irgi, toks pat išdavikas? :D
Nu bet tikrai ar tu apsimeti tokiu durnu ar kame šaknys?
Taigi ne Snowdenas nusikaltimą daro, o valstybės INSTITUCIJOS, tai kodel jis yra išdavikas?
Jis nieko nepasakė, ko neturėtų, žinot kiekvienas šalies pilietis..

Aukštyn