Apsesti zmones

Pradėjo Benamis, vasario 09, 2012, 23:02:38

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sharikovas

O dieve kas per nesamones, jei psiciatras kreipiasi i kuniga del ligonio, tai vadinasi gydimas placebo, nes beprotis yra tikintis ir isitikines pasamonej ,kad yra apsestas.

TinSoldier

#61
rugpjūčio 20, 2012, 16:31:16 Redagavimas: rugpjūčio 20, 2012, 16:40:30 by TinSoldier
Nusivyliau dėl toje knygoje aprašytos konferencijos. Absoliučiai nieko naujo neparašyta. Tikėjausi bent poros nepatogių, provokuojančių klausimų tam egzorcistui. Tokius ir atsakymus paskaityti įdomu būtų. O dabar klausimai, pvz: "Visi kalba apie demonus. O kodėl nekalbame apie gerąsias dvasias? Juk yra ir tokių." Primena bobutės, verkiančios, kad per žinias rodo vien nusikaltimus, paverkšlenimą, o ne diplomuoto specialisto klausimą. Visi užduoti klausimai perdėm korektiški ir labai neprofesiniai.

Viskas, kas ten parašyta, jau parašyta šitoje temoje ir pakartota šimtus kartų kitur.

Man vienas dalykas įdomus. Egzorcizmai retai kada filmuojami ar fotografuojami. Visai suprantama kodėl. Bet, jei filmuojami, tai būna nufilmuotos tik rėkiančios bobutės. Kodėl niekaip nepavyksta rasti nors kiek patikimesnio video(kur daugiau šansų, kad neredaguotas), kuriame apsėdimas būtų nors kiek įspūdingesnis?

Toje knygoje vėl rašo apie kažkokius stebuklus: merginos ranka, pailgėjusi iki 2 metrų. Skraidymai. Visokių varžtų, stiklų ir pan., išvėmimai, kai tie daiktai stebuklingai atsiranda vėmaluose jau po išvėmimo.

Kodėl nėra nei vieno vaizdo formoje dokumentuoto, užfiksuoto ir paskelbto tokio atvejo? Paprastų egzorcizmų video - pilna. Video, kuriame būtų kas nors mažiau įprasta(ryškiai nepaaiškinamo šiuolaikinio mokslo) - nei vieno. Nors visi kaip susitarę tvirtina, kad tokie įvykiai - egzorcistų kasdienybės.

Ar eilinį kartą turima daugybė įrodymų, bet, šiukštu, negalima jų paskelbti dėl normaliam žmogui nesuvokiamų priežasčių?

Beje, knygoje paminėtas įdomiai skambantis dalykas: kraujo sutartis su šetonu. Tipo viena iš pagrindinių ir galingiausių apsėdimo priežasčių. Reikės kitą savaitę pabandyti. Gal ir mane apsės koks demoniukštis :)

omcikas

jei viena diena prabudes suprastum , jog visgi Dievas yra.. nenoreciau buti tavo vietoje.. nes tiek dumblo ant religijos ir ant tai kas kitiem yra sventa esi ispyles... Nors kita vertus gal tu realiam gyvenime esi daug geresnis zmogus negu dauguma priskirianciu save prie tikinciuju, tokiu kaip as( kuriu galvose kasdien tikrai ne sventos mintys verda..). Bet vistiek ar ne perdaug drasu "valytis kojas" i tai kas sventa ir negana to dar provuokuot apsedimus dvasias ir pan..

paragraf 78

Nenukrypkime į asmeniškumus. Ačiū.

Šiaip kas dėl video, tai katalikų bažnyčioje apskritai yra draudžiama viešai rodyti apsėdimus. Todėl jų ir nerandi. Youtubėje pagrinde pravoslavų arba protestantų sudėti video. Kiek žiūrėjau, tai radau tik vieną katalikišką, bet ir tai tai buvo labiau pasakojimas kas apskritai yra egzorcizmas.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 20, 2012, 21:54:07
Nenukrypkime į asmeniškumus. Ačiū.

Šiaip kas dėl video, tai katalikų bažnyčioje apskritai yra draudžiama viešai rodyti apsėdimus. Todėl jų ir nerandi. Youtubėje pagrinde pravoslavų arba protestantų sudėti video. Kiek žiūrėjau, tai radau tik vieną katalikišką, bet ir tai tai buvo labiau pasakojimas kas apskritai yra egzorcizmas.


O tai per egzorcizmus vykstantys stebuklai yra išskirtinė katalikų privilegija? Stačiatikių ir provoslavų demonas nepajėgia pakelti, paskraidinti? Nesuprantu, jei jau jie filmuoja, tai tegul nufilmuoja ką nors verto pamatyti. Vis dėl to, viešai paskelbus apsėdimo video ryškiai per daug atskleidžiama apie žmogaus privatumą(nors ir legaliai) ir šiaip amoralu kažkokį šou daryti iš to. Bet jei jau daro, tai tegul padaro taip, kad naudos būtų.

Citata iš: omcikas  rugpjūčio 20, 2012, 18:41:05
jei viena diena prabudes suprastum , jog visgi Dievas yra.. nenoreciau buti tavo vietoje..


Jei vieną dieną pabudęs suprastum, kad Alachas yra tikrasis dievas... nenorėčiau būti tavo vietoje.. Jei vieną dieną pabudęs suprastum, kad Dzeusas yra tikrasis dievas... nenorėčiau būti tavo vietoje. Jei vieną dieną pabudęs suprastum, kad Toras yra tikrasis dievas... nenorėčiau būti tavo vietoje.

Mes niekuo nesiskiriame. Tu atmetei 99 dievus, aš atmečiau vienu dievu daugiau, nei tu. Pabudus ir suvokus gyvenimą keičiančią tiesą, abiems vienodai kapiec būtų :)

paragraf 78

Aš norėjau pasakyti tik tiek kad egzorcizmų video yrašai nėra skirti plačioms masėms. Aš esu prieš jų paviešinimą.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 20, 2012, 22:40:40
Aš norėjau pasakyti tik tiek kad egzorcizmų video yrašai nėra skirti plačioms masėms. Aš esu prieš jų paviešinimą.


Joa, supratau. Ir aš esu prieš paviešinimą. Bet esmė, kad neretai jie viešinami(nors ir ne pas katalikus) ir nesuprantu, kodėl iš jų visų nėra nei vieno, kuriame būtų abejonių nekeliantis(paprastiems žmonėms) apsėdimas.

Nors, iš kitos pusės, manau, jei paviešintų porą kontroliuojamoje aplinkoje nufilmuotų egzorcizmo seansų, kuriuose matoma kaip apsėstasis pakyla į 5 metrų aukštį, vemia dideliais stiklo gabalais ir pan., žymiai didesnė dalis gyventų dvasingą gyvenimą ir sumažėtų apsėdimų. Tokiu atveju, nesu prieš paviešinimą...

Sharikovas

Tai aisku, kad religiniai fanatikai pries egzorcizmu viesinima, cia tas pats kas prievartautojas iszagines auka butu pries sito veiksmo paviesinima, nes egzorcizme viskas panasiai ir vyksta, prievarta. Nera jokiu skraidziojimu,stiklu rijimu ir panasiu pasakisku nesamoniu, yra tik prievarta, dazniausiai pries moteri ir dazniausiai pries vaika, pedofiliskais tikslais yra isvaromi demonai, to viesinti nieks nenori ir bet koks tikintis ir ginantis sita pedofilu bendruomene nenores to viesinti, bus pries. Tai yra faktai.

.L.U.T.H.O.R.

Sharikovai, kuo remiesi taip sakydamas? Gal ir tau egzorcizmą padarė? ;D

paragraf 78

Tinsoldier, tai kad pamatai egzorcizmą tikėjimo visiškai neprideda. Sakau iš asmeninės praktikos.

Šarikovai, ką vartoji? :)

KaRoče

paragraf 78 , tu rasei : "Kartą pamenu meldėmės už vieną tokį vaikinuką kuriam daktarai niekaip ligos nenustatė."
O tai tu krikščionis (tikintis), kad matei, dalyvavai apsedimuose? Tu gal kunigas? :o  :)

Benamis

Citata iš: KaRoče  gruodžio 13, 2012, 17:40:00
O tai tu krikščionis (tikintis), kad matei, dalyvavai apsedimuose? Tu gal kunigas? :o  :)


Taip jis krikscionis ir ne, jis nera kunigas :)

gabriellanuu

Sveiki. Noriu paklausti. Ar gali būti taip, kad žmogų užvaldė demonas mokykloje? Tas žmogus bandė kalbėtis su demonu visiems žinomu būdu.. Abėcėlė, skaičiai, siūlas, adata, žvakė. Beet ji darė tai be žvakės ir su skelbimų adatytę, o ne su tinkama. Ar vistiek galėjo būti apsėsta? Po to karto ji atsakinėjo sąmoningai, bet visus gąsdino. Sakydavo ,,Traukitės jis pyksta..'' rodydavo į sieną, langą visiškai iš niekur nieko. Atrodo, kad ji apsimetinėja… kai ėjome namo ji sakė ,,Niekam nesakykit, aš apsimetinėjau'' tai sakydama žiūrėjo į vieną tašką ir elgėsi gana keistai… Be to, ji tą lapą kuriame yra abėcėlė su adatėlę nešiojosi visą tą laiką. Jai skaudėjo galvą (O tai kiek žinau pirmasis požymis)

paragraf 78

Šiaip jokio skirtumo tinkama netinkama adata, buvo ar nebuvo žvakė. Tai tik ritualo dalis. Daiktai negali apsaugoti.
Kas dėl apsėdimo, tai čia tik specialistas gali pasakyti ir tai po ilgo tyrimo. Tad jei kas nors čia bandytų nustatinėti diagnozę, nieko tikro negalėtų pasakyti.
Šiaip apsėdimai itin retas reiškinys

TinSoldier

Galit patys pabandyt išsikviest demoną ir paklausti, ar jinai apsėsta kokio nors jo kolegos.

Aukštyn