Ekstrasensai - kaip jie suranda kunus?

Pradėjo Benamis, sausio 06, 2013, 18:45:18

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

do

žinai, kol toks ,turintis geresnį pasaulio suvokimą susivokia kas vyksta su juo pačiu-praeina nemaža laiko.Kaip ir kiekvieną žmogų,kai kurie pojūčiai juos gąsdina, jie bijo ne tik saves,bet ir aplinkinių,kad pastebės,įtars ir panašiai,
nelabai lengva jiems gyventi

Benamis

Uz visus galbut nekalbekime, kam lengva, kam ne, kas lengvai prisitaiko, kas iki gyvenimo pabaigos neprisitaiko :)

Sharikovas

Citata iš: Teroras  kovo 17, 2014, 20:14:18
Citata iš: Sharikovas  kovo 17, 2014, 20:02:43
nors man asmeniskai tai viskas aisku su tokio pobudzio laidom


Ir kas tau aisku? Pats dalyvavai? Turi slaptus irasus kurie irodo, kad viskas sufabrikuota? Laidos kurejas esi? Kas tau aisku? Suprantu, kad galima abejoti, netiketi, bet kai zmones tokias frazes naudoja tai bent koki nors viena kaip minimum fakta pateiktu.

Visaziniu sindromas forume igauna pagreiti.



Nagi specialiai pabreziau, kad man asmeniskai viskas aisku, gi niekam nepersu savo nuomones. O aisku, nes zinau kaip yra kuriamos tokio pobudzio laidos, nepriklausomai ar ten kvieciami tarkim tikri ekstrasensai ar aktoriai(greiciausiai ir tie ir tie) vistiek vyksta rezisura, kad itikt ziurovui. Jeigu ekstrasensai "per silpni", tai bus jiems biski padeta, jeigu asmenybe nelabai idomu, bus sugalvotas koks nors specialus jo budas kaip jis gauna informacija ar imantresne apranga ir panasiai. Na nera ten viskas taip kaip atrodo, netgi jei jie visi tikri ekstrasensai vistiek bus daromas sou, nes taip idomiau.

Benamis

Tai cia savaime suprantama, kad sou ir turi buti sou. Visuomet yra pridedami sou elementai, kad ziurovams butu idomiau. Kitas klausimas ar tie elementai itakoja ekstrasensu gebejimus ar ne. Negi dabar ziurovams rodys kaip jie ruosiasi eksperimentui 2 valandas? Ne. Viskas rodoma kuo paprasciau ir kuo suprantamiau.

Zmogus kuris ten dalyvavo ta irgi aiskina: http://www.balsas.lt/naujiena/768498/i-kaldre-atviras-pasakojimas-apie-neeilinius-gebejimus-ir-ekstrasensu-sazininguma-ii :)

TinSoldier

Kai mokslininkai kviečia tinkamai kontroliuojamomis sąlygomis gebėjimus įrodyti - neina, nes jiems nereikia viešumo, jiems nereikia garbės, jie viską daro ne dėl to, jie didžiausi altruistai ir pan. mėšlas.

Kai TV šou kūrėjai rengia viešas pramogines laidas, į kurias važiuojant reikia visas išlaidas pačiam apsimokėti, - suplūsta didžiausi ekstrasensai.

Ir tuomet jau visiškai nusispjauti jiems pasidaro, kad išsiviešins, kad įrodys, kad dėl pinigų ar kokio ten laimėjimo kovoja, - visų tų debiliškų išsisukinėjimų staiga nebelieka, kai vieta, kurioje tikrinami gebėjimai, neužtikrina tinkamai kontroliuojamų sąlygų.

Visiškai neįtartina.

Benamis

Kodel didziausi? 95% tikriausiai net atrankos nepraeina. O jeigu laimetojus ar tuos kurie pateko i filmavimus kviete mokslininkai ar pats Jamesas Randis o jie atsisake, tai parasyk, tikrai bus idomu paskaityti apie tai :)

TinSoldier

#36
kovo 17, 2014, 22:15:02 Redagavimas: kovo 17, 2014, 22:16:43 by TinSoldier
Nebūtinai James Randi. Praktiškai kiekvienoje šalyje galima surasti organizacijų, kurios siūlo atlygį už tinkamomis sąlygomis įrodytus paranormalius reiškinius.

James Randi gyvena JAV ir nuolat kviečia žymiausius JAV žmones. Aišku, visiškai sutinku, kad žinomumas nieko neužtikrina. Bet kuriuo atveju, niekas netrukdo Rusijos aiškiariagiams patiems susisiekti su Randžiu - taip tas konkursas ir vykdomas. (bandžiųsių yra iš įvairiausių šalių. visos ataskaitos viešos http://forums.randi.org/forumdisplay.php?f=43 ) Tačiau, kažkodėl 1 milijonas dolerių jų nevilioja. Nors pramoginės TV laidos laimėjimas - kaip bites prie medaus.

Net, jei ir atlygio nesiūlo - tinkamomis sąlygomis parodytas įrodymas atneštų jokiais pinigais neišmatuojamą naudą visam pasauliui, visatos suvokimui, žmonijos pažinimui ir t.t.

Mįslė, kodėl vietoje to visi ekstrasensai (kad ir ne visi, o to mūšio laimėtojai ir pan.) renkasi pramoginius šou - man čia yra tikroji paranormalybė.


Benamis

Man tai tikroji paranormalybe yra ta, kad kazkodel visi mokslininkai laukia ekstrasensu vietoj to, kad patys pasiulytu savo dalyvavima pvz. stai tokiose bylu tyrimuose http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2610.0? Ar jiems kas nors draudzia? Butu puikus rezultatas manau arba vieniems, arba kitiems, arba abiem pusems. Nesidomejau tiesa sakant, jeigu draudzia tai parasykite, velgi bus idomu paskaityti, nes esu atviras visoms nuomonems :)

TinSoldier

Na, vėlgi, man paranormalybė - jei laidos kūrėjai bando būti objektyviais - kodėl nekviečia mokslininkų į tą laidą...

JAV skeptikų organizacijose dirba daugybė mokslo pasaulyje pripažintų žmonių. Lažinuosi, jei tik jiems pasiūlytų ten dalyvauti - keliautų visomis keturiomis. Tikrai nežinau, ir negaliu garantuoti, tačiau mano spėjimas būtų - mokslininkų į tokias laidas tiesiog nekviečia. Sugadintų juk savo faktais :D

Šiaip per daug vertinti negaliu, aš tos laidos nesu matęs, tačiau: kodėl pakreipei temą į praeitį?
Visiškai dvi skirtingos kategorijos, kai nagrinėjami praeities įvykiai, vykę nekontroliuojamomis sąlygomis, ir yra jau išaiškinti.
Ir kai tiesiogiai surengiami patikrinimai.

Lyginam gal pastarąjį variantą - pirmasis pernelyg jautrus iškraipymams, neatitikimams, subjektyviems kūrėjų režisūriniams sprendimams, įvykių vertinimams ir šitiems dalykams (nesu tikras, kaip tinkamai išversti. galbūt - kognityvinėms klaidoms)




Benamis

Citata iš: TinSoldier  kovo 17, 2014, 22:32:30
Šiaip per daug vertinti negaliu, aš tos laidos nesu matęs, tačiau: kodėl pakreipei temą į praeitį?
Visiškai dvi skirtingos kategorijos, kai nagrinėjami praeities įvykiai, vykę nekontroliuojamomis sąlygomis, ir yra jau išaiškinti.
Ir kai tiesiogiai surengiami patikrinimai.


Nelabai supratau sios vietos: kaip suprasti "i praeiti"?

Kodel nekviecia as nezinau. Taip pat nezinau kodel niekas nepasisiulo? :)

Citatatinkamomis sąlygomis parodytas įrodymas atneštų jokiais pinigais neišmatuojamą naudą visam pasauliui, visatos suvokimui, žmonijos pažinimui ir t.t.


Kaip tai isivaizduoji? Ar tikrai siu galiu irodymas atnestu kazkoki suvokima apie zmonijos praeiti, ateiti ar visatos suvokima? Kaip?

O antra, ar tikrai manai, kad jeigu taip ivyktu neatsirastu "kitu" mokslininku kurie paneigtu pirmuju mokslininku isvadas? Ir ar manai, kad veliau neatsirastu dar "kitu" mokslininku kurie paneigtu tu antru mokslininku isvadas? Ir ar manai, kad toks zmogus tikrai noretu terliotis su istisa eile kitaip mastanciu mokslininku? O tokiu tikrai butu.

Jeigu taip nemanai idomu kodel? Nes lygiai tas pats mokslo pasaulyje vyksta ir mes stebime realiuoju
laiku :)

TinSoldier

#40
kovo 17, 2014, 22:54:56 Redagavimas: kovo 17, 2014, 22:59:21 by TinSoldier
Citata iš: Benamis  kovo 17, 2014, 22:39:29
Nelabai supratau sios vietos: kaip suprasti "i praeiti"?


Turėjau galvoje, kad toje laidoje nagrinėjami jau seniau įvykę įvykiai, kurie nebuvo kontroliuojami.
Turint galvoje atspėjimų kiekį tokiais atvejais, visiškai totaliai galimi sutapimai ar visokie mano minėti iškraipymai.

Tegul tie patys žmonės parodo savo gebėjimus be sutapimų ir iškraipymų galimybės (=kontroliuojamuose eksperimentuose, kurių nedėliotų į praeitį žvelgiantys laidų režisieriai)

Citata iš: Benamis  kovo 17, 2014, 22:39:29
Kaip tai isivaizduoji? Ar tikrai siu galiu irodymas atnestu kazkoki suvokima apie zmonijos praeiti, ateiti ar visatos suvokima? Kaip?

O antra, ar tikrai manai, kad jeigu taip ivyktu neatsirastu "kitu" mokslininku kurie paneigtu pirmuju mokslininku isvadas? Ir ar manai, kad veliau neatsirastu dar "kitu" mokslininku kurie paneigtu tu antru mokslininku isvadas?

Jeigu taip nemanai idomu kodel? Nes lygiai tas pats mokslo pasaulyje vyksta ir mes stebime realiuoju
laiku :)


He, kiek nustebino pirmasis klausimas. Jei atvirai, net nežinau ką į jį atsakyti... :D Ką pažinimui apie visatą atneštų įrodymas apie paranormalių galių egzistavimą? Apie gebėjimą mintimis valdyti materiją? Apie laiko ir erdvės suvokimo visišką pakeitimą? Ką visatos pažinimui atneštų visų žinomų fizikos dėsnių paneigimas?...

Labai sunkus klausimas.. Geriausia, ką galėčiau atsakyti - atneštų daug...

Dėl antro klausimo: tikrai sutinku, kad greičiausiai atsirastų mokslininkų, kurie pateiktų priešingus įrodymus. O tuomet, pirmieji mokslininkai, remdamiesi savo atlikto tyrimo kritika, recenzijomis ir ribotumo pastebėjimais - atliktų kitą. Patikimesnį. Tuomet kiti mokslininkai turėtų atlikti dar kitą. Ir t.t. Kai eksperimentas tenkintų vieną iš pagridinių kriterijų - pakartojamumą - jis įgytų didelį svorį.

Esmė, kad tai yra procesas, kuris užtikrina patikimumą. Ir kurį praeiti realiems reiškiniams - nelabai didelis vargas. Didesnis vargas - tokioms spekuliacijoms, kaip apsišaukelių ekstrasensų pareiškimai.

Nemanau, kad modernaus mokslo pasaulyje įvyko labai daug kardinalių pasikeitimų apie stebimus, patikrinamus ir kontroliuojamai atrastus reiškinius. Jų paaiškinimai - tobulėjant mokslui - gali kisti. Savaime suprantama. Tačiau pačių reiškinių faktai - nelabai keičiasi.

Jei paranormalybės iš tiesų ir tinkamai atitiktų mokslo kriterijus - nemanau, kad jų egzistavimas būtų taip lengvai paneigtas tų "kitų" mokslininkų. Paaiškinimai - galbūt kistų nuolat. Vis dėl to, pats jų egzistavimo faktas - būtų žymiai tvirtesnis.

Citata iš: Benamis  kovo 17, 2014, 22:39:29
Ir ar manai, kad toks zmogus tikrai noretu terliotis su istisa eile kitaip mastanciu mokslininku? O tokiu tikrai butu.


Tas ekstrasensas sutinka terliotis su ilgiausiais filmavimais, bent keletu etapų, sutinka tam leisti savo pinigus. Kodėl turėtų nesutikti to paties (ar dar mažiau) atlikti tinkamomis sąlygomis - nematau priežasties.

Benamis

Citata iš: TinSoldier  kovo 17, 2014, 22:54:56
Turėjau galvoje, kad toje laidoje nagrinėjami jau seniau įvykę įvykiai, kurie nebuvo kontroliuojami.
Turint galvoje atspėjimų kiekį tokiais atvejais, visiškai totaliai galimi sutapimai ar visokie mano minėti iškraipymai.

Tegul tie patys žmonės parodo savo gebėjimus be sutapimų ir iškraipymų galimybės (=kontroliuojamuose eksperimentuose, kurių nedėliotų į praeitį žvelgiantys laidų režisieriai)


As gal jau miego noriu bet ir toliau nesuprantu apie ka tu cia, ar apie tai, kad ivykiai seniai buvo nutike, ar apie tai, kad laidos senos? ;D Patikslinsiu geriau negu atsakinesiu nesuprates oponento.

Citata iš: TinSoldier  kovo 17, 2014, 22:54:56
He, kiek nustebino pirmasis klausimas. Jei atvirai, net nežinau ką į jį atsakyti... :D Ką pažinimui apie visatą atneštų įrodymas apie paranormalių galių egzistavimą? Apie gebėjimą mintimis valdyti materiją? Apie laiko ir erdvės suvokimo visišką pakeitimą? Ką visatos pažinimui atneštų visų žinomų fizikos dėsnių paneigimas?...


Na man rodos, mes cia apie ekstrasensus kalbam, ar as klystu? :) Nes sioje diskusijoje as kalbu tik apie juos ir kaip juos suprantu as, parasiau sioje zinuteje:

Citata iš: Benamis  kovo 17, 2014, 20:33:32
Zmones kurie teigia, kad yra ekstrasensai (na, toki pavadinima sukure jiems visuomene), dazniausiai teigia, kad tokia dovana tikriausiai gavo nuo Dievo. Taciau as manau, kad jie tiesiog kaip tu issireiskei yra "genetiskai tobulesni".

Taip kaip paprasti zmones turi geresne uosle, klausa ar pan. Lygiai taip pat ekstrasensai turi geresni "pasaulio suvokima". Jeigu daryti prielaida, kad kiekvienas daiktas turi savo energetika ar, kad zmogus turi kazkoki energetini lauka kuriu mokslas tiesiog dar nespejo irodyti, tai tie zmones savo igimtu gebejimu geba ta energetika perskaityti taip kaip gali. Jeigu pasaulyje egzistuoja akimis nematomos energijos ar kokios nors bangos (tiek naturalios tiek zmoniu sukurtos), tai kodel negaletu egzistuoti ir kazkoks zmogaus energinis laukas? Skirtumas tas, kad vienus mokslas gali irodyti prietaisu pagalba, o kitus dar ne.

Cia mano tokie pamastymai, isvedziojimai ir prielaidos susijusios su ekstrasensais :)


Todel telekineze ir t.t. ir pan., ir dar kiti paranormalus reiskiniai i sia diskusija bent jau is mano puses "neieina", atsiprasau :) Toks jausmas, kad tu visa paranormalybe suplakei i tema, kur diskutuojam tik apie viena reiskini.

CitataTas ekstrasensas sutinka terliotis su ilgiausiais filmavimais, bent keletu etapų, sutinka tam leisti savo pinigus. Kodėl turėtų nesutikti to paties (ar dar mažiau) atlikti tinkamomis sąlygomis - nematau priežasties.


Gali buti moraline priezastis: kai tavim tiki ir tave atitinkamai traktuoja, automatiskai zmogui ir noras kyla (psichologija), taciau kai i tave ziuri kaip i eksperimentine ziurke, ka as zinau... :) Cia tik tokie pamastymai, nesakau, kad taip yra.

TinSoldier

#42
kovo 17, 2014, 23:20:50 Redagavimas: kovo 17, 2014, 23:26:04 by TinSoldier
Citata iš: Benamis  kovo 17, 2014, 23:04:15
As gal jau miego noriu bet ir toliau nesuprantu apie ka tu cia, ar apie tai, kad ivykiai seniai buvo nutike, ar apie tai, kad laidos senos? ;D Patikslinsiu geriau negu atsakinesiu nesuprates oponento.


Atsiprašau, kad nepavyksta man aiškiai išsireikšti :) Na, turiu galvoje, kad įvykiai seniai nutikę. Tai yra, tie įvykiai vertinami kaip, pvz, Nostradamuso pranašystės - jau po įvykio galima pritempti, pritaikyti. Žmonės linkę nuignoruoti galimus sutapimus ir asociacijas ir t.t. Suprantu, kad Nostradamusas visai kitos kategorijos dėl to, kad nebėra jo liudininkų, kad rašė galbūt dar abstrakčiau ir t.t. Tačiau esmė liekia tokia - vertinami praeities įvykiai, jau jiems atsitikus.

Citata iš: Benamis  kovo 17, 2014, 23:04:15
Na man rodos, mes cia apie ekstrasensus kalbam, ar as klystu? :)
Taip kaip paprasti zmones turi geresne uosle, klausa ar pan. Lygiai taip pat ekstrasensai turi geresni "pasaulio suvokima". Jeigu daryti prielaida, kad kiekvienas daiktas turi savo energetika ar, kad zmogus turi kazkoki energetini lauka kuriu mokslas tiesiog dar nespejo irodyti, tai tie zmones savo igimtu gebejimu geba ta energetika perskaityti taip kaip gali. Jeigu pasaulyje egzistuoja akimis nematomos energijos ar kokios nors bangos (tiek naturalios tiek zmoniu sukurtos), tai kodel negaletu egzistuoti ir kazkoks zmogaus energinis laukas? Skirtumas tas, kad vienus mokslas gali irodyti prietaisu pagalba, o kitus dar ne.

Cia mano tokie pamastymai, isvedziojimai ir prielaidos susijusios su ekstrasensais :)

Todel telekineze ir t.t. ir pan., ir dar kiti paranormalus reiskiniai i sia diskusija bent jau is mano puses "neieina", atsiprasau :) Toks jausmas, kad tu visa paranormalybe suplakei i tema, kur diskutuojam tik apie viena reiskini.


Jeigu ekstrasensai yra pajėgūs nuotoliniam matymui (remote viewing), ar žvelgimui į praeitį ir pan., - mano atsakymas išlieka toks pat. Visiškas minčių/materijos santykio pakitimas, laiko ir erdvės suvokimo permąstymas, fizikos dėsnių kitimas ir t.t.

Prisipažįstu klydęs, ir visus paranormalius reiškinius suplakęs į vieną :) Vis dėl to, iš esmės, vis tiek mano atsakymas tinka, manau... Pats minėjai - jei egzistuoja energetika, kurios mokslas dar nespėjo įrodyti<...>. Tai va tos energetikos įrodymas būtų veeeeelniškas atradimas.. Vienas iš svarbiausių šiuolaikiniame moksle.

Ir ekstrasensų gebėjimų įrodymas - lygiai tiek pat galimas laboratorijoje, kaip ir kokios telekinezės. Nėra priežasties teigti, kad kokios aiškiaregystės fenomeno fakto negalėtų užfiksuoti moksliniai aparatai ir pan. Galėtų. Jei ekstrasensas gali surasti lavonus, gali išmatyti ir objektą kitame kambaryje.

Citata iš: Benamis  kovo 17, 2014, 23:04:15
Gali buti moraline priezastis: kai tavim tiki ir tave atitinkamai traktuoja, automatiskai zmogui ir noras kyla (psichologija), taciau kai i tave ziuri kaip i eksperimentine ziurke, ka as zinau... :) Cia tik tokie pamastymai, nesakau, kad taip yra.


Tikrai visiškai su tavimi sutinku. Labai gali būti. Bet čia jau akmuo į tikinčiųjų mokslininkų daržą.
Tegul atlieka eksperimentus, kurie atitiktų mokslinio eksperimento kriterijus: pakartojamumą, visišką viešumą, kontroliuojamą aplinką ir t.t.

Deja, iki šiol nemačiau eksperimentų, kurie būtų atlikti tinkamai kontroliuojamomis sąlygomis (dažniausia klaida), pakartoti bent 3 kartus (antra pagal dažnumą klaida), ir kurių metodai būtų visiškai vieši ir užfiksuoti nešališkų stebėtojų ar pan.

Dažniausiai būna vienas iš dviejų: arba sukuria jaukią aplinką, arba atitinka eksperimento kriterijus....


Benamis

#43
kovo 17, 2014, 23:36:28 Redagavimas: kovo 17, 2014, 23:44:00 by Benamis
Citata iš: TinSoldier  kovo 17, 2014, 23:20:50
Atsiprašau, kad nepavyksta man aiškiai išsireikšti :) Na, turiu galvoje, kad įvykiai seniai nutikę. Tai yra, tie įvykiai vertinami kaip, pvz, Nostradamuso pranašystės - jau po įvykio galima pritempti, pritaikyti. Žmonės linkę nuignoruoti galimus sutapimus ir asociacijas ir t.t. Suprantu, kad Nostradamusas visai kitos kategorijos dėl to, kad nebėra jo liudininkų, kad rašė galbūt dar abstrakčiau ir t.t. Tačiau esmė liekia tokia - vertinami praeities įvykiai, jau jiems atsitikus.


Berods toje laidoje ne tik seni ivykiai nagrinejami, bet as gal klystu. Zodziu, jeigu ir taip, egzistuoja USA ir naujos laidos kur nagrinejami "ka tik" ivyke nutikimai. Kartais ir dabar Discovery Investigation transliuoja tas laidas. Veliau editinsiu ir parasysiu pavadinima (bet nemanau, kad tai pakeis esme). Todel ir idomu kodel ten nebuna mokslininku: todel, kad ju nera "nes nera", ar todel, kad dalyvavimas jiems uzdraustas :)

EDIT: Laida vadinasi "Psychic Witness" - ten tikrai nenagrinejami (bent jau ne visada) ivykiai nutike bala zino kelintame amziuje :)

CitataVis dėl to, iš esmės, vis tiek mano atsakymas tinka, manau... Pats minėjai - jei egzistuoja energetika, kurios mokslas dar nespėjo įrodyti<...>


Taip zmoniu/daiktu energetika kuriu mokslas galbut dar neirode, o ne ekstrasensu. Ekstrasensai mano supratimu yra tik receiveriai. Todel irodyti ar egzistuoja tokia energetika ekstrasensu nereikia (mano supratimu).

CitataDeja, iki šiol nemačiau eksperimentų, kurie būtų atlikti tinkamai kontroliuojamomis sąlygomis (dažniausia klaida), pakartoti bent 3 kartus (antra pagal dažnumą klaida), ir kurių metodai būtų visiškai vieši ir užfiksuoti nešališkų stebėtojų ar pan.


Butu idomu isgirsti is taves (nes as tiesa sakant eksperimentais nesidomiu nuo A iki Z, o tuo labiau ar jie buvo kartojami ar ne ir ar buvo daromi kontruoliuojamomis salygomis ar ne) kaip vertini berods stai sio http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_G._Jahn zmogaus eksperimenta, kur jis irode, kad zmoniu mintis kazkaip itakoja kompiuterio parinkamus skaicius (cia labai supaprastintai parasiau)? Jeigu ne siandien, tai siaip gal turesi kokia nors laisvesne diena.

Nes mane tas eksperimentas sudomino, o ir zmogus ne kaip jus sakot "pseudomokslininkas".

Taip pat prisiminiau ir Lapino Seselis rase apie idomius eksperimentus, gal skaitei apie juos:

http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2556
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2551

_Anonimas_

Kodėl nei vienas iš tų talentingų ekstrasensų dar nepasakė, kur yra dingęs iš Malaizijos skridęs lėktuvas? :(

Aukštyn