Blevyzgos apie reinkarnaciją žemėje

Pradėjo astropasaulis, kovo 19, 2013, 20:57:54

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

LMX

Na jeigu ta judejima kuris nemoko susijungimo su Dievu vadina Religija, tai daroma didziule klaida. Nes Religija reiskia susijungima, susijungima su dievu.
Ir dar as nekalbu apie asmenini santyki su dievu, nes toks mano suvokimu nera imanomas...

paragraf 78

Religijos sąvoka labai plati ir nėra vieningos sąvokos. Per 150 religijotyros kaip mokslo srities egzistavimą, dar nei vienam protui nepavyko apibrėžti kas yra religija ir kad tas apibrėžimas tiktų visoms religijoms. Yra begalė skirtingų religijų, vienose yra Dievas kitose daug dievų trečiose išvis jokio dievo nėra. Vienos tiki pomirtiniu gyvenimu kitos juo netiki. Vienos akcentuoja dvasines pratybas kitos to išvis nereikalauja. Vienose svarbu dievogarba, kitose jos išvis nėra. Ir t.t.
Religija nevienalytis darinys, jos visos skirtingos, todėl ir niekam nepavyko sudaryti apibrėžimo kas yra religija. Todėl sakyti, kad viena religija papildo kitą yra didžiausia klaida, nes juk sriubos smėliu negardinsi?

LMX

CitataPer 150 religijotyros kaip mokslo srities egzistavimą, dar nei vienam protui nepavyko apibrėžti kas yra religija ir kad tas apibrėžimas tiktų visoms religijoms.

Ka tu cia dabar :D ?
Tai, kam kurti apibrezima kuris apimtu pvz: akmenis, zmones, ir masinas.? Akmenys yra akmenys, zmones yra zmones, kaip religijos yra religijos, taip judejimai yra judejimai ir t.t Cia nesamone su tuo apibrezimu, visikai ne logiska...
Patariu pasidomet, ne apibrezimu, o ka zodis Religija reiskia, is kokiu zodziu jis kilias...

CitataTodėl sakyti, kad viena religija papildo kitą yra didžiausia klaida, nes juk sriubos smėliu negardinsi? 

Ne viena religija papildo viena kita, o kiekviena religija papildo tavo suvokima...

Teroras

Manau jis tikrai zino geriau uz tave ka zodis "Religija" reiskia :)

LMX

Citata iš: Teroras  balandžio 08, 2013, 20:15:40
Manau jis tikrai zino geriau uz tave ka zodis "Religija" reiskia :)

Kaip jis gali uz mane geriau zinoti? Arba kaip as uz ji geriau galiu zinoti? Arba zino arba ne.

paragraf 78

Kiekviena mokslo šaka bando apibrėžti savo tyrimo objektą. Religijotyros tyrimo objektas yra religijos fenomenas. Tad natūralu jog bandoma apibrėžti tai.
Kas dėl paties žodžio "religija" irgi nėra vieningos nuomonės. Yra bent jau kelios žodžio kilmės teorijos. Niekas tiksliai nežino iš ko jis kilo, nors apsistojama dažniausiai ties žodžiu religare kas reiškia surišti.
Religija yra fenomenas kurį stengiamasi apibrėžti tam kad taptų galutinai aišku kas yra religija ir kas ne. Nes po to atsiranda tokių kurie religija nelaiko to kas realiai yra religija pagal visus kanonus.

LMX

CitataNiekas tiksliai nežino iš ko jis kilo, nors apsistojama dažniausiai ties žodžiu religare kas reiškia surišti.

Na va, tai ar nebutu logiska teikti, kad Religijos yra skirtos "suristi, sujungti, etc" ? Kaip ir Yoga reiskia sajunga... Kazin su kuo ta sajunga gali buti  ::)

paragraf 78

Nelogiška, nes kalbama apie santykį su dievu, o ne apie santykį tarp religijų

LMX

Nu taip taip kalbama apie santyki su dievu. Bet tai ir reiskia, kad visas religijas vienija bendras  principas, sajunga su Dievu. Nejaugi tai taip sunku suvokti ?

paragraf 78

Tame ir bėda, kad terminas religija, savo pirmine prasme toli gražu neatspindi visų religijų santykio su dievybe, nes ne visos tą santykį turi, bet apie tai jau kalbėjau.
Gali čia išvedžiojimu visokius daryti, bet tai tebus pritempinėjimas, neturintis nieko bendro su realia padėtimi.

LMX

Na gerai, baigiam cia offtopint :D

astropasaulis

Ar mes turėtume kažkaip keisti dabartį? O gal vis dėlto turim plaukti pasroviui? Galbūt nereikia per daug viskuom tikėti ir reikia priimti realybę kokia ji yra? Ji skaudi. Dabar kilo mintis, kad gyvenimas lyg fabrikas. Mes vis reinkarnuojamės ir tiesiog gaunasi sizifo darbas. Kas iš to, jeigu mes nieko nekeičiame? Kas iš tų reinkarnacijų, jeigu mes nesugebame sukurti ko nors reikšmingo? Ir kas apskritai galėtų būti reikšminga? Nejaugi mes čia tik dėl dvasinės evoliucijos? O kas eina po jos?
Kodėl niekada nenutrūksta ši grandinė?

Jeigu vadovausimės tradiciniu požiūriu, kad gyvenimo tikslas - siekti dvasingumo, tai realybėje labai sunku tai realizuoti. Aš nekalbu apie dvasingumą, kuris dirbtinai yra suformuluojamas bažnytinėmis dogmomis, nes jis tik laikinai užpildo sielos gelmes pasitenkinimu, taip kaip alkoholis laikinai padeda pajausti ,,palaimą". Man tai nepriimtina. Aš negaliu tiesiog eiti šiuo keliu, nes man neleidžia širdis. Sunku siekti dvasingumo, nes kuo labiau to sieki, tuo labiau tolsti nuo kitų. Tu pradedi jausti tikrąjį suvokimą ir nustembi, kaip tavęs niekas nebentekina, kad gyvenimas šioje žemėje neprasmingas su mutavusia visuomene.

paragraf 78

Žinok yra atvirkščiai. Religinis dvasingumas dogmomis apipintas todėl, kad visa tai patikrinta laiko ir turi savo mokymo sistemą. Asmeninis dvasingumas formuojamas paprastai iš ko papuolė, tad žmogus neturi tvirto pagrindo po kojomis. Kiek rodo praktika, žmonės turintys religinį dvasingumą (ne taip svarbu kokios religijos) savo dvasingumą geba išlaikyti visą gyvenimą, nepasimesdami gyvenimo klaidumoje. O va tie kas tokio dvasingumo neturi mėtosi į šalis ir paprastai gyvenimą baigia taip nieko rimto dvasingume nepasiekę.

astropasaulis

#43
balandžio 15, 2013, 19:47:26 Redagavimas: balandžio 15, 2013, 19:55:32 by astropasaulis
Tai kokie tada tie religiniai dvasiniai pasiekimai gali būti?
Ir apskritai, taip išeina, kad žmogus būtinai turi priklausyti kokiai nors religijai, nes tik tada jis gyvens pagal dieviškąjį planą? O tai kur žmogaus laisvė? Nejaugi laisvės kaina bus tokia, kad nepraktikuodamas religijos nejausi dvasinės harmonijos?

paragraf 78

Ne todėl žmogus turi priklausyti kokiai nors religijai kad gyventų pagal jo planą, tiesiog religinis dvasingumas duoda tam tikrus rėmus ir autentišką mokymą, dvasinį vadovavimą ir t.t.
Be dvasinio vadovavimo savo dvasingume niekur toli nenuvažiuosi.

Na čia panašiai kaip mokykloje mokytis matematikos. Pats gali tai išmokti, bet retam kuriam tai pavyksta, tokių žmonių vienetai, kurie savarankiškai visą 12 klasių matematikos kursą išmoksta, bet 99 proc. žmonių tam reikia mokytojo, disciplinos ir t.t. Taip ir su dvasiniu augimu yra.

Aukštyn