Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Kita => Asmeninis tobulėjimas => Temą pradėjo: utopistas lapkričio 25, 2017, 20:31:28

Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: utopistas lapkričio 25, 2017, 20:31:28
Citata iš: elteide  lapkričio 21, 2017, 00:40:05Kodel butent tiek.o ne 399? :)
O tai gal 409? Ar 599? :D

Aš galiu duoti ne užkeikimą, bet daug veiksmingesnį būdą nei kažkoks tai užkeikimas, kuris greičiausiai net negali veikti, nes tai nesusiję tiesiogiai su tuo ko siekiama. Ir man nereikia jokių pinigų už tai (pats užsidirbu jų daugiau nei išleidžiu, susitaupau, tad man gerai būtų vien dėl to, jeigu tai padėtų bent vienam žmogui). Pats esu vedęs ne vienerius metus, o prieš tai gan ilgai ieškojau merginos, teko daug ir iškentėti, durnų sprendimų priimti, bet galiausiai susitvarkiau ir tapau vedęs. Tai galiu pateikti šiokį tokį sąrašą dalykų, ką daryti, jog aplankytų jus tikra meilė. Nesakau, jog tai lengva (pats vargau keliolika metų, kol tai supratau), tad nereikėtų tikėtis, jog tas sąrašas - tai tiesiog algoritmas rasti meilei. Taip nėra, bet jo įvykdymas, nors ir nelengvas, bet laisvai įmanomas bet kokiam žmogui. Ir kalbu apie tai iš savo asmeninės patirties, kurią bandau subendrinti visiems kiek tai įmanoma. Tad nesakau, jog jis yra absoliučiai tinkamas visiems, bet esminiai principai tame tikrai yra. Taigi, semkitės išminties iš žemiau esančio sąrašą.

1. Susiformuoti savo asmenines vertybes. Tai padės įvykdyti tokius tuščius patarimus kaip "atrask save", "būk savimi", "tiesiog daryk ką nori". Tačiau, kas dalina tokius patarimus dvižodžiais ar keliažodžiais, pats visiškai nesuvokia, kaip tas daroma, nes greičiausiai pats nėra sukūręs to, kas yra stabilu, vertinga. O iš tiesų reikia pradėti nuo pat pat glūdumos, t.y. pirmiausia žmogus turi žinoti, kokios jo vertybės. Jeigu sunku tiksliai įvardyti vertybes, galima internete skaityti, kokios žmonių vertybės būna, ir jas taikyti sau. Bet tai nereiškia, jog perskaitytos vertybės internete yra būtent tai, kas ir gali egzistuoti. Internete ką pavyks rasti, tai daugiau visos žmonių rasės vertybių skalės apibendrinimą ir pavyks suprasti, jog vertybės tikrai nėra reliatyvios kaip leftistai bando parodyti. Vertybės yra universalios, tikros, tik jos tinka vieniems, kitos tinka kitiems, dar kitos - dar kitiems ir t.t. Pačiam ar pačiai svarbiausia suprasti, kokios vertybės tinka tau konkrečiai. Ir nebūtina kopijuoti skalės sąrašo. Vertybes geriausia įvardyti savais žodžiais, kitaip sakant, taip, jog jos atrodytų artimos tavo širdžiai/sielai/protui ar kam tik nori.

Nesvarbu, kaip tą vadini, bet asmeninė vertybių skalė - tai vienas iš pagrindinių ramsčių, kuris nebeleis aklai klaidžioti po pasaulį nežinant ko nori. Kitaip sakant, tai turi būti tai, kuo gali absoliučiai tikėti, dėl ko nebijotum nei mirties, nei paties pragaro, jeigu tuo tiki. Vos radus tai, viskas keisis iškart, viskas aplink taps tau aišku, paprasta. Aišku, negalvok, jog pažinai pasaulį. Iš tiesų ką pažinai, tai nieko. Iš tiesų, pažinimas nuo čia ir prasideda. Ir tai bus savęs pažinimas. Bet tai yra itin svarbu. Jeigu negali net savęs kažkiek pažinti, kitų nepažinsi juo labiau.

Taigi, asmeninės vertybės yra pagrindas. Tada suprasi, ar tau išvis reikia meilės, ar ne. Suprasi, ko išties nori šiame ir net kituose gyvenimuose, jeigu tokie tik yra. Tai bus tikras pažinimas. Galų gale, neblogai suprasi, kas esi tu, nes vertybės apibūdins tavo paties ar pačios asmenybę. Todėl siūlau pradėti nuo savo asmeninių vertybių vietoj blaškymosi.

2. Klausytis savo vidinio balso. Žmonės dažnai linkę nuvertinti savo gebėjimus, kurie susiformuoja iš patyrimo, gilesnio žinojimo, bei galbūt netgi atsiranda nuo pat gimimo. Tiesiog žmogus atsimena viską, bet dalį žinių ir gebėjimų perkelia į pasąmonę, jog tai netrukdytų aktyviajai atminčiai dirbti. Tai galima vadinti vidiniu balsu. Paprastai vidinis balsas pasako itin daug apie santykius su žmonėmis. Tai galimai susiformavo žmogaus kultūrinės evoliucijos metu, ir tai pasireiškia tam tikrais archetipais. Apie archetipus siūlyčiau daugiau pasiskaityti C. G. Jung knygose. Jis šį reiškinį itin gerai paaiškina.

Žinoma, nesiūlau remtis vien tik vidiniu balsu priimant sprendimus, kurie anksčiau nebuvo priimti, nes vidinis balsas tiesiog spėlios (gan pagrįstai, todėl atsižvelgti į jį net ir čia verta). Jeigu kažko visiškai nežinai, nesi patyręs anksčiau, siūlau remtis kryptiniu loginiu galimybių medžiu ar grafu, kur vienas veiksmas veda prie kažkokio rezultato, iš to rezultato formuojasi kitos galimybės, jų naudojimas veda prie kitų rezultatų ir t.t. Tokį dalyką geriausia vaizduoti grafiškai.

Tačiau santykiuose su žmonėmis jis paprastai pasako viską ko reikia. Sakykime, jis gali pasireikšti tokiu būdu, jog pamatai merginą, kuri atrodo itin graži tau, tačiau staiga tarsi nekontroliuojamai vidinis balsas ima teigti, jog tai yra negeras žmogus. Tai vidinis balsas, labai tikėtina, šioje situacijoje bus visiškai teisus, tad geriau jau su ta mergina neprasidėti. Mano paties patirtis tokioje situacijoje buvo tokia, jog nepaklausiau vidinio balso, jį netgi užmiršau kurį laiką (po to prisiminiau, nes turiu stebėtinai gerą atmintį - he he, pasigyriau), bet tie santykiai buvo tai, kas iš esmės buvo kelerių metų pragaras man. Dėl tų kvailų santykių praradau daug nervų, daug sveikatos, pinigų. Bet galiausiai tai praėjau, nugalėjau, o nervus atstačiau, sveikatą atkūriau, pinigų uždirbau daug daugiau nei esu turėjęs kada nors anksčiau. Kitaip sakant, net ir blogiausioje situacijoje visada yra išeitis. O jeigu dar turi ryžto, valios tai padaryti, tai išvis. Po to patirto pragaro mano vienintelis tikslas buvo viską ne tik atkurti, bet ir kompensuoti tuos metus daug didesniu, sunkesniu darbu tiek su savimi, tiek darbovietėje, ir ne tik atgauti tai, kas buvo prarasta, bet ir sukurti tiek daug gero sau ir kitiems, kiek net tuo metu nesugebėjau įsivaizduoti. Taigi, kaip pasakiau, kaip nusprendžiau, taip ir padariau. Ir dabar turiu visai kitą tikslą - peržengti absoliučiai visas paprasto žmogaus galimybių ribas. Tiesiog manęs nedomina ta paprasta rato forma, kai viskas kartojasi iš naujo. Norisi kitokių ir įdomesnių patirčių. Bet apie tai jau kitą kartą papasakosiu.

Kalbant apie patį vidinį balsą, vidinis balsas nėra atskira asmenybė. Tai yra, žmogaus apercepcija yra vientisa, todėl vidinį balsą reikia suvokti tiesiog kaip dar vieną tavo paties ar pačios pažinimo sluoksnį, kuris aktyvuojasi esant tikrai būtinybei. Taigi, įgykite savo vertybes, klausykitės savo vidinio balso, ir jau nepaklysite tamsoje.

3. Yra vos keturi žodžiai: AŠ NIEKADA NIEKADA NEPASIDUODU. Turint vertybes, kuriomis absoliučiai tiki, matai jas kaip savo esybės aprašymą, ir jeigu tiki savo vidiniu balsu, tai dar nereiškia, jog viskas eisis kaip per sviestą. Gali būti labai daug dalykų, kurie pasirodys kaip kliūtys, kurie galbūt pasirodys kaip visą gyvenimą griaunantys reiškiniai. Tokiais atvejais norėsis viską mesti, galbūt net nusižudyti (pavyzdžiui, pasikarti, nušokti nuo tilto, persišauti galvą ir pan.), arba tiesiog nieko nedaryti. Nepaisant to, tokioje situacijoje reikia suvokti vieną dalyką - vertybės ir vidinis balsas niekada neklysta. Jeigu vertybės ima atrodyti kažkaip ne taip, o jautiesi šūdinai, tuo metu jų geriau nekeisti. Keisti jas galima tada, kai jauti, kad kažkas yra ne taip, tarsi vis dar tuštuma yra, ir jauti savyje, jog yra daug didesnė gėrio jėga, kurią nori išlaisvinti.

Bet kuriuo atveju tai situacija, kurią psichologai ar psichiatrai mėgsta įvardyti kaip depresiją. Pats esu patyręs depresiją, tokios formos, jog visiškai nieko nesinorėjo daryti, tik gulėti, arba tiesiog greitai užversti kanopas. Kitaip sakant, mirti neskausmingai. Bet tada galima kelti tokį klausimą: "Ar gyvenimas yra tau toks šūdinas, jog galėtum nusižudyti save kankindamas žiauriausiais įmanomais būdais?" Tai yra, ar gyvenimas tuo momentu toks šūdinas, jog pats sau nusipjautum pirštą atšipusio peiliu? Galbūt nusipjautum savo noru koją grandiniu pjūklu? Arba ausį, kurios, pasirodo, Vincentas van Gogas sau nenusipjovė, o jam nukirto tą ausį dvikovos metu, nors jis ir kentėjo lyg. Tai yra, lengvai nusižudyti kaip ir visi depresuojantys norėtų, bet va nusižudyti sunkiai, žiauriai tai jau nelabai. O tai rodo, jog bet kuriame šūdiniausiame gyvenimo taške visada yra išeitis.

Todėl vietoje kvailų minčių apie savižudybę, kylančius sunkumus, nieko nenorėjimą reikėtų užplūsti masiškai savo mintis keturiais žodžiais: "AŠ NIEKADA NIEKADA NEPASIDUODU" (arba keisk "NIEKADA" į "VISADA", jeigu tau tai atrodo kaip loginė prieštara - nors esmė nėra tame). Arba, dar paprasčiau pasakysiu. Tokiu momentu svarstyti apie laimę, gyvenimo prasmę yra tiesiog silpnaprotiška. Ką tokio vertingo primąstysi, pats būdamas šūdinoje situacijoje, o ne būdamas visiškoje ramybės, visiško atsiribojimo nuo žmonių problemų būsenoje? Tokioje situacijoje nebūsi nei atsiribojęs, nei ramus (o jeigu manai, kad būsi, tai meluoji tada sau). Tad nieko vertingo ir neišmąstysi.

Taigi, keturi žodžiai: "AŠ NIEKADA NIEKADA NEPASIDUODU".

4. Nebūti asilu ar ožka. Tai yra, suvokime, kad visi žmonės yra žmonės, o ne daiktai pirmiausia. Bet žmonės nėra ir negali būti tobuli. Jeigu tau žmogus netinka toks, koks yra, tai su juo santykių kurti nėra prasmės. Bet jeigu tau žmogus atrodo kaip ir geras, tik trūksta to, jog jis pasideda ne vietoje kojines, tai problema jau yra ne to žmogaus, o tavo, tikėtina. Pavyzdžiui, būtent šią konkrečią situaciją spręsti yra itin paprasta - moteris gali vyrui paaiškinti, jog savo kojines vyras galėtų mesti į skalbinių dėžę. Nemanau, jog normalus vyras tokį prašymą ignoruos. Gal pradžioje kelis kartus ir pamirš, jeigu jo atmintis prastoka, bet kelis kartus pakartojus tai jis darys ko nori žmona. O jeigu moteriai netinka, kad vyras visko gerai neima daryti iš pirmo karto, tai čia yra moters problema. Geriausią atmintį turintys žmonės ir tai tik antrą kartą kažką gerai padarys.

O tariant konkrečiau, tai yra svarbu, jog santykiai būtų svarbūs abiem žmonėms, jie būtų linkę tartis, ieškoti kompromisų, o ne iškart imti pyktis ir skirtis dėl smulkiausių dalykų.

Tai tiek. Galvojau tų punktų prirašyti ir dar daugiau, bet šie turbūt yra esminiai, nes jie yra esminiai asmenybės formavimosi ir tobulėjimo pagrindai. Tai yra, turėti savo vertybes (kitaip sakant, išmokti tapti savimi), klausyti savo vidinio balso ir niekada nepasiduoti (tai yra, nežliumbti negavus saldainio). O toliau jau tiesiog darai ką tau reikia, jeigu tau tikrai svarbu rasti antrą pusę, meilę. Ir tą padaryti yra gan lengva iš tiesų, nes absoliuti dauguma žmonių to nori. Tik reikia pirma save pažinti, kad galėtum rasti būtent tą žmogų, kuris tau tinka.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: San IL lapkričio 25, 2017, 21:42:08
@utopistas , ačiū už labai protingas mintis - šiame forume tą retai tenka sutikti. Labai geri patarimai besikankinantiems ar meilės ieškantiems žmonėms, ypač labai gerai aprašyta apie savižudybę. Spaudžiu ranką.

 Man tik pritrūko bendros formuluotės - kuo grįsti patys sąntykiai. Dažnai žmonės to nesuvokia, o jeigu galima būtų aiškiai ir gražiai apibrėžti kas yra sąntykiai - tai būtų lengviau ir juos palaikyti arba ir susirasti.
 
 Todėl papildysiu nuo savęs. Mintys ne mano, bet per radiją kalbėjo man patikęs psichologas:

 "Sąntykiai sudaryti iš trijų komponenčių:
  1. Vertybės. - žmonių vertybės turi sutapti. Jeigu nėra aišku ar jos sutampa, abu partneriai gali savo vertybes surašyti ant popieriaus ir palyginti (kaip jas išmokti atrasti - labai gerai aprašė @utopistas).
  2. Bendra veikla - ar jus kas nors vienyja?
  3. Seksualinis potraukis.

 Šis sąrašas yra sudarytas prioritetų tvarka, 1 yra svarbiausia dalis, 3 - mažiausiai svarbi."

 Negaliu pasakyti, kad visiškai sutinku asmeniškai su tokiu apibrėžimu, bet man patiko pats mėginimas apibrėžti sąntykius, kas buvo labai neblogai padaryta iš esmės.

Galėtų būti atskira tema tokioms žinutėms, nes apie tokius dalykus, kaip žmonių sąntykius - kalba kas ne tingi, o štai geros informacijos gauti sunku, todėl žmonės ir neišsprendžia savo problemų.

 @utopistas , galiu paklausti koks jūsų išsilavinimas?
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: mcgyver lapkričio 25, 2017, 22:01:39
Jo issilavinimas saviugdos knygos.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: San IL lapkričio 25, 2017, 22:09:07
Citata iš: mcgyver  lapkričio 25, 2017, 22:01:39Jo issilavinimas saviugdos knygos.
Žinai, ne visiems tos knygos padeda, didelis klausimas kas jas rašo apskritai ir ar supranta apie ką rašo.
 Man panašiau, kad šis žmogus šitus dalykus suformulavo apjungamas savo patirtį ir gebėjimą aprašyti ir konkretizuoti dalykus. Ir tai yra daug vertingiau už bet kokią saviugdos knygelę.

 Kaip jau minėjau - prirašyti apie sąntykius galima labai daug. O vertės tame rašte gali nebūti nė kiek. Supratimas atsiranda tada, kuomet imi gilintis į apibrėžimus, sąvokų išaiškinimus, juos pradedant suprasti jau galimą kažką savo gyvenime ir pakeisti. Todėl man ir patiko @utopistas pranešimas.

 Ačiū moderatoriams.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: utopistas lapkričio 25, 2017, 22:16:09
Citata iš: San IL  lapkričio 25, 2017, 21:42:08@utopistas , ačiū už labai protingas mintis - šiame forume tą retai tenka sutikti.
Ačiū už gražius žodžius, tačiau nebūtina dėkoti. Aš jaučiu pareigą padėti žmonijai pagal savo galimybes. Tai yra, jeigu bent vienam žmogui mano žodžiai padės, reiškia, aš nemąstau klaidingai, ir tai galbūt neleis mums susinaikinti, o tapti didžia, šlovinga, galinga civilizacija, su kuria skaitysis absoliučiai visi. Tiesiog aš tikiu ir noriu tikėti žmogumi.

Citata iš: San ILMan tik pritrūko bendros formuluotės - kuo grįsti patys sąntykiai. Dažnai žmonės to nesuvokia, o jeigu galima būtų aiškiai ir gražiai apibrėžti kas yra sąntykiai - tai būtų lengviau ir juos palaikyti arba ir susirasti.
Taip, bendros formuluotės neaptariau, nes paprasčiausiai pats atskyriau savo asmenines patirtis ir palikau tik tas, kurios man atrodė panašios visai žmonijai. Puiku, jog tęsi šią diskusiją, ir bandai sudaryti bendrą formuluotę. O dar puikiau bus, jeigu tai lems tai, jog čia atėję žmonės, perskaitę ir supratę mūsų mintis, savo mąstymą susitvarkys iki to, jog nebeturės kentėti to, ką mes esame iškentėję. Pati kančia išeina kaip ir pamoka, bet ji tikrai nėra būtina, jeigu turi pakankamą savop vidinį supratimą apie santykius. Pavyzdžiui, nereikia kažko užmušti, jog suvoktum, kad žudyti kitus žmones yra blogai.

Mano konkrečiu atveju buvo tas dalykas, jog teko iškęsti kelerius metus pragaro su viena mergina. Nepaklausiau savo vidinio balso, jog ji man visiškai netinka, o ji buvo kaip uodega, bandė prie manęs prisišlieti. Bet iš esmės buvo taip, jog man pačiam tuo metu trūko valios nutraukti šitą katastrofą ir tokiu būdu kančias sustabdyti tiek sau, tiek jai. Kitaip sakant, nesakau, jog ji buvo blogas žmogus. Ką noriu pasakyti, jog pats neprisiėmiau tuo metu reikiamos atsakomybės tai sutvarkyti. Aišku, ji gali tą patį pasakyti arba mane tiesiog dėl visko kaltinti, bet esmės tai nekeičia. Susidūrė du visiškai vienas kitam netinkami žmonės ir bandė beprasmiškai kažką sukurti. Bet va nesutapo vertybės, nesiformavo jokie bendri interesai, nebuvo net panašaus seksualinio potraukio. Tad gaunasi, jog buvo taip kaip ir pats sakai.

Citata iš: San ILVertybės. - žmonių vertybės turi sutapti. Jeigu nėra aišku ar jos sutampa, abu partneriai gali savo vertybes surašyti ant popieriaus ir palyginti (kaip jas išmokti atrasti - labai gerai aprašė @utopistas).
Tik patikslinsiu. Vertybės neprivalo būti identiškos. Užtenka tiesiog to, jog jos būtų neprieštaraujančios viena kitai. Pavyzdžiui, altruistas nesukurs ilgalaikių santykių su sadistu art mazochistu.

Tačiau, jeigu vertybės nebus prieštaraujančios, tai patys santykiai taps abi asmenybes papildantys (aišku, tariant, jog asmenybės nori būti kartu), tobulinantys. Sakykime, vyras pinigus matys kaip vertybę, o moteris bus menininkė ir dėl kažkokių priežasčių nekęs pinigų. Bet vyras jai kažką padovanos, tuo pat metu parodys, jog jo žmona gali puikiausiai užsidirbti pinigų siuvinėdama, megzdama ar pardavinėdama savo piešinius per ebay, ir dar parodys, jog pinigai yra tiesiog atsiskaitymo priemonė, kuria galima kažką įsigyti. Ir tokiu būdu tiek praktiškas vyras, tiek meniška m oteris suvoks, jog pinigai savaime nėra nei gėris, neio blogis, bet leidžia įsigyti tai, kas yra dabar reikalinga pragyvenimui ir kas netgi leidžia duoti gėrio visai visuomenei.

Citata iš: San ILBendra veikla - ar jus kas nors vienyja?
O jeigu vyras yra programuotojas, o jo žmona - tiesiog visiška humanitarė? Tada faktiškai jų kaip ir niekas nesies, bet jie kartu ir toliau norės būti. Bet vėliau jie abu turėtų rasti bendros veiklos. Tai yra, nebūtina, jog bendra veikla iškart sietų. Tai nutiks automatiškai, tarsi savaime. Ir jeigu santykius ima kurti absoliučiai skirtingų profilių žmonės, tai tampa be galo įdomu ir prasminga.

Citata iš: San ILSeksualinis potraukis.
Tai yra itin svarbu, bet, jeigu jau žmonės nori būti kartu, jis būna savaime paprastai. Dažnai būna taip, kad nesant seksualiniam potraukiui, nekuriami jokie santykiai. Tai yra toks dalykas, kuris atsiranda iškart. O kadangi žmonės nori santykių pagal savo prigimtį, tai šis potraukis paprastai visada būna. Dėl to jo nė neminėjau.

Negaliu pasakyti, kad visiškai sutinku asmeniškai su tokiu apibrėžimu, bet man patiko pats mėginimas apibrėžti sąntykius, kas buvo labai neblogai padaryta iš esmės.

Galėtų būti atskira tema tokioms žinutėms, nes apie tokius dalykus, kaip žmonių sąntykius - kalba kas ne tingi, o štai geros informacijos gauti sunku, todėl žmonės ir neišsprendžia savo problemų.

Citata iš: San IL@utopistas , galiu paklausti koks jūsų išsilavinimas?
[/quote]
Programų sistemų inžinerija, VGTU.

Tiesiog ką noriu pasakyti, tai siūlau pradėti nuo pačių pagrindų, kenčiantiems žmonėms paaiškinti pačią esmę, nuo ko jie turėtų pradėti, ir tuo pat metu neslėpti tiesos, neapgaudinėti žmonių. Tarsi apgaudinėjimas būtų nuslėpimas tiesiog sudėtingų dalykų. Iš tiesų, tiesa yra itin paprasta, ir tikroji tiesa nepasikeis, jeigu kažkokio teiginio nepavartosi jai apibūdinant. O jau toliau tikrai būtina imtis ir bendresnių formuluočių siekiant pažinti žmogaus prigimtį, kitiems padėti dar labiau pagal savo galimybes. Iki to, manau, galiausiai ir nueisime. O pradžia, atrodo, tikrai puiki.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: mcgyver lapkričio 25, 2017, 22:30:17
Citata iš: San IL  lapkričio 25, 2017, 22:09:07Žinai, ne visiems tos knygos padeda, didelis klausimas kas jas rašo apskritai ir ar supranta apie ką rašo.
 Man panašiau, kad šis žmogus šitus dalykus suformulavo apjungamas savo patirtį ir gebėjimą aprašyti ir konkretizuoti dalykus. Ir tai yra daug vertingiau už bet kokią saviugdos knygelę.

Kiekvienam savaip, bet tikrai yra puikiu saviugdos knygu, bet jei esi tinginys ir to nenori pritaikyti tai zinoma tau jos nepades, aisku 70% prirasyta nenaudingos ir zinomos informacijos, bet galima ismokti ta 30% pritaikyti, jeigu skaitai ir uzsirasai informacija kuri naudingo, ja apmastai ir pritaikai tai saviugdos knygos labai gali padeti, bet zinoma reikia moketi atsirinkti tas knygas kurios yra vertos demesio, bet siais laikais yra internetas ir pagal ji gali vadovautis kuri knyga yra verta demesio.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: utopistas lapkričio 25, 2017, 23:05:39
Citata iš: mcgyver  lapkričio 25, 2017, 22:30:17Kiekvienam savaip, bet tikrai yra puikiu saviugdos knygu, bet jei esi tinginys ir to nenori pritaikyti tai zinoma tau jos nepades, aisku 70% prirasyta nenaudingos ir zinomos informacijos, bet galima ismokti ta 30% pritaikyti, jeigu skaitai ir uzsirasai informacija kuri naudingo, ja apmastai ir pritaikai tai saviugdos knygos labai gali padeti, bet zinoma reikia moketi atsirinkti tas knygas kurios yra vertos demesio, bet siais laikais yra internetas ir pagal ji gali vadovautis kuri knyga yra verta demesio.
O kodėl 30%, o ne 27.9834876397238912%?

Tų saviugdos knygelių esmė ir yra būtent tokia, kad maždaug "būk savimi", "mylėk save", bet nėra nei žodžio apie tai, nuo ko pradėti, kaip tai daryti, koks viso to procesas yra. O ką aš čia pateikiau, tai totaliai nėra jokios saviugdos knygelės rezultatas, nors esu jų perskaitęs dešimtimis. Ir nei viena nepadėjo. Taigi, teko rasti savo kelią ir galiausiai pavyko suprasti, jog tos knygelės mažai ko vertos iš tiesų. Taip pat pavyko suprasti, jog universalus kelias išties yra, ir juo gali naudotis kas tik nori.

Tai yra, tų knygučių esmė yra tokia, kad pateikti visiems savaime suprantamus teiginius, kurių realizacija kaip ir padeda susitvarkyti gyvenimą, bet absoliučiai nei viena saviugdos knyga nepaaiškins, kaip tiksliai tą reikėtų pasiekti. Kitaip sakant, ir skystaprotis gali tau pasakyti "būk savimi", bet tik protingas žmogus tau paaiškins, nuo ko reikia pradėti, jog galėtum išties būti savimi. Čia ir yra skirtumas. Saviugdos knygelės to neaiškina, o patirtis verčia tą išmokti pačiam. Todėl aš, pagal savo galimybes ir patirtį, noriu perduoti tą tikrą tiesą, kad daugiau niekam nereikėtų skaityti šūdo krūvos, kuri daugiau gadina žmogaus asmenybę nei ją ugdo. Ar man pavyks, ar ne, aš tikrai nežinau. Bet jeigu visi kartu tą darysime, šitai pasieksime, ir pasaulis po mūsų tikrai bus šviesesnis, geresnis. Jeigu ne mums, tai mūsų vaikams ar jų vaikams tikrai bus. Kitaip sakant, nereikia žiūrėti vien tik į save. Reikėtų pažvelgti šiek tiek plačiau. Bet, nepaisant to, kryptingai dirbdami mes gerovę sukursime ir sau dabar, ir savo palikuonims ateityje.

Tęsiant apie tas knygutes. Jie nesugeba atsakyti į esminius klausimus konkrečiai. Taip yra dėl to, kad tos daugumos knmygučių autoriai patys to nesupranta, ir bando realizuoti save per galimybę uždirbti kuo daugiau pinigų parduodant tas bevertes knygutes.

Na o kas žino tikrą tiesą, tai tas neleis knygos pinigams uždirbti, nes žinodamas tiesą ir taip tų pinigų uždirbs pakankamai. Todėl ir dalinsis žiniomis apie tą tiesą be jokio užmokesčio. Aišku, tai irgi gali būti kažkiek klaidinga. Tačiau saviugdos knygų leidėjai lygiai taip pat gali klysti, tik, priešingai nei tie, kurie dalinsis informacija nemokamai, leidėjai už nieką neatsakys, bet susirinks pinigus būtent už nieką. Štai tau ir įrodymas, jog saviugdos knygas leidžia totalūs idiotai, norintis pasipelnyti, o ne duoti realią naudą visai žmonijai.

O aš ką sakau, tai kad saviugdos žinios kitiems žmonėms turi būti perduodamos absoliučiai nemokamai, nes tai lems, ar mes išgyvensime, ar ne. Kitaip sakant, reikia jausti atsakomybę už mus visus, o ne tiesiog bandyti pelnytis iš to vien todėl, jog kažkas yra toks apgailėtinas, kad nesugeba užsidirbti kitoje srityje.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: mcgyver lapkričio 25, 2017, 23:31:25
Tai saviugdos knygos ir yra kitu zmoniu patirtis, tu pats katik parasei gyvenimiskas pamokas. Nori ugdyti kitus zmones, kad pasikeistu pasaulis.
Nesutinku, kad visos knygos yra slamstas. Yra daug autoriu kurie nori padeti zmonems, kaip kad tu.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: elteide lapkričio 25, 2017, 23:39:59
Geri patarimai,Utopiste, tikekimes ne utopishki :)..gal placiau daugiau patarimu ir pamokymu galite nemokamai duoti? Dekoju.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: .L.U.T.H.O.R. lapkričio 25, 2017, 23:42:08
Citata iš: utopistas  lapkričio 25, 2017, 23:05:39O kodėl 30%, o ne 27.9834876397238912%?
Nes skaičiai išgalvoti ir pateikti perteikti minčiai? :)

Šiaip viskas liuks ir gerai ką rašai, bet "tikrosios" tiesos perdavimas?? Viskas ką parašei galima rasti vienoje ar kitoje saviugdos knygelėje ar nemokamai pasidalintame straipsnyje internete. Liuks, kad nepapuoli į tą dalį žmonių, kurie tik pasipelnyti nori, bet tikrai nesi išskirtinis tame, ką darai :)
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: San IL lapkričio 26, 2017, 00:07:33
Citatabet tikrai nesi išskirtinis tame, ką darai
O aš sakyčiau, kad jis yra išskirtinis - būtent šiame forume išskirtinis, todėl ir prisijungiau prie temos, kad paskatinti žmogų rašyti daugiau. Į šį forumą atplūsta daug skaitytojų, dauguma jų ieško savęs, turi įvairių problemų ir kartais pasirenka lengviausią kelią - dvasios, okultizmas, burtai - tai nėra pirmo pasirinkimo kelias spręsti asmeninio gyvenimo problemų.

 Aš čia dalyvauju siekdamas kai kuriuos žmones gražinti į protą, ypač jeigu jie medicinines problemas bando išspręsti ieškodami vaiduoklių, bent taip kol kas matau savo indėlį čia ir pareigą dalyvauti. Aišku, laukiu ir ufologinių pranešimų.

 Todėl labai gerai, kad kas nors apsiėmė rašyti apie sąntykius iš psichologinės - etinės pusės - ši sritis čia irgi turėtų būti gerokai papildyta ir padaryta atsvarą visiems burtams ir vaiduokliams. Dažnai konkretūs dalykai padeda veikti žymiai efektyviau už abstraktųjį supratimą.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: eternal.bliss lapkričio 26, 2017, 00:14:13
Nereiktu tikėtis, kad knyga "pažink save per 60min" ar "atrask savo meilę" išties turės savyje kažką vertingo.  :) 

Negi visuose psichologiniuose ar filosofiniuose veikaluose neradot nieko verto dėmesio?


Iš kančios pažinai save, nenuvertink mokytojo.
Kaip ketini mokyti ta kuris nemokus. Pažinimo nesugrusi, nesukramtysi, ir nepatieksi. Jis turi butinai kilti iš patirties, gebėjimo persikūnyti bei pajausti. Religijos puikus pavizdys, kuomet masė nesugeba suvokti to kas yra išgyventa ir perteikta 1 asmens, todėl sukuriama sukramtyta mistifikuota sistema.

Žinios ir yra nemokamos būtent dabar. Jeigu yra noras ir poreikis, viskas yra prieinama. Tiesiog jeigu norima greito kelio, greito rezultato, tai ir negaunama jokio. Žmonės yra tingūs, prisitaikantys prie bendros sąmonės ir iš esmės nenorintys pažinti.






Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: Visažinis lapkričio 26, 2017, 00:31:32
Citata iš: San IL  lapkričio 26, 2017, 00:07:33Aš čia dalyvauju siekdamas kai kuriuos žmones gražinti į protą
Perspjovei net Klimenką tokiu pasisakymu. Sveikinu, tai nėra lengva padaryti.

Citata iš: San IL  lapkričio 26, 2017, 00:07:33ši sritis čia irgi turėtų būti gerokai papildyta ir padaryta atsvarą visiems burtams ir vaiduokliams.
Čia atsvaros daugiau nei pakanka. Užtenka šiek tiek daugiau forumą paskaityti ir senas temas peržvelgti.

Citata iš: San IL  lapkričio 26, 2017, 00:07:33tai nėra pirmo pasirinkimo kelias spręsti asmeninio gyvenimo problemų.
O iš kur žinai, kad tai ką jie renkasi yra pirmo pasirinkimo kelias? O gal tai jau paskutinis pasirinkimas, nes visi iki šiol nedavė jokių norimų rezultatų, taip būti negali? Ar toks variantas ne pagal tavo scenarijų?

Didybė ir visažinistė pas kai kuriuos net per kraštus liejasi...
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: .L.U.T.H.O.R. lapkričio 26, 2017, 00:49:40
Citatabūtent šiame forume išskirtinis
Kalba nebuvo apie jo išskirtinumą forume, o apskritai.



Dėl pačios tematikos, tai žmogus gali reikštis kiek nori. Forumas yra gana neutralus visų rūšių nuomonėms :) 
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: utopistas lapkričio 26, 2017, 01:14:58
Tai ką man dabar čia sakyti? :D Nu galiu pasidžiaugti tik, kad ši tema susilaukė tokio susidomėjimo, kilo kažkoks spurdėjimas, pasipriešinimas, padoresnis judėjimas. Mąstyti žmonės gal pradės pagaliau ir tvarkytis su savo gyvenimu? Kas ten žino, bet iš to, kas čia vyksta, atrodo, jog užčiuopiau jautrius dalykus tam tikriems žmonėms. :D Na bet ne asmeniškai, nepiktybiškai juk. Nereikia to priimti už gryną pinigą. Tiesiog pažiūrėkime į visda tai neutraliai ir pamėginkite atpažinti tokio mąstymo ribas, klaidas ir, jeigu tame yra klaidų, pamėginkime rasti kažką geresnio. Niekas nėra tobula, ką žmogus sugalvoja, bet tą visada galima pagerinti ir rasti kažką tokio, kas atrodytų tobuliau, geriau. :)

Ką čia susakiau, tai tik principai, kuriais reikėtų pradėti remtis. Ir atrodo, jog vertybių skalės formavimas visgi yra pats pagrindas ne tik rasti antrai pusei, bet ir susitvarkyti su savo gyvenimu. Tiesiog mane užkniso visokių "mokytojų" kliedesiai, kurie susiveda į tokius teiginukus kaip "būk savimi", "daryk ką tu nori", nors žmogus gali nė nesuvokti, ką išties reiškia būti savimi, ir net nežino, ko jis iš tiesų nori. O blogiausia, jog tie veikėjai bando prakišti savo teiginius taip, jog, jeigu žmogui kažkas neišeina jais vadovautis, tai žmogus yra idiotas/debilas/durnas/silpnaprotis. O aš teigiu, jog absoliučiai bet koks žmogus iš prigimties yra protingas, gražus, nuostabus, didis, šlovingas, ir tikras žmogus privalo tą saugoti, puoselėti bei didinti.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: San IL lapkričio 26, 2017, 04:14:16
Citata iš: eternal.bliss  lapkričio 26, 2017, 00:14:13Kaip ketini mokyti ta kuris nemokus. Pažinimo nesugrusi, nesukramtysi, ir nepatieksi. Jis turi butinai kilti iš patirties, gebėjimo persikūnyti bei pajausti.
Ir sutinku ir ne.

 Pateiksiu analogišką pavyzdį: duok nemokančiam žmogui atsuktuvą (įrankį) ir liepk suremontuoti kokį nors daiktą. Jis frustruos, kankinsis ir neaišku ar atliks užduotį net turėdamas tam reikiamą įrankį. Žinoma jeigu jis sugebės - jis tą daiktą sutaisys ir kitam papasakos kaip tai padaryti. O jeigu ne - liks užstrigęs kančioje.
 Jeigu tam žmogui prie atsuktuvo duosi ir instrukciją - tuomet jis sutvarkys daiktą iškart (pasieks tikslą).

 Aišku žinoma, tik patyręs žmogus gali duoti tą instrukciją. Čia jau kitas filosofinis klausimas - ar tikrai tos žmonių kančios yra vertos tų rezultatų, jeigu įmanoma jau atkentėjusiam perduoti kitiems veikiančią instrukciją?

 Apie tai ir ėjo mano kalba - labai svarbu šnekant tokiomis temomis nenusišnekėti ir neprirašyti daug, o gerai suformuluoti tokius dalykus. Kas yra meilė ir t.t., kad tos sąvokos nebūtų tik savokos, o būtų aiškiai apibrėžti dalykai, kuriais galima operuoti. Dėl to man ir patiko autoriaus žodžiai, nes linkstama į tą kryptį.

 @Visažinis - atleisk, aš ne visažinis ir nesupratau ką tu norėjai pasakyti savo pranešimu apart tiesiog užsipulti mano asmenį. Pats matau irgi bandai mane atvesti į protą. Nepatinka - neskaityk ir negadink temos prašau.

 Siūlyčiau visiems šioje temoje pamėginti konkretizuoti, kas vis dėl to yra ta meilė ir kas tie santykiai. Pamėginkime išvesti kuo trumpesnę formuluotę su kuo mažiau žodžių, kad kuo daugiau būtų visko pasakyta joje.

 Įdomu pamatyti bus ginčus apie tai, manau sulauksim nemažai gerų įdėjų, bus įdomu paskaityti. Juk tai - neišsemiama žmonijos tema.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: elteide lapkričio 26, 2017, 09:12:57
CitataDėl tų kvailų santykių praradau daug nervų, daug sveikatos, pinigų. Bet galiausiai tai praėjau, nugalėjau, o nervus atstačiau, sveikatą atkūriau, pinigų uždirbau daug daugiau nei esu turėjęs kada nors anksčiau.
Gal labai nesupyksit.jei uzduosiu klausima is moteriskos varpines...kaip toks gleznas sutverimas -mineta grazi mergaite- jums per kelis metus pridare tiek zalos...na nervai ir finansai dar aisku.bet kaip sveikata sugadino? Gavot insulta ar infarkta ar....?
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: eternal.bliss lapkričio 26, 2017, 11:28:52
Citata iš: San IL  lapkričio 26, 2017, 04:14:16Pateiksiu analogišką pavyzdį: duok nemokančiam žmogui atsuktuvą (įrankį) ir liepk suremontuoti kokį nors daiktą. Jis frustruos, kankinsis ir neaišku ar atliks užduotį net turėdamas tam reikiamą įrankį. Žinoma jeigu jis sugebės - jis tą daiktą sutaisys ir kitam papasakos kaip tai padaryti. O jeigu ne - liks užstrigęs kančioje.
 Jeigu tam žmogui prie atsuktuvo duosi ir instrukciją - tuomet jis sutvarkys daiktą iškart (pasieks tikslą).
Dėja bet pavizdys tikrai netinkamas. Pirmiausia žmogus gali būti susitapatinęs su savo kančia. Todėl net neprimtu patarimų, nes jam reiktų atsisakyti savęs. Jis taip pat gali turėti bevertes vertybes, kurios pasmerktu jį, bet tuo pačiu jam jos patiktų dėl tam tikrų suformuotų tikėjimų.



Visų pirma reiktų suprasti, jog kitame žmoguje negali atrasti savęs. Tik savyje gali atrasti tai ko tau trūksta. Pirmas nesuvokimas.
Noras antros pusės kyla iš nesuvokimo ko tu nori, tuo pat metu tas noras ir yra pagrindinė priežastis nesekmės. 2
Negali sukurti to ko nejauti. Jei jauti trūkumą sukursi trūkumą. 3

Meilė tėra naturali žmogaus būsena, dėl to jos taip siekiama, nes jaučiamas praradimas, to kas turėta. Santykiai yra dalinimasis ta būsena, bet ne jos sukūrimas.





Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: Bla gruodžio 02, 2017, 01:14:35
Citata iš: elteide  lapkričio 26, 2017, 09:12:57Gal labai nesupyksit.jei uzduosiu klausima is moteriskos varpines...kaip toks gleznas sutverimas -mineta grazi mergaite- jums per kelis metus pridare tiek zalos...na nervai ir finansai dar aisku.bet kaip sveikata sugadino? Gavot insulta ar infarkta ar....?
Kaip lengva išgramdyti kontekstą, bet kaip sunku jį suvokti, ar ne? Ne gležnumas, net ne sielos stiprumas čia yra esminis dalykas. Esminis dalykas yra tai, kuo žmogus tiki. Ir, deja, žmonės, kad ir kokie dvasiškai, protiškai ar fiziškai bebūtų stiprūs, patiki tokiais šūdais, jog iš šalies stebintis pamanys, jog patikėjusysis yra visiškas silpnaprotis. Bet tas veikėjas iš šalies nesuvoks, kaip pats elgtųsi tokioje situacijoje. Tad teisti kitus yra be galo lengva, o va atsakyti už save jau reikia kažko, ką kai kas vadina "kiaušais".

Bet aš sukonkretinsiu. Taviškis gebėjimas vienu metu daryti toliau minėtinus dalykus, t.y. - jausti, mąstyti, suvokti, kurti - yra vis dar menkas. Todėl ir nesuvoki, kad ta "silpna gležna mergaitė" visgi nebuvo tokia, o ji buvo "stipri apsimetėlė ta minėta mergaite", kuri ir palaužė tą nepatyrusios sielos žmogaus asmenį. Ir nieko nereikia čia giliai kapstyti. Viskas be galo paprasta.

Mat kažkokie ufonautai pasigamina žvaigždėlaivius, o mes kaip visiški debilai apie juos spėliojame. Vietoje to galėtume patys paimti ir padaryti tą patį, ir dar tuos UFO žvaižgždėlaivius paversti kosminėmis skeveldromis už tai, kad tie padarėliai mums drįso aiškinti, kaip turime gyventi. Ir ką jūs į tai?
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: elteide gruodžio 02, 2017, 20:35:39
Bla, nelabai supratau- kokiais š patiki ?
CitataKaip lengva išgramdyti kontekstą, bet kaip sunku jį suvokti, ar ne? Ne gležnumas, net ne sielos stiprumas čia yra esminis dalykas. Esminis dalykas yra tai, kuo žmogus tiki. Ir, deja, žmonės, kad ir kokie dvasiškai, protiškai ar fiziškai bebūtų stiprūs, patiki tokiais šūdais, jog iš šalies stebintis pamanys, jog patikėjusysis yra visiškas silpnaprotis. Bet tas veikėjas iš šalies nesuvoks, kaip pats elgtųsi tokioje situacijoje. Tad teisti kitus yra be galo lengva, o va atsakyti už save jau reikia kažko, ką kai kas vadina "kiaušais".
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: Bla gruodžio 02, 2017, 21:06:17
Citata iš: elteide  gruodžio 02, 2017, 20:35:39Bla, nelabai supratau- kokiais š patiki ?
Pavyzdžiui, patiki, jog tai "gležnai mergaitei" reikia kažko, kas ja pasirūpintų. Bet tas "pasirūpinimas" pasireiškia jos vedžiojimusi po visur, pinigų leidimu ant jos apgailėtinų poreikių. Tokie dalykai lemia žmogaus finansų sudraskymą. Bet žmogus tai mato kažkiek. Todėl ne visada jis duos tuos pinigus iškart savo antrai pusei. Klaus, kam to reikia, kodėl. Bet ta "gležna mergaitė" ims žmogų psichologiškai ėsti, žeminti, niekinti, tyčiosis, jog jis niekam tikęs, kad nesugeba pasirūpinti savo antra puse. Kitaip tariant, meluos apie situaciją. Toks žmogus gali puikiai pasirūpinti bet kuo esant normalioms aplinkybėms, tad tas žeminimas yra tiesiog kvaili teiginiai, siekiant savanaudiškų tikslų. O galiausiai tokie žeminimai virsta depresija, psichinėmis ligomis (jeigu asmuo silpnesnis tuo metu), krūva žalingų įpročių ar netgi priveda iki savižudybės.

Taigi, infarktas ar insultas yra gan kvaili paminėti pavyzdžiai. Pats niekšiškas elgesys tiesiogiai to nesukelia. Niekšiškas elgesys sukelia tai, jog niekinamas žmogus ima taip nebesaugoti savo sveikatos, jog galiausiai patiria ir tai. Tad tokiu atveju visokie imbicilai ir šiaip siaurapročiai lengvai ima galvoti, kad pats žmogus, tą patyręs, ir yra dėl visko kaltas. Bet jis kaltas tik todėl, kad buvo silpnas tam pasipriešinti. O jeigu mes silpnumą laikysime kažkuo, ko žmogui negalima turėti jokiu momentu, tai mes būsime kaip naciai, naikinę ligotus žmones. Aš sakyčiau, jog žmogus turi pilną teisę būti silpnas, bet taip pat jis privalo daryti viską, jog taptų stiprus, nepalaužiamas, nenugalimas. Ir jeigu jis tą darys, jis tokiu taps bet kuriuo atveju.

Kitaip sakant, proceso abstraktų pavyzdį paminėsiu. Iš A kyla B, o iš B kyla C. Klausimas. Ar A yra C priežastis? Atsakau, kad yra, nes be A nebūtų C. Tačiau be B irgi nebūtų C, bet būtų A. Taigi, C atveju priežastis yra tiek A, tiek B, tik A yra aukštesnio lygio priežastis. O jeigu nori konkrečiai, apsikabink medžio kamieną, jog suprastum, kad be kamieno nebūtų nei lapų, nei šakų tame medyje.

Na ir galiausiai prisiminkime tokią žmonių rūšį, kurią mėgstu vadinti "karminiais imbicilais". Tai yra, jie teigia, kad, jeigu žmogus kenčia, tai jis to nusipelnė dėl savo veiksmų praeituose gyvenimuose. Aišku, jie nieko nepasako apie tai, kad žmogus tų gyvenimų net neatsimena (tad kelia kartu ir klausimą, kad galbūt jų nebuvo). Bet jie yra tiek morališkai atsilikę, kad pagal juos žmogus turi kentėti už nežinia ką. O aš sakau - absoliučiai kiekvienas žmogus nusipelnė absoliučios laimės siekimo absoliučiai vienodomis sąlygomis.
Antraštė: Utopisto patarimas meilės paieškoms
Parašė: elteide gruodžio 02, 2017, 21:23:59
Citata iš: Bla  gruodžio 02, 2017, 21:06:17Aš sakyčiau, jog žmogus turi pilną teisę būti silpnas, bet taip pat jis privalo daryti viską, jog taptų stiprus, nepalaužiamas, nenugalimas. Ir jeigu jis tą darys, jis tokiu taps bet kuriuo atveju.

...
Na ir galiausiai prisiminkime tokią žmonių rūšį, kurią mėgstu vadinti "karminiais imbicilais". Tai yra, jie teigia, kad, jeigu žmogus kenčia, tai jis to nusipelnė dėl savo veiksmų praeituose gyvenimuose. Aišku, jie nieko nepasako apie tai, kad žmogus tų gyvenimų net neatsimena (tad kelia kartu ir klausimą, kad galbūt jų nebuvo). Bet jie yra tiek morališkai atsilikę, kad pagal juos žmogus turi kentėti už nežinia ką. O aš sakau - absoliučiai kiekvienas žmogus nusipelnė absoliučios laimės siekimo absoliučiai vienodomis sąlygomis.
sutinku...ir pritariu ..