[Pasiūlymas/Papeikimas]Reputacijos taškai.

Pradėjo la.benas, gruodžio 31, 2012, 11:06:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

la.benas

Na, nežinau, gal čia man vienam taip atrodo, bet panašu jog didžioji forumo dalis nežino, kas yra reputacija.

Reputacija - subjektų grupės tam tikrai kriterijais paremta nuomonė apie asmenį, asmenų grupę arba organizaciją.

Čia reputacijos taškai dalyjami tada, kaip kam nors patinka, ar nepatinka kieno nors tai išsireiškimas, ar nuomonės išsakymas. Manau tokiems atvėjams yra reikalingas post'o like/dislike mygtukas, nes dabar reputacijos taškai atlieka šią pareigą, o taip civilizuotų ir išprususių žmonių forume neturėtų būti. Paprastai (tiek realiam gyvenime, tiek kituose forumuose) reputacija yra įgyjama už gerus ar blogus darbus. Čia blogais darbais tampa nuomonės, ar net faktai, kurių reputacijos duodantis žmogus nežino, o elgiasi atvirkščiai.Taip taip, Mariau, šitas apie tave. Šiaip manau gerai, kad žmogus gauna -rep už keiksmažodžius, ar dar ką nors, kas neatitinka etiketo taisyklių, o +rep už tikrai geras mintis.

Sprendimas : Reputacijos davimo apribojimas, bei patinka/nepatinka mygtuko pridėjimas kur nors posto kampelyje. Techniškai tai padaryti labai lengva, vienintelis stabdis gali būti tik jūsų priešiška nuomonė.




Benamis

Geras pasiulymas :) Belieka tik sulaukti atsakymo is adminu ;)

TinSoldier

#2
gruodžio 31, 2012, 11:42:39 Redagavimas: gruodžio 31, 2012, 11:45:07 by TinSoldier
Šiaip seniau juk buvo, kad dedant + ar - dar reikėdavo parašyti už ką tu tai dedi. Šito dalyko, manau, be reikalo administratoriai atsikratė :? Tuomet truputį atsakingiau dėlioti juos reikdavo. Minuso užmetęs juk neparašysi: "nepatiko man tavo avataras". O, jei ir parašysi, tai kiti matys, kad tavo vertinimo kriterijai atsilikeliški.

Bet, šiaip, ko jūs tuos taškus taip sureikšminat? :D Taigi kvailas pažaidimas čia su ta 'reputacija' ir tiek.

Tik vienas dalykas mane ypač erzindavo kai kuriuose kituose forumuose. Kad, kokius 5 minusus surinkusi žinutė būdavo paslėpiama. To tai tikrai nereikia. O tai užknisdavo mane, kad pusę mano žinučių paslėpdavo, nors jos ir pakankamai argumentuotos būdavo, tik provokuojančios biški. Tokio žinučių slėpimo, tikiuosi, čia niekas nesiruošia padaryti? :)

paragraf 78

Žmogaus reputacija kuriama ne tik darbais, bet ir žodžiais kuriuos jis pasako. Jei kalba tik nesąmones tai natūralu jog reputacija bus žema.
Šiaip čia pasirinktas žodis "reputacija", kitur būna vartojama: karma, reitingas ir pan. Priklausomai nuo forumo. Siūlau nereaguoti per daug į tą reputaciją. Žiūriu pas tamstą minusinė reputacija, tai gal todėl visi nervai dėl reputacijos?

eternal.bliss

Reputacija parodo, tavo pripažinimą visuomenėje. Daugiau nieko. Jeigu visi forume tikėtu tam tikru dalyku, ir ateitų žmogus kuris sakytų kitaip- tuomet jo reputacija būtų neigiama toje grupėje.
Ir nesvarbu ar tu kalbi sąmones ar nesąmones.
Žmones kurie negeba žodžiais apginti savo nuomonės jie tiesiog deda minusus.
Geriau būtų vien tik galimybė dėti + tuomet nebebūtų galimybės iniršusiems žmonėms dėti - kuomet jie negalvoja galva o tik jausmais.

RoxiO

Erzina mane tik tada, kai koks žmogus dėl asmeninių priežasčių ir pykčio 'minusuoja' atsitiktines Tavo žinutes. Kitu atveju - ką parašei tą ir gavai. :) Esu parašęs ne vieną provokuojančią žinutę, kuri susilaukė tikrai nemažai žalios spalvos. :)

JZZ

#6
balandžio 16, 2013, 00:16:45 Redagavimas: balandžio 16, 2013, 00:19:13 by JZZ
Kokio days old turi būti forumo narys, kad galėtų keisti reputaciją? Kiek žinučių turi būti parašęs? Ar forume taikoma nuobaudos ar kitoks išskyrimas (discrimination) neleidžiant keisti reputaciją?

Kodėl man (šios žinutės rašytojo account'ui) nėra leidžiama keisti reputaciją? Pageidauju atsakymo į klausimą arba ištaisymo šio bug'o. :)

Edit:
kątik (po šios žinutės paskelbimo) minėtoji funkcija atsirado: dabar jau ir man rodomi thumbs up/down.

Tad forumo taisyklės turėtų būti papildytos tokiu ar panašiu punktu:
Reputacijos keitimo funkcija prieinama tik daugiau nei 30 forumo pranešimų parašiusiems nariams.

Benamis


Marius

Pastebėjau tokį dalyką.Norint piktybškai kažką numinusuoti,kas tris valandas galima minusuoti vieną ir tapačią žinutę daugybę kartų,suprantu kai minusas uždedamas an netinkamos/nepatinkančios žinutės,bet kai minusuojama tapati viena žinutė,vien tam ,kad minusuot,tai truputį prasilenkia su ''objektyvumu'' Ar nevertėtų padaryt taip jog tos pačios žinutės du kart neitų minusuot?

Strategas

    Nėra tiek daug pasaulyje šaunių dalykų, kaip sąskaitų suvedimas su to nusipelniusiais :)
Būtent Marius, tas pats, kuris siunčia minusus į kairę ir į dešinę, dabar prabilo apie "objektyvų" minusų dėliojimą, kažkodėl jam tai pasidarė svarbu (reputacija dalykas rimtas)   :D
   Nerealu! Būtent Marius susirūpino tuo !!! Šaunu. Kur anksčiau buvai?  :-X

2Pacas

#10
birželio 18, 2013, 14:22:33 Redagavimas: birželio 18, 2013, 14:26:07 by 2Pacas
Katik paskaiciavau idomumo delei..Mielas Marius man yra sudejas 28-....  keep working bro.

lietuvis002

Mariau, čia dėl to, kad pora minusų uždėjau? jų nebučiau uždėjęs, jei nebūtum užgauliavęs jos ;)  o šiaip pasižiūrėk ir pats ant kokių postų dėlioji minusus

.L.U.T.H.O.R.

Minusų krovimas ant tos pačio pranešimo gali būti baudžiamas ;) O šiaip aš dėl tos minties irgi sutinku,  kad tą patį pranešimą, būtų galima įvertinti tik vieną kartą.

lietuvis002

O jei du + uždėsi ant vieno pranešimo, jei jis labai geras, išsamus tau. Taip galima daryti?

Benamis

Citata iš: lietuvis002  birželio 18, 2013, 19:25:39
O jei du + uždėsi ant vieno pranešimo, jei jis labai geras, išsamus tau. Taip galima daryti?


Piktnaudziauti reputacijos sistema uzdrausta (skaityti taisykles).

Aukštyn