Kas nutiko su „Titaniku“ ir koks yra senovinių Egipto statinių amžius ?

Pradėjo Linas Esu, spalio 18, 2017, 15:49:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Turbūt nėra nė vieno reikšmingesnio įvykio, kuriam kas nors nepasiūlytų po alternatyvią įvykių versiją. Jos kyla dėl keleto priežasčių - kai kada tai yra tiesiog proto žaidimai (angl. mind games), kartais jos kyla dėl psichinių ar emocinių sutrikimų (priešai visur aplinkui, visi mus kvailina), o kartais paaiškėja, kad net ir keisčiausi dalykai gali būti tiesa (pvz., CŽA bandymai su sąmonės kontrole, pasitelkiant narkotikus, hipnozę ir emocinę bei fizinę prievartą).



Šįkart jūsų dėmesiui - ne kvestionuojamas žmogaus išsilapinimas Mėnulyje ar kitos pačios populiariausios sąmokslo teorijas, bet tai, kas sutinkama rečiau - ir ką atrinko portalas brightside.me

„Titaniko" nelaimės versijos

„Titaniko" nelaimės versijos

1. Viena iš mažiau žinomų versijų siūlo, kad „Titaniką" pražudė ne ateiviai ar povandeniniai laivai, bet tai planuotai padarė „White Star Line" (WSL) - pati  kompanija, pastačiusi tiek „Titaniką", tiek dar du okeaninius lainerius: „Olympic" ir „Britannica".

Taip tariamai nutiko, nes prieš metus WSL buvo pastačiusi kitą laivą - „Olympic", kuriame atsirado pažeidimų, kurių nesutiko padengti draudimo kompanija.

Tad kompanija atseit sumanė slapta apkeisti laivus prieš pat išvykimą, nuskandinti „Olympic", apsimetusį „Titaniku", išgelbėti visus keleivius, perkeliant juos į iš anksto nukreiptus gelbėjimo laivus ir pasiimti draudiminius pinigus ne už pačius pažeidimus, bet už visą laivą. Bet, deja, „Olympic" tariamai nuskendo per greitai, ir gelbėjimo laivai nespėjo.

2. Antroji versija skelbia, kad vienoje iš anglių kamerų, kuriose ji buvo saugojama kaip kuras kelionei, kelias dienas iki išvykimo siautė gaisras - ir karštis buvo toks, kad perkaito net išorinis laivo borto sluoksnis, todėl jis ir neatlaikė susidūrimo su ledkalniu.

Laive buvusį gaisrą patvirtino ir „Titanike" tarnavęs gaisrininkas, o laivo nuotraukose, darytose prieš išvykimą, norintys įžvelgia spalvą pakeitusį plotą. Tik nereikia pamiršti, kad tokie gaisrai anais laikais nebuvo toks jau retas atvejis.

3. Trečioji versija skelbia, kad nelaimės priežastis - „Nelaimingoji mumija", kuri tariamai buvo Lordo Canterville'io bagaže - ta pati, kuri atnešė nelaimes tiek pačiam lordui, tiek ankstesniems „mumijos" savininkams.

Žinoma, nė viena iš šių versijų neatlaiko rimtesnės kritikos - visų pirma, „Olympic" ir „Titanic" buvo pernelyg skirtingi, kad nepastebėtum apkeitimo, antra, draudimo kompanija nesutiko padengti pažeidimų, nes jie buvo pernelyg menki (mažiau nei 250 000 JAV dolerių, kai viso laivo kaina siekė 7 500 000 JAV dol.), na o dėl nelaimę nešančių mumijų… visų pirma, „Nelaimingoji mumija" buvo net ne mumija, o medinė išpjaustinėta lenta, dedama į sarkofagą.

Antra, nėra jokių patvirtintų žinių, kad ji keliavo „Titaniku", o trečia - jei labai norite, galite šį artefaktą apžiūrėti Britų Muziejuje, 62-ojoje salėje.  Nors … ar tik čia ne ji ir bus atnešusi Britanijai „Brexit"?

Egipto statiniai ir valdovai

4. Mokslininkai iki šiol nesutaria dėl tikslaus Egipto piramidžių amžiaus - ir datavimas svyruoja nuo kelių šimtmečių iki viso tūkstantmečio. Kai kas pavyzdžiu ima Gazos Sfinksą - oficialus datavimas teigia, kad jis pastatytas faraono Kafros valdymo metu, 25 metai pr.m.e.

Bet kai kas pirštu baksnoja į 1857-aisiais atkastą Ankh-ef-en-Khonsu stelą (dar žinomą kaip Atskleidimo Stelą), kurios vertimas sako, kad Kofrus liepė tik restauruoti Sfinksą - o ne jį statyti. Tad kai kas tiki, kad Sfinksas yra gerokai senesnis.



Tai pat kai kas sako, kad gilūs grioviai skulptūros paviršiuje atsirado dėl vandens sukeltos erozijos -  bet lietingų orų Egipte niekas nemini 8000 metų, tad kai kas norėtų manyti, kad Sfinkso amžius yra daugiau nei 8000.

Tiesa, taip manantieji kažkodėl pamiršta, kad eroziją gali sukelti ne tik vanduo, bet ir vėjas - ir ypač vėjo nešiojamos smėlio dalelės, šlifuojančios smiltainį.

Bet kaip savo sąmokslo teorijos pagrindimą šios teorijos gerbėjai laiko ir tai, kad nuo erozijos nukentėjusios Sfinkso dalys neseniai buvo restauruotos, o Atskleidimo Stela buvo išimta iš ekspozicijos.

5. Daug painiavos yra ir su Egipto faraonais ir jų valdymo chronologija. Ir tai pastebėjo net fizikas (o dar tuo pačiu ir matematikas, astronomas, alchemikas ir mistikas) Isaacas Newtonas - ir šie jo pastebėjimai po jo paties mirties buvo išleisti knyga „The Chronology of Ancient Kingdoms Amended" (liet. „Senovės karalysčių chronologija pataisyta")

Pavyzdžiui, vienas iš egiptologijos pradininkų, legendinis Jeanas Françoisas Champollionas, pirmasis iššifravęs senovės egiptiečių hieroglifus pasinaudodamas Rosetta akmeniu, Biblijoje rado faraono Shoshengo I-ojo vardą, ir juo pradėjo visą Egipto valdovų dinastijų istoriją. Kas galiausiai paaiškėjo kaip 3 Egipto chronologijos šimtmečiai, kurie iš tiesų su Egiptu neturi visiškai nieko bendro.

Troja

6. Šiandien oficialiai manoma, kad Trojos miestas, kurį aptiko archeologas Heinrichas Schliemannas (beje, pagal dar vieną teoriją, archeologija pradėjęs užsiiminėti po to, kai Klaipėdoje sudegė jo turėti sandėliai ir jis patyrė rimtų nuostolių) buvo įsikūręs Hisariko kalvos teritorijoje, dabartinėje Turkijoje.

Bet jo kolegos legendinio miesto atradimo istoriją vertina skeptiškai ir vadina H.Schliemanną turtų ir garbės medžiotoju, bet ne archeologu. Pasak jų, garsųjį Priamo Lobį, pagal kurį ir buvo nuspręsta, kad jo radimvietė yra būtent legendinė Troja, jis pats ten ir užkasė, o tada garsiai apskelbė, kad rado Troją.

Šiuolaikinės datavimo technologijos iš tiesų rodo esantį 1000 metų senesnį, nei karalius Priamas, kuris mirė apie 1200-uosius pr.m.e.

Pearl Harboro ataka

7. Egzistuoja teorija, kad JAV prezidentas Franklinas D. Rooseveltas pats išprovokavo Pearl Harboro ataką - dėl ko vėliau JAV ir įsijungė į Antrąjį Pasaulinį karą. Kaip ir daugumoje tokių teorijų, tiesos grūdas čia egzistuoja: iš tiesų, po Didžiosios Depresijos JAV tikrai laikėsi izoliacionizmo politikos, ir visuomenė buvo gerokai suskaldžiusi dėl JAV dalyvavimo kare - dalis gyventojų (ir Kongreso) manė, kad tai yra ir turi likti tik Europos reikalas.

Teorija skelbia, kad Pearl Harboro ataką išprovokavo „Hullo nota" (pagal dokumentą pasirašiusį JAV sekretorių Cordellą Hullą) - dokumentas, kuriuo 1941-ųjų lapkričio 26-ąją JAV pareikalavo iš Prancūzijos Indonezijos ir Kinijos išvesti Japonijos karius. Japonija tokį dokumentą pavadino ultimatumu ir po dviejų savaičių užpuolė Pearl Harborą. Vis dėlto, dokumentas nebuvo ultimatumas: JAV siūlė galimybę Japonijai išvengti karo veiksmų, o taip pat neneigė tolesnių derybų galimybės.

Bet, kita vertus, ataka ir nebuvo visiškas griaustinis iš giedro dangaus - galimybė, kad Japonija gali užpulti JAV karinę bazę, turėjo būti numatyta: įtampa tarp JAV ir Japonijos atsirado ne per metus ir ne per porą, o per dešimtmetį. O per tiek laiko abi šalys tikrai spėjo pasiruošti puolimo ir gynybos planus. Vis dėlto, teigti, kad JAV prezidentas išprovokavo pulti savo paties karines pajėgas yra tiek pat protinga, kiek ir teorija, siūlanti, kad rugsėjo 11-osios įvykius galėjo sukelti pačios JAV slaptosios tarnybos.

Michaelas Jacksonas

Taip, galima sakyti, Michaelas Jacksonas yra XXI a. Elvis Presley, nes apie tai, kad jis iš tiesų yra gyvas, istorijų irgi netrūksta.



8. Pavyzdžiui, viena teorija teigia, kad popkaralius iš tiesų sufalsifikavo savo mirtį ir dabar gyvena Bahreine.

Tam pateikiami tokie įrodymai:

  • Paskutinė muzikanto nuotrauka atrodo kaip sufalsifikuota - odos spalva yra visiškai kitokia, ir tikrai neatrodo, kad fotografuota būtų per tamsintą automobilio langą.
  • Asmuo, kuris iškvietė greitąją pakalbą, kalbėjo labai ramiai ir konkrečiai nenurodė Jacksono pavardės.
  • Dingo tiek vaizdo kamerų įrašai, tiek pats daktaras, pranešęs apie popžvaigždės mirtį. Jo karstas buvo uždaros, ir šeimos nariai neatrodė kaip pernelyg liūdintys.
  • Sakoma, buvo rastas Michaelo Jacksono dienoraštis, ir jame tariamai kalbama apie savo paties mirties sufalsifikavimą.
  • Keletą metų prieš savo tariamą mirtį dainininkas ilgą laiką praleisdavo Bahreine, ir, sakoma, planavo ten persikelti.
  • Na ir vyšnaitė ant torto - praėjusiais metais M.Jacksono duktė Paris Jackson socialiniame tinkle „Instagram" publikavo nuotrauką, kurią gerokai pašviesinus, automobilio galinėje sėdynėje įžvelgia sėdintį jos legendinį tėvą.

http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-64574/straipsnis/Su-sveika-humoro-doze-8-ios-maziau-girdetos-samokslo-teorijos-apie-tai-kas-nutiko-su-Titaniku-ir-koks-yra-senoviniu-Egipto-statiniu-amzius


Temos klausimas :


Kaip yra iš tiesų?

elteide

man tai daug pasako, kad šį laivą surinkinėjo airiai ,Belfaste juk surinko  :D ...jie gana netvarkingi ir žioplavoti..man mėnesį indukcinę plytą taisė, atvažiuoja kažką pakrapšto pakeičia išvažiuoja , galų gale atvežė naujesnę naują :D

Benamis

Citata iš: Linas Esu  spalio 18, 2017, 15:49:12Vis dėlto, teigti, kad JAV prezidentas išprovokavo pulti savo paties karines pajėgas yra tiek pat protinga, kiek ir teorija, siūlanti, kad rugsėjo 11-osios įvykius galėjo sukelti pačios JAV slaptosios tarnybos.
Gal specialiai neprovokavo, bet yra daug liudijimu, kad JAV auksciausi pareigunai zinojo apie busima ataka.

Kai tokius straipsnius raso zurnalistas is anksto nusistates pries samokslo teorijas ir jas nagrineja tik pavirsutiniskai, tada ir gaunasi stai tokie straipsniai :) Ko pasekoje visi samokslininkai vaizduojami kaip idiotai. Nors istorija ne karta irode, kad butent samokslininkai pirmieji suzinodavo tiesa.

Linas Esu

Citata iš: Benamis  spalio 18, 2017, 17:07:17bet yra daug liudijimu, kad JAV auksciausi pareigunai zinojo apie busima ataka.
Kur galima rasti tokių liudijimų ? PVZ : ?

CitataKo pasekoje visi samokslininkai vaizduojami kaip idiotai. Nors istorija ne karta irode, kad butent samokslininkai pirmieji suzinodavo tiesa.
Galbt yra kokia nors statistika , arba konkretūs pavyzdžiai ?


Benamis

Citata iš: Linas Esu  spalio 18, 2017, 19:09:15Kur galima rasti tokių liudijimų ? PVZ : ?

Galbt yra kokia nors statistika , arba konkretūs pavyzdžiai ?
Siaip forume buvo isdiskutuota jau ne viena karta. Cia vienas geras straipsnis kur trumpai nagrinejamos 33 teorijos, kurios pasitvirtino: https://www.infowars.com/33-conspiracy-theories-that-turned-out-to-be-true-what-every-person-should-know/

O apie tai, kad JAV galejo zinuti, jog Japonija smogs pirmoji, pries keleta metu buvo garsiai kalbeta ziniasklaidoje. Ir tikrai nenustebciau jeigu planas nedaryti nieko buvo samoningai pasirinktas.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/8932197/Pearl-Harbour-memo-shows-US-warned-of-Japanese-attack.html

Linas Esu

Citata iš: Benamis  spalio 18, 2017, 20:40:54Siaip forume buvo isdiskutuota jau ne viena karta. Cia vienas geras straipsnis kur trumpai nagrinejamos 33 teorijos, kurios pasitvirtino: https://www.infowars.com/33-conspiracy-theories-that-turned-out-to-be-true-what-every-person-should-know/
Čia liudijimas ?

CitataO apie tai, kad JAV galejo zinuti, jog Japonija smogs pirmoji, pries keleta metu buvo garsiai kalbeta ziniasklaidoje. Ir tikrai nenustebciau jeigu planas nedaryti nieko buvo samoningai pasirinktas.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/8932197/Pearl-Harbour-memo-shows-US-warned-of-Japanese-attack.html
O čia statistika ir konkretūs pvz ?

Benamis

#7
spalio 18, 2017, 20:49:34 Redagavimas: spalio 18, 2017, 20:51:58 by Benamis
Jeigu nori statistikos skaiciais kalbetis, tada man ne pakeliui ;)

Be to, citatas neteisingai parenki komentuodamas mano zinutes.

Linas Esu

Citata iš: Benamis  spalio 18, 2017, 20:49:34Jeigu nori statistikos skaiciais kalbetis, tada man ne pakeliui ;)
Aišku

CitataBe to, citatas neteisingai parenki komentuodamas mano zinutes.
Kur suklydau ?

vytra

 - aš irgi girdėjau variantą: titaniką nuskandino sielos, kurios nusprendė, kad ten visi "nusidėjėliai"..

p.s.
.. tais laikais ten plaukė išnaudotojų gildijos atstovai, kurie visai nevertino "žemesniųjų"..


:(

Linas Esu

#10
spalio 18, 2017, 21:47:08 Redagavimas: spalio 18, 2017, 21:48:45 by Linas Esu
Citata iš: vytra  spalio 18, 2017, 21:39:53- aš irgi girdėjau variantą: titaniką nuskandino sielos, kurios nusprendė, kad ten visi "nusidėjėliai"..
Kur girdėjote ? :D :D

Citatap.s.
.. tais laikais ten plaukė išnaudotojų gildijos atstovai, kurie visai nevertino "žemesniųjų"..


:(
Kas tie " žemėsnieji " ? :D

elteide

Citata iš: Linas Esu  spalio 18, 2017, 21:47:08Kur ? :D :D
Kas tiė " žemėsnieji " ? :D
gal kaip dabar tokie, kurie negali įpirkt Bentley ar Buggati..

Linas Esu

#12
spalio 18, 2017, 22:10:29 Redagavimas: spalio 18, 2017, 22:12:44 by Linas Esu
Citata iš: elteide  spalio 18, 2017, 21:49:26gal kaip dabar tokie, kurie negali įpirkt Bentley ar Buggati..
išėjus boba....

Išsivysčiusiose šalyse galimybės neribotos .

P.S be to , kaip tai susiję su tema ?

vytra

Citata iš: Linas Esu  spalio 18, 2017, 22:10:29Isčiusiose šalyse galimybės neribotos.
- netiesa, vadinamos išsivysčiusios yra iliuzija, skirta į Afriką išmėžti visą mėšlą..

:(

Linas Esu

#14
spalio 18, 2017, 22:59:33 Redagavimas: spalio 18, 2017, 23:03:19 by Linas Esu
Citata iš: vytra  spalio 18, 2017, 22:55:04- netiesa, vadinamos išsivysčiusios yra iliuzija, skirta į Afriką išmėžti visą mėšlą..
:(
Sėkmės įrodinėjant savo " tiesą " :D :D
Citata iš: vytra  spalio 18, 2017, 21:39:53- aš irgi girdėjau variantą: titaniką nuskandino sielos, kurios nusprendė, kad ten visi "nusidėjėliai"..
Kur girdėjote ? :D :D

Citata.. tais laikais ten plaukė išnaudotojų gildijos atstovai, kurie visai nevertino "žemesniųjų"..[/i]
:(
Kas tie " žemėsnieji " ? :D

Aukštyn