Kaip Buzzas Aldrinas, pasakojęs apie ateivius Mėnulyje, įveikė patikrinimą...

Pradėjo Creative, balandžio 09, 2018, 23:25:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Creative

Kaip Buzzas Aldrinas, pasakojęs apie ateivius Mėnulyje, įveikė patikrinimą melo detektoriumi



Buzzas Aldrinas - antrasis žmogus Mėnulyje. Jo pasakojimai apie 1969 metais įvykusį apsilankymą Žemės palydove visada buvo lydimi skeptiškų replikų, nes B.Aldrinas visada atvirai pasakojo, kad Mėnulyje buvo ne tik žmonės. Dabar skelbiama, kad šie pasakojimai sėkmingai įveikė ir „melo detektoriaus" testą. Ką tai galėtų reikšti?

B.Aldrinas iš karto po sėkmingos misijos pareiškė, kad Mėnulyje žmonės buvo ne vieni. Jis atvirai dėstė, kad Mėnulyje matė ir tikrų tikriausią NSO, kuris buvo taip arti, kad buvo galima įžiūrėti ir jo formą. Astronautas pasakojo, kad dar pakeliui į Mėnulį jis matė L raidės formos erdvėlaivį. Būtent erdvėlaivį, o ne šiaip kokį nors pasiklydusį uolos gabalą - B.Aldrinas iki šiol yra įsitikinęs, kad tai buvo nežemiškos gyvybės formos, kurios norėjo iš arti stebėti žmonių išsilaipinimą Mėnulyje.

Kas dabar patikrins šiuos pasakojimus? Nesunku suvokti, kodėl daugelis žmonių B.Aldrino atžvilgiu yra tokie skeptiški. Juk kelionė buvo ilga ir sunki, psichologinis spaudimas buvo milžiniškas, todėl kas gali žinoti, ar B.Aldrinas tiesiog nemeluoja. Juk tai būtų puiki istorija - jis ne tik tapo vienu iš pirmųjų apsilankiusių Mėnulyje, bet ir žmogumi, kuris savo akimis matė iš kitos planetos atkeliavusį erdvėlaivį. Tačiau šiandien mes turime technologijas, kurios gali tai išsiaiškinti.

Daugelis žmonių žino, kaip veikia poligrafas. Jis fiksuoja kai kuriuos žmogaus fiziologinius rodiklius, kurie gali atskleisti emocinę būklę. Žmonės labai sunkiai kontroliuoja savo emocijas, o melo detektoriai yra tokie tikslūs, kad pastebi ir mažus pakitimus. Kitaip tariant, poligrafą apgauti yra įmanoma, tačiau pakankamai sunku, nes melas daro įtaką jūsų emocijoms - žmonės bijo būti pagauti. Tačiau šiais laikais nebūtina žmogaus apkarstyti įvairiais jutikliais ir laidais. Ohajuje įsikūrusi „BioAcoustic Biology" laboratorija turi technologijas, leidžiančias emocinės būklės pokyčius registruoti tiesiai iš kalbos įrašų.

„BioAcoustic Biology" ekspertai atliko B.Aldrino pasakojimo apie NSO analizę ir patvirtina, kad astronautas nemelavo. Nors jis pats negali paaiškinti, ką matė, jis tikriausiai matė tą L formos objektą. Tai tikriausiai duos papildomos energijos sąmokslo teorijų kūrėjams.

Edgaras Mitchellas, „Apollo 14" įgulos narys, anksčiau teigė, kad pakeliui į Mėnulį jis matė ne vieną NSO. Gordonas Cooperis, pirmasis JAV astronautas miegojęs kosmose, pasakojo, kad vienos iš savo misijų metu jis net norėjo pasivyti keistų objektų spiečių. Alfredas Wordenas, „Apollo 15" misijos narys, taip pat teigė, kad matė nežemiškos gyvybės pėdsakų ir netgi buvo įsitikinęs, kad visi žmonės yra ateiviai, kadaise atkeliavę iš kitų planetų. „BioAcoustic Biology" gali patvirtinti, kad visi šie astronautai yra įsitikinę savo tiesa - jų pasakojimų įrašuose nematyti melo pėdsakų.

Tačiau tai nėra įrodymas, kad ateiviai mus stebi. Neaišku, kas buvo tie matomi objektai ir kokią įtaką žmogaus psichikai padaro tokios kelionės. Gali būti, kad dalis šių prisiminimų astronautų galvose gimė jau po garsiųjų misijų. Kita vertus, mokslininkai teigia, kad „BioAcoustic Biology" technologijos, kurios yra laikomos paslaptyje, yra tokios pažangios, kad gali varžytis ir su geriausiais poligrafais.

Trečia vertus, visi poligrafijos metodai ilgą laiką buvo vertinami kaip pseudomokslas, iki šių dienų nėra nustatyta jokios aiškios fiziologinės reakcijos, kuri leistų identifikuoti, kada žmogus sako netiesą.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/mokslasit/straipsnis/kosmosas/kaip-buzzas-aldrinas-pasakojes-apie-ateivius-menulyje-iveike-patikrinima-melo-detektoriumi-651-953668

Šaulys

As asmeniskai neturiu nieko pries pries tuos kas mano kad kazkas buvo nusileides menulyje.

Vienok be nuotrauku, kurios siandien tapo visuotiniu profesionalumo testu ir visokiu kitu papildomu dalyku kaip: nei vienas is buvusiu kosmonautu neprisieke su Biblija rankose apier tai kad jie buvo is tikruju ir jie nemeluoja ir panasiai, pridesiu keliata teiginiu pasakytu paciu kosmonautu jei jau kalbam apie tai a kosmonautai iveike ir kaip. Juk turim kazkuo tiketi. Ypatingai tada kai pasakoma viesai. Spreskite patys.
 
1. Kaip paaiskinti priesinguma pasisakymuose apie zvaigzdzdes matytas "plika akimi" stovint menulio pavirsiuje:
John Young (Gemini 10) - "Stoveti menulio pavirsiuje apsuptas tamsa, tamsoje buvo nepakartojamas ispudis. Visur kur nepaziuresi - zvaigzdes... net po mumis. Jos buvo kiek ryskesnes nei mes jas matom zemeje. Dar vienas dalykas kas mums buvo neiprasta - zvaigzdes nemirksejo. Tai del to, kad ten near atmosferos poveikio.
Venera buvo tokia ryski, kad buvo panasi labiau im NSO."
Michael Collins (Gemini 10) - "Dieve mano - zvaigzdes buvo visur net atrode po mumis. Zvaigzdes ryskios ir nemirksi. Tai geriausias vaizdas I visata kuri kada zmogus galetu pamatyti. Ypatingas ryskumas danguje Veneros."
Bilas Anders (Appolo 8) - "Dangus buvo kazkas panasiai pilkas. nemaciau gerai zvaigzdziu...."

Neilas Amstrongas (Appolo 11) - Dangus visiskai juodas kai ziuri is menulio. Zeme yra vienintelis matomas objektas isskyrus saule. Tiesa buvo pasisakymai apuie tai kad kazkas mate planetas, as pats jokiu planet nemaciau bet itariu kad jos galetu buti matomos."
Michael Collins (Appolo 11) - per konferencija po skrydzio sugebejo pasakyti kad "As nepamenu".
Edgaras Mitchelas (Appolo 14) - "zvauigzdes buvo 10 k sviesesnes nei ziurint is zemes."
Charles Duke (Appolo 16) - "Zvaigzdziu neimanoma matyti. Ten buvo taip sviesu."
 PAPILDOMAI:
Edgaras Michelas buvo paklaustas ka jis mano I pasakyma, kad Amstrongas nemate zvaigzdziu menulyje, - atsake kad Armstrongas nezino ka kalba. Taciau Neilas Armstrongas is tikruju is visu Appolo misiju buvo ir yra vienas kvalifikuociausiu astronomijoje astronautu.

Tesinys klausimu seka kitam komentare nes laikas ribotas. Ten bus apie garsa :-)

Šaulys

As ko gero neteisingai darau, kad viena komentara skiriu I kelias dalis. Atleiskit - daugiau to nedarysiu.
Taigi antras klausimas (Is viso ju yra astuoni ir jei tik kas skaito pageidaujate as visus juos isversiu ir parasysiu, tik duokit zinot).

Kaip gali buti pasakytas toks priestaringumas kosmonautu pasakojime apie garsa kosmose.

Alanas Beanas (Appolo 12) - apibudindamas savo nusileidima menulio pavirsiuje kasmonautas sake: "kai tu modulyje, tu nieko negirdi, kadangi tu vaakume."
Gene Cernan (Appolo 10) - "Be stoos garso izoliacijos aplink mus, varikliu garsas aplink buvo kaip kazkas mustu per skardine su kuju."

Gravitacijos nesklandumai: Kaip paaiskinti siuntima I menuli kosmonauto Michael Collins?
Per bandymus galima su specialia iranga pasiekti 5G gravitacine perkrova, kurios metu oda ant veido slenka priesinga judejimokryptimi,. Kas skraidet zinot. 5G gana stipri perkrova kurios metu akyse daugelis mato ruka. Net 15s tokioje apkrovoje kelia dideli fizini diskomforta.

Taigi kaip paaiskinti kad Michael Copllins tik keli menesiai po operacjos kurioje stuburo slankstelis isimamas ir idedamas plastinis pakaitalas (anterior cervical fusion ) islaike  dvigubai didesne perkrova 9G?
Is kosmonauto pasakojimo " Centrifugoje Hustone treniruotes buvo musu demesio centre kadangi griztant is Menulio mes galejom patirtii jega kaip 10G ir daugiau, daug didesne perkrova nei zemes orbitoje skraidantys kosmonautai."
Papildomai: karo aviacijos lakunai sako kad po tos operacijos lakuno karine karjera baigta. Tai gali tiesiog tureti mirtinu pasekmiu.



TinSoldier

Antro posto net neskaitysiu, užteko pirmojo, kad suprasčiau, kokio lygio čia klausimai. Tam, kad išsiaiškintum šitų „prieštaringumų" apie žvaigždes kilmę, rekomenduočiau:'

1. Skaityti ne kažkokius šūdpuslapius, kuriuose pateikiama iš konteksto iškarpyti dalykai, bet pačiam pasidomėti apie ką ir kada astronautai pilnai kalbėjo.
2. Pasigilinti, kuriose vietose pateikti astronautai buvo: ar saulės apšviestoje vietoje, ar šešėlyje ir t.t., ir apie kokias akimirkas, kokias misijas, užduotis ir t.t. kalbėjo būtent tuo metu, kai sakė pateiktas citatas.
3. Pasidomėti, kokie iš čia pateiktų astronautų buvo mėnulio paviršiuje, o kurie liko komandiniame modulyje orbitoje.
4. Pasidomėti, iš kur, apskritai, citatos paimtos. Ar astronautai kalbėjo apie Apollo, ar apie Gemini misijas, kurios nebuvo nusileidusios mėnulyje.
5. Nustoti kraipyti citatas pagal savo norą: "Stoveti menulio pavirsiuje apsuptas tamsa" - originale J. Young'as apie jokį mėnulio paviršių nekalbėjo. Nes, apskritai, kalbėjo apie Gemini misiją, kuri, vėlgi, mėnulyje nebuvo.


Košmaras. Tiesiog košmaras.

Šaulys

Manau pietu pertraukos neuztenka parasyti issamu atsakyma. Butinai rasiu laiko atsakyti :-).

Linas Esu

#5
balandžio 20, 2018, 15:58:13 Redagavimas: balandžio 20, 2018, 16:23:07 by Linas Esu
Citata iš: Šaulys  balandžio 20, 2018, 15:51:19Manau pietu pertraukos neuztenka parasyti issamu atsakyma. Butinai rasiu laiko atsakyti :-).
Tos citatos, esu tikras išimtos iš konteksto. O žmonės interpretuoja kaip sau patogu. Jeigu tu nori smulkių atsakymų į techninius/fizikos/ astronomijos klausimus, kurie kamuoja tiek daug internautų. Siūlau susirasti mėnulio nusileidimų temą šiame forume, https://www.metabunk.org/ .

Šaulys

Tiek Linas Tiek Alavinis kareivelis abu teigia kad mano zodziai paimti is konteksto. Netveriu juoku. :-) tikrai? kaip apie patys paieskokit Youtubej interviu su skirtingais Appolo komonautais?

Klausimas - koks gali buti kontekstas kai vienas aiskiai sko kad dangus toks pilnas zvaigzdziu kad jos net po kojomis kazkaip matyti, kitas kosmonautas kuris labiausiai kvalifikuotas astronomijoj sako stai ka:
http://www.bbc.co.uk/programmes/p007x88t
Kiek galima buti absoliuciai skeptisku kad neigti tiesa kuri pries akis? As neturiu ka pasakyti daugiau. Koks forumas? Vienas is daugelio web situ:
http://www.aulis.com/ - parasyti moksliniai darbai irodantys kad negalejo is menulio I zemes atmosfera kosminiai laivai ieiti taip kaip sako kad appolo laivai iejo.
Tai neimanoma. Yra dar ir dar kitu aspektu kuriu net neitaret kad yra.

verta paziureti ir sita nors ir ilgoka pokalbi:
https://www.youtube.com/watch?v=Q2h_FtLzrrU&app=desktop
kur aiskiai pasakoma be jokiu isemimu is konteksto kad garsas buvo neimanomas.
As suprantu kad jei yra pilka tai gali pasakyti cia ne juoda. Bet kai 2 zmones apie ta pati sako - cia yra balta. Kitas apie ta pati - cia yra juoda....

Neturiu ka prideti.

Pasakysiu tik tiek. Aisku, visada yra paprasciau nematyti nei pripazinti kad karalius nuogas. Juk pripazindamas tai kas po nosia, turi pripazinti kad melavai pats sau. Man tik viena neaisku - kaip tokiu pavadinimu tinklapyje gali buti taip nenorintys atverti tiesai akis skaitytojai. Juk anomalija - vien tik pavadinimas - provokacija - to negali buti (ko gero pavadinimas tai ir reiskia :-) ) - jusus akimis. Nera jokios anomalijos ir jokiu ateiviu - yra Darvino evoliucija ir zmogus tai naturalios atrankos produktas. Visa supanti gamnta turi viena paaiskinma - susikure is vienalascio besidauginant ir fotosintezes deka.

Kur mastymas uz dezutes ribu? Come on! - juk jus galite daugiau, kitaip koks tikslas dairytis po dangu? Pasaulis yra cia pat su milziniskai daug neatvertu dalyku po musu nosimis ir strucio taktika tikrai neduos skraidyti.

Bet zinot ka? As kaip ir sakiau - tikekite kuo norite. As norejau pasakyti kad tas kuo tikite yra netiesa.

Neseniai klausiausi vieno is amerikos kariniu baziu mokslininko interviu apie tai kokais principais jis vadovavosi kurdamas technika.

Aisku tie kas netiki niekuo kas priestarauja fizikos vadoveliui, pasakys nesamone, taciau yra kelias kaip numesti ant zemes du rutulio formos akmenis ir jie pasieks zeme ne tuo paciu laiku. yra kelias kaip I plastikini vamzdi ideti  2 metalinius rutulius ir jie nenukris vienu laiku. MOkslininkas visa gyvenima vadaovavosi principu - kai matai vadovelyje desni - tavo tikslas irodyti kad taip nera.  reikia tik mastyti ne taip kaip tau liepia vadovelis. Jis buvo vedantysis konstruktorius viename slapciausiu konstruktoriu biuru.

Juk negali tiketi tuo kas tau sakoma aklai. Klausimas turi tureti atsakyma. Jei 20 zmoniu buvo menulyje - jie turetu tureti viena nuomone apie viska, gal vienas ryskiau kitas blankiau, bet tai , sutikit, ivykis kuris visa gyvenima neisdildomas. Kita planeta! kaip galima is konteksto ka kito istraukti? Nesamone. kontekstas tokiu atveju turi siusti tik viena aisku pasakyma - mes ten buvom. Jokios kitokios minties. Ne mumblinimas maciau nemaciau, buvo garsas - ne buvo mirtina tyla.

Pabaigai jubiliejine, istorine tapus Neilo Armstrongo kalba kurioje jis palygino visus "menulio lankytojus" su papugomis kurios jo zodziais - zymios ne tuo kad skraido.. cia jis nepatikslina kokia butent savybe papugos svarbi. - ar kad kartoja zodzius kuriuos jiems idejo I burna? Juk naturalu kad taip bet padarykit savo isvadas. Per visa kalba jis nei karto nepasake apie savo arba kitu ispudzius menulyje - bentski jubiliejus. net kaip sakoma kontekste to nebuvo. na pasakykit kad as viska ipaisiau ir istraukiau zodszius is dainos... O brangias minutes panaudojo pasakyti, kad yra tiesos kurias mums - jaunajai kartai reikes atskleisti nuemus paslapties skraiste (aisku jis tos skraistes laikytojas irgi).

https://www.youtube.com/watch?v=GKUsJ8bBEqk

Taip kad mieli skaitytojai ir komentuotojai - jusu valia koks Anomalija tinklapis. Ar tiesa ar saldus melas?

Linas Esu

@TinSoldier, "alavini kareivėli", ar bus tęsinys ? :D


TinSoldier

#8
balandžio 23, 2018, 11:13:53 Redagavimas: balandžio 23, 2018, 11:39:25 by TinSoldier
Citata iš: Šaulys  balandžio 21, 2018, 02:00:38koks gali buti kontekstas kai vienas aiskiai sko kad dangus toks pilnas zvaigzdziu kad jos net po kojomis kazkaip matyti, kitas kosmonautas kuris labiausiai kvalifikuotas astronomijoj sako stai ka:
http://www.bbc.co.uk/programmes/p007x88t
Ką čia galima tęsti, kai žmogus lygina Gemini 10 misijos (orbitoje) astronauto pasakymą su Apollo 11 misijos (mėnulyje) astronauto teiginiais ir nesupranta, kur čia skirtingi kontekstai. Tai jau apie tai, kad skirtingais paros metais, šešėlyje ar saulės atokaitoje ir t.t. reginys tame pačiame mėnulyje gali skirtis, tai jau net neverta kalbėti - be šansų suprasti tokius nesveikai sudėtingus niuansus.

Tas pats, tarsi aš dabar (11 val. ryto) sakyčiau, jog dabar nematau danguje žvaigždžių, o kas nors iš San Fransisko sakys - o aš tai matau. Išvada: toks neatitikimas reiškia, kad žvaigždės neegizstuoja, o mitas apie jas yra konspiracija.



Linas Esu

Citata iš: TinSoldier  balandžio 23, 2018, 11:13:53Ką čia galima tęsti, kai žmogus lygina Gemini 10 misijos (orbitoje) astronauto pasakymą su Apollo 11 misijos (mėnulyje) astronauto teiginiais ir nesupranta, kur čia skirtingi kontekstai. Tai jau apie tai, kad skirtingais paros metais, šešėlyje ar saulės atokaitoje ir t.t. reginys tame pačiame mėnulyje gali skirtis, tai jau net neverta kalbėti - be šansų suprasti tokius nesveikai sudėtingus niuansus.

Tas pats, tarsi aš dabar (11 val. ryto) sakyčiau, jog dabar nematau danguje žvaigždžių, o kas nors iš San Fransisko sakys - o aš tai matau. Išvada: toks neatitikimas reiškia, kad žvaigždės neegizstuoja, o mitas apie jas yra konspiracija.
Pats geriau nebūčiau aprašęs, apie Gemini nieko nežinojau.

Tik dar pridėsiu, kad konspiracininkai ar "tiesos žinovai" mėgsta savaip iškraipyti/interpretuoti detales. Jeigu faktai prieštarauja konpsiracijai, vadinasi kažkas, kažką slepia arba meluoja. Trumpai tariant, tokių žmonių istorijos neturi spragų - wishful thinking.

Aukštyn