9/11 - bundame is letargo miego?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 11, 2013, 16:55:24

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Pries 3 dienas RT parode reportaza apie 9/11 JAV bendradarbiavima su Al-Qaeda ir naujus irodymus, kad 9/11 ataka buvo suplanuota.



Vakaro Zinios (taip, sutinku, kad tai ne pats geriausias Lietuvos dienrastis) pirmajame puslapyje apie WTC atakas rase:

"Trečiojo užgrobto lėktuvo įsirėžimas labiau priminė sprogimą, nei lėktuvo ataką. Nepraėjus nei dienai visas vaizdo juostas, kuriose turėjo būti nufilmuotas lėktuvo sudužimas į Pentagoną, pasisavimo FTB. Jokių lėktuvo nuolaužų nerasta nei po įvykio, nei vėliau"."

Nepriklausomybes akto signataras Rolandas Paulauskas (Respublika.lt):

"Daugiau nei pusė amerikiečių netiki oficialia Rugsėjo 11-osios versija. Yra sudaryta daugybė visuomeninių komisijų, kurios reikalauja pakartotinio tyrimo. Tai pirmiausia reikėtų iškelti klausimą, ar mes galime tikėti tokia versija. Ar galėjo būti kitaip, negu JAV valdžia sako.

Bet dalis žmonių, ne tik Lietuvos, pradedant Vladivostoku ir baigiant Rytų Vokietija, iš principo negali patikėti, kad Amerikos valdžia galėjo pameluoti. Čia yra pagrindinė problemos ašis ir ta problema matoma ir Sirijos konflikto vertinime, ir Libijos, ir visuose reikaluose.

Mes esame susikūrę įsivaizduojamą Vakarų įvaizdį. Jis yra visiškai ne toks. Tai buvo kuriama dešimtmečiais, ką ten dešimtmečiais - šimtmečiais ir sėdi mūsų kaulų smegenyse. Šis mūsų susikurtas mitas neleidžia realiai žiūrėti į daugelį dalykų. Tarp jų ir į Rugsėjo 11-ąją."

Visas interviu (kuris beje yra tikrai labai idomus): http://www.respublika.lt/lt/naujienos/pasaulis/pasaulio_politika/rpaulauskas_sirija_amerikai_tera_ledkalnio_virsune/

Dziugina, kad apie tai pradejo rasyti ir rodyti ne vien priestaringai vertinami portalai :)

TinSoldier

Citata iš: Benamis  rugsėjo 11, 2013, 16:55:24
Bet dalis žmonių, ne tik Lietuvos, pradedant Vladivostoku ir baigiant Rytų Vokietija, iš principo negali patikėti, kad Amerikos valdžia galėjo pameluoti. Čia yra pagrindinė problemos ašis ir ta problema matoma ir Sirijos konflikto vertinime, ir Libijos, ir visuose reikaluose.

Mes esame susikūrę įsivaizduojamą Vakarų įvaizdį. Jis yra visiškai ne toks. Tai buvo kuriama dešimtmečiais, ką ten dešimtmečiais - šimtmečiais ir sėdi mūsų kaulų smegenyse. Šis mūsų susikurtas mitas neleidžia realiai žiūrėti į daugelį dalykų. Tarp jų ir į Rugsėjo 11-ąją."


Aš nemanau, kad čia tiesa parašyta. Aš nemanau, kad, apskritai, dar yra žmonių, kurie tiki bet kokios "geros vyriausybės" mitu. Visas pasaulis totaliai suciniškėjęs, niekas nebetiki nei valdžia, nei autoritetais, nei draugais, nei kaimynais. Visi kiekvienu klausimu turi savo konspiracinę teoriją, kuri jiems yra "tiesa". Ir niekam nerūpi, kad tai iš tiesų būtų tiesa. Svarbu, tik kad būtų pareikštas cinizmas, nepasitikėjimas ir kritikavimas.

Nemanau, kad yra daug žmonių, kurie nesupranta, kad kiekvienas vyriausybių veiksmas yra politinis sprendimas, naudingas pirmiausiai tik politikai (ar ekonomikai).

Ir dauguma žmonių, kurie netiki 9/11 konpsiracine versija - nėra akli JAV vyriausybių pataikūnai. Tai lygiai tie patys žmonės, kurie keikia jos imperializmą, kišimasi į užsienio valstybių reikalus, besąlygiškus bandymus užsitikrinti naudinga politinę situaciją, ir paprastų žmonių ignoravimą, ir t.t.

Tiesiog dauguma tų žmonių, kurie netiki 9/11 konspiracija - mano, jog ją teigiantys įrodymai - nepakankami.

Teroras

Gal ir man tokius rozinius akinius isigyti kokius TinSoldieris turi? Beda, kad nezinau kur tokie parduodami...

Irodymu daugiau negu pakanka... Zinoma tu dabar pasakysi, kad jie visi paneigti, taciau as veliau galiu tau irodyti, kad tas paneigimas buvo paneigtas, po to tu man irodysi, kad paneigimo paneigimas irgi paneigtas ir taip tesis per 3 puslapius, todel geriau padiskutuokime is logines puses.

Logini mastyma tikrai turi TinSoldieri, bet gaila, kad jis ties kazkuriomis vietomis issijungia:

"Kai JAV prezidentas buvo J. F. Kennedy, jam net kelis kartus buvo pateiktas projektas, siūlantis atakas prieš savo valstybės piliečius. Siūlyme taip buvo siekiama pateisinti karą su Kuba. Tokį siūlymą pateikė Gynybos departamentas 1962 metais.

Plane buvo numatytos JAV agentų, apsimetusių Kubos kareiviais, atakos JAV karinėje bazėje Gvantaname. Paskui pasipiltų virtinė atakų didžiuosiuose valstybės miestuose. Net buvo sugalvotas planas užgrobti keleivinį lėktuvą, ji nuskraidinti už radarui pasiekiamų ribų, o tada jį pakeisti orlaiviu be keleivių, kuris turėtų patirti avariją ir taip tariamai užmušti visus keleivius."

Jeigu 1962 metais buvo rengiami panasi projektai (nors ir nebuvo igyvendinti), kodel manai, kad negalejo jie prie to grizti ir 2001 metais? Tik si karta ta igyvendinti?

paragraf 78

Terore, taip ir norisi paklausti: Koks šaltinis apie tai kalba? :)

Teroras


paragraf 78

Ir tu šimtu procentų įsitikinęs kad šis dokumentas nepadirbtas? Kodėl jis paskelbtas ne puslapyje galūne gov?


paragraf 78

Dabar tinka :) Aš visada dešimt kart pertikrinu visą gaunamą informaciją jei ji mane nors kiek sudomino. Esu be galo įtarus visokiems teiginiams kurie skamba keistai. Patikrinus 99 proc. jų pasirodo nesąmonė arba melas.

Teroras

Tada dziugu, todel automatiskai ir kyla mano loginis klausimas:

CitataJeigu 1962 metais buvo rengiami panasi projektai (nors ir nebuvo igyvendinti), kodel negalejo jie prie to grizti ir 2001 metais? Tik si karta tai igyvendinti?


+ kai prie visos sios informacijos dar yra laaabai daug priestaringu faktu ir nepriklausomu ekspertu isvadu...

Man tai tiesiog nesuprantama ir absoluciai nelogiska, neigti tai, kas akivaizdu.

Marius

Tema pavadinčiau: Ežiukui nebepakanka rūko,todėl jis nusprendė nusipirkti rūko gaminimo aparatą...

Arba,kaip tik tai noriu,taip sugavoju.

paragraf 78

Na al todėl, kad tokie duomenys yra paviešinti ir tik kvailys darytų tai kas jau paviešinta, nes automatiškai būtų atkapstyti tokie projektai. Žinoma čia dvi galimybės:
1. Jokios sąmokslo teorijos nėra
2. Operaciją organizavo visiškas idiotas

TinSoldier

Bent jau aš tikrai nesakau, kad JAV vyriausybė negalėjo įvykdyti tokio dalyko. Tikrai nesakau, kad praeityje nėra vykdžiusi. Tikrai nesakau, kad ateityje nevykdys. Aš esu skaitęs ir matęs daug įtikinamos informacijos apie JAV vyriausybių machinacijas tiek savoje šalyje, tiek kitose.

Tiesiog šiuo konkrečiu 9/11 atveju, man atrodo įtikinamesni konspiracijos skeptikų argumentai. Jei bus išslaptintas koks nors dokumentas, atskleidžiantis, kad, vis dėl to, tai buvo vyriausybės darbas - tik paplosiu tiems, kurie nepaliko šios teorijos ramybėje. Na, bet kol kas manęs (kaip ir daugybės kitų žmonių) neįtikina. Tik tiek :) Ir, kaip jau minėjau, tikrai ne dėl naivumo, ar aklo pasitikėjimo JAV "geradariais".

Ezekiel

Klausiau Rolando Paulausko ir nudžiugino, kad išdrįsta šnekėti apie sąmokslus. Yra įrodymų ir priežasčių teigti, kad valdžia rengia sąmokslus savo tikslams pasiekti. Žinoma nereikėtų aklai tikėti sąmoklo teorijų skleidėjais ir kitokiais sensacionalistais be faktų patikrinimo. Pavyzdžiui klausantis Alex Jones galima įsivaryti paranoją, tačiau savo sensacingus ir gąsdinančius teiginius laužia iš piršto.

paragraf 78

Pilnai pritariu TinSoldieriui, ir pats tokios nuomonės laikausi, tik va jis pirmas viską aiškiai išdėstė :)
Šiaip jei atsiras koks oficialus dokumentas, kurio kilmė bus neabejotina, ir ji patvirtins šios konspiracijos teorijos entuziastus, nulenksiu prieš juos žemai galvą

Vytautas

Maniškiu egzotišku būdu patikrinus pasaulio prekybos centro susprogdinimo įvykius gaunu kad tai savų spec tarnybų darbas.  >:(  Šiaip man vienodai rodo kas ten ir kaip ten buvo. Gaila žuvusių žmonių ir tiek. Iš kitos pusės būtų keista ir kvaila tokius planus ir veiksmus dokumentuoti. Išorinė operacijom tai dar yra logikos, bet viduje visiškas absurdas.

Aukštyn