Nekromantija ir nekromantai

Pradėjo Asasinas, balandžio 09, 2012, 02:33:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

indigo

Nemanau kad nekromantija yra tas mokslas kuri noreciau ivaldyti nes mano nuomone ir nuojauta tai yra kisimasis i kitu gyvenimus ir tai yra arciau juodosios magijos

vitake

Tai ne tik arti juodosios magijos, tai ir yra juodoji magija, kurios metu naudojamas žmogus arba gyvūnas, kito žmogaus naudai. Jei darai pagal ritualą , tai tam tikra prasme turi save palaidoti.

OKULTISTE

Citata iš: indigo  birželio 03, 2012, 01:35:06
Nemanau kad nekromantija yra tas mokslas kuri noreciau ivaldyti nes mano nuomone ir nuojauta tai yra kisimasis i kitu gyvenimus ir tai yra arciau juodosios magijos


- Bet kokia magija yra "kisimasis i kitu gyvenimus";
- Magija neturi spalvos.

Kaul

Iš dalies, mano manymu, tai nekromantija įdomi. Juk eini nakčia į kapines, iškasinėji lavoną (kuris gi būna jau apiręs, arba suiręs, juk šviežio kapo neatkasinėsi - per daug darbo, juk gėlių tiek daug būna) ir paskui dar ritualą daryt reikia. Tai netik daug darbo reikalaujanti magijos rūšis, bet dar ir kiek stiprių nervų būt reikia - nekiekvienas išdrįstų naktį į kapines užsukt.
Tačiau, aš nemanau, kad tai yra kažkas ką reiktų skatinti. Ne tik todėl, kad tai kišimasis į kitų gyvenimus, bet dar ir todėl, kad nuėjus į kapines lapkričio pirmą uždegti žvakučių ant kapų būtų malonu žinoti, kad artimasis tikrai "miega" kape, o ne trainiojas su kažkokiu pamišėliu.

Master

Na kiek man žinoma Necromantic, buvo vieno rašytojo išmonė. Jis savo knygoje pasakojo apie knygą, kurioje surašytas visas ¨gėris¨ (magijos prasme) ,beje knygą skaitantys sunaikinami.  Na nežinau, gal pavadinimas nieko nesisieja su šia magijos sritimi.

paragraf 78

Jei turi omenyje Necronomiconą, tai tu klysti, nes nekronomikonas atsirado gerokai po Lovecrafto mirties. Sukurtas fanų, nors minimas jo kūryboje. Iš jo atsirado Chtulhu bažnyčia. Tačiau nekromantija atsirado gerokai anksčiau. Tai viena iš ankstyviausių magijos formų.

Master

Vat, vat dėl to ir abejojau (kadangi pilnai viso reikalo nežinojau).

paragraf 78

Lovecraftas rašė XX a. pradžioje. Iki jo mirties jo darbų beveik niekas nespausdino. Tik po jo mirties jis išgarsėjo. Šiaip rašydavo siaubo apsakymus. Ir gana neblogą mitologiją sukūrė. Nekronomikonas minimas jo kūriniuose ne va sukurtas aklo išprotėjusio arabo (vardo dabar nepamenu). O realiai tai atsirado tik po II pasaulinio karo. Tačiau mano pažįstami kurie dirbę su nekronomikonu visokių įdomybių papasakodavo. Sako kad ta magija kuri ten aprašoma iš tiesų veikia. Yra nemažai grupių ją praktikuojančių. Deja su nekromantija ji nieko bendro neturi.

.L.U.T.H.O.R.

O kodėl kažkieno sukurta magija turėtų neveikti? svarbu kad būtų pasekėjų :) šiais laikais yra ir popmagija, kurios metu kviečiami visokie Neo iš Matricos ar kitokie panašūs mistiniai veikėjai :D

Master

Sutinku su šešėliu,šeip galima dirbt, jeigu sukuri astralinėje plotmėje, kad ir ¨neo¨ tai įmanoma iškviesti :)

paragraf 78

tik iškviesi ne Neo, o lerva kurią pats pagimdysi, o ji tave nusiurbs pasivadinusi Neo, o tu džiaugsiesi.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: paragraf 78  sausio 21, 2013, 21:07:09
tik iškviesi ne Neo, o lerva kurią pats pagimdysi, o ji tave nusiurbs pasivadinusi Neo, o tu džiaugsiesi.


Visko gali būt. Bet ne visais atvejais.

Master

Nu nesvarbu, bet vis tik kaifas bus, kadangi iškvietei :). Ir nebūtinai ta lerva žalos padarys, na čia gal vėl mano žinių trūkumas, bet dauguma magijos pagrindu teigia, kad astralinėje plotmėje gali susikurti tam tikrus įvykius, dalykus, kurie materializuosis... Na.. Bentowo žodžiai.

Demin

nevalia kistis i pomirtine magija ;)

Master

Eh... išvis nevalia kištis į magija. Bet kadangi mes į ją kišamės nesąmoningai... Nieko nebepadarysi.. Nežinojimas ir ignoras šiuo atveju nepadės. :). O iš esmės (negaliu nieko pakomentuoti, nes kaip tik dabar pradėjau studijuoti šito ¨gėrio¨ (nekromantijos) teorija
Citata iš: Demin  sausio 24, 2013, 19:17:30
nevalia kistis i pomirtine magija ;)

na kai kuriems reikia pabandyti, kad sužinotu koks tai neskanus dalykas :).

Aukštyn