Keistas nutikimas

Pradėjo Firenson, vasario 29, 2016, 15:20:09

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Firenson

Sveiki, taigi noreciau papsakoti apie keista nutikima, kurio nesureiksimu labai bet noreciau isgirsti jusu nuomones, galbut kazkas panasaus ir jum buvo ivyke. Taigi, rytas kaip visada- atsikeles iskart ejau nusiprausti, prisleidau vandens ir guliu. Staiga is niekur nieko pradejo stipriai pilva sukt, pykint. Nu ka islipau is vonios visas slapias ir nuejau i wc. Tik iejes isgirdau trinksma, pagalvojau kas cia dabar, greitai isbegau is wc, pasirodo veidrodis kuris buvo  prilipdytas prie sienos netoli vonios nukrito ir suduzo. Sukes buvo visur: vonioj ant zemes.. Jeigu buciau buves vonioj, jau manau nebebutu manes gyvuju tarpe. Taigi, nezinau kas tai buvo, kazkoks savisaugos instinktas, angelo sargo apsauga ar kazkas pan. Namuose buvau vienas, sori uz rasyba be lt raidziu. ;)

Benamis

Vieni tai vadina intuicija (kuri galejo pasireiksti net pykinimu), kiti sako, kad tai aukstesniu jegu isikisimas ir pan. Kas tai buvo greiciausiai niekas nesugebes atsakyti. Taciau tokiu istoriju tikrai daug pasaulyje.

Pvz. musu forumo @paragraf 78 administratorius irgi pasakojo, kai ejo Kauno gatve ir isgirdo, kad ji kazkas saukia, sustojo, atsisuko taciau nieko nepamate, o uz keliu sekundziu prie pat jo nukrito didelis varveklis. Nebutu atsisukes ir sustojes, kazin kaip viskas pasibaigtu.

Dziaukis ir dekok likimui :)

paragraf 78

Patikslinimas: tai buvo Vilniuje, Gedimino pr. Tik buvo pirmas apsilankymas Vilniuje ir pažįstamų jokių nebuvo, tad šaukti kaip ir nebuvo kam :)

xsistemax

Visada atkreipiame dėmesį į tai,kas galėjo nutikti,bet nenutiko.Deja,daugybė tokių atvejų baigiasi ne visai gerai,bet tada niekam nekyla mintis jų mistifikuoti. :)
Šiaip tai reikėtų pasikliauti intuicija,tai iš tiesų neklystantis pojūtis.Šių laikų žmogus toks užimtas,kad dažniausiai intuicijos kuždesio neišgirsta.Bet tik intuicijos dėka žmonės kaip rūšis įveikė istorines negandas individualiu ir visuomeniniu lygiu,tik dėl jos veikimo žmonija vis dar egzistuoja.

TinSoldier

Citata iš: xsistemax  vasario 29, 2016, 18:31:31Bet tik intuicijos dėka žmonės kaip rūšis įveikė istorines negandas individualiu ir visuomeniniu lygiu,tik dėl jos veikimo žmonija vis dar egzistuoja.
Galima būtų kokių nors pavyzdžių? :)

xsistemax

Pavyzdžių nesunku rasti bet kuriame žmogaus priimtame sprendime,kuris atrodo nelogiškas.Neturint jokių išankstinių duomenų priimamas sprendimas,kuris pasirodo pats optimaliausias,nors tą optimalumą lemiančios priežastys atsiranda gerokai vėliau.Daugeliu atvejų tas priežastis tiesiog neįmanoma numatyti ar apskaičiuoti jų atsiradimo tikimybę.
Intuicija-iš esmės įgimta,bet nesuvokta proskopija.

time

#6
vasario 29, 2016, 20:48:52 Redagavimas: vasario 29, 2016, 22:04:33 by time
Citata iš: xsistemax  vasario 29, 2016, 18:31:31intuicija <...> neklystantis pojūtis
Ištikrųju čia ne nuojauta. Tai kažkoks kitas reiškinys - kaip perspėjimas, ateities įvykių nuvokimas ar kažkas tokio.

kiskis

Jei taip buvo istikruju, vadinasi tai kazkos zenklas tau, nes jei tikslas buvo tave gelbet, paprasciau buvo priklyjuot veidrodi stipriau, ar padaryt , kad tu isvis neitum i vonia, negu tave taip gelbet.(cia aisku galiu klysti :) )

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  vasario 29, 2016, 20:11:58Pavyzdžių nesunku rasti
Nors rasti ir nesunku, tačiau tu kažkaip mistiškai bandai išvengti tiesaus atsakymo ir pateikti konkrečius pavyzdžius :) ar ne?

TinSoldier

Citata iš: xsistemax  vasario 29, 2016, 20:11:58Pavyzdžių nesunku rasti bet kuriame žmogaus priimtame sprendime,kuris atrodo nelogiškas.Neturint jokių išankstinių duomenų priimamas sprendimas,kuris pasirodo pats optimaliausias,nors tą optimalumą lemiančios priežastys atsiranda gerokai vėliau.Daugeliu atvejų tas priežastis tiesiog neįmanoma numatyti ar apskaičiuoti jų atsiradimo tikimybę.
Intuicija-iš esmės įgimta,bet nesuvokta proskopija.
Na, man, kaip paragraf'ui, irgi norėtųsi konkretesnio atsakymo :)
Ypač pavyzdžių, kuriose situacijose konkrečiai intuicija padėjo įveikti istoriškai svarbias visuomenines negandas ir pan., kaip prieš tai teigei. Nes bent man apie tai pagalvojus pirmiausiai į mintis ateina svarbiausias istorijos variklis - revoliucijos. Ir negaliu prisiminti revoliucijos (jos idėjų), kilusios vien iš intuicijos. Taip pat iškyla visokie tokie dalykai kaip vergijos panaikinimas, sufražizmas ir pan. socialiniai pokyčiai - jie taip pat man atrodo visiškai logiškai prieiti. Maža to, atrodo, jog toji pati intuicija labiau nulėmė idėjas, jog juodaodžiai, moterys ir pan. yra menkesnės būtybės už kitus.

Arba tiek vienu, tiek kitu atveju veikė tam tikra logika. Bet didelės intuicijos svarbos tai nelabai įžvelgiu. Klystu?

time

Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2016, 10:36:01didelės intuicijos svarbos
Čia ne intuintymumas, kažkoks atsitiktinis įvykis ir tiek. Per daug sumistifikuojama.

xsistemax

Įrodyti intuicijos svarbą lemtinguose istorijos posūkiuose-slidus reikalas,bet pabandysiu. :)
9-aisiais m.e.m. Teutoburgo miške Arminijaus vadovaujami germanai sunaikino romėnų armiją,vadovaujamą Varo.
Vieta puolimui buvo pasirinkta logiškai:siauras kelias tarp aukštų mišku apaugusių kalvų ir pelkių.Bet vien šito nebūtų užtekę,gerai parengti ir ginkluoti romėnai neabejotinai būtų mūšį laimėję,kad ir su nuostoliais.
Lemtinga aplinkybė buvo staiga kilusi didžiulė,kelias paras užsitęsusi audra.Dėl jos sunkieji pėstininkai klimpo ištižusioje žemėje,negalėjo panaudoti sunkiosios ginkluotės.
Mūšio baigtis : visiškai sunaikinti trys legionai,pats Varas sužeistas nusižudė.
Istorinė reikšmė:Romos imperija neišsiplėtė į kitą Reino pusę.
Arminijus tiesiog intuityviai pajuto,jog būtent tą dieną reikia pulti.Apie artėjančią audrą žinoti jis niekaip kitaip negalėjo.
Tik nesakykit,kad viskas atsitiktinai sutapo,šiame pasaulyje atsitiktinumai neegzistuoja.

kiskis

#12
kovo 01, 2016, 23:05:35 Redagavimas: kovo 02, 2016, 10:35:56 by kiskis
Citata iš: xsistemax  kovo 01, 2016, 22:03:04šiame pasaulyje atsitiktinumai neegzistuoja.
https://www.youtube.com/watch?v=O0K5fAxEwv0
 tik atvirksciai siuo atveju :D : слово есть, а жопы нет :)

Realybė

Yra keli variantai jūsų atveju. Vienas jų laimingas atsitiktinumas, kitas veidrodis. Veidrodžiai sugeria daug visokių emocijų. Savų, svetimų, skausmo, ašarų ir džiaugsmo akimirkų. Taigi, kaip seniai pas jus tas veidrodis ? Naujas pirktas, kokiu oru, kokie žmonės į jį žiūrėjo ( mes to aišku nesužinosim), o gal jums jis kaip senelio ar tėvų palikimas? Gal butas nuomojamas ir prieš jums atsikraustant veidrodis sugėrė daug svetimos energijos. Gal iš veidrodžio giluminės energijos kilo jums pavojus, gal jis "sprogo" norėdamas apsaugoti jums brangius žmones.
Parašykite, tai įdomu.

Realybė

Citata iš: time  kovo 01, 2016, 14:35:13
Citata iš: TinSoldier  kovo 01, 2016, 10:36:01didelės intuicijos svarbos
Čia ne intuintymumas, kažkoks atsitiktinis įvykis ir tiek. Per daug sumistifikuojama.
Netikiu, kad yra mistifikuojama. Jie žmogus netikėtai išvengia auto įvykio ar kitos nelaimės, tai atsitiktinumas ar lemtis?

Aukštyn