"naujoji chronologija"

Pradėjo Sharikovas, balandžio 28, 2014, 00:51:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sharikovas

Gal yra kas perskaites Fomenkos ir Nosovskio "naujaja chronologija", bent viena is knygu ? Butu idomu komentaras ar verta skaityt, nes turiu tik rusiskai, o rusiskai labai letai skaitau, tai niekaip nesiryztu pradet. Arba gal zinot kokiu nuorodu kur lietuviskai galima butu parsisiust ?

paragraf 78

Mano manymu knygų neverta skaityti, nes viskas gerai yra išdėstyta filmuose. Šiaip įdomi teorija su ta chrnologija, bet kai prasideda aiškinimai kad visą pasaulį senovėje valdė Rusija ir t.t. Na tas serijas tiesiog praleidau, nes jau kaip visiški kliedesiai skambėjo.
Kita vertus, kartais tenka rusų kritikų straipsniuose ar knygose minint, jog Fomenko ir Nosovas tėra fiktyvūs profesoriai arba net fiktyvios asmenybės. Na bet šitos info netikrinau išsamiau, tai ir sakau tik kad minima.

Almiasas

Na kiek gilinausi į tą "naująją chronologiją", tai padariau išvadas, kad ten tikrai nesąmonė, ir tėra pavyzdys to, kaip panaudoję netinkamą metodiką gausime neteisingus rezultatus.

O kas dėl Fomenko realumo tai realus jis žmogus, net interviu esu matęs, bet dabar jie pašalinti iš jūtūbės, o buvę čia:

https://www.youtube.com/watch?v=9IwEjRmPlPI
https://www.youtube.com/watch?v=9NntOdsflrQ

O čia radau dar nepašalintą video:




O čia ir jo trumpas dosje: http://dic.academic.ru/dic.nsf/ruwiki/24266

Sharikovas

Dekui, pasiziuresiu filmukus.

paragraf 78

Šiaip tu parsiųsk filmus apie jo teorijas. Žinau kad portale kinokopilka.tv jų tikrai yra. Šiaip įdomūs man jie buvo, bet labai jau prorusiški tokie :)

Vytautas

https://www.youtube.com/watch?v=gbAWQ43aM1Y
Radau video šią tema. Gan koncentruotai ir tvarkingai viską išdėsto pats teorijos autorius. Beveik 3.5 val video. Bet peržiūrėjau. Kažkuriuo momentu buvo tokia mintis kad čia truputi rusai save pagiria. Bet pateikti "daiktiniai įrodymai" priverčia susimastyti kad kažkas čia visumoje tikrai buvo ne taip. Labai logiška kad egzistavo kažkokia didelė imperija ir ji subyrėjo nes labai jau žiauriai visur persipina simbolika. Dėl simbolikos atsiradimo dar vienas variantas "ugnis iš dangaus". https://www.youtube.com/watch?v=k5Hu-bJCNGQ&list=PL3z2M7EzcNgnpxYcX6KQ04nJJ5-zy86Hk
Praktiškai visoje toje simbolikoje atsispindi "krentanti kometa". O kadangi ji pridaro problemų tai ją reikia garbinti ir jai aukoti. Šio video autorius taip pat remiasi visai realiais duomenimis ledo mėginių užterštumu  Grenlandijoje ir ašigaliuose. Labai logiška kad po žemės susidūrimo su kažkokiais dangaus kūnais bus didelių problemų ir civilizacija praktiškai sunaikinta. Viskas labai susišaukia be mistikos. Aišku pasakyt tiksliai kaip buvo tikrai neįmanoma. Iš kitos pusės kad istorija klastojama kiekvienam žingsnyje taip pat nekyla abejonių. Nugalėtojai ją perrašo sau reikiama linkme.  Vien paskaičius apie antrą pasaulinį karą įvairiose kovojusiose ir nekovojusiose pusėse pamatysim visiškai skirtingus vaizdus. O ką kalbėt apie lakus kada raštas vos egzistavo.

snofru

kometos, asteroidai, tvanai ir mitologija - tema gal ir įdomi, bet jeigu tai analizuojama fomenkos "naujosios chronologijos" fone tai gal neverta net pradėt gilintis. teisingiau gal būtu vadint ne fomenkos "naujoji chronologija" o "naujoji chrenologija" (nuo rusiško žodžio Хрен)

Vytautas

Viskas yra tik informacija ir kuo toliau nuo mūsų dabarties tuo labiau iškraipyta. Niekas nežino kaip buvo iš tikro ir nežinos. Bet pateikta vaizdinė informacija sukelia didelių abejonių dabar oficialiai skaitoma "teisinga" informacija. Kitas momentas bent aš žinojau apie Fomenkos chronologijos egzistavimą. Bet esmės nesupratau ir nesigilinau. Kai išsiaiškinau kas ir kaip savu būdu peržiūrėjau ir Fomenkos esmę. Gaunasi labai įdomios sąsajos ir lietuvių iškėlimas virš kitų.  :) Pirmiausiai buvom "suskurti" mes lietuviai. Toliau kitos civilizacijos iš mūsų mėgintuvėliuose užaugino rusus. O toliau iš mūsų ir rusų jau klonavimo ir genetinio modifikavimo būdu "pagamino" visus kitus atitinkamai juos pritaikant reikiamoms sąlygoms. Čia suprantama ne visuotinai priimtas evoliucijos variantas. Kalbos iš tikro kažkaip dirbtinis dalykas. Po kokių kritiškų situacijų žmonių pradėjimas kalbėti jiems nežinomomis kalbomis. Jos kažkaip "užkrautos" ir užsikrauna nenumatytai. Na čia visokios žmogaus "perprogramavimo" galimybės. Taip kad yra visokios informacijos ir tiek. Prie nieko nereikia prisirišti. Realiam gyvenimui tai tiesiog neaktualu. Svarbu kas vyksta dabar.  Kuitimasis po praeitį tik atrakcija.

paragraf 78

Na bet kokiu atveju Fomenkos teorija yra įdomi. Neįtikinama, bet įdomi :) ypač kai prasideda aiškinimas, jog Rusija anksčiau valdė visą pasaulį ir net jei neklystu pats Jėzus Kristus taip pat buvo rusas

Vytautas

#9
lapkričio 28, 2014, 17:29:20 Redagavimas: lapkričio 28, 2014, 17:32:28 by Vytautas
Kiek supratau pagal Fomenko Jėzus Kristus buvo kažkoks karalius kažkur Stambule gimęs Kryme. Kažkodėl jį ten paaukojo. Aišku galima būtų sieti su kitu video kur dėl "ugnies iš dangaus" aukojami patys brangiausi kad to nevyktų. Na čia tokia improvizacija.  :)  Bet šventuose piešiniuose įdomiai išlaikoma tradicija kalno, upės ir simbolio su mėnuliu ir žvaigžde. Bet realiai aišku kad niekas neaišku.  Mano Kristaus versija iš niekur kad jis atsirado iš niekur. Pabuvo čia 1.5m ir dingo įspūdinga į niekur.
Dar toks įdomus monetas kad Jėzų lankė pagal piešinius du karaliai ir karalienė.

paragraf 78

Aha, ir vis tai įvyko tik prie 1000 metų :)

Aukštyn