Adolfas Hitleris kaip žmonijos išgelbėtojas

Pradėjo arkliukas, gruodžio 17, 2017, 18:50:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

arkliukas

Dabar yra nusistovėjusi nuomonė, jog Adolfas Hitleris buvo masinis žudikas, prievartautojas, kankintojas, pedofilas, išsigimėlis ir visoks kitoks as, autojas, ojas ir ilas. :D

Deja deja, bet yra istoriškai patvirtintų aplinkybių, kurios parodo, kad ne visai taip buvo su jo asmenybe. Pasirodo, jis netgi visai nedurnas, o gan protingas buvo, ir jo protingų sprendimų bei idėjų dėka Vokietija ėmė klestėti ir išlaikė tokią tąsą, kuri lėmė, kad Vokietija net ir išdraskyta, išprievartauta, išgriauta sugebėjo atsistatyti, ir dar po kelių dešimtmečių sugebėjo vėl susivienyti, o dabar yra ekonomiškai galingiausia valstybė Europoja ir turi didžiulė įtaką pasaulyje. Ir visa tai Hitlerio dėka, nepaisant to, kad jo ir jo patarėjų didžiosios dalies idėjų ekonomikoje, socialinėje sferoje nepavyko įgyvendinti dėl karo ir nebuvo išvengta to sovietų blogio imperijos atbirbėjimo iki pat Berlyno ir to skuduro, vadinamo raudona vėliava, kilnojimo, tarsi tas sovietų karys viešai masturbuotųsi.

Tai vat tokios tokelės. Ir siūlau visiems draugiškai pažiūrėti kitokią nuomonę apie Adolfą Hitlerį, Reichą ir pamatyti, jog yra tam tikrų galų, apie kuriuos žydai labai prasmingai (jiems, savaime aišku) nutyli, nes jeigu nenutylėtų, tai jiems kiltų viešai kognityvinis disonansas.

https://thegreateststorynevertold.tv

O šiaip tai patys spręskite, kuo tikėti, kuo netikėti. Galvą gi ant petelių nešiojatės. Na bent jau aš taip sakau, o žydukas, kuris galvoja, kad labai nukentėjo ar jis, ar jo šunelio motinos šeimininkų proproseneliai per karą, jums bandys į galvą įgręžti (na kaip tam vargšui, kurį elektriniu gražtu pribaigė čia neseniai), kad vokiečiai blogis, naciai blogis, Hitleris yra išgama veganas, išsigimėlis ir visoks kitoks ir t.t., ir t.t.

Linas Esu

@arkliukas
Kokį Hitlerio portretą pats piešiate ? kaip įisivaizduojate jo asmenybę ? kaip paaiškinate jo antisemitizmą , neapykantą kitoms tautybėms ?

czech-kuolis

Citata iš: arkliukas  gruodžio 17, 2017, 18:50:42Jo protingų sprendimų bei idėjų dėka Vokietija ėmė klestėti ir išlaikė tokią tąsą, kuri lėmė, kad Vokietija net ir išdraskyta, išprievartauta, išgriauta sugebėjo atsistatyti, ir dar po kelių dešimtmečių sugebėjo vėl susivienyti, o dabar yra ekonomiškai galingiausia valstybė Europoja ir turi didžiulė įtaką pasaulyje.
:D mažumėlę tolimas šūvis, nu nebent suvestumėm, kad kitos kapitalistinės valstybės, kurios IRGI turėjo atsigauti po karo (pvz, Britanija) taip pat turi dėl to dėkot Hitleriui. Čia panašu į tą garsųjį vietinį " va kiek sovietai pastatė" argumentą, ignoruojant faktą, kad po karo faktiškai visur, abiejose sienos pusėse, vyko masinės statybos ir infrastruktūros atnaujinimas ir vienaip ar kitaip būtumėm pasistatę pagal save.

O šiaip jo logiška, kad ne kur kitur o internete atsiranda įvairiausio plauko reabilitavimai, čia iš tos pačios serijos kaip flat earth - daug žmonių tiki, kad žemė apvali, tai vadinasi neteisybė ir sąmokslas. Tas pats ir čia. Aišku, žavu, kad temos autoriui naujiena, kad jis buvo "visai nedurnas", nu geriau vėliau nei niekad.

arkliukas

Citata iš: czech-kuolis  gruodžio 17, 2017, 23:47:16:D mažumėlę tolimas šūvis, nu nebent suvestumėm, kad kitos kapitalistinės valstybės, kurios IRGI turėjo atsigauti po karo (pvz, Britanija) taip pat turi dėl to dėkot Hitleriui. Čia panašu į tą garsųjį vietinį " va kiek sovietai pastatė" argumentą, ignoruojant faktą, kad po karo faktiškai visur, abiejose sienos pusėse, vyko masinės statybos ir infrastruktūros atnaujinimas ir vienaip ar kitaip būtumėm pasistatę pagal save.

O šiaip jo logiška, kad ne kur kitur o internete atsiranda įvairiausio plauko reabilitavimai, čia iš tos pačios serijos kaip flat earth - daug žmonių tiki, kad žemė apvali, tai vadinasi neteisybė ir sąmokslas. Tas pats ir čia. Aišku, žavu, kad temos autoriui naujiena, kad jis buvo "visai nedurnas", nu geriau vėliau nei niekad.
Lyginti su sovietinių statybų argumentų yra durna. Jei sovietai būtų kažką naudingo tikrai darę ir padarę, tai dabar Lietuva nekakariekuotų kaip gaidžiai ant mėšlo krūvos dėl to, kad vyksta emigracija, yra didžiulis atsilikimas nuo Vakarų dešimtmečiais. Tad vienareikšmiškai su rusais yra taip, kad mes per juos atsilikome, jie mums pridarė be galo daug žalos. :]

O tuo tarpu su Hitleriu vokiečiai susitvarkė. Prieš jį po WWI Berlynas buvo didžiausias pasaulio kekšynas, nebuvo normalių kelių, ekonomika strigo, reikėjo mokėti kosminio dydžio reparacijas nežinia už ką, dar dasidėjo pasaulinė krizė. Ir va staiga atėjo Hitleris ir vokiečiai viską susitvarkė ir padarė tokių sprendimų, kurių pagrindu iki dabar rusai ir amerikiečiai sau kaifuodami kaip žolės apsipūtę rastafanai skraido į kosmosą (V2 yra pagrindas, kompiuteriai irgi). O ką rusai tuo metu? Ogi absoliučiai nieko. :]

czech-kuolis

Nežinau, kaip čia susiskaitė dėl tų rusų, tai matau poreikį paaiškinimui:

"Didžiųjų sovietinių statybų" entuziastai naudoja iš esmės tą patį argumentą kaip tu dėl Hitlerio - jei ne X (sovietai, Hitleris), Y (LTSR, Vokietija) nebūtų atsigavus. Kas nu mažų mažiausiai nėra faktas, nes augimas po 1933 m. vyko bemaž visur, ta pati Britanija kaip pavyzdys. Kai ekonomika perorientuota ant karo mašinos neišvengiamai pasiekiama riba, kai jau kaip ne kaip reikia eiti kariaut. Kaip baigėsi nepriminsiu - ištaškė savo "gerovės valstybę" per faktiškai dešimtmetį. Va čia tai išmintingas vadovas :D

Aišku, kaip suprantu iš pirmos žinutės, Hitleris viską suplanavo, tai gal ir nieko planas. Matyt specialiai ir pralaimėjo.

Bet analogijos su SSRS/ rusais čia nesibaigia - jei žavimės H. rodikliais, tai kodėl nepasižavėt Stalino rodikliais tuo pačiu metu? Kaip pasiutę augo. Ar tai vadinasi "šalies sutvarkymas" tai palieku patiems spręst.

a.t.sielis

#5
birželio 29, 2019, 15:35:34 Redagavimas: birželio 29, 2019, 15:39:53 by a.t.sielis
Reicho idėja nebuvo niekuo ypatinga - tas pats imperinis mąstymas, kuris egzistavo nuo seno. Europoje ir kitur pasaulyje daug imperijų bandyta sukurti per istoriją, daug sukurta, ir daug jų iširo.

Manau, apskritai imperija, jeigu būtų civilizuota, būtų o.k., nes visiems būtų gerai. T.y. jeigu būtų viena Pasaulinė Imperija, kuri apimtų visas pasaulio šalis. Tada būtų viena tvarka, viena valdžia, nereiktų krūvos kariuomenių, karų, konfliktų, prekybos karų ir visokių kitokių nesąmonių.

Didžioji problema, kad barbarai stengiasi sukurti barbariškas imperijas, paremtas prievarta, nežmogiškumu. Hitleris nebuvo išimtis.

Hitleris pradėjo kaip nesėkmingas dailininkas, t.y. menininkas. Negalėjo rasti vietos visuomenėje. Tada pateko į kariuomenę, ir ištarnavo 4 metus.

Po pralaimėto karo, sekė nusivylimas, Vokietijos chaosas, netikusi demokratija. Hitleris, kaip ir dauguma vokiečių, svarstė, kodėl karas buvo pralaimėtas ir norėjo revanšo, antro raundo. Jam vėl reikėjo rasti vietą visuomenėje. Buvo svarstoma, kaip padaryti taip, kad toks pralaimėjimas nepasikartotų, kad Vokietijai pavyktų sukurti imperiją.

Laikai buvo neramūs, visokios revoliucingos idėjos, komunizmas, fašizmas, evoliucionizmas, materializmas. Vokietijai ypač nesisekė, nes demokratija virto chaosu ir pjautynėmis.

Hitleris nusprendė tapti politiku, siekti valdžios ir imperijos sukūrimo, ir atrado savyje oratoriaus talentą. Kaip politikieriui toje chaotiškoje aplinkoje jam sekėsi, ir dėdamas daug energijos, veikdamas, kalbėdamas, užkrėsdamas kitus, šis fanatikas maniakas pasiekė savo tikslą - paėmė valdžią Vokietijoje. Kartu su savo suburta kriminalinio mentaliteto nacių šutve.

Bet iš tikro jo atsidūrimą valdžios viršūnėje parėmė kariuomenės elitas, kurie turėjo tokį patį bendrą interesą - karinį revanšą Europoje. Bet kariuomenės elitas suklydo, kai galvojo, kad sugebės kontroliuoti nacius. Galiausiai gavosi taip, kad tai naciai ėmė pilnai viską kontroliuoti.

Beje, vokiečiai nebuvo labai kuo nors išskirtiniai. Visos didelės Europos tautos politiškai buvo kriminalinio mentaliteto - visi turėjo kolonijų ir žiauriai elgėsi bei išnaudojo kokius nors "laukinius". Amerikiečiai JAV žiauriai susidorojo su Amerikos indėnais, ilgą laiką laikė negrus kaip vergus. Rusijoje valdžią paėmė teroristai bolševikai. Taigi, vokiečiai buvo daugiau mažiau panašaus moralinio lygio, tik tai reiškėsi aršesnėmis ir radikalesnėmis formomis. Galbūt jie buvo labiau fanatiški, labiau išprotėję.

"Griežtos rankos" diktatūra Vokietijoje suvaldė betvarkę, ir nukreipė išteklius ir pastangas kryptingai. Tuo ir galima paaiškinti situacijos pagerėjimą, jeigu toks ten buvo, nes pagerėjimas taip pat buvo ir propagandinis, be to, skundų sumažėjo dėl baimės nukentėti. Pavyzdžiui, Hitlerio valdžios pastatytos naujos automagistralės (autobahnai) buvo daugiau investicija tolimai ateičiai, o tuo metu realios naudos nedavė, nes tiesiog nebuvo tiek automobilių. Profsąjungų veikla buvo apribota, žmonės dirbo už mažus atlyginimus, bet nesiskundė, nes kam tu pasiskųsi diktatūroje? Pagrindiniais Hitlerio nuopelnais buvo laikomi bedarbystės sumažinimas, tautos suvienijimas, Vokietijos tarptautinės pozicijos sustiprinimas.

Ties tuo galėjo ir sustoti.

Bet ne, reikėjo kurti didelę imperiją, išsidriekusią į rytus. Kūrė mat amžiną reichą, įsivaizdavo nuolatinę darvinišką kovą dėl išlikimo su žydais, slavais, kur stipresnė vokiečių rasė nugali silpnesnes žydų, slavų rases. Įsivaizdavo, kad nustums rusus už Uralo kalnų, ir ties Uralo kalnais nuolat vyks karas, o iki Uralo kalnų gyvuos Vokietijos imperija. Na o žydų sunaikinimo idėja buvo grynai maniakiška, nors genocidiniai impulsai nėra toks retas dalykas - kaip jau minėta, stipresni ir galingesni kartais užsiima kokių nors "laukinių" genocidu ar eksploatavimu.

Akivaizdu, kad Hitleris nebuvo žmonijos išgelbėtojas, greičiau jau žmonių naikintojas. Buvo barbaras, maniakas, beprotis, kraštutinai agresyvus principo lygmenyje.

Tokiais principais sukurtos imperijos negali išsilaikyti, nes nėra tvarios. Jeigu imperijoje engiami žmonės, anksčiau ar vėliau jie sukils. Arba imperija nusilpsta dėl vidinės degradacijos, kadangi nėra moralės ir išminties, o tik egoizmas, hedonizmas, kova dėl galios, turtų ir pan., (kaip ir vyko tarp nacių), ir tokia imperija galiausiai būna nukariauta išorės jėgų.

Nacizmas ir bolševizmas, Hitleris ir Stalinas, buvo grėsmės žmonijai, kurios sunaikino viena kitą.

Tos grėsmės iškilo dėl to, kad technologijos ir kiti pokyčiai leido sukurti totalitarines valstybes, su didele karine griaunamąja galia, su indoktrinuotomis masėmis. Kitaip sakant, blogiečiai skubėjo pasinaudoti naujomis technologijų galimybėmis ir naujomis sąlygomis. Bet, kaip matome, tokio masto demonams likimas nebūna palankus - atsiranda kiti demonai, ir kovodami tarpusavyje, jie vieni kitus sunaikina.

Visgi, visata palaiko tam tikrą pusiausvyrą, kad neįsigalėtų patys brutaliausi blogiečiai.

Vytautas

Šiaip šiame pasaulyje viskas paremta pinigais ir viskas vyksta dėl jų. Hitleris galėjo būti super duper bet be finansavimo jis niekas.  Kaip ir Rusijoje be išorinio finansavimo jokie bolševikai neturėjo jokių šansų. Be finansavimo ir dabar niekas net piršto nepajudina. Viskas slypi kur kas giliau. Hitleris , Stalinas tik vykdytojai net patys to nesuvokdami. Bet koks karas kažkam yra milžiniškų pajamų šaltinis tiek iki karo, tiek karo metu, tiek po jo. Prasminga finansuoti visas kovojančias puses ir nesvarbu kuri laimės kaip "rėmėjas" visuomet laimėsi. Žmonės mato tik pagrindinius "aktorius" ir niekas nemato "režisierių". Kadangi žmonės nesupranta esmės tai ir kariauja tam kad kažkam uždirbti didelius pinigus. O pakariavę tos pinigus dar ir pasiskolins iš "režisierių" kad atstatyti savo pirminį gyvenimą. Kai "režisieriai" pamatys kad pinigų grąžos procesas jau neefektingas suorganizuos eilinį karą. Tiesa branduolinis ginklas dabar įvedė tam tikrą apribojimą. Niekas nežino, net "režisieriai", pasekmių. Karo problemos tokiu atveju gali paliesti ir pačius "režisierius" kas seniau buvo neįmanoma. Todėl vyksta tokie lengvi lokalūs konfliktai. Tik. :)

a.t.sielis

#7
birželio 29, 2019, 18:10:45 Redagavimas: birželio 29, 2019, 18:15:22 by a.t.sielis
Bijau net klausti, kas tie finansuotojai "režisieriai" :D

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  birželio 29, 2019, 18:10:45Bijau net klausti, kas tie finansuotojai "režisieriai" :D
Šiaip ir net neaišku kas jie. Tikrai jokie vieši asmenys. O neviešų negali net žinoti.  :) Toks vaizdas susidaro nuasmenintai. Tiesiog kažkas "įdomiai" įtakoja ir tiek.

a.t.sielis

O kas režisavo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ekspansiją?

vytra

Citata iš: a.t.sielis  birželio 29, 2019, 15:35:34Reicho idėja nebuvo niekuo ypatinga - tas pats imperinis mąstymas, kuris egzistavo nuo seno.
- taip, ir dabar egzistuoja nepakitęs, štai geras pavyzdys:

CitataManau, apskritai imperija, jeigu būtų civilizuota, būtų o.k., nes visiems būtų gerai. T.y. jeigu būtų viena Pasaulinė Imperija, kuri apimtų visas pasaulio šalis. Tada būtų viena tvarka, viena valdžia, nereiktų krūvos kariuomenių, karų, konfliktų, prekybos karų ir visokių kitokių nesąmonių.
Paaiškinimas: Tokios ultra siurrealistinės idėjos yra totali utopija todėl, kad neįvertina nuolatinių kitimų (mirtis, mokymas, klydimas) bei vystymosi (naujos technologijos, naujos vertybės). Gi gamtos tikrovė tokia, kad bet koks didelis monolitas suaižėja. Atsparus tik "žvyras".

:)

a.t.sielis

Citata iš: vytra  spalio 08, 2019, 12:34:36Tokios ultra siurrealistinės idėjos yra totali utopija todėl
Pažiūrėsim ar utopija, laikas parodys. Jeigu atsirastų žymus technologinis pranašumas, tada ta valstybė galėtų tapti valdančia galia Žemėje, ir Žemės valstybių sistema gravituotų link imperinės santvarkos.

arkliukas

#12
gruodžio 16, 2019, 22:33:30 Redagavimas: gruodžio 16, 2019, 22:50:27 by arkliukas
.

Vytautas

Na ką sako visokie ale šaltiniai yra viena, o realybėje visuomet yra kitaip. Aš pasitikiu "pirminiais" šaltiniais t.y. savo tėvų pasakojimais, nors tam momentui jie buvo vaikai ir visiškai bešališki. Ką patyrė savo kailiu tą patyrė. O esmė maždaug tokia. Normaliai lietuviai gyveno kaimuose ir arė žemę. Ir tokių buvo didžioji dauguma. Miesteliuose ir miestuose gyveno pagrinde žydai ir valdė visą prekybą. Užėjus vokiečiams juos praktiškai visus iššaudė. Mama prisimena kaip su savo mama ėjo į bažnyčią miestelyje o vokiečiai kartu su lietuviais "pagalbininkais" vedė žydus šaudyti į gretimą miškelį. Joms praeinant pro šalį viena žydė pasakė "jūs geriat mūsų kraują lašais mes gersim jūsų kraują puodukais". Jau mamai 82 metai o ji vis prisimena tą vaizdą. Taip vokiečiai šaudė visus kas jiems kažkaip nepatiko. Pvz mamos tetos vyrą lietuvį taip pat pagavo ir vedė šaudyti nes nesutiko atiduoti vokiečiams arklių, bet taip sutapo kad teta pamatė savo vyrą tų varomų šaudyti minioje ir klausia vokiečių vokiškai kur vedat šitą vyrą. Tie ramiausiai atsakė "sušaudyti". Bet ji sako tai mano vyras. Tai sako pasiimk jai tavo vyras ir tegul daugiau nesišakoja nes sušaudysim. Kaimo moteriškė kalbėjo prancūziškai, vokiškai, lenkiškai, rusiškai nes tėvas prie caro buvo Tilžės muitinės vadas o šeima gyveno Maskvoje. Kalbos mokėjimas išgelbėjo gyvybę. Visumoje nereikia pasakoti pasakų apie kažkuriuos ale gerus. Kare pagrindinės aukos ir atpirkimo  ožiai civiliai ir kas tik netingi tas juos naikina ir kitaip tyčiojasi. O kas liečia pokarį tai jis nebuvo toks kaip dabar oficialiai pasakojama. Ir vėl viską savo kailiu patyrė mano abu tėvai. Dusino civilius tiek miškiniai tiek oficiali valdžia. Visi iš žmonių atiminėjo ką tik galėjo. Maža to miškiniai dar masiškai ir žudė civilius. Praktiškai mano kaime nėra šeimos kur ko nors nebūtų nužudę miškiniai. Ir nebuvo jie ten kažkokie ale persirengę stribai. Kaip mama sako jei pamatei "Prokopo" apvalius akinius naktiniam lange reiškia kažkas bus nužudytas. Vyresnės seserys buvo išvežtos į miestelį pas tetą tai miškiniai atėję daužydavo ąžuoliniais basliais senus tėvus kad nėra ką prievartauti. Kartą mamos visa šeima buvo sustatyta prie sienos o miškiniai  gėrė visą naktį atsineštą samagoną ir šaudė virš galvų. Senelis per naktį pražilo. Šiaip kad brolis nesutiko vesti ryšininkės-prostitutės visa šeima turėjo būti sušaudyta. Bet tą naktį kaip tyčia armija valė mišką ir susėmė visus banditus einančius naikinti civilių. Tėvo tėvas buvo prievarta "paimtas" į mišką. Pasiūlė arba eini į mišką arba iššaudom visą šeimą žmoną ir 4 mažus vaikus. Taip kad dabar laikomi didvyriais iš tikro buvo žvėrys naikinantys savo tautiečius lietuvius. Ir čia būtent laimėtojai perrašo istoriją. Joks ale "partizanas" nepasakos kaip jis žudė, prievartavo, tyčiojosi. O su armija ne jų jėgoms kariauti. To aplinkui jie niekad ir nedarė. Tik civilių naikinimas, bauginimas. O tai buvo jų pagrindinis užsiėmimas. Būtų analogiška situacija, mėtytus ginklai būtų lygiai tas pats. Žmonės blogiau nei žvėrys.   

violetpink1

#14
gruodžio 17, 2019, 10:15:02 Redagavimas: gruodžio 17, 2019, 10:21:16 by violetpink1
...o man nepatinka nei hitleris nei nacizmas ir esu įsitikinęs 100 procentų, kad jei ne šios žudynės, būčiau jau seniai draugę radęs čia, Lietuvoje, o dabar vis dar vienišas esu,
nebėra tokių panų...  :(
Žydaitės yra labai supratingos ir įžvalgios nuo pat mergaičių. Labai gaila, kad žmonija prarado tiek aukšto lygio genų ir asmenybių...

Aukštyn