Sąmokslas atskleistas?

Pradėjo zipphead, kovo 08, 2013, 15:09:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

zipphead

Milijardieriai slapta remia atakas prieš klimato kaitos mokslinius tyrimus?

Atlikus auditą paaiškėjo, kad asmenys, susiję su iškastinio kuro pramone, finansuoja globalinio atšilimo skeptikus, rašo Independent.co.uk. Paslaptingas Jungtinių Amerikos Valstijų paramos fondas, kuris garantuoja savo rėmėjų konfidencialumą, buvo įvardytas kaip vienas iš pagrindinių veikėjų judėjime, siekiančiame diskredituoti su globaliniu atšilimu susijusius tyrimus.
„The Donors Trust" su patronuojančia grupe „Donors Capital Fund", kurie abu yra įsikūrę JAV Virdžinijos valstijoje, investuoja milijonus dolerių į pastangas, siekdami sukelti abejonių ir diskredituoti klimato kaitą. Tačiau tuo pačiu metu minėtos bendrovės neatskleidžia savo turtingų rėmėjų vardų ir slepia faktus, kad jos yra susijusios su naftos pramone.

Pėdsakai aptikti atliekant auditą rodo, kad „Donors Trust" yra netiesiogiai finansuojami milijardieriaus Charleso Kocho ir jo brolio Davido valdomos kompanijos „Koch Industries" - didžiulio naftos, dujų ir cheminių produktų - koncerno. Organizacija „Knowledge and Progress Fund", kuri yra taip pat valdoma Kochų šeimos, pasinaudojusi trečiosiomis šalimis taip pat sumokėjo milijonus dolerių minėtoms bendrovėms.

Kai kurie stebėtojai mano, kad tokios persipynusios struktūros tampa vis dažniau naudojamos, ypač tam, kad nuslėptų turtingų rėmėjų, kovojančių su klimato kaita, ryšius su suinteresuotomis šalimis iškastinio kuro pramonėje.

„The Knowledge and Progress Fund", kurio direktoriais yra Charlesas Kochas ir jo žmona Liz, „Donors trust" suteikė 1,25 milijonus dolerių 2007 ir 2008 metais ir 2 milijonus dolerių 2010 metais. Daugiau nėra jokių kitų įrašų nei apie patį fondą, nei apie šio fondo paramą kitoms grupėms „Koch industries" ar „Charles Koch Foundation" tinklalapiuose.

„The Donors Trust" turi išskirtinį statusą JAV mokesčių sistemoje. Asmenys, suteikę tokiam fondui paramą, gauna didžiulių mokesčių lengvatų ir gali tai daryti daug anonimiškiau, nei naudodamiesi savo vardo labdaros fondais.

Robertas Brulle, sociologas iš Drexelio universiteto Filadelfijoje, nustatė, kad per pastarąjį dešimtmetį apie 500 milijonų dolerių buvo suteikta organizacijoms, besistengiančioms diskredituoti klimato kaitos mokslinę bazę, daugiausia pasinaudojant anonimine parama, suteikta per trečiąsias šalis.

Pavyzdžiui, „The Donors Trust" yra suteikęs paramą „Competetive Enterprise Institute", kuris šiuo metu bylinėjasi šmeižto byloje su garsiu klimatologu prof. Michaeliu Mannu iš Pensilvanijos universiteto.

„Judėjimo prieš klimato pokyčių mokslą kūrimosi procesuose mes stebime didžiulį anoniminės paramos, kuri nėra niekam atskaitinga, vaidmenį. Šie fondai neprisiima jokios atsakomybės už savo veiksmus", - teigė R. Brulle. - Būdami anonimiški, jie panaikina bet kokią galimybę atpažinti šios politikos užsakovus. Pastarieji iš esmės gali neigti, kad šiems fondams teikia paramą ir to negalima niekaip įrodyti."


www.alfa.lt

paragraf 78

Na tas tai jau seniai aišku, žinoma be vardų ir pavardžių

zipphead

#2
kovo 08, 2013, 15:19:00 Redagavimas: kovo 08, 2013, 15:26:26 by zipphead
Citata iš: paragraf 78  kovo 08, 2013, 15:13:05
Na tas tai jau seniai aišku, žinoma be vardų ir pavardžių


Va būtent :) sąmokslo teorijų pasaulyje labai daug, tačiau labai retu atveju į dienos šviesą ištraukiami to sąmokslo organizatoriai, o čia vienas tų retų atvejų, kai paviešinta visa grandinė dalyvių.

DonorsTrust was established as a 501(c)(3) public charity to ensure the intent of donors who are dedicated to the ideals of limited government, personal responsibility, and free enterprise.

DonorsTrust is working to help alleviate, through education, research, and private initiative, society's most pervasive and radical needs, including those relating to social welfare, health, the environment, economics, governance, foreign relations, and arts and culture.

Koch Industries, Inc. is an American multinational corporation based in Wichita, Kansas, United States, with subsidiaries involved in manufacturing, trading and investments.

Koch companies are involved in core industries such as the manufacturing, refining and distribution of petroleum, chemicals, energy, fiber, intermediates and polymers, minerals, fertilizers, pulp and paper, chemical technology equipment, ranching, finance, commodities trading, as well as other ventures and investments.

In 2011, Forbes called it the second largest privately held company in the United States (after Cargill), with an annual revenue of about $98 billion

paragraf 78

Sakyčiau čia apskirtai retas atvejis kai pasirodo, kad sąmokslo teorijoje būta tikro pagrindo :)

.L.U.T.H.O.R.

Kas čia per sąmoklas plačiau galit? Nes iš šito perskaityto teksto negavau jokios naudos.

paragraf 78

Na esmė, ta kad naftos magnatai, nori diskredituoti visą šurmulį dėl globalaus atšilimo, nes jei toliau taip tęsis tai naftos pramonė greit žlugs, nes nebus galima daugiau teršti gamtos. Jie taip pat masiškai suirkinėja visokių alternatvaus kuro ir visokių elektromobilių patentus, kad negalėtų jų niekas leisti, nes tada vėl gi nukenčia naftos pramonė. Šiaip elektromobilį galima būtų jau ir dabar leisti prekybon, bet kažkam tai neparanku, todėl ir naudojamės naftos pramone.
Tai gi, šie magnatai sponsoriauja visokiems tyrimams kurie ne va įrodytų jog globalinio atšilimo nėra.

zipphead

Citata iš: Šešėlis  kovo 08, 2013, 15:26:31
Kas čia per sąmoklas plačiau galit? Nes iš šito perskaityto teksto negavau jokios naudos.


Trumpa esmė:
Visur yra triūbyjama, kad šyla žemės klimatas, t.y. vyksta jo kaita. Šios kaitos viena priežasčių (turbūt kaip didžiausia) įvardijama žmogaus veikla, o konkrečiau  didžiųjų kompanijų netoleregiška ir savanaudiškai (žmonijos atžvilgiu) veikla susijusi su žemės gelmių eksploatacija, pramonės vystymu (auto/moto, dezodorantai, etc.).
Tai va, vienoje iš sąmokslo teorijų buvo nurodoma, kad būtent dėl žmogaus kaltės jokios kaitos nevyksta.
O šiame tekste pateikiama informacija apie tokio sąmokslo organizatorius ir vykdytojus.

Aukštyn