Alkoholis: už ir prieš

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., balandžio 28, 2013, 20:28:55

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

mcgyver

As budamas 16-21 metu amziaus rukydavau zole gerdawau alu ir poto savo valia numeciau, vadinasi tai priklauso nuo zmogaus valios, tik rukyti dar nemeciau bet ir tai mesiu.

elteide

Citata iš: mcgyver  gegužės 31, 2017, 16:22:00As budamas 16-21 metu amziaus rukydavau zole gerdawau alu ir poto savo valia numeciau, vadinasi tai priklauso nuo zmogaus valios, tik rukyti dar nemeciau bet ir tai mesiu.
as ir nesakau, kad valia nieko nereiskia, bet iki tam tikro tasko ....daug zmoniu galvoja mazdaug, kai panoresiu sustosiu , sugebesiu reikia tik valios, bet deja iki tam tikro momento ..arba poto tik vienetai ir su milziniskom jegom motyvacija issikapanoja ..

Linas Esu

#152
gegužės 31, 2017, 16:45:07 Redagavimas: gegužės 31, 2017, 16:51:29 by Linas Esu
Alkoholis , cigaretės , kanapės , kokainas , grybai  - narkotikai . Tiesa vieni yra lengvesnio pobūdžio kiti ne . Keletas valstybių tarp jų net ir tos kurios per pastaruosius dešimtmečius išleido milijardus kovai su kanapėmis , jas dekriminalizavo . Manau tai puikus pavyzdys jog kovoti su šiais dalykais yra neįmanoma . Valstybė turėtų imtis geresnių prevencinių priemonių kaip supažindinimas kas laukia vartojančių ateityje , kuo žalingi šie preparatai ir t.t Suaugęs žmogus pats turi rinktis kas jam geriau , ką vartoti - ko ne . Draudimai alkoholiui , lengviems narkotikams niekada nedavė vaisių valstybėms , istorija tai puikiai atspindi , ignoruoti faktus gali tik naivuoliai ir pasaulio idealistai arba visiški nesusipratėliai . Kova su narkotikais tik spartina šešėlinės ekonimikos augimą . JAV tai suprato ir legalizavo keliose valstijoe , tą ruošiasi padaryti ir Kanada . Manau kai kurių mūsų valstybės politikų mentalitetas vis dar viduramžių supratingumo . Tokie pasiūlymai seime tik juoką kelia . O kalbant bendrai , mes kaip Lietuva valstybės apskritai jokios vizijos neturime mėtomės tarp skandinavų ir vakarų pasaulių modelių .

elteide

kuo blogai didint amziu iki 20 metu, naikinti pvz. prekyba pliazuose ir viesoje aplinkoje alkoholio vartojima?

Linas Esu

#154
gegužės 31, 2017, 17:12:14 Redagavimas: gegužės 31, 2017, 17:28:35 by Linas Esu
Citata iš: elteide  gegužės 31, 2017, 17:06:01kuo blogai didint amziu iki 20 metu, naikinti pvz. prekyba pliazuose ir viesoje aplinkoje alkoholio vartojima?
1. Tokie draudimai nieko nepakeis , kas norės įsigys . 18-19 m sumokės benamiui arba paprašys vyresnio nupirkti , tai kas ir dabar vyksta su nepilnamečiais . Amžiaus cenzas iš esmės nieko nekeičia .

2. Padidės perpardavinėtojų . Augs šešėlinė ekonomika .

3. Jeigu panakins prekybą pliažuose ir viešoje vietoje , mes panaikinsime dar vieną smulkaus verslo nišą . Gal užtenka visus pinigus atiduoti VP market ? ir kitiems dideliems užsienio prekybos centrams ? negana to jog ir taip esame apsistatę miesto centruose jų prekybvietėm , taip išnaikinome visus smulkius verslininkus . Patys skatiname prekybinę monopoliją . Ir poto stebimės kodėl neturime stipraus vidurinio sluoksnio , bei sprendžiame kaip sukurti geresnes sąlygas smulkiam verslui ...

Draudimas nieko nepakeis tik pablogins situaciją ir bereikalingai apkraus teisėsaugos pečius . Politikai problemą sprendžia draudimais , tai pats nesumaniausias ir lengviausiai įgyvendinamas dalykas . Žmonės daug geria Lietuvoje ne todėl jog gali įsigyti , o todėl jog tokia kultūra , daugelis nemoka leisti laisvalaikio blaivūs , atsipalaiduoti po darbo dienos moka tik su bokalu rankoje . Vaikai ima pavyzdį iš vyresnių , karta keičia kartą . Tas pats galioja ir su cigaretėmis . Nemanau jog kada turėjome tiek daug rūkančių... drąstiškas akcizo pakėlimas prieš keletą metų problemos neišsprendė . Kaip ir alkoholio akcizo didinimas  .
 
https://www.de2.lt/naudinga-informacija/lentel%C4%97s/974-alkoholio-pardavimas-ir-vartojimas-pagal-am%C5%BEi%C5%B3

vytra

Citata iš: Linas Esu  gegužės 31, 2017, 17:12:141. Tokie draudimai nieko nepakeis , kas norės įsigys..
- esate absoliučiai teisus, dėl nepatogumų sukeltų, vis tik gali padaryti nulis svekų, nulis dešimtųjų procento poveikį..


Citata2. Padidės perpardavinėtojų . Augs šešėlis.
- esate absoliučiai teisus, stambesnis tokios nesąmonės pavyzdys: "sauso įstatymo USA" laikų spirito mafija.

Citata3. Jeigu panakins prekybą pliažuose ir viešoje vietoje , mes panaikinsime dar vieną smulkaus verslo nišą.
- esate absoliučiai teisus, Lietuvoje valstybė tarnauja užsienio stambiąjam kapitalui. Kam reikėjo ekonomine prasme užsienio valdomų bankų?


CitataDraudimas nieko nepakeis tik pablogins situaciją ir bereikalingai apkraus teisėsaugos pečius.
- esate absoliučiai teisus, tiek seimas tiek žiniąsklaida tiek policija ir saugumas apkraunami psiaudo problemomis tam, kad negalėtų rimtai dirbti.


CitataŽmonės daug geria Lietuvoje ne todėl jog gali įsigyti.
- esate absoliučiai teisus, o todėl, kad iš Lietuvos bėga net pabėgėliai, kad "verslininkai" net 200000 lietuvių moka po 200eu/mėn.

Citatadrąstiškas akcizo pakėlimas prieš keletą metų problemos neišsprendė.
- čia nesutinku, procesas turi būti nuolatinis, kas metai nustatomas iš naujo.Nepadėjo? kelti dar dešimt kartų, bet ne direktyvas KP CK stilium rašinėti!


:(

Linas Esu

#156
gegužės 31, 2017, 19:35:29 Redagavimas: gegužės 31, 2017, 20:39:30 by Linas Esu
Citata iš: vytra  gegužės 31, 2017, 19:02:21- esate absoliučiai teisus, Lietuvoje valstybė tarnauja užsienio stambiąjam kapitalui. Kam reikėjo ekonomine prasme užsienio valdomų bankų?
- esate absoliučiai teisus, o todėl, kad iš Lietuvos bėga net pabėgėliai, kad "verslininkai" net 200000 lietuvių moka po 200eu/mėn.
- čia nesutinku, procesas turi būti nuolatinis, kas metai nustatomas iš naujo.Nepadėjo? kelti dar dešimt kartų, bet ne direktyvas KP CK stilium rašinėti!


:(

1. Dėl užsienio kapitalo bankų...vėl gi , Letuvos bankas nepažaboja jų eilę metų priimami neadekvatūs įstatymai . Praeityje turėjome lietuviško kapitalo bankus , bet jie gerai nesitvarkė  bankrutavo . Mes turime laisvą ekonomiką užsienio investuotojams . Negalime uždrausti užsienio kapitalui investuoti pinigus ir kurti darbo vietas kada patys esame nekompetetingi šioje srityje , bei neturime didelių verslininkų , kurie galėtų nepriklausomai atidaryti lietuvišką banką . Bet įstatymai turėtų būti su daugiau saugiklių vartotojams . Kaip pvz mokesčiai už el pavedimus , mano galva yra nesąmonė . Anskčiau nerekėjo mokėti , bet čia visai kita tema . Apskritai užsienio bankai nemoka tų pačių pelno mokesčių kaip kiti verslai , jiems taikomos kitokios formulės , vėl gi tai minusas tiems kurie sėdi seime ir Lietuvos banke . Prarandame milijonus eurų kasmet , kurie galėtų nusėsti vyriausybės biudžete . Tikrai keista jog bankai turi geresnes sąlygas nei kai kurios įstegtos įmonės laisvose ekonominėse zonose Lietuvoje

2. Pabėgeliams esame tik tranzito šalis , kaip ir visoje Europos ekonomikoje . Lietuva tik tiltas į kitas valstybes  . Jie čia neužsibūna , nes atlyginimai maži ir labai mažos socialinės išmokos . Kur kas geresnės garantijos vakaruose arba Skandinavijoje .

3. Akcizo kėlimas nepadeda . Geriausi pavyzdžiai Japonija , Australija , Norvegija - cigaretės kainuoja nuo 10 iki 30 eurų , rūkančių nesumažėjo . Norvergija net siunčia prevencinius laiškus asmenims , kurie per mėnesį išleidžia daugiau pinigų alkoholiui negu numatyta įstatymuose, numatytos baudos jeigu tai ignoruojama . Tiesa , vyriausybė gali stebėti procesą tik jeigu žmogus atsiskaitinėja banko kortele . Lengva apeiti šią prevenciją , atliekant mokėjimus grynaisiais . Akcizams versle taikomos lubos , negalima apmokestinti tiek kiek nori , kitu atveju valstybė bus paduota į teismą , nes žlugdo verslą . Be to vėl tas pats ....akcizo didinimas skatina šešėlinės ekonomikos augimą , kontrabandą iš kaimyninių šalių .
P.S manau daugelis pasidomėję savo aplinkinių tarpe nesunkiai rastų pigių rusiškų cigarečių .


Mano galva , kaip ir minėjau prieš tai politikai turėtų sukti galvas kaip mokyklose vykdyti geresnes prevencijos programas prieš alkoholį , cigaretes ir kitus narkotikus . Geresnės sveikatingumo , laisvalaikio užimtumo programos mokyklose ir t.t. Pradėti reikia jau šiandien , nes viskas perduodama iš kartos į kartą . Vyresnės kartos niekas neperauklės , per vėlu , kaip gėrė taip gers - tokia mūsų šiandienos kultūra , bet pakeisti ateitį galime tik padėję tam tikrus pamatus šiandien .

Problema jog alkoholio klausimas sprendžiamas visai ne tuo kampu .

elteide

#157
gegužės 31, 2017, 21:12:26 Redagavimas: gegužės 31, 2017, 21:18:05 by elteide
Citata iš: Linas Esu  gegužės 31, 2017, 17:12:141. Tokie draudimai nieko nepakeis , kas norės įsigys . 18-19 m sumokės benamiui arba paprašys vyresnio nupirkti , tai kas ir dabar vyksta su nepilnamečiais . Amžiaus cenzas iš esmės nieko nekeičia .
na iš 10 kartų 5 kart. nenusipirks , nes nepasitaikys benamis, neturės laiko laukti tt..su laiku tai taps norma bent pas pusę paauglių nesivarginti dėl alkoholio

Citata3. Jeigu panakins prekybą pliažuose ir viešoje vietoje , mes panaikinsime dar vieną smulkaus verslo nišą . Gal užtenka visus pinigus atiduoti VP market ? ir kitiems dideliems užsienio prekybos centrams ?
už pliažo 100 m bus kaip buvę kavinukės , parduotuvės ...o pliaže nėr ko geria...
CitataŽmonės daug geria Lietuvoje ne todėl jog gali įsigyti , o todėl jog tokia kultūra , daugelis nemoka leisti laisvalaikio blaivūs , atsipalaiduoti po darbo dienos moka tik su bokalu rankoje . Vaikai ima pavyzdį iš vyresnių , karta keičia kartą .
faktas ....sutinku, lietuviai nemoka elementariai net bendrauti be butelio..small chat 0  įgūdžių

CitataTas pats galioja ir su cigaretėmis . Nemanau jog kada turėjome tiek daug rūkančių... drąstiškas akcizo pakėlimas prieš keletą metų problemos neišsprendė . Kaip ir alkoholio akcizo didinimas  .

kad pamažėjo rūkančių ..mada net nerūkyt jau ne 1 m ..aš irgi mečiau nors rūkiau virš 14 m

Linas Esu

#158
gegužės 31, 2017, 21:27:40 Redagavimas: birželio 01, 2017, 02:50:46 by Linas Esu
Citata iš: elteide  gegužės 31, 2017, 21:12:26na iš 10 kartų 5 kart. nenusipirks , nes nepasitaikys benamis, neturės laiko laukti tt..su laiku tai taps norma bent pas pusę paauglių nesivarginti dėl alkoholio

už pliažo 100 m bus kaip buvę kavinukės , parduotuvės ...o pliaže nėr ko geria...
faktas ....sutinku, lietuviai nemoka elementariai net bendrauti..small chat 0  įgūdžių
kad pamažėjo rūkančių ..mada net nerūkyt jau ne 1 m ..aš irgi mečiau nors rūkiau virš 14 m
1. Daugiau nei 70 procentų rūkančiūjų , pradeda rūkyti dar iki 18m . Tai kaip galvojate jie įsigija cigaretes ?
Esu tikras jog vis dar yra kiemo parduotuvių , kuriose parduoda nepilnamečiams , o ten šalia visada sukinėjasi alkoholikai , todėl nereikia nei laukti nei ką . Gyvenu didmiestyje , matau savo akimis . Jau net nekalbu apie mežesnius miestus ar kaimo vietoves , kur jaunimas daugiau nieko nežino kaip išdykauti su toksinėmis medžiagomis . Rugsėjo 1 dienos , sausas įstatymas taip pat nieko nereiškia , visi užsiperka dar prieš kelias dienas . Nereikia laikyti paauglių visiškais vaikais , apsukrūs yra visi jeigu ko nori be problemų gaus . Vyresni draugai ir t.t. galimybių N .

2. O tai koks skirtumas kur tą alų pardavinės ar ant jūros pakrantės ar už 100 mtrų IKI parduotuvėje ar bare ? faktas jog visi gers kaip gėrę . Kaip ir minėjau toliau naikinkime smulkų verslą ir po to dievagokimės kaip blogai jog visi gyvena prastai , bei ką daryti jog sukurti sąlygas jam . Visi kas parduoda nepilnamečiams privalo būti nubausti ir atimtos iš jų licenzijos . Nereikia uždaryti visų lauko kavinių , kioskių pajūryje . Kaip ir nereikia sudaryti nekonkurencingas sąlygas pajūrio barams , parduotuvėms , kurie/ios ir taip per vasaros sezoną tiek uždirba jog likusius metus nereikia nieko daryti .

3. Jūs vertinate iš savo pozicijos , nes pati metėte rūkyti , o domėjotės rūkančiūjų statistikomis ? arba kiek Lietuvoje cigarečių suprekiaujama kas metus , koks yra matomas progresas ? niekas nepasikeitė , po akcizo didinimo pardavimai tik išaugo , o tabako kompanijos uždirba dar daugiau . Tai ne tik mūsų valstybėje , taip yra visame pasaulyje . Cigaretės proporcingai branginamos jei neklystu nuo 8 dešimtemčio , didžiosios kompanijos taip išsigando valstybių akcizų , jog pradėjo uždirbtus pinigus ivestuoti į kitus verslus . Bet realybė tokia jog pardavimai dar labiau išaugdavo . Puikus pavyzdys JAV vieni pirmūjų žalingų produktų organizmui draudimams . Šios srities pionieriai . O tokių durnų įstatymų kaip draudimas alkoholiui , kanapėms ar cigaretėms biudžetui kainavo milijardus bei sukūrė didžiūlę šešėlinę ekonomiką su kuria nebeįmanoma susidoruoti . Skursta valstybės biudžetas - kenčia gyventojai - kenčia vartotojai .


Nėra jokio scenarijaus , kuriame alkoholio ar kitų narkotinių medžiagų draudimas pasitarnautų gyventojams .
Įstatymai kuriami ne apsaugoti , o bausti .

Man tik gėda už tuos , kurie nieko nesuprantra kas vyksta , bet palaiko tokius durnus įstatymus . Visiškai nesistebiu dėl ko mes patiriame proto nutekėjimą valstybėje . Išvažiuoja svetur ne tik darbininkai , tačiau ir išsilavinę žmonės . Ypatingai po pastarojo dešimtmečio , kai priimami patys durniausi įstatymai ir auginamos monopolijos , išnaikinti beveik visi smulkūs verslai .

elteide

Citata iš: Linas Esu  gegužės 31, 2017, 21:27:401. Daugiau nei 70 procentų rūkančiūjų , pradeda rūkyti dar iki 18m . Tai kaip galvojate jie įsigija cigaretes ?
kai buvau iki 18 m norėjau pradėt rūkyt , bet buvo komplikuota, nei nusipirkt easy nei draugai visad turėdavo, tai normaliai pypkuot  pradėjau tik nuo 22 m

Citata2. O tai koks skirtumas kur tą alų pardavinės ar ant jūros pakrantės ar už 100 IKI parduotubėje ar bare ? faktas jog visi gers kaip gėrę . Kaip ir minėjau toliau naikinkime smulkų verslą


todėl, kad niekur užsieny negeria atvirai pliažuose ar parkuose, gatvėse tt ir tai man l patinka, noriu Lietuvoje to paties...

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: elteide  gegužės 31, 2017, 21:43:45niekur užsieny negeria atvirai...
Nereikia absoliutinti, geria ir nemažai kur :)

Linas Esu

#161
gegužės 31, 2017, 21:53:31 Redagavimas: birželio 01, 2017, 04:41:17 by Linas Esu
Citata iš: elteide  gegužės 31, 2017, 21:43:45kai buvau iki 18 m norėjau pradėt rūkyt , bet buvo komplikuota, nei nusipirkt easy nei draugai visad turėdavo, tai normaliai pypkuot  pradėjau tik nuo 22 m
todėl, kad niekur užsieny negeria atvirai pliažuose ar parkuose, gatvėse tt ir tai man l patinka, noriu Lietuvoje to paties...
Nenoriu kalbėti iš asmeninės patirties tačiau pats pradėjau anksti rūkyti 16m. Pirkdavau kioskose , vyresni draugai nupirkdavo . 17m mėgindavau pirkti prekybos centruose , kartais net ten išdegdavo įsigyti .

Pas mus taip pat yra draudimas gerti viešoje vietoje , paplūdimys ne išimtis . Jeigu nusipirksi jūros " kavinėje " alaus , atsigulsi ant smėlio ir gersi atvirai . Esi baudžiamas . O dėl užsienio , nustebčiau jeigu matyčiau turistą paplūdimyje be šalto alaus ar lauko kavinės kokteilio rankoje . Neturiu žalio supratimo kokiose vietose jums teko lankytis jeigu teigiate - užsieny viešose vietose negeria :D .

Manau geriausiai šioje vietoje tiktų kai kurių JAV valstijų praktika , kada alkoholiniai gėrimai privalo būti maišelyje . Niekam akių negraužia , vaikai neklausinėja ir esi nebaudžiamas bei gali gerti ką nori . Svarbiausia nenukenčia abstinentai , vyriausybė , verslininki . Nevartojantys taipogi gauna dividendų . 

SPACE


aš tai Untokas dvasiškas tėveli


mcgyver

As pradejau rukyti nuo 15metu kai marlboro 5litai kainuodavo tai is pardes nusipirkdavau parduodavo man, labai retai neparduodavo.

vytra

Citata iš: Linas Esu  gegužės 31, 2017, 19:35:29Akcizams versle taikomos lubos, negalima apmokestinti tiek kiek nori, kitu atveju valstybė bus paduota į teismą, nes žlugdo verslą.
- Kaip smagu! Niekam "nedašunta" į teismą patraukti kvaišalų gamintojus - už Valstybės naikinimą!

:(

Aukštyn