Ar įmanoma užprogramuoti ateitį?

Pradėjo puodukas, kovo 04, 2013, 21:24:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

puodukas

  Lygtai tokios temos dar nebuvo, nežinau kur labiau tiktu, prie medicinos apie psichologiją, ar prie sąmokslo teorijų.
Galit įdėti ir kokį straipsnį ta tema jei žinot, nors asmeninės nuomonės įdomiau.

Ant kiek veiksmingas politikoje "pagražintos" statistikos skelbimas tikintis pakeisti žmonių nuomonę?

Ar užsiprogramuoja žmogaus elgesys jei būrėja "pasako" ateitį?

Manau ir horoskopai, pranašystės, "mokslinės" teorijos taip pat šiek tiek daro įtaką kaip dauguma elgsis ir galvos.

paragraf 78

Tai vadinama Pigmaliono arba Rozentalio efektu. Savaime išsipildančios pranašystės. Žmogui pasakoma pranašystė ar kokia nors info ir jis siekia tos pranašystės išsipildymo ir daro tai nesąmoningai.

Iron Tara

Kad ir kaip smalsu būtų neiti pas būrėją, sužinojus savo tariamą ateitį gyventi nebūtų įdomu  ??? Tad smalsumas nenugalės.

puodukas

Citata iš: paragraf 78  kovo 04, 2013, 21:27:51
Tai vadinama Pigmaliono arba Rozentalio efektu. Savaime išsipildančios pranašystės. Žmogui pasakoma pranašystė ar kokia nors info ir jis siekia tos pranašystės išsipildymo ir daro tai nesąmoningai.

Ivedžiau į google "rozentalio" tai antroj eilutėje išmetė tavo straipsnį .
Ten rašai apie horoskopų ir būrimų įtaką žmonėms kurie jau iš anksto yra nusiteikę tuo tikėti, todėl jie ir užsiprogramuoja ,kad taip ir turi ivykti.O kaip su dauguma kurie netiki tokiais dalykais?
Esu girdėjęs teiginį, kad jei įtikinsi daugumą ,kad kokia nors daina yra populiari tai ji ištikro taps populiari, bet gi realiai nuo to jinai nepasidarys gražesnė. Ar nėra pervertinta galimybė daryti įtaką daugumai?

paragraf 78

Jei pakankamai autoritetingas asmuo tai Pigmaliono efektas irgi suveikia.

zipphead

Citata iš: paragraf 78  kovo 04, 2013, 21:27:51
Tai vadinama Pigmaliono arba Rozentalio efektu. Savaime išsipildančios pranašystės. Žmogui pasakoma pranašystė ar kokia nors info ir jis siekia tos pranašystės išsipildymo ir daro tai nesąmoningai.


Plačiąją prasme Placebo efektas irgi galėtų būti laikomas individo ateities programavimo dalimi. Placebo efektas, kaip būrėjai ar horoskopai, taip pat veikia per individo psichiką.
Pvz. tam tikras teiginys pateikiamas kaip neišvengiamybė (pvz. ,,Antradienį išgėręs to stebuklingo vandenuko iš to buteliuko Tu TIKRAI kuo toliau tuo mažiau kentėsi skausmą kairėje smilkinio pusėje") ir jis galėtų būti laikoma įtaiga. Toliau pasijungia individo saviįtaiga neišvengiamybės aspektu, t.y. individas mąsto apie suteiktą žinią, kurios turinio pasekmių jam teigiama, kad jis tikėtina neišvengs.
Ir BAM... individas išgėręs iš buteliuko vandenuko (o realybėje iš krano įpilto ir įprasto mums savo chemine sudėtimi) pradeda kentėti mažiau, nors realių prielaidų skausmo išnykimui tik išgėrus vandens nėra. Taigi individo ateitis pasikeitė.
Na ir kuom čia ne individo ateities programavimas:)

2Pacas

#6
kovo 05, 2013, 16:17:30 Redagavimas: kovo 05, 2013, 16:27:11 by 2Pacas
Jai bent kiek esat domejates kvantine fizika tai turbut zinot ant kiek mintys musu yra svarbios,ir koke gale jos turi ir kaip jos gali paveikt musu realybe,pamenu viena mokslini tirima kaip dare zodziu buvo daug stikliniu berods ar buteliuku su tokiu pat vandeniu,ir ant kiekvieno buvo parasyta skirtingi pavadinimai pvz:meiles vandou,arba sekme nesantis vandou nu tikslei nepamenu bet minti pagaunat, taigi po kiek laiko paziurejo jie i tous vandenis ir kiekvieno molekules buvo skirtingos zodziu kitoke sudetis jau ju buvo

eternal.bliss

Ateities prognozė dažniausiai neišsipildo dėl to, kad žmogus sužinojęs ją-(kas yra tik energijos skaitymas tuo metu ir prognozavimas) pakeičia savo elgesį, kuris nuveda į visiškai skirtingą ateitį.

O ateities valdymas yra labai paprastas- į ką žiūri tą ir matai, kaip reguoji- taip ir gyveni. t.y. jeigu nuolat teigiamas nusiteikimas bus, teigiamos emocijos, optimizmas- jos tiesiogiai įtakos kitus žmones, situacijas, ir aplinką.

Jeigu norima konkrečios ateities- tereikia įsivaizduoti ją su visom emocijom ir išgyvenimais tarytum tai būtų tikra.

paragraf 78

Aha ir gyventi iliuzijų pasaulyje, nematant kokiame mėšle vis tik sėdi.
Pažįstu tokių žmonių kurie prisiskaitę pozityviosios magijos (pseudopsichologijos) knygų, pasiklausę seminarų per tą pseudooptimizmą visai nuo stogo nušokę.

eternal.bliss

Tai žiūri į kelis, ir savomis interpretacijomis imi teisti visus. Tam reikia daugiau intelekto ir savistabos, beto mokslas jau įrodė, kad mintis keičia aplinką, bei įtakoja kitus žmones, tai jau yra faktas kuris taip pat pagrystras tyrimais. Jeigu nesidomi mokslu ir gyveni dar 20a. bei naudojiesi senomis teorijomis, nenuostabu, kad tau sunku suprasti viską.

paragraf 78

Kai žmogus sako jog mokslas jau įrodė ir nepateikia įrodymų, tai kažkaip neįtikinamai skamba.
Na taip, pozityvus mąstymas gali kartais pakelti nuotaiką, bet visada pozityviai nemąstoma, nebent esi idiotas, tada visada būni laimingas. Žmogus yra tokia būtybė kuri valdoma prieštaringų savijautų ir minčių.
Tai gi, pateik mokslinių straipsnių nuorodas, kuriuose pasakojama apie tai, kad pozityvus mąstymas keičia aplinką. Nors vieną rimtą tyrimą. M?

eternal.bliss

Tingiu tavo požiūrį keisti ir ieškoti konkrečių straipsnių, jei norėsi pats susirasi, vien tie patys ekspermentai su vandeniu yra, žmogus praktiškai vien iš vandens, jei norėsi surasi.

paragraf 78

#12
kovo 06, 2013, 13:37:00 Redagavimas: kovo 06, 2013, 13:39:39 by paragraf 78
Tame ir bėda, kad kiek ieškojau tokios informacijos, tai radau tik pseudomokslinius tyrimus. Tad tikrai būtų įdomu sužinoti tikros mokslinės informacijos, o ne kokių ezoterinių pasvaičiojimų pridengtų "moksliškumo" skraiste.

2Pacas

Reike atsimint kad gi neviskas yra interneto platybese

paragraf 78

Na aš daugiau mėgstu knygas skaityti.

Aukštyn