Alternatyvios archeologines teorijos

Pradėjo crystal, lapkričio 22, 2012, 00:49:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

crystal

lapkričio 22, 2012, 00:49:57 Redagavimas: lapkričio 22, 2012, 16:35:00 by Benamis
Kokių aš šitai temai galiu pasakyti pavyzdžių apie nepatvirtintas pseuodoarcheologų teorijas? Nebent tai, kad jos mažiau logiškos. http://lt.wikipedia.org/wiki/Senov%C4%97s_astronaut%C5%B3_teorijos
http://lt.wikipedia.org/wiki/Pseudoarcheologija

Gal vienas iš pavyzdžių galėtų būti, kad ir su tom piramidėm. Čia kažkas svaigo, kad neįmanoma jų pastatyti ir kad jas tikrai pastatė ateiviai. http://www.spec.lt/lt/Didziosios_piramides_kampe_slypi_jos_statybu_galvosukio_iminimas

snofru

#1
lapkričio 22, 2012, 09:29:18 Redagavimas: lapkričio 22, 2012, 16:34:55 by Benamis
Citata iš: crystal  lapkričio 22, 2012, 00:49:57Gal vienas iš pavyzdžių galėtų būti, kad ir su tom piramidėm. Čia kažkas svaigo, kad neįmanoma jų pastatyti ir kad jas tikrai pastatė ateiviai. http://www.spec.lt/lt/Didziosios_piramides_kampe_slypi_jos_statybu_galvosukio_iminimas
Be abejones J-P.Houdino versija idomi, bet eilini karta labai siauru kampu prieinama prie problemos.
Krasteliu ir labai miglotai uzkliudomas granito apdirbimo klausimas, kazkodel net nesigilindama į tai.
Dar viena smulkmena. isorinis pandusas savo apimtimi tris kartus virsina piramides apimti (tai ne karta jau buvo apskaiciuota), o filme ji pasekoje isardo, kad dastatyti piramide, kyla klausimas: kur tada dingo 70-80% likusio nuo panduso akmens (statybines medziagos)?
Nors as sutinku su tuo, kad ateiviai is kur jie bebutu, vargu ar prisidejo prie piramidziu statybos.

crystal

#2
lapkričio 22, 2012, 13:54:15 Redagavimas: lapkričio 22, 2012, 16:34:52 by Benamis
Citata iš: snofru  lapkričio 22, 2012, 09:29:18
Be abejones J-P.Houdino versija idomi, bet eilini karta labai siauru kampu prieinama prie problemos.
Krasteliu ir labai miglotai uzkliudomas granito apdirbimo klausimas, kazkodel net nesigilindama į tai.
Dar viena smulkmena. isorinis pandusas savo apimtimi tris kartus virsina piramides apimti (tai ne karta jau buvo apskaiciuota), o filme ji pasekoje isardo, kad dastatyti piramide, kyla klausimas: kur tada dingo 70-80% likusio nuo panduso akmens (statybines medziagos)?
Nors as sutinku su tuo, kad ateiviai is kur jie bebutu, vargu ar prisidejo prie piramidziu statybos.

Na šiuo metu ši teorija yra kaip ir pati įtikinamiausia. Nesakau, kad galutinė, tačiau mano manymu pakankamai aiški. Kažkiek visgi to panduso buvo rasta. Šiaip yra nemažai info anglų kalba. Man dar visai patiko kitas kelių dalių filmukas youtubėj. Ten truputi detaliau viską aiškina http://www.youtube.com/watch?v=70ncSfFB2-I&feature=relmfu įmetu 2 dalį, nes labiau einama prie tos teorijos

Benamis

#3
lapkričio 22, 2012, 15:39:49 Redagavimas: lapkričio 22, 2012, 16:34:49 by Benamis
Sukuriau nauja tema, kad nebutu off-topo ;)

snofru

#4
lapkričio 22, 2012, 16:31:54 Redagavimas: lapkričio 22, 2012, 16:35:44 by snofru
as gal buciau pavadines tema "alternatyvios archeologines teorijos" ar kazkaip panasiai  :)

tesiant tema, man pvz asmeniskai ne tiek gal idomu kokia buvo ta statymo schema, kiek- kas per technologijos buvo panaudotos. na nesakau, kad visai neidomi, bet kiek zemesnio prioriteto.
neaisku kaip buvo apdirbami blokai, tarkim jei ten su smiltainiu ar klintim, daug maz viskas aisku, tai gana lengvai pasiduodancios apdorojimui uolienos, su granitu jau visai kitas klausimas, tie variniai ir bronziniai vargani irankiai kuriuos pasididziuodami egiptologai demonstruoja muzieju ekspozicijose, ne pjautu granita bet droztusi i ji patys. (Moso mineralu tvirtumo skale). sekant tokia logika, peizazas aplink piramides turetu primint tai ka matome Marso nuotraukose :)
bet taip nera, nei vario, nei bronzos tokiais kiekiais niekas nerado ir neras greiciausiai.
as jau nekalbu apie irankiu paliktus pedsakus ant bloku primenanciu siuolaikiniu statybiniu technologiju paliekamas zymes.
zodziu kur bepaziuresi, ten klausimai, pradedi gilintis smegenys gali susisukt i mazga.
--edit
jeigu norit dar didesniu misliu, pasidomekit Peru ir Bolivijos archeologiniais paminklais

crystal

Citata iš: snofru  lapkričio 22, 2012, 16:31:54
su smiltainiu ar klintim, daug maz viskas aisku, tai gana lengvai pasiduodancios apdorojimui uolienos, su granitu jau visai kitas klausimas, tie variniai ir bronziniai vargani irankiai kuriuos pasididziuodami egiptologai demonstruoja muzieju ekspozicijose, ne pjautu granita bet droztusi i ji patys. (Moso mineralu tvirtumo skale).

Na kas dėl šito tai tiesa. To granito yra įvairiausių rūšių, o jo kietumą lemia kvarco priemaišos, bet  pagal Moso skalę jis vistiek yra aukštai. Tokiu atveju tik kietesne medžiaga jį galima būtų apdirbti. Girdėjau vieną iš versijų , kad tai  deimantiniai pjūklai. Visgi Arfika - deimantų kraštas. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/istorija_ir_archeologija/S-21334/straipsnis/Egipto-piramidziu-statybos-paslaptys-ir-deimantiniai-pjklai?l=2&p=1&utm_source=Susije_po_straipsniu&utm_medium=Vidine_navigacija&utm_campaign=Vidine_navigacija Aišku ši versija turi savų trūkumų.

snofru

#6
lapkričio 23, 2012, 08:53:06 Redagavimas: lapkričio 23, 2012, 09:14:09 by snofru
crystal, jei supranti rusiskai, senam alternatyvininku forume yra tokia tema apie deimantu naudojima, tame tarpe komentuojama ir Pavelo Palujano versija. http://lah.flybb.ru/topic1645.html
Idomus D. Pavlovo (fiziko kuris minimas straipsnyje) komentaras apie tai, kad jie pabande paieskoti deimantu salia piramidziu ir ka rado prie Chefreno piramides http://lah.flybb.ru/viewtopic.php?p=16717&sid=3bada53e62901c470c459b25e8386742#p16717
pacituosiu idomia vieta
CitataСовсем из других соображений мы в этом песке покопались, но нашли нечто иное - окислы железа и марганца. Причем в таких количествах, что в пересчете на компактный металл вокруг одной только пирамды Хефрена некогда было сосредоточено не менее нескольких сотен тонн железа, а то и марганцовистой износосстойкой стали.

ps
silpna deimantines versijos vieta ta, kad archeologiniai faktai nepatvirtina jog Egipte buvo kasami deimantai. anot egiptologu ju praktiskai netgi papuosalams nenaudojo. ka jau ten kalbet apie pramonini isgavima. o tie Palujano paaikinimai, kad neva nuo Makedoniecio laiku visi tik ir verzesi uzkariauti Egipta del tukstanciu tonu ten besivoliojanciu deimantu, mano galva beveik toki pati fantastiska kaip ir tai kad ateiviai atskrido - pastate piramides, susirinko irankius ir dingo sau. :)

--edit
be to velgi- negerai lokalizuotis tik egipte. analogiski irankiu pedsakai randami ir pietu amerikoje, artimuose rytuose, velyku saloje ir dar daugelyje vietu.

crystal

Na su rusų kalba tai man prastai :( Kaip suprantu turėjo rasti bent nedidelių deimantų liekanų apie piramides, tačiau nieko panašaus nerado. Na visvien kažkuo ypač kietu turėjo but apdirbti tie akmenys. Šiaip granitą neblogai raižo kvarcas, be to jo randama beveik visur. Anam straipsnely buvo minima panaši versija su kvarciniu smėliu. Pačiam Egipte papuošalam buvo naudojami smaragdai, ametistai, ir kitokios kvarco atmainos, kurios pagal Moso skalę yra pakankamai kietos. Gal iš jų buvo kokių įrankių. Na bet čia jau prasideda taip sau pasvarstymai  ::)

snofru

#8
lapkričio 23, 2012, 18:01:29 Redagavimas: lapkričio 23, 2012, 18:11:08 by snofru
Citata iš: crystal  lapkričio 23, 2012, 13:27:39
Na su rusų kalba tai man prastai :(
gaila gaila, nes butent rusai labai smarkiai ir kapstosi ten palei tas piramides, Zahi Havasas per juos tikriausiai naktimis kosmarus sapnuoja  :)

na biski tingiu dabar as daug verst, bet D.Pavlovo posta ant greituju isverciu, kad daug maz butu aisku apie ka ten kalbama. gal kai kurie sakiniai man cia gavosi nevisai logiski, bet suprast turetu eit:
Citatainterviu su Pavelu pasibaigia raginimu pasikapstyti smelyje prie piramidziu ir surasti deimantus. Vedini visai kitais sumetimais mes tame smelyje visgi pasikapsteme, bet radome visai kai kita - gelezies  ir mangano oksidus.(*) Prie to tokiais kiekiais jog perskaiciavus į kompaktini metala vien aplinkui Chefreno piramide kazkada buvo sukoncentruota ne maziau keleto simtu tonu gelezies ar net manganizuoto susidevejimui atsparaus plieno. Tame, kad taip yra istikruju - gali isitikinti bet kuris norintis, reikia tik susirasti plysi ar transeja daugelyje persikertanciu plynauksciu salia piramidziu ir atidziai isiziuret/pastudijuot jas uzpildanti turini (vietoje „turiny" turetu but kitas zodis bet nezinau lietuviu kalboje atitikmens) Net plika akimi matomi rudys. Tai kad jiems ne simtas ar netgi ne tukstantis metu, parodo sio turinio „susicementavimas" o taip pat jos (turinio) buvimas tokiose vietose kur nei turistai, nei kas kitas palikti jo negalejo paskutinius 3-5 tukstancius metu. Pilnai gali buti, kad siame „turinyje" yra ir deimantu, bet nesusijusiu su Pavelo versija, o todel, kad issivysciusi civilizacija (ne taip svarbu ar kitos planetos ar vietines kilmes ji butu) naudodama pliena turejo naudotis ir deimantais. Norintiems idemiai pastudijuoti sita „turini" ir paieskoti ten deimantu ar kitu aukstu technologiju pedsaku - galiu pasidalinti simtu kitu gramu paimtu salia piramides. Jeigu pasiseks, galima viltis ten rasti ne tik deimantu, bet ir atminties kristalu nuo priesistores mobiliu telefonu su foto kameromis ar nuo tuometiniu kompiuteriu. O ka, „neverciamas zodis" rasti senoviska atminties chipa, atkurti jo turini ir paziuretu į nuotraukas a DVD irasa kaip buvo statomos piramides Gizoje :)

Pavelas tai cia turimas galvoje P. Palujan. o posto gale pajuokavimai apie mobilius ir kompu chipus :)

--edit
dabar tikrai nerasiu, gal veliau ar kita diena, bet ju puslapyje yra sukaupta didziule foto galerija kur beje yra ne viena nuotrauka su tuo "turiniu"
surades idesiu, kad galima butu bent vizualiai ivertinti koncentracija

crystal

Smagu, kad nepatingėjai išversti :) Įdomu šiaip, tik kažkaip niekada nieko panašaus negirdėjau, kad apie piramides buvo rasta geležies ir mangano oksidų. Jei jų ištikrųjų rado, tai visai logiška būtų galvoti, kad granito apdirbimui naudotas plienas. Įdomu ar tokiai versijai buvo rasta kažkas daugiau nei geležies ir mangano prie piramidžių? Visgi plieną ne taip lengva lyditi, reikalingos atitinkamos technologijos.

snofru

#10
lapkričio 24, 2012, 21:04:16 Redagavimas: lapkričio 24, 2012, 21:08:37 by snofru
stai nuotraukos ir chemines analizes duomenys. kai kurias pastabas isverciau.
vertimas:
"D. Pavlov
Kai kuriu pavyzdziu, paimtu salia 2-sios Gizos piramides (Hefreno),  chemine sudetis.

Pastabos:
zemiau pateikiami duomenys neatspindi realios paklaidos metodikoje. Todel ju nereiketu priimti „pazodziui" su nurodomu 3-ju zenklu po kablelio tikslumu. Geriausiu atveju, juos reiktu apriboti vienu reiksminiu zenklu po kablelio.


Analizes metodas: rentgeno fluorescencinis
iranga: AXIOS Advanced gamintojas  PANalytical B.V (Olandija)
atkreiptinas demesys į dideli kieki gelezies ir retuju elementu (REEs), nors motinine uoliena siuo atveju yra klintis
"
nuoroda: http://lah.ru/mast/an-giza2008.htm

ps
kol kas dar nepavyko surasti kitu nuotrauku kur matosi detaliau visas situ priemaisu sluoksnis, negaliu prisiminti kur jas maciau galerijoje ar forume, gali kiek uztrukti :)


crystal

Na įdomiai čia :) Kažin kokios iš to daromos versijos?

snofru

mm.. visi darbai kaip ir vyksta pagrindines teorijos remuose. o ka sako teorija, labai gerai isreiskia tarptautinio seminaro Kaire pavadinimas "Technogeniniu civilizaciju pedsaku paieskos" :)
nenoriu veltis dabar i smulkmenas nes per jau nemaza laiko tarpa teorijoje ivyko keletas atsisakojimu. kad but saziningam reiktu aprasyt juos visus o kadangi as tinginys, kada reikia rasyt paklodes didumo postus, apsimesiu neutraliu iki sekancio ikvepimo :)

snofru

#13
lapkričio 27, 2012, 08:52:43 Redagavimas: lapkričio 27, 2012, 09:08:18 by snofru
tiems kas domisi (as tikiuosi, kad tokiu yra arba cia forume ar is besilankanciu sveciu)
2013 pradzioje [jei nebus pasaulio pabaigos :)] nusimato naujas pilnametrazinis filmas: "Egiptas. Informacija pamastymui."
aprasymas:
CitataВидео-отчет группы ЛАИ по экспедиции в Декабре 2011г .
Трейлер полнометражного д.ф фильма с участием египетского историка Иосифа Авиана.
Планируется к показу на начало 2013. Вместе с группой ЛАИ зрителю предлагается совершить путешествие от Абу-Роаша до Дашура, включая Абусир и Абу-Джараб.

aprasymo neverciu, turedamas galvoje, kad ties kas ziures ateityje numatoma filma, rusu kalba kazkiek mokes.



--edit
visai pamirsau, netycia uztikau benarsydamas. pasirodo entuziastai pradejo versti A. Skliarovo knyga "Senoves Egipto "Dievu" civilizacija".
malonaus skaitymo: http://www.versijos.com/search/A.Skliarovas/

mantas85

#14
balandžio 26, 2013, 09:38:38 Redagavimas: balandžio 26, 2013, 09:40:03 by Šešėlis
Pažiūrėjau filmą ir buvo tikrai įdomu. Visada mėgau istorinius filmus apie Egiptą. Didžiausią žavesį man kelia jų statiniai: tuo laikotarpiu naudojamos statybinės medžiagos
ir statybos technikos labai apsunkino statymo tempus, bet nepaisant to žmonės vistiek sugebėjo pastatyti tokius didingus statinius.

Aukštyn